zeniath Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα σε όλους. Μια η κρίση μία το ότι δεν βρίσκεται δουλειά για κανένα λόγο, αποφασίσαμε μαζί με τον αδερφό μου να αξιοποιήσουμε ένα μαγαζί που έχουμε σαν οικογένεια και είναι άδειο, σε μαγαζί πώλησης Καφέδων/Σάντουιτς σε φάση από τα μικρά που είναι στον δρόμο που παίρνεις τον καφέ στο χέρι. Εκτός αυτού δυνατότητα για 2-4 τραπεζάκια που με μια NOVA να μαζεύεται λίγος κόσμος από την γειτονιά για να βλέπει μπάλα (μιας κ όλα πια στην NOVA είναι). Το μαγαζί δεν είναι σε κεντρικό δρόμο είναι ανάμεσα σε πολυκατοικίες με ελάχιστη εξαίρεση 5-6 μαγαζιά κοντά. Ο δρόμος που βρίσκεται όμως έχει μια φορά την εβδομάδα λαϊκή, και είναι δρόμος που καταλήγει σε σταθμό ηλεκτρικού που είναι σε απόσταση 4-5 στενών μακριά οπότε περνάει κόσμος καθημερινά για να πάει στον Ηλεκτρικό. Τέλος πάντων αρκετά με τις πληροφορίες πιστεύω κάλυψα όσο περισσότερες πληροφορίες θα χρειαζόταν για να μου απαντήσει όποιος μπορεί στην εξής ερώτηση. Που πάω για να πάρω πληροφορίες για -Άδεια (Δήμος λογικά αλλά τι χρειάζεται -Μηχανήματα (Εσπρεσιέρα, Ψυγεία κλπ έχω άκρη αλλά όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες τόσο το καλύτερο.) -Δάνειο (έχω άκρη και για τράπεζα και εγγύηση ακίνητα αρκετά για να πάρω εύκολα δάνειο νέας επιχείρησης αλλά και πάλι info make the world go round!) -Ανακαίνιση (βάψιμο, διακόσμηση κλπ) -Ασφάλιση (εγγραφή στο ΤΕΒΕ η όποιο ταμείο είναι έχουν αλλάξει και 50 ονόματα) -Γενικές πληροφορίες από κάποιον που έχει ένα τέτοιου είδος μαγαζί. (αυτά τα μικρά μαγαζάκια με τον καφέ 1-1,20ευρώ στο χέρι και με τα σφολιατοτυροπιτο-ψιψιψόνια άντε και καμιά κρέπα) Γενικά από την στιγμή που δεν θα υπάρχει ενοίκιο για το μαγαζί, και άπατο να πάει θα το δουλέψουμε μέχρι να ξοφλήσουμε το δάνειο αφού ούτε υπαλλήλους θα έχουμε (2 άτομα είναι αρκετά για το μέγεθος του μαγαζιού) οπότε είναι μικρό το περιθώριο κέρδους μεν αλλά και το ρίσκο επίσης. Όσες περισσότερες πληροφορίες τόσο καλύτερα αλλά θα παρακαλούσα (και χωρίς να θέλω να ακουστώ υπερβολικός) απόψεις από άτομα που ξέρουν από αυτό το είδος μαγαζιού και όχι από υποθέσεις. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
arxaggelos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 δρόμος που καταλήγει σε σταθμό ηλεκτρικού που είναι σε απόσταση 4-5 στενών μακριά οπότε περνάει κόσμος καθημερινά για να πάει στον Ηλεκτρικό Δεν έχω ιδέα από το επιχειρηματικό κομμάτι τηςδουλειάς αυτής, αλλά με βάση το παραπάνω μπορώ να σου πω μια γνώμη σαν καταναλωτής αν μου επιτρέπεις: ως περαστικός το μάτι μου πέφτει μονίμως σε πλακάτ έξω από τέτοια μαγαζιά που γράφουν "καφές+νερό+1 ευρώ", ή "χοτ ντογκ 0.80, με δύο λουκάνικα 1 ευρώ. Κι όταν λέω πέφτει, εννοώ ότι σταμπάρω τα μαγαζιά γιατί μετά ξέρω ότι είναι φθηνά. Κάνε κανένα τέτοιο με μεγάλα γράμματα και νομίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Εννοείται ότι ανοίγεις χαράματα για να προλάβεις τον κόσμο για τη δουλειά, από εκεί θα βγει το μεροκάματο. Αυτό νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να το αναφέρει κανείς. Καλές δουλειές 1
Nikosgiann Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχω ιδέα από το επιχειρηματικό κομμάτι τηςδουλειάς αυτής, αλλά με βάση το παραπάνω μπορώ να σου πω μια γνώμη σαν καταναλωτής αν μου επιτρέπεις: ως περαστικός το μάτι μου πέφτει μονίμως σε πλακάτ έξω από τέτοια μαγαζιά που γράφουν "καφές+νερό+1 ευρώ", ή "χοτ ντογκ 0.80, με δύο λουκάνικα 1 ευρώ. Κι όταν λέω πέφτει, εννοώ ότι σταμπάρω τα μαγαζιά γιατί μετά ξέρω ότι είναι φθηνά. Κάνε κανένα τέτοιο με μεγάλα γράμματα και νομίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Εννοείται ότι ανοίγεις χαράματα για να προλάβεις τον κόσμο για τη δουλειά, από εκεί θα βγει το μεροκάματο. Αυτό νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να το αναφέρει κανείς. Καλές δουλειές πολυ σωστος.
panosno1com Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 επισης εκτος του οτι ανοιγεις πρωι να προλαβεις κοσμο για τη δουλεια , φροντιζεις (κατα την αποψη μου) να εχεις στοκ απο φαγωσιμα και αλλες ωρες της ημερας*. Βασικα , αν εχεις κανα σχολειο κοντα , μπορει να ρχονται μαθητες να αγοραζουν τπτ , ή ακομα και ...καθηγητες! ή αν εχεις κανα φροντιστηριο επισης κοντα ,ισως ερχονται καθηγητες το απογευμα ή παιδια λυκειου να παρουν κανα καφε ή καμια τυροπιτα ! *δε γνωριζω ποσο εφικτο ειναι αυτο παντως
beatshooter Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Γνωμη μου ειναι να βαλεις σφολιατοειδη συν πιτσα-πεινερλι αλλα να εχεις καλες τιμες και οπως ειπαν ολη την μερα στοκ.Ξερω μαγαζια που ετσι εχουν ολη την μερα πελατεια... 1
Apoll Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δεδομένων των καιρών, καλή τύχη και καλές δουλειές.
St4lker Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Τιμές, τιμές και πάλι τιμές. Αν ο χώρος αυτός είναι ολοδικός σας, δηλαδη δεν πληρώνετε ενοίκιο, τότε κατέβασε τις τιμές σε σχέση με άλλα τοπικά βάζωντας "κράχτη", όπως έιπε ο αρχάγγελος, την ταμπέλα για να προσελκήσεις κόσμο. Αργά ή γρήγορα θα σε μάθουν. Εύχομαι τα καλύτερα! 2
panosno1com Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2011 ακριβως αυτο που λεει ο απο πανω! Τιμες !! προσωπικα θα πηγαινα σε καποιον που εχει (υποθετικες τιμες) το σαντουιτς 1 ευρω παρα σ αυτον που το εχει 1,40 ! (δεδομενου οτι ειναι σωστος ο αλλος δλδ οχι βρωμικο μαγαζι κ λιγο ευγενικος , αλλωστε μεσα δε μπορεις να ξερεις τι περιεχει απο αποψη ποιοτητας κλπ..)
Ntinaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 αντι να δινει 1 ευρω το σαντουιτς θα μπορουσε να δινει 1,5 ευρω σαντουιτς και νερο μαζι.
beatshooter Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Βαζεις 10 πραγματα που καλυπτουν μια γκαμα και καλες τιμες αφου εχεις το πλεονεκτημα πως δεν πλερωνεις ενοικιο.Με μια καλη ποιοτητα προιοντων θα κανεις προκοπη
cthulhucarbide Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Βάλε να φτιάχνει τους καφέδες μια γκόμενα με μεγάλα βυζιά 1
fouros Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλα από την επικοινωνία από το αντίστοιχο μαγαζί της γειτονιάς μου (εχουμε πλέον πολύ φιλικές σχέσεις) θα πω και γω το εξής Πολύ πρωινό ξύπνημα (χαρακτηριστικά αναφέρω πως ο εν λόγω ιδιοκτήτης ξυπνά στις 4:30 ώστε στις 6 να έχουν ψηθεί τα πρώtα σφολιατοειδή)ωράριο λειτουργίας δλδ 6 με 9 το βράδυ Δευτέρα με Σάββατο Εξοπλισμό μπορείς να βρεις εύκολα μεταχειρισμένο αν ψάξεις αρκετά, αν δεν υπάρχει κεφάλαιο π.χ την μηχανή του καφέ την παίρνεις με μορφή χρυσιδανείου αρκει να αγοράζεις από εκει μόνο τον καφέ. Πολύ προσοχή στους προμηθευτές, όλοι παίρνουν παζάρια, αγόραζε απο κάθε έναν τι έχει καλό όχι ολα Ψάξε να βρεις ένα προϊόν που θα σε ξεχωρίζει από τους άλλους π.χ σπανακόπιτα της μαμας με δικό σου φύλλο ή βρες προμηθευτή εκτός Αθήνας π.χ Κρήτη για Κρητικά προϊόντα Δώσε έμφαση στην εταιρική σου ταυτότητα και το design του καταστήματος ώστε να κάποιος να σε ξεχωρίζει από το ανταγωνισμό (δεν είναι ανάγκη να δώσεις μια περιουσία ) Φυσικά συνεχής προωθητικές ενέργειες (π.χ αυτό το μήνα καφές με κουλουράκι Θεσσαλονίκης δώρο, σε 3 βδομάδες καφές με τυρόπιτάκι)το μεγάλο κέρδος σου πάντα εξάλλου είναι ο καφές Τέλος το σημαντικότερο το χαμόγελο και η ευγένεια προς τον πελάτη θα τον κάνει να ξανάρθει Το τέβε (ΟΑΕΕ πλέον) είναι 210€το μήνα για ατομική επιχείριση βαλε 100€ το μήνα λογιστή, κανα 300€ το μήνα κατ'ελάχιστο ρεύμα + φπα (ανάλογα τι αποδείξεις εκδίδεις) Για άδεια υγεινομικού ενδιαφέροντος δεν ξέρω να σε βοηθήσω Αντε καλή αρχή 1
Ntinaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Βάλε να φτιάχνει τους καφέδες μια γκόμενα με μεγάλα βυζιά ξερεις τι ειναι καλυτερο απο αυτο? να βαλει 2 γκομενες με μεγαλα βυζια 2
bnvdarklord Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Πες μας και που είναι να ερχόμαστε οσοι είμαστε κοντά
minaras_tio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Πολυ βασικο να εχει χωρο εστω και για ενα αμαξι, ωστε να μπορει ο καθενας να σταματησει για λιγο για ψωνισει οτι θελει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα