kambog Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Εγω πηρα δοκιμαστικα ενα να δω πως περιπου αποδιδει και δεν μπορω να πω οτι με ικανοποιησε. Υποτιθεται οτι ειναι πιο ακριβα απο τα υπολοιπα ηλεκτρικα θερμαντικα σωματα γιατι ειναι πιο αποτελεσματικα. Εγω δεν βλεπω κατι τετοιο Συγκεκριμενα πηρα το πρωτο απο αυτα (400W) http://red-in.eu/inf...roducts-gr.html Οποιος το θελει το δινω μισοτιμης. Το αγορασα πριν 6 μηνες, εχει χρησιμοποιηθει ελαχιστα και εχω και την αποδειξη για εγγυηση φίλε μου το πάνελ τον 400watt που πήρες είναι για χώρο 4-5 τετραγωνικά και είναι Αυστηρό-κινέζικα. Μια τουαλέτα μικρή θα την ζεστάνει άλλα επειδή δεν έχει μεγάλο IP δεν κάνει για τουαλέτα.
Bspus Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 φίλε μου το πάνελ τον 400watt που πήρες είναι για χώρο 4-5 τετραγωνικά και είναι Αυστηρό-κινέζικα. Μια τουαλέτα μικρή θα την ζεστάνει άλλα επειδή δεν έχει μεγάλο IP δεν κάνει για τουαλέτα. Δεν διαφωνω πλεον αφου το ειδα απο πρωτο χερι. Υποτιθεται οτι θα εκανε δουλεια σε χωρο 12τμ συμφωνα με το site. Οποτε παραμενει το ερωτημα γιατι καποιος να τα προτιμησει αμα πρεπει να δουλευουν στα ιδια watt με τα συνηθισμενα ηλεκτρικα σωματα για να κανουν δουλεια. Ακομα και τα κινεζικα υπερυθρα ειναι γελοιωδως ακριβα για να μην εχουν καλυτερη αποδοση.
isay Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 φίλε μου το πάνελ τον 400watt που πήρες είναι για χώρο 4-5 τετραγωνικά και είναι Αυστηρό-κινέζικα. Μια τουαλέτα μικρή θα την ζεστάνει άλλα επειδή δεν έχει μεγάλο IP δεν κάνει για τουαλέτα. No offence αλλά στις προδιαγραφές των πανελ που διαφημίζεις-πουλάς και εσύ αναγράφεις ανάλογα νούμερα (400watt περίπου 10τ.μ.). Μήπως εχω παρερμηνεύσει κάτι; Άλλη μια απορία. Το 0,29Ε ανα ημέρα-8 ώρες τη μέρα, με ποιο αλγόριθμο το υπολογίζεις; Με δικους μου υπολογισμούς βγαίνει κάπου στα 0,38Ε ανα ημέρα και με την προυπόθεση οτι δεν θα ανέβουμε κλίμακα χρέωσης (800+ kWh). Αν ανέβουμε κλίμακα ( πράγμα σίγουρο για το μέσο σπίτι) τότε το κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο.
kambog Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 No offence αλλά στις προδιαγραφές των πανελ που διαφημίζεις-πουλάς και εσύ αναγράφεις ανάλογα νούμερα (400watt περίπου 10τ.μ.). Μήπως εχω παρερμηνεύσει κάτι; Άλλη μια απορία. Το 0,29Ε ανα ημέρα-8 ώρες τη μέρα, με ποιο αλγόριθμο το υπολογίζεις; Με δικους μου υπολογισμούς βγαίνει κάπου στα 0,38Ε ανα ημέρα και με την προυπόθεση οτι δεν θα ανέβουμε κλίμακα χρέωσης (800+ kWh). Αν ανέβουμε κλίμακα ( πράγμα σίγουρο για το μέσο σπίτι) τότε το κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Στην IR (Αυστηρό-κινέζικη) σειρά είναι οι δυνατότητες που μας έδωσαν από το εργοστάσιο. αν βεβαία ήταν η ποιότητα καλλίτερη δηλ. θερμαινόταν ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια και είχε και την ανάλογοι μόνωση πείσω οπός το Γερμανικό πάνελ INTECH τα 400watt θα επαρκούσαν για τα 10 τμ.με καλούτσικη μόνωση. αρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δυο σώματα.(γράφουμε της προδιαγραφές που μας λένε και προτείνουμε αυτά που πιστεύουμε εμείς καλλίτερα στον κόσμο,τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση). τώρα με βάση της καταναλώσεις οπός δεν θα γνωρίζεις μάλλον τα πάνελ υπέρυθρης έχουν ένα ρελε ασφαλείας που δεν επιτρέπει την επιφάνεια του πάνελ να ανέβει πάνω από 93 βαθμούς θερμοκρασία (στα Γερμανικά) αρα αυτό διακόπτει και ξεκινάει το ρεύμα από μονο του,με μετρήσεις που έγιναν ένα πάνελ που είναι 24 ώρες στην πρίζα τραβάει ρεύμα της 12-14 ώρες τώρα αν έχουμε και έναν ενδιάμεσο θερμοστάτη επιτυγχάνουμε ακόμα περισσότερη οικονομία. οι τιμές που αναφέρουμε είναι με βάσει την κιλοβατώρα της ΔΕΗ και όχι τα πάγια και τα υπόλοιπα που βάζει. αν δις τα τιμολόγια της ΔΕΗ http://www.dei.gr η ανώτερη κιλοβατώρα είναι 0,09155 αρα 0,09155x0,400watt=0,03662x8ωρες= 0,29296
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Το καλοριφέρ νερού με καυστήρα φυσικού αερίου είναι αδιαμφισβήτητα ότι πιο οικονομικό υπο φυσιολογικές συνθήκες. Τώρα αν εσύ ζεις σε μια πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα...και ανάβουν καλοριφέρ μόνο τα δύο μιλάμε για τρελή σπατάλη ενέργειας και κατα συνέπεια πολύ μεγάλο κόστος. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έβαζα τέτοια σώματα.
nvel Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 οι τιμές που αναφέρουμε είναι με βάσει την κιλοβατώρα της ΔΕΗ και όχι τα πάγια και τα υπόλοιπα που βάζει. αν δις τα τιμολόγια της ΔΕΗ http://www.dei.gr η ανώτερη κιλοβατώρα είναι 0,09155 αρα 0,09155x0,400watt=0,03662x8ωρες= 0,29296 στην ΔΕΗ δεν πληρώνουμε μόνο την τιμή για την παράγωγη της kWh αλλά και για την μεταφορά-διανομή της και τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας οπότε η τιμή της kWh δεν είναι 0,09155 αλλά πολύ μεγαλύτερη 0,165ευρώ χωρίς τα πάγια, για τις μεγάλες καταναλώσεις
liakjim Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Ενας χωρος με συγκεκριμενες απωλειες απαιτει επισης συγκεκριμενες θερμιδες για να μεταβαλλει την θερμοκρασια του. Αυτες οι θερμιδες οταν προερχονται απο μετατροπη ενεργειας μεσω ηλεκτρικου ρευματος , δεν μπορει να εχει αποδοση πανω απο 100% (θερμοδυναμικος νομος). Αρα οτι κ να βαλεις , εφοσον χρησιμοποιει ηλεκτρικη ενεργεια , θα καψεις ακριβως τα ιδια. Εξαιρεση τα κλιματιστικα τα οποια ομως "μεταφερουν " ποσα θερμοτητας απο το περιβαλλον αρα ειναι κ πιο πολυ πιο οικονομικα. Συγκεκριμενα κ πολυ χονδρικα θελουμε : όγκος /2Χ100 = kcal , αρα αν 10τ.μ κ 3 μετρα το υψος = 10Χ3 / 2Χ100 = 1500kcal , αρα πολυ χονδρικα θελουμε 1500kcal/ωρα = 1744,5watts , με λιγα λογια τα 400watts δεν φτανουν ουτε για ζητω...
isay Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Στην IR (Αυστηρό-κινέζικη) σειρά είναι οι δυνατότητες που μας έδωσαν από το εργοστάσιο. αν βεβαία ήταν η ποιότητα καλλίτερη δηλ. θερμαινόταν ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια Άρα πρακτικά λες οτι το φθηνό σώμα IR-606040 είναι ίδιας απόδοσης με το αντίστοιχο ανταγωνιστικό που δοκίμασε ο Bspus (που είναι και φθηνότερο) και «πρακτικά» η απόδοση δεν είναι αυτή που γράφεις στο site (που σας δώσανε απο το εργοστάσιο) αλλά περίπου η μισή. είχε και την ανάλογοι μόνωση πείσω οπός το Γερμανικό πάνελ INTECH τα 400watt θα επαρκούσαν για τα 10 τμ.με καλούτσικη μόνωση. αρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δυο σώματα.(γράφουμε της προδιαγραφές που μας λένε και προτείνουμε αυτά που πιστεύουμε εμείς καλλίτερα στον κόσμο,τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση). Δηλαδή το γερμανικής ποιότητας που εχει οπίσθιο ανακλαστήρα (πες το όπως θες) ίσως αποδώσει ικανοποιητικά σε 10τ.μ. με καλή μόνωση του χώρου. Επειδή όμως αυτά είναι μετρήσιμα σε ιδανικές συνθήκες, πρακτικά πρέπει να υπολογίζουμε σε 30-40% μικροτερη επιφάνεια. Καλά τα λεω; Αν το σπίτι είναι ψηλοτάβανο τι γίνεται; Ακόμα και τώρα δεν μπορείς να κατηγορείς το ανταγωνιστικό προϊόν γιατί οι αποδόσεις είναι παρόμοιες. (γράφουμε της προδιαγραφές που μας λένε και προτείνουμε αυτά που πιστεύουμε εμείς καλλίτερα στον κόσμο,τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση). Λογικό. Εμπόριο κάνεις. τώρα με βάση της καταναλώσεις οπός δεν θα γνωρίζεις μάλλον τα πάνελ υπέρυθρης έχουν ένα ρελε ασφαλείας που δεν επιτρέπει την επιφάνεια του πάνελ να ανέβει πάνω από 93 βαθμούς θερμοκρασία (στα Γερμανικά) αρα αυτό διακόπτει και ξεκινάει το ρεύμα από μονο του, Αυτό που περιγράφεις δεν είναι κλασσικός θερμοστάτης (ούτε ρελέ) αλλά κλασσικός θερμικός διακόπτης που προστατεύει τη συσκευή απο υπερθέρμανση/φωτιά/λιώσιμο. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι οτι ΟΛΕΣ οι σύγχρονες και σοβαρές συσκεύες έχουν κάτι τέτοιο για την ασφάλεια μας. Οι ηλεκτρικές σκουπες το έχουν, οι υπολογιστές το έχουν, κλπ, κλπ. Αυτό όμως που περιγράφεις δεν εχει ΚΑΜΙΑ πρακτική επιδραση στον επιθυμητό έλεγχο θερμοκρασίας, ουτε στην κατανάλωση. Αν η συσκευή φτάνει σε θερμικά ορια που ενεργοποιείται ο θερμικός διακόπτης αυτός ΔΕΝ είναι φυσιολογικό, είναι επικίνδυνο και αποτελεί σχεδιαστικό λάθος. με μετρήσεις που έγιναν ένα πάνελ που είναι 24 ώρες στην πρίζα τραβάει ρεύμα της 12-14 ώρες Αυτό ακριβώς κάνει ένας θερμοστάτης που έχουν όλες οι λογικές συσκευές (aircondition, converter, καλοριφέρ, κλπ) Σε τι θερμοκρασία δωματίου έγιναν οι μετρήσεις; Ποιες ήταν οι θερμομονωτικές ιδιότητες του χώρου μέτρησης; Αν εγιναν στους 40c θα τράβαγε ρεύμα 5 ώρες (εικονικά νούμερα). Αν έγιναν σε 0c θα τράβαγε περισσότερες ώρες, ίσως και 20. Όποτε το παραπάνω δεν αποτελεί απόδειξη οικονομίας. οι τιμές που αναφέρουμε είναι με βάσει την κιλοβατώρα της ΔΕΗ και όχι τα πάγια και τα υπόλοιπα που βάζει. αν δις τα τιμολόγια της ΔΕΗ http://www.dei.gr η ανώτερη κιλοβατώρα είναι 0,09155 αρα 0,09155x0,400watt=0,03662x8ωρες= 0,29296 Λογική η προσέγγιση αλλά μη πρακτική γιατί στη δεη δεν πληρώνεις μόνο το κόστος ενέργειας kwh αλλα (πάγιο, τέλη, φόρους, κλπ) που υπολογίζονται με βάση την κατανάλωση σου (εκτός απο το πάγιο).
