Ntinaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 δικο σου χωρο,οχι τελαρα και καρεκλες στο δρομο
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 (επεξεργασμένο) δεν μας ειπες τι μαγαζια εχει εκει γυρω.γενικοτερα χλωμο να μπειτε μεσα αφου δεν πληρωνετε ενοικιο. ο λογιστης θα βρει τι αδειες θελει.. ποσα τμ ειναι? οικονομια στο ρευμα θα κανεις με τις ιδιωτικες εταιριες.προβολεiς led κτλ. ψαχνεις για τα πιο φημισμενα του ειδους.πας δοκιμαζεις και στηνεις καραουλι να δεις ποιος τον προμηθευει... Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2011 από kage
kfyros Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 το τεβε πάει βάσει ηλικίας. Και στο τεβε γράφεται όποιος θα είναι μέτοχος στην εταιρία ανεξαρτήτως ποσοστού. Παίρνει απαλλαγή κάποιος που έχει ΙΚΑ με σχετικές βεβαιώσεις που πρέπει να υποβάλλει κάθε χρόνο νομίζω. Εγώ που είμαι 40 ετών πληρώνω γύρω στα 650 ευρώ το δίμηνο (αν δεν το αύξησαν πάλι) και το αυξάνουν κάθε χρόνο τα μου,,,,,,να .. Αν έχεις φούρνο θέλει τελείως διαφορετική άδεια απ΄ ότι αν πουλάς έτοιμα.. Άλλη παροχή ρεύματος, άλλου εξαερισμό, πυρασφάλεια κλπ. Αν έχεις κουζίνα - τραπεζάκια υπάρχουν διαφορετικοί κανονισμοί, ελάχιστα τετραγωνικά κουζίνας, τουαλέττες, δημοτικά τέλη κλπ. Η γαμωAEPI θα στην πέσει σίγουρα αν έχεις και ραδιόφωνο - τηλεόραση για δικαιώματα, ενώ το πακέτο της νόβα είναι νομίζω κάπου 150 ή 200 € το μήνα για μαγαζιά.. Στο επαγγελματικό επιμελιτήριο (www.eea.gr) μπορείς να ρωτήσεις για πληροφορίες και άδειες . Ένας γνωστός , έδωσε ένα πενηντάρικο για ένα χώρο γύρω στα 35 τετραγωνικά πριν ενάμισυ χρόνο. Τα ανέλαβε εταιρία που έκανε και τις μελέτες που απαιτούνται (ηλεκτρολογικές μηχανολογικές αρχιτεκτονικές κλπ.) , και έτρεξε και για τις άδειες κλπ. Φαντάζομαι ότι θα έχουν πέσει αρκετά οι τιμές , και θα μπορεί να βρεθεί μεταχειρισμένος εξοπλισμός σε πολύ χαμηλές τιμές και καλή κατάσταση, αφού πολλοί την είδαν επιχειρηματίες της μπουγάτσας τα τελευταία χρόνια και φάγανε τα μούτρα τους αφού στην καλύτερη έβγαζαν λιγότερα την ώρα απ' ότι θα έβγαζαν αν πλένανε τζάμια στα φανάρια , αν δεν έμπαιναν μέσα.. Μπορείς να ψαχτείς και σε προγράμματα του ΕΣΠΑ για επιδότηση (www.espa.gr) Από εκεί και πέρα, πρέπει να επιλέξεις καλούς προμηθευτές , και να κρατάς το χώρο πεντακάθαρο κλπ. Με τον καιρό , κι αν σε μάθουν και δεν υπάρχουν άλλα μαγαζάκια εκεί κοντά, θα πηγαίνεις και πράγματα σε σπίτια και μαγαζιά-τράπεζες κλπ. και θα βγάζεις λεφτά και από εκεί. Με ένα άτομο βάρδια βέβαια αυτό δεν γίνεται.. Επίσης προσφορές και φυλλάδια στην περιοχή συχνά , είναι εκ των ουκ άνευ.
green gordon Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Συνηθως αυτο που με ξενερωνει σε τετοια μαγαζια ειναι η μετριοτητα στις σφολιατες. Το νουμερο 1 που πρεπει να κοιταξεις ειναι αυτος ο προμηθευτης.Αν ειναι μουφα οι τυροπιτες σου και 40 παρθενες με σιλικονατα να κανουν σεξ σοου,δεν σε σωνουν. (εγω βεβαια θα περναγα απο περιεργεια)
slygeo87 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Sex show σε σαντουϊτσάδικο. Μόνο ένας έλληνας θα το σκεφτόταν αυτό. =ρ
tsifotis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 ασχετο αλλα προχθες το βραδυ συζητουσαμε για το ιδανικο ελληναραδικο μαγαζι... - Κωλομπαρο με πιστα pole dance - Γυρο/σουβλακια, τσιπουρομεζεδες κλπ - Γιγαντοοθονες με αθλητικα - Τσοχινα Τραπεζια για πρεφα στο βαθος - Φρουτακια αλλα και κανα photoplay
ΠάρηςΓ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δεν ξερω αν μετράει για ολους αλλα για μενα μετράει η ποιότητα.. Πχ μια φορα την εβδομαδα οταν ξυπναω 6 η ωρα δε θα παω everest οπου ενα ταπεινο sandwitch και χυμο θα δώσω 6,5 ευρώ αλλά στο τοπικο της περιοχης που ξεκινω και εχει κλάσεις ανώτερα sandwitch και τυροπιτες κτλ. Με χυμο και τυροπιτα η sandwitch πανω απο 3,5 ευρω με τιποτα και καλά υλικά όχι τη μουφα του everest. Και ο καταστηματαρχης ειναι πολυ ευγενικός και ουτε κονξες κανει αν του πας 20ευρω ,δε λέει τπτ και σκιζεται να βρει ρεστα αν τυχει και δεν εχει.. (μου εχει τυχει περιπτωση να εχω παρει αγορες 22 ευρώ και να εχω μονο 50 ευρω και οταν παω να πληρώσω να μη μου λεει καν οτι δεν εχει ρεστα απλα να μου κανει γκριματσα να φυγω χωρις να μιλήσει καν ουτε να με κοιταει .. Αν μου το ελεγε με λογια θα του ελεγα απλα 'περαστικά' και δε θα ξαναπατουσα απλα.. , ομως εριξα τρελο μπινελικι του εριξα στη μαπα διαφορα πραγματα και του αδειασα κουτες απανω του και μετα με απειλουσε με πολυ ηλιθιες απειλες. Με πειραξε γιατι πηγαινα πολυ συχνα και παντα τον ρωτούσα ποσο ψιλά θελει να του δωσω οτι τον βολευει καλυτερα.) Εδω το μετρο κοντα ειχε ανοιξει ενα μαγαζι που και τα ειχε ακριβά 3 ευρώ τη τυροπιτα! και δεν τρωγόταν.. Την πεταξα ηταν αηδια πραγματικά. Επίσης πιστευω σημασία εχει να φαίνεται καλο το μαγαζί λιγο συγχρονο αλλα οχι ψυχρο.. Θεωρώ αηδια αυτα που εχουν τις τυροπιτες να φαινονται απεξω και τις βαραει ο ηλιος κτλ με ενα γλομπο να τις ζεσταινει...
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 χλωμο να βαζουν σαπια πραγματα στις αλυσιδες.θυμαμαι και τοτε στον αντ1 "αποδειξεις"αυτο βγαλαν σαν συμπερασμα. εχω ακουσει απο ατομο που ηταν σε ψητοπωλεια π.χ.οτι σε γυρους. οτι συνηθως ο γευστικος και μαλακος ειναι αυτος που εχει το μεγαλυτερο ποσοστου κακου κρεατος με πολλα μπαχαρια ,μυρωδικα
athlios Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2011 Θεωρώ αηδια αυτα που εχουν τις τυροπιτες να φαινονται απεξω και τις βαραει ο ηλιος κτλ με ενα γλομπο να τις ζεσταινει... Δηλαδη το τοπικο της περιοχης σου που λες οτι ειναι εξαιρετικο και μπλαμπλα που τις εχει τις τυροπιτες? Σε θερμοκοιτιδες?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Μέσα στο μαγαζι τις εχει. Δε βγαινει στο πεζοδρομιο..(αυτο με ενοχλει)
beatshooter Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Αυτο μπορει να βοηθησει(απο αλλο τοπικ) http://www.cretaforce.gr/blog/392-ta-7-bimata-gia-tin-enarksi-epaggelmatos
Critter Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2011 Φίλε μου επειδή είμαι στο χώρο, θα σου δώσω 2-3 tips που σου δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και πολύ μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. Είναι η συνταγή που ακολουθούμε και μεις και κάθε έτος, οπως και φέτος, είμαστε 40% πάνω. 1.Το μεγάλο πρόβλημα αυτών των επιχειρήσεων είναι το λειτουργικό κόστος (ενοίκιο, μισθοί, φως,νερο,τηλέφωνο κτλ). Απο τη στιγμή που δεν έχετε ενοίκιο, προσπαθήστε να αφιερώσετε ΠΟΛΥ προσωπική εργασία και να αποφύγετε τους υπαλλήλους όσο αυτό ειναι δυνατό. Αφου δεν θα χρειάζεστε service, είστε σε καλό δρόμο. Μην τη δείτε αφεντικά, ιδιοκτήτες, που έχετε άλλους να δουλεύουν για εσάς. Άλλο αν αργότερα στρώσει η δουλειά και θέλετε να επεκταθείτε. Σε καμμία περίπτωση πάντως επικοινωνιακά δεν πρέπει να το παίζετε υπερόπτες (το έχω πάει μακρια)... 2.Θα προσέξεις την ποιότητα των προιόντων σου. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΟΥ ΛΟΓΩ ΚΌΣΤΟΥΣ. Όπως είπα και παραπάνω το προβλημα σε τέτοιες επιχειρήσεις είναι το λειτουργικό κόστος. Για παράδειγμα μια δόση καφέ κάνει 30 λεπτά. Σε μας αν επιμερίσεις το λειτουργικό κόστος στο ποσοστό συμμετοχής του καφέ στον τζίρο, τότε το πραγματικό κόστος του κάθε καφέ εκτινάσεται πάνω απο τα 2€. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν οτι αν πάρουμε καφέ που κάνει 20 λεπτά η δόση δεν κερδίζουμε και τπτ σε σχέση με τους πελάτες που θα χάσουμε. Αυτο που σου γράφω είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι επιχειρηματίες του χώρου. Ξεκίνα λοιπόν με πολύ καλά υλικά. 3. Ο καφές θέλει εξαιρετική προσοχή. Μπορεί να πιεις ίδια μάρκα καφέ σε 2 διαφορετικά μαγαζια και ο ένας να είναι ο καλύτερος που έχες πιει ποτέ ενώ ο αλλός ο χειρότερος. Τα μηχανήματα θέλουν συντήρηση ΑΚΡΙΒΩΣ όπως περιγράφει ο κατασκευαστής και η παρασκευή του καφέ θέλει συγκεκριμένη τεχνοτροπία που πρέπει να παίξεις λίγο για να τη μαθεις. Κάνε πολλές δοκιμές πριν ανοίξεις με φίλους σου. Απο εκει και πέρα υπάρχουν 10αδες πράγματα που μου έρχονται τώρα στο μυαλό σε σχέση με τους πελάτες και το μαρκετινγκ αλλα δεν έχω χρόνο. Έχε τα παραπάνω υπ'οψιν και όλα θα πάνε καλά. Y.Γ: Αν ο χώρος που έχετε δεν ήταν πρίν κάτι σχετικό, πρεπει να αλλαξεις τη χρήση του χώρου, μεσω πολεοδομίας, σε υγειονομικού ενδιαφέροντος και να βγάλεις άδεια. Αυτα τα ξέρουν οι μηχανικοι και το συγκεκριμένο έχει ένα κόστος που δεν είναι αμελητέο. Να απευθυνθεις σε κάποιον μηχανικό. Αν το κάνεις αυτό μετά όλα έρχονται μόνα τους. Υ.Γ: Την πρώτη εβδομάδα που θα ανοίξεις να θυμάσαι οτι θα σου έρθουν για έλεγχο όλες οι υπηρεσίες, οποτε φρόντισε να έισαι εντάξει. Και όταν λέω θα έρθουν, εννοώ οτι θα στους στείλουν (το πιασες φαντάζομαι). 1
melie Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Γεια σας, γεια σας, γεια σας. Σκέφτομαι ν'ανοίξω κάτι δικό μου κι έτσι, ψάχνοντας, έπεσα σ'αυτό το νήμα συζήτησης. Θέλω βοήθεια και παρακαλώ πολύ όχι αρνητικές σκέψεις του στυλ "είναι δύσκολο" κλπ. Πρέπει να πετύχω. Γυναίκα μόνη, 40 ετών, από φτωχή οικογένεια, βρέθηκα όχι απλώς χωρίς δουλειά αλλά χωρίς επαγγελματικό αντικείμενο. Λοιπόν ή θα πετύχω ή θα πεθάνω. Σκέφτομαι ν'ανοίξω μαγαζάκι κυρίως για περαστικούς (άντε να έχει και 2-3 τραπέζια) και να σερβίρω σάντουιτς με λουκάνικο βραστό, 3 είδη καφέδες, σοκολάτα ρόφημα, χυμό, κρέπα κι ενδεχομένως πίτσα που θα φτιάχνω εγώ. Θα ήθελα και πίτες, αυτό μελλοντικά. Με προβληματίζουν τα εξής: 1. για να νοικιάσω μαγαζί, αν θέλω κάπου κεντρικά, θα θέλουν κι αέρα κατά την ενοικίαση; Μένω Θεσσαλονίκη και θα ήθελα πολύ μα πάρα πολύ σε κάποιον πεζόδρομο του κέντρου πχ ή στα Λαδάδικα 2. σχετικά με πίτες αυτό που με αποθαρρύνει είναι η συντήρησή τους. Είναι δυνατό να συντηρηθεί μια πίτα που θα φτιάξεις το πρωί με αυτές τις θερμαινόμενες βιτρίνες για ώρες; Φοβάμαι μη χαλάνε, τις πετάω κλπ. Σκέφτομαι μήπως έκανα κάτι σαν 'πρόγραμμα" στο στυλ "το μαγαζί μας σερβίρει χειροποίητη πίτσα στις 12" και να λέω τι ώρα θα βρουν το κάθε τι. 3. αν το μαγαζί που θα νοικιάσω πριν δούλευε ως κάτι άλλο, πόσο θα είναι περίπου το κόστος για μετατροπή του συν σχετική άδεια; Σκέφτομαι να βάλω έναν γνωστό μου που ασχολείται με μερεμέτια να μου βάλει υδραυλικά/πάγκο κλπ και τον πάγκο/νεροχύτη/ντουλάπια να τα πάρω από τα ικεα. Δε φτάνουν 600 ευρώ, αν πχ ο άνθρωπος πληρωθεί 150 ευρώ; 4. σχετικά με τον εξοπλισμό πχ του καφέ. Πειράζει αν πάρω καφετιέρα από είδη νοικοκυριού; Πχ βρήκα πολυκαφετιέρα γύρω στα 300 ευρώ (γαλλικός, εσπρέσο...), ενώ ελληνικό να κάνω κανονικά στο γκαζάκι, όπως κάνω στο σπίτι μου. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΛΕΜΕ. Ε μετά που θα στρώσει δουλειά παίρνω επαγγελματικά 5. κάτι που εμένα θα άρεσε σαν ιδέα είναι να σερβίρω πρωινό (αν βέβαια έχω πάνω από 3 τραπέζια που έλεγα πιο πάνω) που η ιδιαιτερότητά του θα είναι ότι η μαρμελάδα θα είναι δική μου. Ατομικά βουτυράκια, μαρμελάδα, ομελέτα με μανιτάρια/μπέικον/λουκάνικο (ό,τι θέλει ο καθένας) και ρόφημα της προτίμησης του πελάτη. Πώς το βλέπετε; Θα έπιανε κάτι τέτοιο ή οι Ελληνες κατάργησαν το πρωινό; 6. απ'ό,τι κατάλαβα, το κόστος συντήρησης (οαεε, ρεύμα, ενοίκιο) θα πρέπει να φτάνει τα 700 ευρώ. Ναι; Και τι ακριβώς θα πληρώνω; ΟΑΕΕ, ενοίκιο, ρεύμα, νερό και..; Στο δήμο τίποτα ή αυτά είναι όλα; Ο φπα τι είναι; Θα πληρώνω έκτρα από τον ΟΑΕΕ και στην εφορία; Τι ποσό; 7. αν βάλω κι ίντερνετ (free wi-fi) ώστε ο άλλος να έχει κίνητρο να κάτσει (=σάντουιτς, καφές) με αλλάζει κατηγορία; Γενικά το μαγαζί που θέλω να κάνω σε τι κατηγορία ανήκει; Αναψυκτήριο; Καφέ; Τι; 8. Επίσης θα πληρώνω παραπάνω αν έχω τραπεζάκια είτε μέσα είτε έξω; 9. Συνολικά τι θα πληρώσω για έναρξη επιχείρησης; (άδειες κλπ) Αυτά... Παρακαλώ απαντήστε μου. Ψάχνω και δε βρίσκω μια απάντηση σε όσα ρωτάω. Θα με βοηθήσετε πολύ! Α και κάτι τελευταίο. Εφόσον έχω δική μου επιχείρηση, μπορώ παράλληλα να απασχολούμαι εποχιακά ως υπάλληλος με ασφάλιση ικα;
arxaggelos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δεν γνωρίζω να απαντήσω στις ερωτήσεις σου αλλά δες μήπως σε πιάνει αυτό. Και επειδή μένω Θεσσαλονίκη, (ότ)αν ανοίξεις μπορείς να μας πεις που είσαι να περάσουμε να ενισχύσουμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα