Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η καταθεση στο Παρακαταθηκων ειναι νομιμη οδος για τον πολιτη.Δεν χρειαζεται επιδοση στη ΔΕΗ.

Ασφαλιστικα μετρα σε Ειρηνοδικειο δεν χρειαζεται δικηγορος.

Παρακαμψη (παρανομη βεβαια) μετρητη κανουν αυτοι τη στιγμη σχεδον 4 στους 10 πολιτες.

Εδωσα ξεκαθαρα τη νομικη διεξοδο η οποια δεν μπορει να καταστρατηγηθει απο Κρατος-ΔΕΗ.

Αν δε γινει επιδοση, πως θα ενημερωθει η ΔΕΗ ωστε να μη μου κοψει το ρευμα; Η ΔΕΗ θα συνεχιζει να νομιζει οτι δεν εχω πληρωσει. Απο το παρακαταθηκων δε νομιζω να γινεται αυτοματα ενημερωση.

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ξέρω ότι θα με βρίσετε, αλλά έχω μια εύλογη ερώτηση. Γιατί δεν είναι δίκαιο το μέτρο αυτό?

Όσοι έχουνε σπίτια ΠΩΣ το αγοράσανε? Προφανώς είχαν/έχουν κάποια εισοδήματα, τα οποία τα χρησημοποίησαν για αυτό το σκοπό. Δεν καταλαβαίνω γιατί το νορμάλ είναι να έχει ο καθένας το λιγότερο από ένα σπίτι. Αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Ο περισσότερος κόσμος στο εξωτερικό νοικιάζει σπίτια, παρά τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

Το να αγοράσεις σπίτι, σημαίνει στα μάτια τα δικά μου ότι είσαι σε καλό οικονομικά επίπεδο. Από τη στιγμή λοιπόν που αγοράσατε αυτό το σπίτι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σημαίνει πως είχατε απόθεμα από το μισθό σας όοοοοολα αυτά τα χρόνια και κάνατε οικονομίες. Είναι τόσο δύσκολο να πληρώσετε 1000 ευρώ? Τα οποία συνήθως είναι πολύ λιγότερα για νορμάλ σπίτια. Επίσης υπάρχει διαφοροποίηση στις τιμές ανάλογα με την περιοχή και είναι σωστό αυτό.

Δηλαδή αν ΔΕΝ το είχατε αυτό το σπίτι και πληρώνατε ενοίκιο ΠΩΣ θα βγαίνατε? Πάνω από 1-2 μηνιάτικα ενοικίου δεν είναι σε καμία περίπτωση το "χαράτσι".

Τώρα αν έχεις 300 τετραγωνικά, ναι θα πληρώσεις παραπάνω. Ε ναι, αλλά πως διάολο τα έφτιαξες ή τα αγόρασες? Με στραγάλια? Αν έχεις σπίτι στη Γλυφάδα θα πληρώσεις παραπάνω. Κι αυτό με στραγάλια? Αν έχεις ενα σωρό σπίτια και σου έρθει 10.000 ευρώ το "χαράτσι"...ε ρε φίλε, χρόοοοοονια τώρα παίρνεις ενοίκια. Τι τα κάνεις δηλαδή? Όλοι οι υπόλοιποι που δεν έχουν τίποτα πως βγαίνουν δηλαδή?

Γενικά θεωρώ αυτό το μέτρο πολύ πιο δίκαιο από οριζόντια κοψίματα μισθών ας πούμε και πολλά πολλά άλλα που έχουν παρθεί. Φυσικά υπάρχουν και καλύτεροι τρόποι, όπως πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά για αυτό είμαστε ανίκανοι. Οπότε από τη στιγμή που ΠΡΕΠΕΙ να παρθεί κάποιο μέτρο που να φέρει χρήματα ΑΜΕΣΑ, πιστεύω ότι είναι από τα πιο δίκαια που θα μπορούσαν να σκεφτούν. Για μακροχρόνια σχέδια, όπως τα πετρέλαια ας πούμε δεν γίνεται καν λόγος γιατί πολύ απλά καιγόμαστε ΤΩΡΑ. Αυτά αποφέρουν κέρδη σε ορίζοντα δεκαετίας.

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν άνθρωποι, οικογένειες που αγοράζουν ή έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (που άξιζαν πολύ περισσότερων πριν τη κρίση) να είναι ο λογαριασμός τους στο μηδεν. ΑΝ πραγματικά συμβαίνει αυτό, λυπάμαι αλλά είστε ανεύθυνοι και δεν μπορείτε να κάνετε μια στοιχιώδη διαχείρηση. Και για να μη νομίζετε ότι είμαι απέξω, και εμείς πρέπει να πληρώσουμε για το σπίτι μου μένουμε.

Προφανώς σε κανέναν δεν αρέσει να πληρώνει, αυτό μας έλειπε. Απλά ξεχνάνε όλοι ότι τοσα χρόνια το μόνο που κάναμε είναι να τρώμε, και δεν το λεω απαραίτητα με κακή έννοια, αν και σίγουρα υπάρχουν και πολλά λαμόγια εδω μέσα (τόσοι που είναι στην Ελλάδα είναι στατιστικά σίγουρο ότι υπάρχουν και εδώ.:P) Το λεω με την έννοια της υπερκατανάλωσης, ατελείωτων εξόδων, πολυτελών αυτοκινήτων με δάνεια, διακοποδάνεια και λοιπά πράγματα που δεν ανταποκρίνονταν σε καμία περίπτωση στη επίπεδο ποιότητας ζωής που είχαμε πραγματικά. Όλα αυτά πληρώνονται κάποτε όμως.

Και για να σας προλάβω..αν δεν ανήκετε στη κατηγορία που περιέγραψα παραπάνω...ΠΟΥ βρήκατε τις 100.000 - 150.000 ευρώ, ας πούμε, για να αγοράσετε το σπίτι, για το οποίο πρέπει να πληρώσετε τώρα?

Αυτά.. Βαράτε τώρα.

Δημοσ.

@steven, δεν θα καθισω να στο αναλυσω, αλλα πραγματικα λυπαμαι για τον τροπο σκεψης σου.Εισαι εκτος πραγματικοτητας και δυστυχως θα πρεπει να αναθεωρησεις καποια πραγματα διοτι ο επερχομενος civil war θα σε πιασει απροετοιμαστο.

Δημοσ.

- Σε κάποια φάση της ζωής μου ήμουν σε καλό οικονομικό επίπεδο και μπόρεσα και πήρα σπίτι.

- Μου γινε ο πισινός να για να ξεπληρώσω το δάνειο τόσα χρόνια. Δεν πήγαινα διακοπές, δεν έκανα κανένα περιττό και μη αναγκαίο έξοδο.

- Το κληρονόμησα απ τον παππού μου. / Μου τ άφησε ο πατέρας μου.

Και πολλοί ακόμα λόγοι.

Επίσης πλέον είμαι άνεργος και τρώω απ τα όποια έτοιμα έχουν απομείνει. Επίσης τα πάντα ακριβαίνουν και οι φόροι πέφτουν βροχή.

Δημοσ.

- Σε κάποια φάση της ζωής μου ήμουν σε καλό οικονομικό επίπεδο και μπόρεσα και πήρα σπίτι.

- Μου γινε ο πισινός να για να ξεπληρώσω το δάνειο τόσα χρόνια. Δεν πήγαινα διακοπές, δεν έκανα κανένα περιττό και μη αναγκαίο έξοδο.

- Το κληρονόμησα απ τον παππού μου. / Μου τ άφησε ο πατέρας μου.

Και πολλοί ακόμα λόγοι.

Επίσης πλέον είμαι άνεργος και τρώω απ τα όποια έτοιμα έχουν απομείνει. Επίσης τα πάντα ακριβαίνουν και οι φόροι πέφτουν βροχή.

Πολύ όμορφα και επειδή περίμενα αυτή την απάντηση, ξαναρωτώ: Το δεν υπήρχε αυτό το σπίτι που θα έμενες? Ο δεύτερος ενικός δεν είναι μόνο για σένα προσωπικά, σε όλους απευθύνομαι. Στο δρόμο? Δεν νομίζω, μιας και στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστοι άστεγοι. Οπότε θα έμενες σε ενοίκιο το οποιο θα πλήρωνες κάπως. Πως?

Το γεγονός της ιδιοκατοίκησης σημαίνει ότι γλιτώνουμε ένα πολύ μεγάλο μηνιαίο έξοδο το μήνα. Ουσιαστικά το μεγαλύτερο έξοδο.

Δημοσ.
Προφανώς είχαν/έχουν κάποια εισοδήματα, τα οποία τα χρησημοποίησαν για αυτό το σκοπό.

πληρωσες φορο οταν το αγορασες.τωρα ερχονται τα λαμογια της χουντας,και με το ετσι θελω σου βαζουν ενοικιο στην ιδια την κατοικια σου.

θυμαστε απο την ιστορια,στα παλια χρονια με τους βασιλιαδες,που πηγαινανε οι στρατιωτες στο σπιτι του χωριατη και απο τα 5 σακια αλευρι,του παιρνανε τα 4 ως φορο επειδη κατοικει και δουλευει

στην γη του βασιλια και του αφηνανε το 1 σακι για να βγαλει την χρονια μαζι με την οικογενεια του,ωστε να μπορει να συνεχιζει να βγαζει αλευρι για τον βασιλια και τον στρατο του;

εκει ξαναγυριζουμε.

Δημοσ.

Πρόκειται περι έκτακτης εισφοράς, οπότε δεν έχει σχέση τι έχουμε πληρώσει και πότε. Ο νόμιμος πολίτης έχει πληρώσει τα πάντα που του αναλογούν. Με κάποιο τρόπο όμως πρέπει το κράτος να έχει περισσότερα εισοδήματα. Μπορείτε να μου πείτε δικαιότερες προτάσεις για αυτό το σκοπό? Όχι προτάσεις που σας βολεύουν περισσότερο. Προτάσεις που να είναι πιο δίκαιες για το ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι αυτό το μέτρο "βλάπτει" πολύ λίγο έως καθόλου αυτούς που δεν έχουν.

Με την ίδια λογική είναι λαμόγια της χούντας όλοι, σε όλα τα κράτη που σε αναγκάζουν να πληρώνεις φόρους επειδή στο Dubai είναι όλοι οι μισθοί αφορολόγητοι. Αν δηλαδή ανταυτού γινόταν αύξηση στη φορολογία εισοδήματος θα ήταν πιο δίκαιο? Η αύξηση του ΦΠΑ είναι πιο δίκαιη?

Δημοσ.

Steven κάνεις πλακίτσα. Πλακίτσα κάνεις.

Έχω ξαναπεί συγκεκριμένα για τη δική μου περίπτωση. Σπίτι χτισμένο όταν ήμουν αγέννητος. Όροφος όταν ήμουν μπόμπιρας. Κληρονομιά σε μένα. Από το "αγέννητος" μέχρι το "δικό μου" η τιμή ζώνης ανέβηκε στο θεό λόγω γενικότερης αστικοποίησης προαστίων, παρά το ότι το σπίτι χτίστηκε όταν τριγύρω είχε αμπέλια.

Γιατί δίνω 660 ευρώ ακριβώς;

Δημοσ.

Πραγματικά δεν κάνω πλακίτσα.

Το καταλαβαίνω αυτό, αλλά ρωτάω και πάλι, αν δεν υπήρχε αυτό το σπίτι δεν θα έμενες στο ενοίκιο?

Και πέρα από αυτό η δικιά σου περίπτωση δεν είναι η αντιπροσωπευτική περίπτωση. Προτρέπω ξάνα για κάποιο δικαιόΤΕΡΟ μέτρο.

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο, ότι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέτρο και να παρθεί, θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα είναι με κάποιο τρόπο αδικημένοι. Το θέμα είναι η ελαχιστοποίηση αυτών των πολλών..

Και το γεγονός ότι ανέβηκε η τιμή ζώνης είναι θετικό, μιας και το σπίτι σου κέρδισε σε αξία. Αν δηλαδή, λέμε, έχεις δυσκολίες επιβίωσης και συντηρησης του σπιτιού μπορεις πάντα να το πουλήσεις. Πριν ήσουν 0 και είχες ένα σπίτι που έκανε χ, τώρα είσαι 0 και έχεις ένα σπίτι που κάνει 2χ.. Γενικά, όχι εσυ συγκεκριμένα.

Δημοσ.

Ο steven προφανώς θεωρεί ότι οι έκτακτες εισφορές δίνονται κάθε χρόνο. Γι αυτό εξάλλου και ονομάζονται έκτακτες :rolleyes:

Επίσης κάποιος τον έπεισε ότι αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στη σωτηρία της χώρας. Και μάλιστα τη σωτηρία της χώρας την έχουν αναλάβει αυτοί που την κατέστρεψαν. Αλλά ξέχασα, εμείς τους ψηφίσαμε, οπότε την επόμενη φορά που θα κάνετε καμία χοντρή μλκία στη δουλεία, πάτε πείτε στο αφεντικό: Ξέρεις μεγάλε; Δεν φταίω εγώ. Εσύ με προσέλαβες... :whistle:

Τα χαράτσια και οι φόροι πηγαίνουν σε επνα βαρέλι δίχως πάτο, so simple επειδή πολύ απλά όσα και να τους δώσεις θα τα φάνε με το παρεάκι τους. Όταν ο χοντρός ιπποπόταμος μιλάει για χρεοκοπία της χώρας, εννοεί το διεφθαρμένο σινάφι του. Αυτή είναι η ανησυχία του, μη χάσουν οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι τα κλεψιμαίικα τους. Οι υπόλοιποι μεγαλώσαμε, μοιραζόμενοι το ίδιο κρεβάτι με τον αδερφό μας, μέχρι τα 5 μας, γιατί φράγκα για 2 κρεβάτια δεν υπήρχαν οπότε δεν μας είναι και τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε τη χρεοκοπία την οποία ήδη βιώνουμε καθημερινά.

Δημοσ.

Πρόκειται περι έκτακτης εισφοράς, οπότε δεν έχει σχέση τι έχουμε πληρώσει και πότε. Ο νόμιμος πολίτης έχει πληρώσει τα πάντα που του αναλογούν. Με κάποιο τρόπο όμως πρέπει το κράτος να έχει περισσότερα εισοδήματα. Μπορείτε να μου πείτε δικαιότερες προτάσεις για αυτό το σκοπό? Όχι προτάσεις που σας βολεύουν περισσότερο. Προτάσεις που να είναι πιο δίκαιες για το ΣΥΝΟΛΟ της κοινωνίας. Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι αυτό το μέτρο "βλάπτει" πολύ λίγο έως καθόλου αυτούς που δεν έχουν.

Με την ίδια λογική είναι λαμόγια της χούντας όλοι, σε όλα τα κράτη που σε αναγκάζουν να πληρώνεις φόρους επειδή στο Dubai είναι όλοι οι μισθοί αφορολόγητοι. Αν δηλαδή ανταυτού γινόταν αύξηση στη φορολογία εισοδήματος θα ήταν πιο δίκαιο? Η αύξηση του ΦΠΑ είναι πιο δίκαιη?

Και μονο που σαν κρατος, μου ζητας εκτακτη εισφορα, σημαινει οτι εισαι αχρηστος ως προς το να καταφερεις να διοικησεις ενα κρατος και να βγαλεις ενα ποϋπολογισμο που θα σου φερει εσοδα.

Αφου σαν νομιμος πολιτης εχω πληρωσει τα παντα που μου αναλογουν, τοτε, ειτε το κρατος τα εφγε στα μπουζουκια, ειτε δεν πληρωσαμε ολοι οσα μας αναλογουν. Αρα εκτακτη εισφορα για κατι που δεν χρωσταω; Γιατι;

Δημοσ.

@Erwdios

Whatever, εκτός θέματος. Δεν είναι το topic που συζητάμε ποιος φταίει και ποιος τα έφαγε. Είναι το τόπικ για το συγκεκριμένο μέτρο που πάρθηκε.

Fact είναι ότι έχεις κάποιους ανθρώπους (τρόικα) που σου λένε ότι σε ένα μήνα θέλουμε τόσα δις ευρώ για να μη χρεωκοπήσετε σαν χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χρεωκοπία και οι εκλογες, σκότωμα της κυβέρνησης κλπ είναι ο σωστός δρόμος δεν νομίζω πως μπορούμε να συζητήσουμε. Η άποψη μου είναι ότι οποιαδήποτε μορφή χρεοκοπίας και επιστροφής στη δραχμή θα ήταν το τέλος της Ελλάδας.

Οπότε φτάνουμε στο σημείο που χρειάζονται αυτά τα δις ευρώ. Τι κάνεις?

Δημοσ.

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο, ότι ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μέτρο και να παρθεί, θα υπάρχουν πολλοί οι οποίοι θα είναι με κάποιο τρόπο αδικημένοι. Το θέμα είναι η ελαχιστοποίηση αυτών των πολλών..

Άνοιγμα όλων των λογαριασμών των πολιτικών της τελευταίας τριακονταετίας, δημοσιοποίηση πόθεν έσχες αυτών, δήμευση περιουσίας εφόσον δεν συνάδει το πόθεν έσχες με τα περιουσιακά τους στοιχεία και δίκη με την κατηγορία της κατασπατάλησης και της κακοδιαχείρισης.

Αν γινόταν από εκεί η αρχή, μπορεί και να πλήρωνε όλη η Ελλάδα χαράτσια αδιαμαρτύρητα.

Βλέπεις καμία ισονομία στην ατιμωρησία ας πούμε και περιμένεις να δεις και δικαιότερο φορολογικό μέτρο;

Δημοσ.
Πρόκειται περι έκτακτης εισφορά

ο νομος ποτε λεει πως ληγει; ρωταω διοτι εγω ξερω την εκτακτη εισφορα την δινεις μια φορα μονο,οχι συνεχεια επι αοριστου χρονου..

αν δεν υπήρχε αυτό το σπίτι δεν θα έμενες στο ενοίκιο?
με το ετσι θελω σου βαζουν ενοικιο στην ιδια την κατοικια σου

ειδες που λεμε τα ιδια πραματα; ξερεις ομως ποιο ειναι το πραγματικο προβλημα και η ριζα ολων των δεινων;

οτι δυστυχως εχεις και "εσυ" δικαιωμα να ψηφιζεις.

Δημοσ.

Και μονο που σαν κρατος, μου ζητας εκτακτη εισφορα, σημαινει οτι εισαι αχρηστος ως προς το να καταφερεις να διοικησεις ενα κρατος και να βγαλεις ενα ποϋπολογισμο που θα σου φερει εσοδα.

Αφου σαν νομιμος πολιτης εχω πληρωσει τα παντα που μου αναλογουν, τοτε, ειτε το κρατος τα εφγε στα μπουζουκια, ειτε δεν πληρωσαμε ολοι οσα μας αναλογουν. Αρα εκτακτη εισφορα για κατι που δεν χρωσταω; Γιατι;

Και εγώ είμαι νόμιμος πολίτης και εγώ δεν χρωστάω τίποτα. Και εγώ μπορώ να πω χίλια "γιατί". Λύση δεν θα βρεθεί καμία.

Ο Γερμανός ρωτάει γιατί να πληρώσω εγώ, με τον τρόπο που πληρώνει τέλος πάντων.

Ο Αμερικάνος ρωτάει γιατί πληρώνω για να οργώνουμε τις ερήμους.

Ο Κινέζος ρωτάει γιατί δε μπορεί να εκφρέσει την άποψη του.

κλπ.

κλπ.

Θες ότι έχουμε την ατυχία να ζούμε σε αυτή τη χώρα? Θες ότι τους έχουμε ψηφίσει εμείς? Θες ότι ο λαός σαν ΣΥΝΟΛΟ είναι συνηπεύθυνος?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...