yannis27gr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2012 Επειδή το ερώτημα ήταν αν είναι υγειινά ή όχι, να απαντήσω ότι έχουν σχετιστεί με καταρράκτη. Άτομα με προδιάθεση για καταρράκτη έχουν αυξημένες πιθανότητες να πάθουν τελικά αν επιλέξουν αυτή τη μέθοδο. Μάλιστα, ένα από τα site που διαφημίζουν αυτό το προϊόν το αναφέρει (δε θυμάμαι ποιο, το είχα κοιτάξει πριν καιρό που είχα ασχοληθεί εκτενώς).
kambog Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2012 Ενας χωρος με συγκεκριμενες απωλειες απαιτει επισης συγκεκριμενες θερμιδες για να μεταβαλλει την θερμοκρασια του. Αυτες οι θερμιδες οταν προερχονται απο μετατροπη ενεργειας μεσω ηλεκτρικου ρευματος , δεν μπορει να εχει αποδοση πανω απο 100% (θερμοδυναμικος νομος). Αρα οτι κ να βαλεις , εφοσον χρησιμοποιει ηλεκτρικη ενεργεια , θα καψεις ακριβως τα ιδια. Εξαιρεση τα κλιματιστικα τα οποια ομως "μεταφερουν " ποσα θερμοτητας απο το περιβαλλον αρα ειναι κ πιο πολυ πιο οικονομικα. Συγκεκριμενα κ πολυ χονδρικα θελουμε : όγκος /2Χ100 = kcal , αρα αν 10τ.μ κ 3 μετρα το υψος = 10Χ3 / 2Χ100 = 1500kcal , αρα πολυ χονδρικα θελουμε 1500kcal/ωρα = 1744,5watts , με λιγα λογια τα 400watts δεν φτανουν ουτε για ζητω... Η διαφορα ειναι στον τρόπο μεταφοράς της θερμότητας Τρόποι μεταφοράς θερμότητας (Αγωγή, Συναγωγή,Ακτινοβολία)
liakjim Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δηλαδή ; Ποια διάφορα ; Sent from my iPod touch using Insomnia
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Συνοψιζοντας. Δεν εχεις θερμανση/διαθετεις ενα σεβαστο ποσο και ψαχνεις κατι οικονομικο σε καταναλωση? A/C inverter. Εχεις θερμανση και θες να την αλλαξεις? Ψαξε αλλη μεθοδο απο τα υπερυθρα τα οποια θα σου αποσβεσουν τα χρηματα που θα ξοδεψεις (λογω της και καλα μειωμενης καταναλωσης τους) του αγιου Φουφουτου και πιθανως θα σε ζεσταινουν και λιγοτερο απο την υπαρχουσα μεθοδο που εχεις... Βλεποντας και τα issues περι αποδοσης και πιθανων επιπτωσεων στην υγεια, οι εντυπωσεις που μου μενουν ειναι οτι προκειται ειτε περι μοδας που θα περασει, ειτε περι τεχνολογιας που και πανακριβη ειναι και δεν εχει εξελιχθει ακομα ωστε να αποτελει συμφερουσα και εγγυημενη προταση. Εχω καταλαβει κατι λαθος?
marios_geo Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Η διαφορα ειναι στον τρόπο μεταφοράς της θερμότητας Τρόποι μεταφοράς θερμότητας (Αγωγή, Συναγωγή,Ακτινοβολία) Στην IR (Αυστηρό-κινέζικη) σειρά είναι οι δυνατότητες που μας έδωσαν από το εργοστάσιο. αν βεβαία ήταν η ποιότητα καλλίτερη δηλ. θερμαινόταν ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια και είχε και την ανάλογοι μόνωση πείσω οπός το Γερμανικό πάνελ INTECH τα 400watt θα επαρκούσαν για τα 10 τμ.με καλούτσικη μόνωση. αρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα δυο σώματα. Επειδη με πολύ τσαμπουκαλεμένο στυλ μας λες ότι τα δικά σου είναι καλύτερα, όχι σαν τα κινεζικά του ανταγωνιστή σου, αναφέρεις κάτι ψευτουπολογισμούς και διατείνεσαι ότι καταλαβαίνεις την φυσική πίσω από την υπέρυθρη ακτινοβολία σου λεω τα εξής: 1) Ο τρόπος που γράφεις 2) Η ορθογραφία σου 3) Και η επαγγελματική σου δεοντολογία με κάνουν σίγουρο, ότι δεν είσαι τίποτα άλλο από ένα λαμόγιο, άσχετος, ένας από τους πολύξερους πωλητές που σήμερα πουλάνε καλοφιρέρ και αύριο μπατονέτες για τα αυτιά. Με αυτά και αυτά, (ανεξάρτητα αν το προιόν είναι καλό η κακό), επειδή τώρα ξέρω ότι ΕΣΥ αντιπροσωπεύεις την συγκεκριμένη μάρκα, θα τα αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Καλές δουλείες.
kambog Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2012 Επειδη με πολύ τσαμπουκαλεμένο στυλ μας λες ότι τα δικά σου είναι καλύτερα, όχι σαν τα κινεζικά του ανταγωνιστή σου, αναφέρεις κάτι ψευτουπολογισμούς και διατείνεσαι ότι καταλαβαίνεις την φυσική πίσω από την υπέρυθρη ακτινοβολία σου λεω τα εξής: 1) Ο τρόπος που γράφεις 2) Η ορθογραφία σου 3) Και η επαγγελματική σου δεοντολογία με κάνουν σίγουρο, ότι δεν είσαι τίποτα άλλο από ένα λαμόγιο, άσχετος, ένας από τους πολύξερους πωλητές που σήμερα πουλάνε καλοφιρέρ και αύριο μπατονέτες για τα αυτιά. Με αυτά και αυτά, (ανεξάρτητα αν το προιόν είναι καλό η κακό), επειδή τώρα ξέρω ότι ΕΣΥ αντιπροσωπεύεις την συγκεκριμένη μάρκα, θα τα αποφύγω όπως ο διάολος το λιβάνι. Καλές δουλείες. καταρχήν καλή σου μέρα. και να ζητήσω και συγνώμη για τα ορθογραφικά αλλά καθότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στο εξωτερικό με δυσκολεύουν αρκετά. τώρα οπως μπορεί να πρόσεξες δεν τα κατήγορο τα κινέζικα προϊόντα απλά εξηγώ τους λόγους που δεν ζεστάθηκε ο φίλος μας και εκτός αυτού αν πρόσεξες στο site μου τα συγκεκριμένα τα έχω και εγώ άλλα θα τα δώσω έτσι οπος πρέπει,και θα τον εξηγήσω της διαφορές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα