thanocaster Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Το πρόβλημα με την συναισθηματική προσέγγιση είναι πως δεν αφήνει πρόσφορο έδαφος για αντίθετα επιχειρήματα, όπως ότι δεν είναι ούτε παράνομο, ούτε ανήθικο να έχει κάποιος συσσωρρευμένο πλούτο. Και, παρόλο που προσωπικά είμαι μαζί σου, αν είχα αντίθετη άποψη δεν θα την παρέθετα για να μην έχω να αντιμετωπίσω επιχειρήματα του στυλ "είσαι φιλάργυρος", "καλά, το παιδάκι που δεν έχει να φάει δεν το σκέφτεσαι;" κλπ. Με απλά λόγια, κάποια σοβαρά θέματα, για να τα συζητήσεις χρειάζεται να είσαι αποστασιοποιημένος και ανοιχτόμυαλος (δεν αμφιβάλλω για το δεύτερο, αλλά το πρώτο πάει περίπατο με την συναισθηματική προσέγγιση). 1
vagelis81 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Με απλά λόγια, κάποια σοβαρά θέματα, για να τα συζητήσεις χρειάζεται να είσαι αποστασιοποιημένος και ανοιχτόμυαλος (δεν αμφιβάλλω για το δεύτερο, αλλά το πρώτο πάει περίπατο με την συναισθηματική προσέγγιση). Με την εννοια "αποστασιοποιημενος" κολαει ευκολα το "αναισθητος" και αληθεια ποσο αναισθητος μπορεις να εισαι (οχι εσυ Thanocaster,γενικα μιλαω) ,οταν ακους περιστατικα σαν κι αυτο;;;Μπορει μεν να ειναι λιγο ακραιο σαν παραδειγμα αλλα απ την αλλη δειχνει και το χαλι που υπαρχει.Σημερα το πρωι το ακουσα και πηρα την αφορμη να γραψω το θεμα
tsifotis Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Με λιγα λογια ts το θεμα σου ειναι μαλωμενο με την ορθολογιστικη σκεψη. Φαντασου να ακουσεις οτι στην τσιμενταρισμενη γειτονια σου ξεκιναει παρκο και καπακι να απαντησω αποδοκιμαστικα με την ιστορια της αδερφης μου που επεσε θυμα βιασμου σε παρκο. Να αγορασεις παπουτσια ευκαιρια με 45 ευρω και να ερθει ο αντιλογος "αυτην την στιγμη συμπολιτες μας πεθαινουνε απο ασιτια που λιγα ευρω θα αρκουσανε για να αγορασουνε ψωμι και γαλα" Με αλλα λογια συνδεεις ασυνδετα πραματα για το "κουβεντα να γινεται" εφε της υποθεσης. Φιλικα παντα, καταλαβαινω οτι σε ενοχλει η αδικια σ αυτον τον κοσμο, κατι καλοπροαιρετο μεν αλλα καλυτερα να ακουσεις εδω τα σχολια συναισθηματικης προσεγγισης που εκανες ωστε να εξασκησεις και αλλο το νου σου και ισως να βελτιωσεις την σκεψη σου. Το τελευταιο σχολιο το αφηνω με επιφυλαξη γνωριζοντας οτι ακουγομαι και λιγο κοπανος. Η αδικια υπηρχε και θα υπαρχει στην φυση. Μονη εξαιρεση ισως αυτη του ανθρωπου λογω εξελιξης, την περιορισε λιγακι επειδη ανεπτυξε ευαισθησιες. Σιγουρα δεν εγιναν θαυματα αλλα για τα ενστικτα μας καλα τα παμε σε θεματα τιθασευσης (συγκρινοντας με το παρελθον). Αυτο δεν σημαινει οτι επαναπαυομαστε.
vagelis81 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Φιλε tsifotis.Χωρις καμια διαθεση να ξεκινησω επιθεση εναντιον σου αλλα ρε παιδι μου...πως να στο πω...εντελως ασχετο αυτο που εγγραψες.Τι δουλεια εχει το παρκο με εναν βιασμο ;Ξαναλεω για πολοστη φορα,τα π[αραδειγματα που ανεφερα εχουν σκοπο να δειξουν την αδικια που υπαρχει στο κοσμο...Φιλικα παντα.Δε θελω να ξεκινησω μια διαφωνια μαζι σου,αλλα η απαντηση σου ηταν εντελως εκτος θεματος.
gatokoritso Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2011 δηλαδη εσενα σε χαλαει που ο πριγκιπας σκορπα τα λεφτα του στο παναθηναικο και οχι στο να βοηθησει απορους?
vagelis81 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Εγω να φανταστεις παναθηναικος ειμαι,αλλα ναι με χαλαει.Και οχι φυσικα μονο ο συγκεκριμενος.Δυστυχως αυτο συμβαινει με πααααρα πολλους ανθρωπους στο κοσμο.
Ntinaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Εγω να φανταστεις παναθηναικος ειμαι,αλλα ναι με χαλαει.Και οχι φυσικα μονο ο συγκεκριμενος.Δυστυχως αυτο συμβαινει με πααααρα πολλους ανθρωπους στο κοσμο. σταματα να πηγαινεις στο γηπεδο και να βλεπεις τους αγωνες.
vagelis81 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Παλι εκτος θεματος.Παιδι μου δε τα χω με το συγκεκριμενο πριγκηπα ουτε με τον παναθηναικο ουτε με το ποδοσφαιρο,ουτε με το μπασκετ ουτε με κανεναν συγκεκριμενα.Παραθετωντας το κειμενο που λεει για τον πριγκηπα θελω να δειξω (αλλα δε ξερω ποσοι πραγματικα μπορουν να το καταλαβουν)τη διαφορα στα κοινωνικα στρωματα.Η περιουσια του πριγκηπα ειναι τοσο τεραστια που του επιτρεπει να ξοδεψει πανω απο 200 εκ ευρω για να κανει το κεφι του ενω τοσα εκατομμυρια ανθρωποι αδυνατουν να εχουν εστω και τα βασικα για τη ζωη αγαθα.Και για να απαντησω και σε κατι που γραφτηκε πιο πανω ΝΑΙ με χαλαει που οι ανθρωποι με τα τοσα εκατομμυρια,ισως και δισεκατομμυρια αδιαφορουν για τους συνανθρωπους τους που βρισκονται σε τραγικη κατασταση και δε κανουν τιποτα για να τους βοηθησουν.Αυτο προσπαθω να πω μεσα απ αυτο το thread.Το ξερω οτι γινομαι γραφικος.
NewProject Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ενδιαφέρον thread αν και θεωρω μεγα λαθος να κρινουμε τι ειναι "αδικο" και τι οχι γιατι αν ολοι ηταν ισοι δεν θα υπηρε κανεις. Τι θελω να πω.Φαντασου να πας σε ενα μπαρ με την παρεα σου ,οι οποιοι ειναι ιδιοι με σενα (εμφανηση,χαρακτηρα,οικονομικη κατασταση) και εσυ εισαι ιδιος μαζι τους.Εκει , λοιπον, βλεπετε κατι γκομενες οι οποιες επισης ειναι ολες ιδιες.Μαντεψε,η ζωη δεν θα εκει πια κανενα νοημα για τον καθε ανθρωπο ξερωριστα επειδη θα ειναι "αναγκασμενος" κατα καποιο τροπο ( μιας και δεν θα μπορει να κανει αλλοιως ) να ακολουθησει τους αλλους οποτε δεν θα υπαρχει ελευθερια.Οταν δεν υπαρχει ελευθερια δεν μπορεις να απολαυσεις τη ζωη και οταν δεν μπορεις να κανεις το τελευταιο δεν εχει νοημα να ζεις. Το καλο της σημερινης κοινονιας ειναι οτι ο καθενας ( 99% ) μπορει να γινει οτι θελει.Μερικοι θελουν οτι μπορουν και αλλοι μπορουν οτι θελουν και η διαφορα ειναι στον χαρακτηρα του καθενος.
Ntinaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Παλι εκτος θεματος.Παιδι μου δε τα χω με το συγκεκριμενο πριγκηπα ουτε με τον παναθηναικο ουτε με το ποδοσφαιρο,ουτε με το μπασκετ ουτε με κανεναν συγκεκριμενα.Παραθετωντας το κειμενο που λεει για τον πριγκηπα θελω να δειξω (αλλα δε ξερω ποσοι πραγματικα μπορουν να το καταλαβουν)τη διαφορα στα κοινωνικα στρωματα.Η περιουσια του πριγκηπα ειναι τοσο τεραστια που του επιτρεπει να ξοδεψει πανω απο 200 εκ ευρω για να κανει το κεφι του ενω τοσα εκατομμυρια ανθρωποι αδυνατουν να εχουν εστω και τα βασικα για τη ζωη αγαθα.Και για να απαντησω και σε κατι που γραφτηκε πιο πανω ΝΑΙ με χαλαει που οι ανθρωποι με τα τοσα εκατομμυρια,ισως και δισεκατομμυρια αδιαφορουν για τους συνανθρωπους τους που βρισκονται σε τραγικη κατασταση και δε κανουν τιποτα για να τους βοηθησουν.Αυτο προσπαθω να πω μεσα απ αυτο το thread.Το ξερω οτι γινομαι γραφικος. ναι αλλα συνεχιζεις και στηριζεις αυτους τους ανθρωπους,σε χαλαει μεν αλλα...
thanocaster Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Με την εννοια "αποστασιοποιημενος" κολαει ευκολα το "αναισθητος" και αληθεια ποσο αναισθητος μπορεις να εισαι (οχι εσυ Thanocaster,γενικα μιλαω) ,οταν ακους περιστατικα σαν κι αυτο;;;Μπορει μεν να ειναι λιγο ακραιο σαν παραδειγμα αλλα απ την αλλη δειχνει και το χαλι που υπαρχει.Σημερα το πρωι το ακουσα και πηρα την αφορμη να γραψω το θεμα Απλά μου φαίνεται πως με το σκεπτικό σου θα πρέπει να έχω ενοχικά συναισθήματα που σήμερα έφαγα χοιρινό φιλέτο με ρύζι την ίδια στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα. Κατά κάποιο τρόπο θα έπρεπε να έχω. Από την άλλη, όμως, ούτε μπορώ να ζω με ένα συνεχόμενο ενοχικό σύνδρομο, ούτε να απαρνηθώ την τύχη(?) μου να μπορώ να τρώω καθημερινά ένα πιάτο φαΐ. Από μικρός έμαθα πως ο κόσμος είναι άδικος, η φύση είναι άδικη, η τύχη είναι άδικη κοκ. Επίσης, έμαθα να προσπαθώ να βάζω καπετάνιο το μυαλό μου, και όχι την καρδιά μου, σε τόσο σοβαρά θέματα. Η αποστασιοποίηση από την μια έκφανση του προβλήματος δεν είναι σε καμία περίπτωση αναισθησία. Εκτός αν προτιμάς αντί για συζήτηση να κάνουμε μια πολύ όμορφη συλλογή από κλισέ.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Ενδιαφέρον thread αν και θεωρω μεγα λαθος να κρινουμε τι ειναι "αδικο" και τι οχι γιατι αν ολοι ηταν ισοι δεν θα υπηρε κανεις. Τι θελω να πω.Φαντασου να πας σε ενα μπαρ με την παρεα σου ,οι οποιοι ειναι ιδιοι με σενα (εμφανηση,χαρακτηρα,οικονομικη κατασταση) και εσυ εισαι ιδιος μαζι τους.Εκει , λοιπον, βλεπετε κατι γκομενες οι οποιες επισης ειναι ολες ιδιες.Μαντεψε,η ζωη δεν θα εκει πια κανενα νοημα για τον καθε ανθρωπο ξερωριστα επειδη θα ειναι "αναγκασμενος" κατα καποιο τροπο ( μιας και δεν θα μπορει να κανει αλλοιως ) να ακολουθησει τους αλλους οποτε δεν θα υπαρχει ελευθερια.Οταν δεν υπαρχει ελευθερια δεν μπορεις να απολαυσεις τη ζωη και οταν δεν μπορεις να κανεις το τελευταιο δεν εχει νοημα να ζεις. Το καλο της σημερινης κοινονιας ειναι οτι ο καθενας ( 99% ) μπορει να γινει οτι θελει.Μερικοι θελουν οτι μπορουν και αλλοι μπορουν οτι θελουν και η διαφορα ειναι στον χαρακτηρα του καθενος. Τώρα τι να γράψω γι' αυτό; Πολλά εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την πείνα, τις αρρώστιες, τις κακουχίες αφού πρώτα τους εκμεταλλευτούν χοντρά (γιατί προφανώς δεν εκμεταλλεύτηκαν οι ίδιοι αυτό που μπορούσαν να γίνουν και υπήρχαν και κάτι τύποι που ανήκαν στο 1%), αλλά ΟΚ. Τουλάχιστον οι υπόλοιποι δε βαριόμαστε με το να είμαστε ίσοι. Ξέρω ότι δεν εννοούσες αυτό, αλλά η σκέψη σου είναι υπερβολικά ρηχή. Ειλικρινά: χωρίς διάθεση για καυγά. Αυτά που γράφεις μπορεί να αφορούν μια ομάδα 100 ανθρώπων περίπου. Α! Και έχεις μπερδέψει το τι σημαίνει ισότητα με το τι σημαίνει ομοιότητα. Είμαι ίσος με κάποιον, δε σημαίνει είμαι όμοιος μαζί του. Όσον αφορά την έλλειψη της ελευθερίας, η ελευθερία είναι πολύ σκληρή έννοια, δεν είναι απλά "κάτι καλό που όλοι θέλουν". Γι' αυτό έχουν βγει οι 10 εντολές, οι θρησκείες, τα lifestyle περιοδικά (σήμερα) κ.α. Ο άνθρωπος έχει ανάγκη τους περιορισμούς. Δεν αποζητά συνεχώς και μόνο την ελευθερία του. Τέλος πάντων, πιάνουμε πολύ βαθιές έννοιες και δεν είναι επί της παρούσης να τα αναλύσουμε όλα αυτά. ΥΓ. Η κατάσταση που περιγράφεις στη δεύτερη παράγραφο, είναι πολύ κοντά σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Στην ομάδα των 100 ανθρώπων βέβαια, που ανέφερα παραπάνω. Όχι σε όλους.
tsifotis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Παλι εκτος θεματος.... ΝΑΙ με χαλαει που οι ανθρωποι με τα τοσα εκατομμυρια,ισως και δισεκατομμυρια αδιαφορουν για τους συνανθρωπους τους που βρισκονται σε τραγικη κατασταση και δε κανουν τιποτα για να τους βοηθησουν.Αυτο προσπαθω να πω μεσα απ αυτο το thread. Στα δικα σου μετρα. Μπορεις μεσα στον μηνα να χαλασεις κι εσυ και εγω και πολλοι αλλοι 50-100ευρω για μπαρ/καφεδες/σουβλακια που δεν τα εχεις αναγκη σε σχεση με καποιον περιθωριακο ζητιανο που πεθαινει και μπορεις να τον σωσεις (να τα ξοδεψει για ειδη πρωτης αναγκης). Σκοπευεις να κανεις κατι; θα αφιερωσεις τα ευρω σου, και κυριως ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ/ΚΟΠΟ σου ή λεμε για να λεμε; Υποψιν δεν εισαι υποχρεωμενος, κανεις μας αλλωστε βεβαια, αλλα επειδη μπαινεις στην διαδικασια να καταδικασεις την ελλειψη ευαισθησιας. Παντα φιλικα, ελπιζω να καταλαβαινεις που το παω οπως και πολλοι στο παρον θρεντ.
KilliK Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 νομιζω το ναχει καποιος 50-100e για να περασει οπως θελει τον ελευθερο του χρονο,δεν εχει κανενα κοινο σημειο συγκρισης με τα 5-10δις που εχει και εκμεταλλευεται καποιος αλλος. στην πρωτη περιπτωση τα σκορπας στις στριπτερ,στην δευτερη ελεγχεις τις μοιρες χιλιαδων ισως και εκατομμυριων ανθρωπων.
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2011 νομιζω το ναχει καποιος 50-100e για να περασει οπως θελει τον ελευθερο του χρονο,δεν εχει κανενα κοινο σημειο συγκρισης με τα 5-10δις που εχει και εκμεταλλευεται καποιος αλλος. στην πρωτη περιπτωση τα σκορπας στις στριπτερ,στην δευτερη ελεγχεις τις μοιρες χιλιαδων ισως και εκατομμυριων ανθρωπων. Και οι δυο ομως, δεν δωσατε ενα πιατο φαι στο διπλανο απορο, οποτε εν δυναμει ειστε ιδιοι, γιατι εστω οτι ο απορος την αλλη μερα πεθαινει απο ασιτια. Τα ποσα διαφορετικα, το αποτελεσμα το ιδιο. Αν θελουμε να το παιξουμε καλοι και ευαισθητοι δεν υπαρχει οριο στο ποσα σκορπαω. Τι σημαινει τα 50-100. Υπαρχει οριο ευαισθησιας, κατω απο το οποιο εισαι "ηθικα" ελευθερος να τα σκορπισεις; Ποιο ειναι αυτο και ποιος θα το καθορισει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα