Basilhs23___ Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Εμένα από Καβάλα μεριά (πετρέλαια) μου χρωστάνε 100 χιλιάρικα (είμαι προμηθευτής) δηλαδή περίπου 6 μήνες...και δεν χρωστάνε μόνο σε μένα,αλλά σε όλους όσους συνεργάζονται μαζί τους!Το θέμα είναι ότι,δεν είναι τωρινό φαινόμενο!Το 2005 έφτασαν να μου χρωστάνε μέχρι 10 μήνες και πάντα υπήρχαν οφειλές 2-4 μηνών minimum από το 1995 που είναι πελάτες,στο τέλος όμως πάντα πλήρωναν και το ίδιο θα γίνει και τώρα...έχουν κι οι εταιρείες (μεγάλες και μικρές) τα προβλήματά τους και σίγουρα δεν υπάρχει (σχεδόν ποτέ) ζεστό χρήμα στα ταμεία τους για όλους! Δεν ξέρω σε ποια κοσμάρα ζείτε μερικοί,αλλά η λέξη ρευστότητα είναι άγνωστη στην Ελληνική πραγματικότητα και ειδικά στην παρούσα φάση δεν μπορώ να φανταστώ εταιρεία που να μη χρωστάει έστω κι ένα μηνιάτικο στους υπαλλήλους της! Εδώ ο ΜΕΤΚΑς πληρώνει τους υπαλλήλους ανά τρίμηνο κι εσένα φίλε σου κακόπεσε που δεν είδες το μισθό 1η του μήνα;Έλεος δηλαδή... Ναί σώπα και αν ο εργαζόμενος έχει ένα σωρό υποχρεώσεις να πληρώσει από τον μισθό του και δεν είναι από αυτούς που όλο έχουν και κάτι στην άκρη, να κρέμεται μετά από το πότε θα τον πληρώσει ο εργοδότης. Με αυτή την λογική θα κάνουμε την εξαίρεση κανόνα. Το να καθυστερούνται οι πληρωμέες μερικές μέρες μετά την συμφωνημένη ημερομηνία είναι λογικό, το να αργεί 1 μήνα και βάλε δεν είναι ούτε λογικό και ούτε πρέπει να είναι αποδεκτό.
cricket Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Η πορεία των ραντεβού της επιθεώρησης δεν συνδέεται με το επίδομα σου (παρά μόνο αν σε πληρώσει -ΟΛΑ, όχι απλά μέρος αυτών- και λήξει η επίσχεση σου), οπότε δεν παίζει να μην το πάρεις γι'αυτό το λόγο (αν δεν κάνω λάθος μειώνεται κατά 100Ε είπαν, δεν ξέρω αν μπήκε ήδη σε ισχύ όμως. Υποθέτω πως, ναι.) Το λαμόγιο έχει δικαίωμα να πάρει έως και 2 αναβολές σην επιθεώρηση, μην περιμένεις να εμφανιστεί παρά μόνο στο 3ο ραντεβού (αφού άρχισε το παραμύθι ήδη στο 1ο) για να μην έχει κυρώσεις. σε ευχαριστω πολυ λοιπον σημερα πηγα και ο ΟΑΕΔ ζητησε φαξ απο την επιθεωρηση για την ακριβεια του ελεγχου και κατοπιν οντως με επιδοτησας κανονικα και με 461ευρω (προς το παρον βεβαια)Παρατηρησα 2 πραγματα 1. Στις πληρωμες αρχη επιδοτησης ειναι η μερα της καταθεσης δικαιολογητικων ΟΑΕΔ και οχι της ημερομηνιας επισχεσης το οποιο με χαλασε λιγο γιατι τα ειχα παει μετα απο 3 βδομαδες. 2.Φαινονται 12 πληρωμες( πιθανον να ειναι αορατα τα επιδοματα πασχα και χριστουγεννων εκτος και τα εκοψε η τροικα!!!!) Κραταω λοιπον οτι την ημερα της επιθεωρησης (2η φορα πλεον) πρεπει να εξοφλησει ΟΛΟ το ποσο και οχι μονο τους μηνες προ επισχεσης για να ληξει η επισχεση σωστα?Αν αυτος του την δωσει και πληρωσει μονο το ποσο της προ επισχεσης 4 μηνες και οχι και τους υπολοιπους 2 τρεχοντες μηνες?Παιζει η επιθεωρηση να το θεωρησει ληξη εργατικης διαφορας να στειλει χαρτι στον ΟΑΕΔ και να μας ζηταει τα ρεστα ?Η πρεπει να κανουμε συμπληρωματικη δηλωση εκεινη τη μερα οτι μας χρωσταει 2 μηνες ακομα και συνεχιζουμε την επισχεση μεχρι εξοφλησης? Τα λεω ολα αυτα γιατι μπορει να αναγκαστουμε να γυρισουμε πισω και μετα να μας εξαναγκασει στο οτιδηποτε απο εκδικηση για να παραιτηθουμε ή να μας καταγγειλει σε πρωτη ευκαιρια και να μας χρωσταει και αποπανω. Ειναι λεπτα ζητηματα αυτα !!και απο τεχνικοι αναγκαστηκαμε να γινουμε εργατολογοι.Οσο ζεις μαθαινεις που λενε.Ευχαριστω απαντες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα