Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Εδω και λιγες μέρες η νέα έκδοση 7.0.1 του e-mailer THUNDERBIRD μου παρουσιάζει

το εξής πρόβλημα. Οταν παω να κανω scrolling με τη ροδέλα του ποντικιου πχ στο INBOX

αυτο γινεται με καθυστέρηση. :mad:

Δεν παρατηρείται σε κανένα άλλο πρόγραμμα αυτό ... ουτε στο word στο scrolling του κειμενου

ούτε πουθενα αλλού.

Δοκίμασα και την πληρη απεγκατάσταση και ξανά νέο στήσιμο με νεο προφίλ απο την αρχή....τοποτε... τα ιδια

δοκίμασα την απενεργοποίηση των plug-ins ... τιποτε...

Εχει κανείς σας καμμιά ιδέα τι μπορει να ειναι ..? και τι να κάνω...? Ειναι μηπως bug της νεας εκδοσης..?

Να ευχαριστησω προκαταβολικά για όποια βοήθεια... :rolleyes:

Δημητρης

Δημοσ.

Προσωπικά έχω ακριβώς την ίδια έκδοση του Thunderbird και με Windows 7 και με Leopard και δεν εχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στη θέση σου πάντως θα κοίταγα τα plugins πρώτα,κάντα uninstall :)

Δημοσ.

Προσωπικά έχω ακριβώς την ίδια έκδοση του Thunderbird και με Windows 7 και με Leopard και δεν εχω κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στη θέση σου πάντως θα κοίταγα τα plugins πρώτα,κάντα uninstall :)

Ta εχω κανει disable αλλα η απεγκατασταση πως γινεται... ? απο που..?? γιατι απο τα εργαλεια

δινει μονο enable & disable...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

http://kb.mozillazine.org/Thunderbird_5.0_-_New_Features_and_Changes#Font_rendering_and_performance_issues

Αν και με αρκετή καθυστέρηση...ελπίζω να βοηθήσει. Και καλώς όρισες στο Insomnia!

Parsifal Σ' ευχαριστω πολυ Θα το μελετησω αν και ειναι πολυ περιεργο συμπτωμα αυτο που μου συμβαινει.

Φοβαμαι μηπως κατι δεν παει καλα με το PC και αυτο επενεργει ορατα στο THUNDERBIRD μονο.

Δοκιμασα εγκαταστασεις νεες και παλιοτερων βερσιον, δοκιμασα αλλαγη των προφιλ... τιποτε.

Ειμαι σε κενό... Αυτο μου συμβαινει μονο στο PC στο γραφειο. Στο φορητό στο σπιτι ολα καλα.

:mad:

Δημοσ.

Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Αν διαβάσεις προσεκτικά το link που δίνω, γράφει ότι παρουσιάζεται σε ορισμένους συνδυασμούς hardware μόνο. Οπότε, δεν είναι περίεργο που στον έναν υπολογιστή σου το κάνει και στον άλλον όχι.

«Πειράζοντας» την παράμετρο που αναφέρεται στο link, σε εμένα το πρόβλημα λύθηκε άμεσα. Ευελπιστώ το ίδιο να συμβεί και μ' εσένα. :)

Δημοσ.

Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Αν διαβάσεις προσεκτικά το link που δίνω, γράφει ότι παρουσιάζεται σε ορισμένους συνδυασμούς hardware μόνο. Οπότε, δεν είναι περίεργο που στον έναν υπολογιστή σου το κάνει και στον άλλον όχι.

«Πειράζοντας» την παράμετρο που αναφέρεται στο link, σε εμένα το πρόβλημα λύθηκε άμεσα. Ευελπιστώ το ίδιο να συμβεί και μ' εσένα. :)

Το περιεργο ειναι οτι εμφανιστηκε ξαφνικά...!!! :whistle:

Αν ηταν ασυμφωνια hardware γιατι δεν το εκανε πιο πριν..?? "Δυσκολα Τραινα" τα PCια ... :mad:

Σ' ευχαριστω πάντως ξανά...

Δημοσ.

Ξαφνικά ή μήπως μετά από silent update με το οποίο άλλαξε major έκδοση ο Thunderbird; Εμένα εμφανίστηκε με update στην έκδοση 4, παρ' ο,τι το link κάνει λόγο για την έκδοση 5. Για δες το λίγο!

Δε μας είπες όμως, δοκίμασες τη λύση ή ακόμα; Συζητώντας το και μόνον, δεν πρόκειται να γίνει κάτι! :P

Edit: Είδα ότι μου έστειλες p.m. για λεπτομερείς οδηγίες. Σου απαντώ εδώ, για να δουν και άλλοι που πιθανόν έχουν το ίδιο πρόβλημα τα βήματα:

Στην αρχή του link, εξηγεί πώς δημιουργείται το πρόβλημα. Λίγο πιο κάτω, γράφει πως η λύση είναι να αλλάξεις την τιμή της παραμέτρου gfx.direct2d.disabled σε true. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να πας από τα μενού του Thunderbird στο Tools > Options κι εκεί να εντοπίσεις στην τελευταία καρτέλα/tab το κουμπάκι με τίτλο Config editor. Με κλικ σε αυτό, και αφού δώσεις τη συγκατάθεσή σου στην επόμενη ερώτηση επιβεβαίωσης, θα οδηγηθείς στη λίστα των παραμέτρων του Thunderbird. Εντοπίζεις τη γραμμή που ξεκινάει με το gfx.direct2d.disabled και κάνεις διπλό κλικ πάνω της για να αλλάξει η τιμή από false σε true. Κάνεις restart τον Thunderbird και θα πρέπει να έχει λυθεί το πρόβλημα με το laggy interface.

Δημοσ.

Ξαφνικά ή μήπως μετά από silent update με το οποίο άλλαξε major έκδοση ο Thunderbird; Εμένα εμφανίστηκε με update στην έκδοση 4, παρ' ο,τι το link κάνει λόγο για την έκδοση 5. Για δες το λίγο!

Δε μας είπες όμως, δοκίμασες τη λύση ή ακόμα; Συζητώντας το και μόνον, δεν πρόκειται να γίνει κάτι! :P

Edit: Είδα ότι μου έστειλες p.m. για λεπτομερείς οδηγίες. Σου απαντώ εδώ, για να δουν και άλλοι που πιθανόν έχουν το ίδιο πρόβλημα τα βήματα:

Στην αρχή του link, εξηγεί πώς δημιουργείται το πρόβλημα. Λίγο πιο κάτω, γράφει πως η λύση είναι να αλλάξεις την τιμή της παραμέτρου gfx.direct2d.disabled σε true. Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να πας από τα μενού του Thunderbird στο Tools > Options κι εκεί να εντοπίσεις στην τελευταία καρτέλα/tab το κουμπάκι με τίτλο Config editor. Με κλικ σε αυτό, και αφού δώσεις τη συγκατάθεσή σου στην επόμενη ερώτηση επιβεβαίωσης, θα οδηγηθείς στη λίστα των παραμέτρων του Thunderbird. Εντοπίζεις τη γραμμή που ξεκινάει με το gfx.direct2d.disabled και κάνεις διπλό κλικ πάνω της για να αλλάξει η τιμή από false σε true. Κάνεις restart τον Thunderbird και θα πρέπει να έχει λυθεί το πρόβλημα με το laggy interface.

Αγαπητέ Parsifal... τι να πω... και παλι ευχαριστω.

Δυστυχως δεν ειμαι σιγουρος αν εγινε μετα απο silent update ... αλλα νομιζω οτι κατι τετοιο θυμαμαι.

Θα μπορω να σου πω αν πετυχε η επεμβαση στο προβλημα τη Δευτερα το πρωι

καθόσον το PC που εχει το προβλημα ειναι στο γραφειο... :rolleyes:

Πρωι λοιπον της Δευτερας θα γραψω την απαντηση μου...

Δημοσ.

Δε μας είπες όμως, δοκίμασες τη λύση ή ακόμα;

Parsifal είχες δικιο.... Και σε μένα αυτό ηταν το πρόβλημα και προφανως έγινε απο

silent update καθόσον δεν είχα κάποια αλλαγή σε hardware.

Mε τη αλλαγή του gfx.direct2d.disabled από false σε true το σύστημα μετα απο restart

έστρωσε επιτέλους ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Σ' ευχαριστω θερμά για την βοήθειά σου. Η συνεισφορά του "ΦΟΡΟΥΜ" στην πράξη αποδεικνύεται

με την έμπρακτη αλληλεγγύη των μελών του.

Νασαι καλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...