Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Μετά το boot0: error το έσβησα ( νόμιζα θα βρώ στα ελληνικά κάποιο). Χαζομάρα μου γιατί κάπου είχα βρει πώς να το διορθώσω( πριν το εγκαταστήσω το είχα βρει και δεν το εδωσα σημασία...) Θα το δοκιμάσω και αυτό. .......... Το iBoot θα το χρειαστώ;
Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Κατέβασα και προσπάθησα να εγκαταστήσω το 10.6.6i hazard. Η εγκατάσταση δεν γίνονταν (έκανε ό,τι έκανε και τελι΄κα εμφάνιζε root device not found ή κατι τέτοιο). Έτσι ξανα εγκατέστησα το iAKTOS s3 v2(χωρίς ωστόσο να περάσω κανένα bootloader κατα την εγκατάσταση). Μόλις τέλειωσε πρόσπαθησα να εγκαταστήσω το chameleon μέσο μια επιλογής που έχει το DVD. Άφου το έκανα τώρα όταν πάει να κάνει boot μου βγάζει: boot0: testing boot0: testing boot0: testing boot0: testing boot0: error Έξακολουθει να χρειάζεται ο χαμελαιοντας απο το DVD για να ανοίγω τα win7 αλλά δέν μπορώ να κάνω το ίδιο για το snow leopard αφού κάνει restart αν επιλέξω το partition που το έχω... Μπορώ κάπως να περάσω τον χαμελαιοντα ή κατι παρόμιο; (στο DVD της εγκατάστασης είχε άλλα 3-4)
Coddoc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Κανε τα εξης: 1.Βαλε το cd/dvd/της εγκαταστασης snowleopard και ξεκινα απο αυτο. 2.Μολις μπει στο γραφικο περιβαλλον πηγαινε πανω πανω στο utilites - > terminal 3.γραψε diskutil list και πατα εντερ. 4.θα σου βγαλει τη λιστα με τους δισκους/partition.Δες σε ποιον ειναι εγκατεστημενο το macos.(πχ disk0,disk1,κτλπ) 5.γραψε fdisk -e /dev/rdisk0 <-- οπου μηδεν βαλε το νουμερο που αντιστοιχει στο δικο σου δισκο που ειδες πριν.Πατα εντερ,μπορει να σου βγαλει ενα σφαλμα αλλα αγνοησε το. 6.Τωρα γραψε p για να δεις σε ποιο partition ειναι εγκατεστημενο το macos.(πχ 1,2,3,κτλπ) 7.γραψε f1 <-- οπου το ενα θα βαλεις το νουμερο που αντιστοιχει στο δικο σου partition. 8.γραψε write μετα πατα y και μετα γραψε exit. 9.βγαλε το dvd κανε reboot και ελπιζω να διορθωθει αυτο το σφαλμα.
Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Το δοκιμάζω αμέσως. ................................... Μετά την εντολή 'p' μου βγάζει τα 4 διαμερίσματα οπου τα 3 πρώτα ειναι NTFS και το τελευταίο Extended DOS( αν και είχα επιλέξει κατα την εγκατάσταση του μακ οσ τον σωστό τύπο για τη διαμόρφωση). Μετά γράφοντας f5/f4 (5 σε εμένα είναι το id του διαμέρισματος σε Extended DOS, αφού δεν ήταν NTFS το επέλεξα/4 είναι ο αριθμός του) και μου βγάζει Invalid comand 'f5'/'f4'
Coddoc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Λογικα αφου το 5 ειναι το partition με το macos τοτε θα πρεπει η εντολη να ειναι f5 και οχι f5/f4,ετσι πιστευω.Δηλαδη f και διπλα ο αριθμος του partition που εχεις το macos. edit:Θα πρεπει δηλαδη να δεις σε ποιο partition εχει γινει η εγκατασταση και να επιλεξεις το σωστο νουμερο (5 ή 4 ή οποιο αλλο ειναι αυτο)
Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Από utilities->System profiler->Serial-ATA μου βγάζει οτι το διαμέρισμα είναι το disk0s5 (se journaled HFS+).Το ίδο βγάζει και με την 1η ενττολή που μου έδωσες. Άρα το 5ο είναι. Αλλά όταν γράφω f5 ξανά το ίδιο
Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 με το κενό έγινε. Μετά το ρεμπουτ έβγαλε: boot0: done Intel boot agent (.....) Initializing and establishing link... Να κάνω ρεμπουτ ή κατι κάνει;
Coddoc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Λογικα κανοντας reboot ελπιζω να διορθωθει το θεμα με αυτο το σφαλμα.Σε οτι αφορα το ρεσταρτ που σου κανει οταν επιλεγεις το partition με το macos σου ειπα και σε προηγουμενο ποστ οτι θα πρεπει να χρησιμοποιησεις και εδω τα ιδια boot flags που χρησιμοποιησες κατα την εγκατασταση.Απο τη στιγμη που θα μπεις τελικα στο λειτουργικο μπορεις να κανεις εντιτ ενα αρχειο και να τα φορτωνει αυτα τα flags αυτοματα χωρις να πρεπει να τα γραφεις εσυ καθε φιρα.
Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Έκανα ρεσταρτ. Το ίδιο με πριν βγάζει. intel ktl...
Coddoc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 O δισκος που ειναι γραμμενα ειναι εξωτερικος? Επισης μπες στις ρυθμισεις στο bios.Στο boot priority ρυθμισε το ετσι ωστε να κανει boot πρωτα απο τον δισκο και οχι ας πουμε απο το Network.Ακομη εαν εχει πουθενα επιλογη boot to lan enabled εσυ βαλτο disabled.
Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Ο δίσκος είναι εσωτερίκος. Είχα σαν πρώτη επιλογη για μπουτ το DVD. Το άλλαξα σε hard drive. Ακόμη έχω να επιλέγω συσκευη με το f10. Ακόμη και απο εκεί αν επιλέξω τον δίσκο τα ίδια βγάζει αν και άλλαξε λίγο. Τώρα βγάζει: boot0: done reboot and select proper boot device or Insert boot media in selected boot device and press a key. Νομίζω οτι εγώ έκανα την ... όταν έβαζα τον αριθμό του partition στις επιλογές που μου έδωσες,μπορεί έβαλα κάποιο άλλο ή αυτο να έδειχνε λαθος τους δίσκους. (
Coddoc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δεν εχω ιδεα πραγματικα....Μια λυση ειναι να κανεις ολο το δισκο φορματ (το ξερω δεν ειναι λυση αλλα...) και μετα συμφωνα με τον οδηγο που σου εδωσα πιο πριν να προσπαθησεις να γραψεις snowleopard και windows ετσι ωστε να εχεις dual boot. edit:Αν εχεις εναν δισκο (που ετσι νομιζω) τοτε δεν ειναι δυσκολο.Δοκιμασε τα partition ενα ενα μεχρι να πετυχεις το σωστο
Arctic Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2011 Τέλος πάντων. Δεν νομίζω να τα παρατήσω, και ο δίσκος να χαλάσει (που λέει ο λόγος). Είναι ωραία η διαδικασία και έμαθα πολλά είτε ψάχνοντας είτε ρωτώντας(-εξάλου για αυτό το έκανα απο την αρχή). Δεν θα κάνω άμεσα φορματ, να ψαχτώ λίγο ακόμα έστω κι αν δεν πετύχω τίποτα, μετά βλέπουμε. Σε περίπτωση που βρώ κάτι θα γράψω για να υπάρχει αρχείο. Σε ευχαριστώ πολύ Coddoc Πάω για διάβασμα γιατι χθες και σήμερα διαβάζω με διαλέιματα ώρων
jannos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2011 Κατέβασα και προσπάθησα να εγκαταστήσω το 10.6.6i hazard. Η εγκατάσταση δεν γίνονταν (έκανε ό,τι έκανε και τελι΄κα εμφάνιζε root device not found ή κατι τέτοιο). Διαβασε αυτο και δες μηπως ξαναβαλεις το hazard που ειναι το πιο καινουριο.... Uploaded with ImageShack.us
Προτεινόμενες αναρτήσεις