Προς το περιεχόμενο

Αυτό είναι "κλοπή"!

Spok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρώτησες το μαγαζί αν γίνεται επιστροφή χρημάτων; Λογικά αν δεν πας/πληρώσεις τον εκτελωνισμό θα το στείλουν πίσω. Ζήτα λοιπόν τα χρήματα σου πίσω και πες τους ότι τα έξοδα αποστολής για να πάει τα πληρώνεις εσύ(αν συμφωνήσουν για επιστροφή χρημάτων).

Επίσης διάβασε τους όρους του καταστήματος για επιστροφές για να ενημερωθείς, και πες μας.

Είχα επικοινωνία με το κατάστημα, η απάντηση ήταν: επέστρεψέ το αλλά θα σου παρακρατηθούν οι φόροι...

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

απο το site που εδωσες.

FREE GLOBAL RETURNS

We’ll collect your order from you anywhere in the world and return it free of charge.

και

You may return your order for free, for any reason, within 10 days of receipt, for a full refund. And we’ll collect your return from any address in the world.

Όπως είπα επικοινώνησα με το κατάστημα και μου απάντησαν ότι στους όρους είναι να το παραλάβω (δηλαδή να πληρώσω τους φόρους όλους) κι αν δεν το θέλω να το επιστρέψω και να μου επιστρέψουν τα χρήματα. Όμως τι χρήματα θα μου επιστρέψουν; Όταν θα έχω πληρώσει κοντά στα 300 για εκτελωνισμό κλπ. στην τσέπη μου δεν θα βάλω τίποτε! Ουσιαστικά θα έχω χάσει 300 ευρώ περίπου

οι οποιοι φοροι ποσο ειναι?

250+ δλδ κοντά στα 300 ευρώπουλα μαζί με τα τέλη εκτελωνισμού!

Δημοσ.

Πακετο εφαγες φιλε.Αυτα φοβαμαι εγω και δεν παραγγελνω τπτ απο εξω.

Τωρα μαλλον σε βλεπω να τα δινεις και να σου πηγαινει η ζακετα βασικος μισθος.(Σε ελαχιστες μερες θα αντιστοιχει σε 2 βασικους μισθους λογω μετρων).

Μαλακια ειναι ΚΑΙ να μην την παρεις ΚΑΙ να πληρωσεις.

Παντως ρε φιλε προφανως και δν σε νοιαζει αλλα θα στο πω.Με 15 ευρω εχει την ιδια στο pull and bear.

Δημοσ.

Πακετο εφαγες φιλε.Αυτα φοβαμαι εγω και δεν παραγγελνω τπτ απο εξω.

Τωρα μαλλον σε βλεπω να τα δινεις και να σου πηγαινει η ζακετα βασικος μισθος.(Σε ελαχιστες μερες θα αντιστοιχει σε 2 βασικους μισθους λογω μετρων).

Μαλακια ειναι ΚΑΙ να μην την παρεις ΚΑΙ να πληρωσεις.

Παντως ρε φιλε προφανως και δν σε νοιαζει αλλα θα στο πω.Με 15 ευρω εχει την ιδια στο pull and bear.

Μαλακία έκανα που την αγόρασα τελικά. Έτσι μούρχεται να πάω στο Βενιζέλος στο τελωνείο και να γίνει της εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα. Διότι από τη μια ζητούν συμπαράσταση ως δημόσιοι υπάλληλοι για να μη φάνε την εφεδρεία στη μάπα, από την άλλη λειτουργούν ως πειθήνια όργανα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Δεν το είδαν όταν άνοιξαν το κουτί περί τίνος πρόκειται; Με τι κριτήριο βάρεσαν φόρο 70% περίπου;

Δημοσ.

Αυτοι οι τελωνιακοι πρεπει να ανηκουν στο τοπ-5 χειροτερα κοπροσκυλα-βυσματα απο τους δ.υ.

Ασε που νομιζω οτι οι μισθοι τους ειναι αστρονομικοι.

Δημοσ.

Αυτοι οι τελωνιακοι πρεπει να ανηκουν στο τοπ-5 χειροτερα κοπροσκυλα-βυσματα απο τους δ.υ.

Ασε που νομιζω οτι οι μισθοι τους ειναι αστρονομικοι.

Και για φαντάσου όταν έχουν να διαχειριστούν εισαγωγές (δεν μιλάμε για ένα παπάρι τζάκετ) μεγάλες, τι μπορεί να παιχθεί... Όλοι έχουμε ακούσει, κι όλοι έχουμε διαβάσει. Προσωπικά δε ξέρω άτομο τελωνειακό διευθυντικό στέλεχος που βγήκε στη σύνταξη έχοντας κάνει πολλά, μα πάρα πολλά λεφτά.

Δημοσ.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα την αγοράζεις και δεν ξαναψωνίζεις απ' έξω.

Εν τω μεταξύ το site έχει έδρα Λονδίνο; Από που κι ως που περνάνε τελωνείο για προιόν που αγοράστηκε από χώρα - μέλος της ΕΕ;

Δημοσ.

Μαλακία έκανα που την αγόρασα τελικά. Έτσι μούρχεται να πάω στο Βενιζέλος στο τελωνείο και να γίνει της εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα. Διότι από τη μια ζητούν συμπαράσταση ως δημόσιοι υπάλληλοι για να μη φάνε την εφεδρεία στη μάπα, από την άλλη λειτουργούν ως πειθήνια όργανα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών. Δεν το είδαν όταν άνοιξαν το κουτί περί τίνος πρόκειται; Με τι κριτήριο βάρεσαν φόρο 70% περίπου;

Φίλε μου μην σε παίρνει από κάτω... έτσι μας θέλει το σύστημα, να μας αδικεί και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα που λέει ο λόγος.

Δημοσ.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα την αγοράζεις και δεν ξαναψωνίζεις απ' έξω.

Εν τω μεταξύ το site έχει έδρα Λονδίνο; Από που κι ως που περνάνε τελωνείο για προιόν που αγοράστηκε από χώρα - μέλος της ΕΕ;

Έχει έδρα το Λονδίνο και συνεργάζεται με πολλά καταστήματα σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, κλπ. Το συγκεκριμένο προϊόν ήρθε από Καναδά. Τους είπα να πάει Λονδίνο και μετά ενδοευρωπαϊκά να έρθει Ελλάδα, αλλά μου απάντησαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει.Όσο για το ποσό που ζητά το τελωνείο αναγωνρίζουν ότι είναι υπερβολικό, αλλά σκασίλα τους μεγάλη, διότι αν ήθελαν μπορούσαν να ζητήσουν από Καναδά να πάει λονδίνο και να το ξαναστείλουν σε εμένα. Τώρα το θέμα είναι θα βγάλω τίποτε αν πάω στο τελωνείο του Βενιζέλος και κάνω φασαρία;

Δημοσ.

Δες στα ΠΜ σου. Αλλά ρε παιδιά το θέμα δεν είναι μια γ...η ζακέτα, αλλά το ότι το ελληνικό δημόσιο (τελωνείο εν προκειμένω) με "κλέβει" κατάφωρα

Ποιο ελληνικό δημόσιο ;

Ο Courier σε κλέβει . Αυτοί έχουν μόνιμους εκτελωνιστές , και την αμοιβή την καθορίζει ο courier που πιθανά τον εκτελωνιστή τον πληρώνει μεροκάματο.

UPS να υποθέσω ; Μεγάλοι #$#@..

Πάρτους τηλέφωνο και κάντους τσαμπουκά..

Πες τους , μέχρι 50 ευρώ δίνεις για εκτελωνισμό, αλλιώς δεν ασχολείσαι... Μπορεί και να πιάσει..

Ή ψάξε βρες φθηνό εκτελωνιστή.

Το φόρο πάντως θα τον πληρώσεις έτσι κι αλλιώς.. Συνήθως αντιστοιχεί περίπου στον ΦΠΑ που θα έδινες στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις αγορές από χώρες εκτός ΕΕ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ..

Και να επιλέγετε αποστολή μέσω απλού ταχυδρομείου, Βάζοντας στην διεύθυνση παραλαβής και τη σχετική ένδειξη που δηλώνει να παραμείνει στο κατάστημα ελτα και να το παραλάβετε με ειδοποίηση (μια ξένη λέξη δεν την θυμάμαι τώρα),

για να μη σας το κλέψουν από την είσοδο..

Δημοσ.

Λοιπόν φιλαράκο με την μπλούζα των 300 δολλαριών, άκου για να μαθαίνεις κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι:

1. Εκτελωνισμό θα κάνεις θες δε θες.

2. Σε συμφέρει να πας να κάνεις τον εκτελωνισμό μόνος σου, όχι μέσω της Courier.

3. Θα σου φάει μία ολόκληρη μέρα, αλλά θα γλυτώσεις τουλάχιστον τα μισά από αυτά που σου ζητάνε.

4. Όσο καθυστερείς τόσο θα αυξάνεται το ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις, διότι η courier θα αρχίσει να σου χρεώνει έξοδα αποθήκευσης (αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη).

5. Το κράτος δεν σου χρεώνει 300 ευρώ για τον εκτελωνισμό, η courier σου τα χρεώνει. Άρα οι βλακείες περί του κλοπής από το Ελληνικό κράτους περιττεύουν (τουλάχιστον σε ΑΥΤΗ την περίπτωση). Εξάλλου, αν έχεις τη σήμερον ημέρα 300 δολλάρια για μία ζακέτα, δεν θα 'πρεπε να σε νοιάζει το ποσό που σε χρεώνει το κράτος για τους φόρους...

6. Με τσαμπουκά στο courier θα πάρεις τα .... τους, δεν πρόκειται να σου κόψουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Το ίδιο ισχύει και αν πας στο Βενιζέλο και κάνεις τσαμπουκά στους τελωνειακούς. Κι εσύ το ίδιο θα έκανες όταν κάποιος σου έλεγε ότι πλήρωσε 300 δολλάρια για μία ζακέτα...

7. Φτηνό εκτελωνιστή δεν θα βρεις διότι ελάχιστοι θα σου κόψουνε κόστος για τόση γραφειοκρατία, άρα θα σου έρθει τα ίδια λεφτά με την courier.

Ψάξε λοιπόν στο internet (είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεις) οδηγίες για να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό, και από εδώ και πέρα, μάθε και εσύ και όλοι οι insomniacs ότι ΑΝ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΜΕ COURIER (UPS, FEDEX, KLANEX κ.λπ.) ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ COURIERS ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΌ. Άρα, την επόμενη φορά, ή ζητάς ρητώς από τον αποστολέα να σου στείλει το δέμα με USPS (αν είναι από Αμερική) ή τέλος πάντων με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ και ΟΧΙ με courrier, ή πας εσύ στην Αμερική και το παίρνεις αυτοπροσώπως.

Οι νόμοι λένε ότι ένα προϊόν που εισάγεται στην Ελλάδα, φορολογείται αν η αξία του είναι άνω των 50 δολλαρίων. Όσοι παραγγέλνετε λοιπόν από το εξωτερικό και το γνωρίζετε, είστε απλώς γραφικοί (για να μην πω τίποτα βαρύτερο) όταν παραπονιέστε ότι το τελωνείο σας γδέρνει και ότι "λειτουργούν ως πειθήνια όργανα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών". Ο νόμος έτσι λέει ότι πρέπει να γίνει.Δεν εξετάζω το αν ο νόμος αυτός είναι άδικος ή όχι. Εξετάζω απλώς ότι ο νόμος είναι αυτός και, σ' όποιον δεν αρέσει, ας πάει στην Αυστραλία ή στην Αμερική ή στο Τιμπουκτού να ζήσει. Ή τέλος πάντων ας προσπαθήσει να αλλάξει τον νόμο. Αλλά όσο ο νόμος είναι αυτός, κλείστε το στόμα σας αν δεν έχετε κάτι παραγωγικό να πείτε και κόψτε τη γκρίνια.

Τέλος, καλό θα ήταν όσοι δεν γνωρίζετε τη διαδικασία παραγγελιών από το εξωτερικό και εκτελωνισμού να μην πετάτε μπαρούφες, διότι παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας που δε σας φταίει σε τίποτα. Και όχι τίποτε άλλο, μετά δεν μπορεί (αυτός ο κόσμος) να σας ζητήσει και τα ρέστα. Να είστε λοιπόν πιο υπεύθυνοι σε όσα γράφετε, ή αλλιώς να μην γράφετε.

Και επειδή την μυρίζομαι τη δουλειά ότι κάποιοι θα πεταχτούν να πουν διάφορα, σας το ξεκαθαρίζω από τώρα πως ούτε τελωνειακός είμαι, ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε κρατικοδίαιτος είμαι, ούτε λαμόγιο, ούτε έχω (ή θέλω να έχω) σχέση με την πολιτική. Α, και επίσης, ούτε 300 δολλάρια θα έδινα για μία ζακέτα...

Σας ασπάζομαι.

Δημοσ.

χέστης εισαι που εκανες καινούριο acc για να ποσταρεις γιατι ντρεπόσουν με το real

μονο αυτο δεν περιμενα να ακουσω...........εισαι θεος...... :lol: :lol:

Δημοσ.

Λοιπόν φιλαράκο με την μπλούζα των 300 δολλαριών, άκου για να μαθαίνεις κι εσύ και όλοι οι υπόλοιποι:

1. Εκτελωνισμό θα κάνεις θες δε θες.

2. Σε συμφέρει να πας να κάνεις τον εκτελωνισμό μόνος σου, όχι μέσω της Courier.

3. Θα σου φάει μία ολόκληρη μέρα, αλλά θα γλυτώσεις τουλάχιστον τα μισά από αυτά που σου ζητάνε.

4. Όσο καθυστερείς τόσο θα αυξάνεται το ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις, διότι η courier θα αρχίσει να σου χρεώνει έξοδα αποθήκευσης (αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη).

5. Το κράτος δεν σου χρεώνει 300 ευρώ για τον εκτελωνισμό, η courier σου τα χρεώνει. Άρα οι βλακείες περί του κλοπής από το Ελληνικό κράτους περιττεύουν (τουλάχιστον σε ΑΥΤΗ την περίπτωση). Εξάλλου, αν έχεις τη σήμερον ημέρα 300 δολλάρια για μία ζακέτα, δεν θα 'πρεπε να σε νοιάζει το ποσό που σε χρεώνει το κράτος για τους φόρους...

6. Με τσαμπουκά στο courier θα πάρεις τα .... τους, δεν πρόκειται να σου κόψουν ούτε ένα λεπτό του ευρώ. Το ίδιο ισχύει και αν πας στο Βενιζέλο και κάνεις τσαμπουκά στους τελωνειακούς. Κι εσύ το ίδιο θα έκανες όταν κάποιος σου έλεγε ότι πλήρωσε 300 δολλάρια για μία ζακέτα...

7. Φτηνό εκτελωνιστή δεν θα βρεις διότι ελάχιστοι θα σου κόψουνε κόστος για τόση γραφειοκρατία, άρα θα σου έρθει τα ίδια λεφτά με την courier.

Ψάξε λοιπόν στο internet (είναι πάρα πολύ εύκολο να βρεις) οδηγίες για να κάνεις μόνος σου τον εκτελωνισμό, και από εδώ και πέρα, μάθε και εσύ και όλοι οι insomniacs ότι ΑΝ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΜΕ COURIER (UPS, FEDEX, KLANEX κ.λπ.) ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΔΙΟΤΙ ΟΙ COURIERS ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΓΙ' ΑΥΤΌ. Άρα, την επόμενη φορά, ή ζητάς ρητώς από τον αποστολέα να σου στείλει το δέμα με USPS (αν είναι από Αμερική) ή τέλος πάντων με ΑΠΛΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ και ΟΧΙ με courrier, ή πας εσύ στην Αμερική και το παίρνεις αυτοπροσώπως.

Οι νόμοι λένε ότι ένα προϊόν που εισάγεται στην Ελλάδα, φορολογείται αν η αξία του είναι άνω των 50 δολλαρίων. Όσοι παραγγέλνετε λοιπόν από το εξωτερικό και το γνωρίζετε, είστε απλώς γραφικοί (για να μην πω τίποτα βαρύτερο) όταν παραπονιέστε ότι το τελωνείο σας γδέρνει και ότι "λειτουργούν ως πειθήνια όργανα των φοροεισπρακτικών μηχανισμών". Ο νόμος έτσι λέει ότι πρέπει να γίνει.Δεν εξετάζω το αν ο νόμος αυτός είναι άδικος ή όχι. Εξετάζω απλώς ότι ο νόμος είναι αυτός και, σ' όποιον δεν αρέσει, ας πάει στην Αυστραλία ή στην Αμερική ή στο Τιμπουκτού να ζήσει. Ή τέλος πάντων ας προσπαθήσει να αλλάξει τον νόμο. Αλλά όσο ο νόμος είναι αυτός, κλείστε το στόμα σας αν δεν έχετε κάτι παραγωγικό να πείτε και κόψτε τη γκρίνια.

Τέλος, καλό θα ήταν όσοι δεν γνωρίζετε τη διαδικασία παραγγελιών από το εξωτερικό και εκτελωνισμού να μην πετάτε μπαρούφες, διότι παίρνετε κόσμο στο λαιμό σας που δε σας φταίει σε τίποτα. Και όχι τίποτε άλλο, μετά δεν μπορεί (αυτός ο κόσμος) να σας ζητήσει και τα ρέστα. Να είστε λοιπόν πιο υπεύθυνοι σε όσα γράφετε, ή αλλιώς να μην γράφετε.

Και επειδή την μυρίζομαι τη δουλειά ότι κάποιοι θα πεταχτούν να πουν διάφορα, σας το ξεκαθαρίζω από τώρα πως ούτε τελωνειακός είμαι, ούτε δημόσιος υπάλληλος είμαι, ούτε κρατικοδίαιτος είμαι, ούτε λαμόγιο, ούτε έχω (ή θέλω να έχω) σχέση με την πολιτική. Α, και επίσης, ούτε 300 δολλάρια θα έδινα για μία ζακέτα...

Σας ασπάζομαι.

Εχεις φιλους?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...