Uberalles_gr Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Επειδή είναι μόνο ένα μηνιάτικο κάνε λίγο υπομονή(όπως κάνουμε όλοι μας) και δείξε λίγο κατανόηση. Και εάν δεις ότι συνεχίζεται αυτό κάνε μια κουβέντα με το αφεντικό σου να δεις τι γίνεται.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Εγώ θα έλεγα φύγε όσο πιο νωρίς μπορείς για τους εξής λόγους: 1) Τώρα σου χρωστάει μόνο ένα μηνιάτικο(+ άδειες, δώρα)...που είναι καλύτερο απο το να σου χρωστάει 2+3 μηνιάτικα. 2) Θα γλιτώσεις τα έξοδα που κάνεις για να βρίσκεσαι στη δουλειά (μεταφορικά, φαί κτλ). 3) Αν μιλήσεις με το λογιστήριο/προϊστάμενο θα κάνουν ότι περνά απο το χέρι τους να σε πείσουν ότι θα στρώσει το πράγμα. Δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια. Αν πουν "ξέρετε η εταιρεία πάει για κλείσιμο" τότε προφανώς θα υπάρξει μαζικό κύμα φυγής...και τότε η εταιρεία θα κλείσει σίγουρα. 4) Και να μην έχει λεφτά, αν τον κυνηγήσεις δικαστικά και κερδίσεις μετά η εταιρεία υποχρεούται να μπεί σε διαδικασία ρευστοποίησης (το οποίο παίρνει πάλι κανα 6μηνο) οπότε θα πρέπει να πουλήσει ότι εξοπλισμό έχει για να σας ξεχρεώσει.
Firith Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Καπως ετσι το βλεπω και γω τωρα και χαλαω βενζινες και οαεδ δε παιζει.. Τωρα διαβαζα για την επισχεση εργασιας και φαινεται ενδιαφερον.. Κατά το χρονικό διάστημα της επίσχεσης εργασίας ο εργοδότης περιέρχεται σε κατάσταση υπερημερίας, γι\' αυτό οι μισθωτοί δεν υποχρεούνται να παρέχουν εργασία ούτε και να παρουσιάζονται στην επιχείρηση, αλλά έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν σε άλλο εργοδότη, για αντιμετώπιση βασικών τους αναγκών. Οπωσδήποτε όμως πρέπει ο μισθωτός, που ασκεί το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, να βρίσκεται πάντοτε στη διάθεση του εργοδότη, εφόσον αρθεί η υπερημερία του, για να αναλάβει εργασία (Α.Κ. 656, Υπ. Εργασίας 1669/10.09.1982). Οσο δε πληρωνεσαι δε πας δηλαδη... και μενα το επαγγελμα μου ειναι τετοιο που μπορω να κανω και κανα freelance αν εχω τον χρονο να καλυψω κατι.
ikaruga24 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Φιλε επισχεση οπως και δηποτε το συντομοτερο. Μην αργεις, μην περιμενεις να γινουν οι μηνες 2-3-4+ απληρωτοι. Ο χρονος ειναι 100% εναντιον σου.
scullyist Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Φιλε επισχεση οπως και δηποτε το συντομοτερο. Μην αργεις, μην περιμενεις να γινουν οι μηνες 2-3-4+ απληρωτοι. Ο χρονος ειναι 100% εναντιον σου. AYTO. Αλλά για την επίσχεση όντως πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη, μπορεί να την κάνει μόνο από τους 2 μήνες απλήρωτος κ μετά. Τωρα διαβαζα για την επισχεση εργασιας και φαινεται ενδιαφερον.. [...] Οσο δε πληρωνεσαι δε πας δηλαδη... και μενα το επαγγελμα μου ειναι τετοιο που μπορω να κανω και κανα freelance αν εχω τον χρονο να καλυψω κατι. Δεν πας, ο μισθός σου συνεχίζει να μετράει κανονικά όπως και η ασφάλιση σου. Δεν επιστρέφεις παρα μόνο όταν σε εξοφλήσει. ΄+ ότι είσαι απόλυτα νόμιμος στο να εργαστείς κάπου αλλού ακόμη και με πρόσληψη (λέμε τώρα). Απλά σε αυτή την περίπτωση, με το που (αν) σε εξοφλήσει ο πρώην, επιβάλλεται να επιστρέψεις αμέσως στην αρχική εργασία σου.
viper2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 υπαρχει μια τελευταια αποφαση του αρειου παγου για την επισχεση [αρνητικη για τους εργαζομενους] ψαξτε την
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ρε μη λέτε ότι να 'ναι. Ο ίδιος λέει ότι η εταιρεία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ για να τον πληρώσει. Με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να προβεί σε επίσχεση εργασίας. Μπορεί αν θέλει να παραιτηθεί, να βρει αλλού δουλειά και στο μεταξύ να κυνηγήσει δικαστικώς τα λεφτά του. Αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη λύση. Γενικά όταν αναφέρετε κάτι, καλό θα είναι να το ψάχνετε λίγο πρώτα.
scullyist Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ρε μη λέτε ότι να 'ναι. Ο ίδιος λέει ότι η εταιρεία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ για να τον πληρώσει. Με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να προβεί σε επίσχεση εργασίας. Μπορεί αν θέλει να παραιτηθεί, να βρει αλλού δουλειά και στο μεταξύ να κυνηγήσει δικαστικώς τα λεφτά του. Αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη λύση. Γενικά όταν αναφέρετε κάτι, καλό θα είναι να το ψάχνετε λίγο πρώτα. Τι λες τώρα, ας καθήσουμε να μας π***ξουν κιόλας. Για πες το boldαρισμένο που το βασίζεις μιας και το έχεις ψάξει, κι άσε με εμένα να λέω τα δικά μου που έχω κάνει επίσχεση, μπορεί να μου έχει διαφύγει κάτι.
minaras_tio Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Εμπειρια του αδερφου μου(το εχω αναφερει ξανα): Απληρωτος,χωρις τα ενσυμα που δικαιουταν απο εταιρεια security στην Πατρα. Κανει καταγγελια,βγαινει αποφαση:9500€ αποζημιωση και ολα του τα ενσυμα! Ολα αυτα πριν απο 4-5 χρονια ομως. Τωρα; Ειναι ολοι οι νομοι υπερ των αφεντικων! Οχι οτι δεν ηταν και τοτε αλλα τωρα ειδικα το εχουν παραξευτιλησει! Μη τους χαρισεις ουτε 1 ευρω! Κυνηγα τους μεχρι το ταφο! Να κοψουν το λαιμο τους να σε πληρωσουν!
gbras Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Φυσικα και μπορει να κανει επισχεση εργασιας και μαλιστα μπορει να επικαλεστει αντιστοιχα μιας και η εταιρια δεν εχει λεφτα, αδυναμια μετακινησης λογω κοστους!εσυ δεν εχεις λεφτα να με πληρωσεις και εγω δεν εχω λεφτα να μετακινηθω για να ερθω στην εργασια. Ψαχνε κανονικα για αλλη δουλεια και αν βρεις φυγε αλλα μη φυγεις ετσι και παραιτηθεις γιατι οπως ειπες δεν θα εχεις καν ταμειο ανεργιας. Στην τελικη αν δε θελεις καμια απο αυτες τις λυσεις πες να σε απολυσουν και να υπογραψεις οτι πηρες αποζημιωση ωστε τουλαχιστον να μπεις στο ταμειο ανεργιας( το οποιο δεν ειναι και σιγουρο οτι τους επομενους μηνες θα μπορει να καλυψει τα επιδοματα!).
ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Ρε μη λέτε ότι να 'ναι. Ο ίδιος λέει ότι η εταιρεία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ για να τον πληρώσει. Με αυτό το δεδομένο δεν μπορεί να προβεί σε επίσχεση εργασίας. Μπορεί αν θέλει να παραιτηθεί, να βρει αλλού δουλειά και στο μεταξύ να κυνηγήσει δικαστικώς τα λεφτά του. Αυτή πιστεύω είναι η καλύτερη λύση. Γενικά όταν αναφέρετε κάτι, καλό θα είναι να το ψάχνετε λίγο πρώτα. Αν δεν είχε χρήματα...θα είχε ήδη προβεί σε διαδικασία πτώχευσης. Προφανώς δεν πληρώνει τους υπαλλήλους για να πληρώνει άλλες υποχρεώσεις.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Τι λες τώρα, ας καθήσουμε να μας π***ξουν κιόλας. Για πες το boldαρισμένο που το βασίζεις μιας και το έχεις ψάξει, κι άσε με εμένα να λέω τα δικά μου που έχω κάνει επίσχεση, μπορεί να μου έχει διαφύγει κάτι. Αποφάσεις Αρείου Πάγου (όχι οποιουδήποτε δικαστηρίου): http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=64793&catid=3 http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=21072 Λυπάμαι που γκρεμίζω την κοσμοθεωρία σου, αλλά υπάρχει δεδικασμένο. Δεν μπορείς να κάνεις επίσχεση αν μένεις απλήρωτος γενικά κι αόριστα. Μπορείς μόνο υπό προϋποθέσεις (π.χ. αν δεν σε πληρώνουν επειδή είσαι Ολυμπιακός).
scullyist Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Με την επίσχεση ΜΠΑΙΝΕΙΣ ταμείο ανεργίας (αν δεν το ακυρώσουν αύριο κι αυτό) και συνεχίζεις να διεκδικείς τα δεδουλευμένα σου -και την όποια αποζημίωση σου, και μπορείς να εργαστείς νόμιμα όσο ισχύει το καθεστώς της επίσχεσης. Καμία παραίτηση, καμία συμφωνία για απόλυση για να μπείτε ταμείο χωρίς να πάρετε τα δεδουλευμένα σας.
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Με την επίσχεση ΜΠΑΙΝΕΙΣ ταμείο ανεργίας (αν δεν το ακυρώσουν αύριο κι αυτό) και συνεχίζεις να διεκδικείς τα δεδουλευμένα σου -και την όποια αποζημίωση σου, και μπορείς να εργαστείς νόμιμα όσο ισχύει το καθεστώς της επίσχεσης. Καμία παραίτηση, καμία συμφωνία για απόλυση για να μπείτε ταμείο χωρίς να πάρετε τα δεδουλευμένα σας. Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει επίσχεση εργασίας. Τα δεδουλευμένα σου μπορείς να τα ζητήσεις και χωρίς επίσχεση εργασίας. Μπορείς να παραιτηθείς, να βρεις δουλειά αλλού και να τα διεκδικήσεις. Επίσχεση σημαίνει ότι ο εργοδότης περιέρχεται σε κατάσταση υπερημερίας, δηλαδή ότι για όσο καιρό δεν δουλεύεις σε αυτόν, αυτός είναι υποχρεωμένος να σε πληρώνει σαν να δούλευες για αυτόν.
scullyist Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2011 ΕΙΜΑΙ σε επίσχεση επειδή ήμουν ανευ πληρωμής "γενικά κι αόριστα", κι ας είμαι ολυμπιακός. ΠΗΡΑ ταμείο ανεργίας λόγω επίσχεσης. ΠΕΡΑΣΑ από επιθεώρηση και ΕΙΜΑΙ στο δικαστήριο ενώ συνεχίζει να ισχύει η επίσχεση μου. Έχει βγει ήδη απόφαση υπέρ μου και συνεχίζουμε. Αν εσύ εννοείς ότι στο τέλος της διασικασίας θα πάρω το 3ο το μακρύτερο *πρακτικά*, πες αυτό και μην λες ότι δεν μπορείς να κάνεις επίσχεση αν "η εταιρία δεν έχει λεφτά". Μια χαρά λεφτά έχουν, απλά επιλέγουν να σε γράφουν. Όσο τους αφήνεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα