konv Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Γεια σας, επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα, θα ήθελα την γνώμη σας για προσφορά που μου έκανε εταιρία για εγκατάσταση φωτοβολταικού σε στέγη 10kw. - Η αναμενόμενη απόδοση του συτήματος θα είναι 14.418kwh - Panels solar fabrik (made in Germany) φωτοβολταικο πλαισιο ισχύος 190 Wp - Κostal (made in Germany) μετατροπέας δικτύου με σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης της απόδοσης ανά ημέρα και συνολικά από τον inverter και απομακρυσμένα κατά παραγγελία. - Ηλεκτρολογικός πίνακας με αντικεραυνικά προστασίας για DC και AC. To συνολικό κόστος του έργου θα είναι € 34.000. To σημαντικότερο όλων όμως είναι στις εγγυήσεις. Δηλ. - Εγγύηση φωτοβ. πλαισίων 10 έτη για την λειτουργία τους. Εγγύηση φωτοβ. πλαισίων ως προς την απόδοση των 12 ετών για το 90% της απόδοσής τους και 25 ετών για το 80%. - Εγγύηση καλής λειτουργίας και αντοχής βάσεων κατασκευής 10 ετών. - Ολική εγγύηση καλής λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος για 2 έτη με δυνατότητα επέκτασης εώς 10 έτη. - Πρόσθετη ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (σε ευρώ ανά έτος) του Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ 25 ΕΤΗ. Ερωτήσεις: 1) Η προσφορά είναι ακριβή, φθηνή ή προσφέρει τα ίδια με άλλες εταιρίες; 2) Χρειάζεται να προσέξω κάτι συγκεκριμένο; 3) Υπάρχει κανείς που να δίνει τις παραπάνω εγγυήσεις; Θα εκτιμούσα κάθε συμβουλή και πρόταση λόγω του ότι δεν γνωρίζω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Liverpool89 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Κοιτα αξιζει παρα μα παρα πολυ να βαλεις φωτοβολτα'ι'κα πανω στην στεγη σου ειδικα 10kw ..αλλα τα χρηματα να τα εχεις εσυ σε ρευστο και οχι να παρεις δανειο..Αν σκεφτεσαι να παρεις δανειο αστο.Αν εχεις λεφτα και θελεις να τα επενδυσεις καντο ειναι η πιο συμφερουσα επενδυση αυτη την στιγμη..οτι και να γινει και η συμφωνια να σπασει θα εχει το ρευμα και θα το εκμεταλλευεσαι για προσωπικη σου χρηση.. Καλο ειναι αν δεν εχεις και ηλιακο να τους ρωτησεις να βαλεις και ενα συστημα που θα ψυχει το καλοκαιρι τα πανελ για καλυτελη ποδοση και συ θα κερδιζεις το ζεστο νερο οπως θα δουλευε ενας ηλιακος θερμωσιφωνας.. Τωρα αν οντως τα πανελ ειναι γερμανικης προελευσης μαλλος εινι καλη η τιμη της.. Να σου πω οτι καθε χρονο εχεις περιπου 4-5% πτωση στην αποδοση τους.. Οσο για τις εγγυησεις που σου δινει η εταιρια αμα ειναι Α.Ε μαλλον εισαι στον αερα ..ποιος σου λεει οτι μεσα σε 3 χρονια δεν θα κλεισει η δεν θα αλλαξει επωνυμια..αλλα και παλι οπως σου ειπα σου μενουν και εχεις κερδος.. Το μηνα θα βγαζεις περιπου στα 700-1200 ευρω ..αναλογα. Εγω αμα ειχα λεφτα ή ειχε ο πατερας μου περισεια θα το εκανα.. Υ.Γ: Οπως σου ειπα αξιζει μονο αμα ολο το κεφαλαιο ειναι δικο σου και επενδυσει πανω του κι οχι με δανεια.. Κανω την πρακτικη μου σε ενα τετοιο γραφειο και ψιλο ξερω τι γινετε..
pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Και με δανειο μια χαρα επενδυση ειναι, ξεχνας το ρευμα για 20 χρονια. Αμα βγαζεις 700-1200 το μηνα, φτανουν και τη δοση να πληρωσεις και το ρευμα που καις. Αυτο το 4-5 % το χρονο απωλεια, το βλεπω λιγο ψηλα... στα 10 χρονια θα εχει πεσει στο μισο δηλαδη η αποδοση;
athlios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Και με δανειο μια χαρα επενδυση ειναι, ξεχνας το ρευμα για 20 χρονια. Αμα βγαζεις 700-1200 το μηνα, φτανουν και τη δοση να πληρωσεις και το ρευμα που καις. Αυτο το 4-5 % το χρονο απωλεια, το βλεπω λιγο ψηλα... στα 10 χρονια θα εχει πεσει στο μισο δηλαδη η αποδοση; πολυ δυσκολα θα καλυπτεις ΚΑΙ τα δυο . Κατι θα δινεις καθε μηνα απλα μετα την αποπληρωμη θα εχεις καθαρο κερδος[αν βεβαια βρεις να το πουλησεις καπου αλλιως το καις για τη παρτι σου.]
Liverpool89 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Και μενα πολυ μου φανηκε αλλα καπου εκει θα ειναι αυριο θα ξερω για σιγουρα..Με δανειο το ξαναλεω δεν αξιζει...
pournaras Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 πολυ δυσκολα θα καλυπτεις ΚΑΙ τα δυο . Κατι θα δινεις καθε μηνα απλα μετα την αποπληρωμη θα εχεις καθαρο κερδος[αν βεβαια βρεις να το πουλησεις καπου αλλιως το καις για τη παρτι σου.] Γιατι ρε συ, και παραπανω ρευμα απο 100 ευρω ας πουμε το μηνα; Βαζεις ενα 500αρικο δοση στην τραπεζα (σε 8 χρονια το αποπληρωνεις), και εχεις και καβατζα για το ρευμα που καιει το σπιτι σου. Και μενα πολυ μου φανηκε αλλα καπου εκει θα ειναι αυριο θα ξερω για σιγουρα..Με δανειο το ξαναλεω δεν αξιζει... Προφανως δεν αξιζει αν το σκεφτουμε ως επικερδη επιχειρηση. Εκει ναι δεν αξιζει. Αν ομως εχεις μια ταρατσα η μια σκεπη να καθεται, ποιος ο λογος να μην το κανεις; Με 700 κατοσταρικα το μηνα κερδος, εχεις 8,5 χιλιαρικα το χρονο κερδος, στα 20 χρονια εχεις 170 χιλιαρικα. Ακομη και 50 χιλιαρικα να δωσεις για αποπληρωμη (35 κεφαλαιο συν 15 τοκοι) σου μενουν αλλα 100-120, βγαλε και (στη χειροτερη) 100-150 ευρω το μηνα καταναλωση του σπιτιου σου σε ρευμα (ητοι 35-40 χιλιαρικα στα 20 χρονια), παλι κερδισμενος εισαι σε βαθος χρονου, χωρις να κουνησεις το δαχτυλακι σου. Το μονο προβλημα στην ολη υποθεση ειναι μια καθαρη και αρκετα μεγαλη ταρατσα ή στεγη. Ολα τα αλλα ξεπερνιουνται.
παπι Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Ποσα τμ θελει για να εχεις ενα 1kwh ; Φυσικα για 220-230V
imr Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Κοιτα αξιζει παρα μα παρα πολυ να βαλεις φωτοβολτα'ι'κα πανω στην στεγη σου ειδικα 10kw ..αλλα τα χρηματα να τα εχεις εσυ σε ρευστο και οχι να παρεις δανειο..Αν σκεφτεσαι να παρεις δανειο αστο.Αν εχεις λεφτα και θελεις να τα επενδυσεις καντο ειναι η πιο συμφερουσα επενδυση αυτη την στιγμη..οτι και να γινει και η συμφωνια να σπασει θα εχει το ρευμα και θα το εκμεταλλευεσαι για προσωπικη σου χρηση.. Καλο ειναι αν δεν εχεις και ηλιακο να τους ρωτησεις να βαλεις και ενα συστημα που θα ψυχει το καλοκαιρι τα πανελ για καλυτελη ποδοση και συ θα κερδιζεις το ζεστο νερο οπως θα δουλευε ενας ηλιακος θερμωσιφωνας.. Τωρα αν οντως τα πανελ ειναι γερμανικης προελευσης μαλλος εινι καλη η τιμη της.. Να σου πω οτι καθε χρονο εχεις περιπου 4-5% πτωση στην αποδοση τους.. Οσο για τις εγγυησεις που σου δινει η εταιρια αμα ειναι Α.Ε μαλλον εισαι στον αερα ..ποιος σου λεει οτι μεσα σε 3 χρονια δεν θα κλεισει η δεν θα αλλαξει επωνυμια..αλλα και παλι οπως σου ειπα σου μενουν και εχεις κερδος.. Το μηνα θα βγαζεις περιπου στα 700-1200 ευρω ..αναλογα. Εγω αμα ειχα λεφτα ή ειχε ο πατερας μου περισεια θα το εκανα.. Υ.Γ: Οπως σου ειπα αξιζει μονο αμα ολο το κεφαλαιο ειναι δικο σου και επενδυσει πανω του κι οχι με δανεια.. Κανω την πρακτικη μου σε ενα τετοιο γραφειο και ψιλο ξερω τι γινετε.. Μια ερωτηση, γιατι λες οτι δεν συμφερει με δανειο? Εφοσον ξεχρεωνεις σε λιγα χρονια. Σκεφτεται ο πατερας μου αλλα με ενα ποσοστο σε δανειο. Και κατι αλλο, ποσο εγγυημενα ειναι αυτα? Δηλαδη ποσο πιθανο ειναι να ερθει η ΔΕΗ αυριο να πει τερμα δεν αγοραζω αλλο ρευμα
skipperas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2011 να τονιστεί ότι τα 700-1200ε το μήνα αφορούν τους καλοκαιρινούς μήνες!τον χειμώνα μη περιμένεις και πολλά!
danton Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 1)Με τοσα λεφτα βαζεις επωνυμη μαρκα made in Germany 2)Οσο για την ΔΕΗ δεν ειναι σιγουρο. ΑΚομα και στην Γερμανια και στην Πορτογαλια εριξαν τις τιμες στην kwh γιατι τελικα ηταν ακριβη. Εγω για τον δευτερο λογω αποφασισα να μην ασχοληθω με αυτον τον τομεα και να κοροιδευω τον κοσμο. Εαν υποθεσουμε οτι δεν παιρνεις δανειο και η ΔΕΗ θα τιμιση την συμβαση να υπολογιζεις 500 ευρω το μηνα μεσοσταθμικα για 25 χρονια
PCharon Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2011 Κατά σύμπτωση χτες και σήμερα έψαχνα τιμές για να παραγγείλω υλικά για ένα mini σταθμό (~100 ταπεινά Watt) στο μπαλκόνι μου για προσωπική χρήση, έτσι για το γαμώτο. Λέει πάρα πολύ για ορισμένες εφαρμογές και ειδικά αν έχεις οικολογικές ανησυχίες. Επίσης είναι πολύ εύκολο να το στήσεις. Βέβαια ΔΕ θα μου αποφέρει σύντομα απόσβεση του κόστους αγοράς, ούτε κέρδος, αλλά αυτό πιθανότατα αλλάζει όταν βάλεις μια μεγάλη μονάδα και σου στοιχίσουν και πιο φτηνά τα υλικά λόγω χοντρικής. Ποσα τμ θελει για να εχεις ενα 1kwh ; Φυσικα για 220-230V Τα φωτοβολταϊκά ανά στοιχείο (είναι φτιαγμένα συνήθως από μικρότερα στοιχεία) έχουν απόδοση μετατροπής μέγιστη 18%, σε μικρές διατάξεις <1kW 16% και σε μεγάλες διατάξεις <14~15%. Αν βάλεις και την ενέργεια που θα χαθεί στις μετατροπές (κατά την αποθήκευση στη μπαταρία και κατά τη μετατροπή από 12/24V σε ~220V), μπορείς να πεις πως έχεις τουλάχιστον 10% καθαρή μετατροπή. Για να υπολογίσεις τ.μ. θα πρέπει να ξέρεις στη συγκεκριμένη περιοχή που ζεις τί ενέργεια ρίχνει max ο ήλιος κι επίσης αυτό μεταβάλλεται πολύ κατά εποχή. Τυπικά, ο ήλιος τους ζεστούς μήνες φέρνει μία κιλοβατώρα ανά τετραγωνικό μέτρο, οπότε με 10% καθαρό κέρδος παίρνεις 100 Wh ανά τετραγωνικό μέτρο. Άρα χρειάζεσαι τυπικά 10 τ.μ. (που γίνονται καπως λιγότερα στο κατακαλόκαιρο, περισσότερα Άνοιξη/Φθινόπωρο κι ακόμα περισσότερα το Χειμώνα και φυσικά όλα αυτά για ηλιοφάνεια, όχι συννεφιά - με συννεφιά δεν). Ετήσια, εδώ Αθήνα πχ ο ήλιος ρίχνει ανά τετραγωνικό μέτρο ανά έτος πάνω από 1500 kWh ενέργεια (με βάση χάρτη που είδα). Δηλαδή με 10% καθαρή απόδοση ανά τ.μ. έχεις τυπικά παραγωγή 150 kWh το χρόνο από το θεό Ήλιο. Κατά περίπτωση χρειάζεται μελέτη που θα αφορά την ηλιοφάνεια στο συγκεκριμένο τόπο, το κόστος της επένδυσης και το τιμολόγιο της ΔΕΗ ώστε να δεις πόσα χρόνια χρειάζονται για να βγάλεις την επένδυση, αν ο σκοπός σου είναι να πουλήσεις για κέρδος. Μικροεγκαταστάσεις δε συμφέρουν, με βάση αυτά που βλέπω εγώ. Προσωπικά δε το θεωρώ πολύ ασφαλή επένδυση για τέτοιο σκοπό, ειδικά αν είναι μικρή η μονάδα. ΑΝ όμως ο σκοπός σου είναι να ξεφορτωθείς τη ΔΕΗ πχ σε κάποιο εξοχικό/πατρικό σε χωριό, τότε είναι μια πολύ μαμάτη ιδέα αν το μελετήσεις όμορφα. Επίσης ανακάλυψα πως υπάρχουν πια και ανεμογεννήτριες σε πολύ ελκυστικές τιμές και πολύ εύκολα εγκαταστάσιμες που δίνουν σοβαρά ποσά ενέργειας έτσι και φυσάει λίγο (εκείνο που δε ξέρω είναι τί συντήρηση χρειάζονται και τί αντοχή έχουν στο χρόνο).
Lucifer Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Σε περίπτωση που το δάνειο καλύπτεται από τη ΔΕΗ ανεξαρτήτως απόδοσης, πως το βλέπετε;
kage Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 1)Με τοσα λεφτα βαζεις επωνυμη μαρκα made in Germany 2)Οσο για την ΔΕΗ δεν ειναι σιγουρο. ΑΚομα και στην Γερμανια και στην Πορτογαλια εριξαν τις τιμες στην kwh γιατι τελικα ηταν ακριβη. Εγω για τον δευτερο λογω αποφασισα να μην ασχοληθω με αυτον τον τομεα και να κοροιδευω τον κοσμο. Εαν υποθεσουμε οτι δεν παιρνεις δανειο και η ΔΕΗ θα τιμιση την συμβαση να υπολογιζεις 500 ευρω το μηνα μεσοσταθμικα για 25 χρονια http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&biw=1024&bih=631&q=%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B1+%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7&oq=%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%84%CE%B1+%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD+%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7&aq=f&aqi=&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=411l9617l0l9787l45l41l2l29l31l0l408l2375l0.4.1.2.2l10l0 εχει γινει ερωτηση στην βουλη το καλοκαιρι...αν βρειτε την απαντηση γραψτε και εδω ή ακομη καλυτερα ρωτα αυτες τις εταιριες τι εγινε στην γερμανια-πορτογαλια(νομιζω κ ισπανια)+ερωτηση βουλης,αν τις γνωριζουν τις ερωτησεις-απαντησεις ή θα σου αρχισουν καραμελα δεη-συμβολαιο-25ετη κτλ.
Radiatedsoul Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Κατά σύμπτωση χτες και σήμερα έψαχνα τιμές για να παραγγείλω υλικά για ένα mini σταθμό (~100 ταπεινά Watt) στο μπαλκόνι μου για προσωπική χρήση, έτσι για το γαμώτο. Λέει πάρα πολύ για ορισμένες εφαρμογές και ειδικά αν έχεις οικολογικές ανησυχίες. Ασε τα φωτοβολταικα, και βαλε ανεμογεννητρια. Σην ταρατσα σου ή στο μπαλκονι σου αναλογα που εχει πιο πολυ αερα, παρε και μερικες μπαταριες μαζι με τον inverter που ετσι και αλλιως θα τις επαιρνες και εισαι αρχηγος. Μη ξεχνας οτι η ανεμογγενητρια λειτουργει μερα νυχτα, ενω τα φωτοβολταικα ειδικα τωρα το χειμωνα, ουτε την μιση μερα. Και αμα εισαι και μερακλης, οταν δεν εχει αερα συνδεσε το ποδηλατο σου με την ανεμογγενητρια και κανε πεταλιες στο μπαλκονι για να φορτιζονται οι μπαταριες Και γαμω τις οικολογικες λυσεις σου λεω τωρα, κεντημα!
PCharon Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Ναι, καλύτερη είναι, σοβαρά μεγαλύτερη ισχύς και πολύ πιο φτηνή αναλογικά (το μόνο που δε ξέρω είναι τί συντήρηση θέλει). Αλλά δυστυχώς ακόμα και η μικρότερη είναι αρκετά μεγάλη για να βολευτεί σε μπαλκόνι και η ταράτσα δεν είναι δική μου, είναι κοινόχρηστη και δε παίζει. Το φωτοβολταϊκό μπορώ να το στερεώσω πάνω από τη τέντα μου κάπου σε μια γωνία και είμαι ΟΚ, θα κάνω τη πλάκα μου όσο μου επιτρέπει ο χώρος. Βασικά η τέλεια λύση για κάποιον που έχει δικό του χώρο είναι συνδυασμός και των δύο, έτσι δε μένεις ποτέ, πάντα παίζει ήλιος ή αέρας (Ελλάδα!). Άλλο ένα θεματάκι με τη γεννήτρια,εκτός της συντήρησης (?), είναι το τί ακριβώς τάση βγάζει και πώς μπορείς να τη διαχειριστείς. Στα φωτοβολταϊκά είναι πιο εύκολη η κατάσταση, δε θες τίποτα σπέσιαλ μετατροπείς, οι ανεμογεννήτριες είναι αλλιώς. Είχα δει πάντως μια ωραία ανεμογεννήτρια τύπου κάθετου άξονα, δηλαδή δεν είναι με έλικα αλλά με πτερύγια (αρχή κατασκευής παρόμοια με αυτά που βάζουμε στις καμινάδες και τα γυρνάει ο αέρας μόνιμα). Αυτή είναι πολύ μαμάτη και μπορείς να τη βάλεις και σε μικρό χώρο. Αλλά δυστυχώς δε βρήκα κάποια μικρή μόνο μία ακριβή είχα δει. Στο μεταξύ όλα αυτά πρέπει να έρθουν από Κίνα κι αν είναι τίποτα μεγάλο θα έχουμε ιστορίες γι αγρίους στο τελωνείο. Ακόμα και τα φωτοβολταϊκά ψάχνομαι μήπως τα βρω εδώ κάπου σε λογική τιμή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα