sifi Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Καληνύχτα ή καλημέρα σε όλους, λοιπόν...κατ' αρχήν δεν θα σας κρύψω ότι έχω ψιλοαπελπιστεί και από την ώρα και μόνο που κάνω την δημοσίευση μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος ότι έχω χάσει τον ύπνο μου! Επί του θέματος παλεύω έναν φορητό Turbox Steel SN (Custom συναρμολόγηση) κάνα δύο μέρες τώρα. Τα χαρακτηριστικά του... -Λειτουργικό Σύστημα: Microsoft Windows 7 Home Premium 32-bit (x86) Ελληνικά -Οθόνη 15.6", 1280 x 720 -Επεξεργαστής: Mobile Dual-Core CPU, IntelPentium®, T4300, 2.10GHz, 2094 MHz -Μνήμη RAM: 1,99 GB, DDR2-667 (333MHz) -Κάρτα Γραφικών (VGA): nVIDIA, GeForce G105M, (14 MB) Δεν είχα σκοπό να μπλέξω καθόλου με drivers, ήθελα απλά να περάσω στον υπολογιστή τα βασικά προγράμματα που χρειάζεται...μέσα σε αυτά και 2-3 player. Και εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα καθώς μετά από εγκατάσταση K-lite codec pack το μεν Windows Media Player αναπαράγει την εικόνα ανάποδα (το πάνω κάτω + αντίστροφα), το δε Media Player Classic βγάζει το σφάλμα "create device failed error code 0x8876086A D3DERR_NOTAVAILABLE" οπού ψάχνοντάς το κατάλαβα (αν δεν κάνω λάθος) έχει να κάνει με το Direct 3D - DirectΧ. Το KMplayer δεν εμφανίζει υπότιτλους με τίποτα, ενώ τους φορτώνει. Εντόπισα λοιπόν πως η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει DirectΧ 11 και έχοντας ως λειτουργικό Windows 7 είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφύγω. Κατέβασα και το DirectΧ 9 και 10 τα εγκατέστησα...τίποτα. Κατεβάζω τον official τελευταίο driver απο το site της nVIDIA (για την συγκεκριμένη κάρτα) τον εγκαθιστώ και αμέσως παίζουν όλα ρολόι. Πλέον όμως όλα φαίνονται ελαφρός αλλά αισθητά συμπιεσμένα (από δεξιά + αριστερά) κάτι που δεν μπορώ να αλλάξω με τίποτα. Δοκίμασα κάθε δυνατή ρύθμιση από την κονσόλα ελέγχου της κάρτας και τίποτα. Παρατήρησα ωστώσο ότι οι στάνταρ αναλύσεις που μου δίνει να επιλέξω είναι διαφορετικές από πριν. Το ότι όμως το πρόβλημα με τα player διορθώθηκε ενισχύει την πεποίθηση μου πως έχει να κάνει με το DirectX. Κατέβασα και παλιότερα update του driver και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί αυτή η παραμόρφωση? Υπάρχει τρόπος αν βγάλω τον driver και γυρίσω στον παλιό ή στον standar driver VGA των Windows να καταφέρω να κάνω τα player να παίξουν κανονικά? Θα εκτιμήσω πολύ οποιαδήποτε βοήθεια αλλά παρακαλώ πολύ μόνο, μη μου πείτε άλλαξε player και ξεμπέρδεψες...εκτός από το ότι το KM το θεωρώ κορυφή θα προτιμούσα να λύσω το πρόβλημα και όχι να το παρακάμψω...ευχαριστώ πολύ για όποια βοήθεια.
sifi Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Τελικά το πρόβλημα λύθηκε εγκαθιστώντας έναν driver που κατέβασα από το site της CLEVO κάνοντας αναζήτηση βάση μοντέλου και hardware. H συγκεκριμένη τοποθεσία όπου κατέβασα τον driver για την κάρτα γραφικών (VGA). Το μοντέλο W76TUN της TURBO-X. CLEVO - Download (Μηχανή αναζήτησης driver ανά μοντέλο και συσκευή-driver). http://www.clevo.com.tw/en/e-services/download.asp Πρέπει να πω ότι δίνει 3 τοποθεσίες download USA, ASIA, EUROPE. Από EUROPE δεν κατάφερα να κατεβάσω, κατέβασα όμως από USA με πολύ αργή ταχύτητα όμως. Δίνει επίσης την δυνατότητα αναζήτηση για το manual του υπολογιστή σας, εάν αυτό δεν υπάρχει. Τώρα σε ανάλυση 1024 x 768 όλα φαίνονται σωστά, δηλ. χωρίς να είναι συμπιεσμένα και τα players παίζουν και διαβάζουν υπότιτλους κανονικά. Μόνος μου ρωτάω μόνος μου απαντάω...καλή φάση!!!!
ana_mas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μπορεί να ρωτάς μόνος σου να απαντάς μόνος σου όπως λες αλλα πίστεψε υπάρχουν πολλοί που διαβάζουν το πρόβλημα σου και μέσα από τα δικά σου post τους βοηθάς Υ.Γ.προς mods sorry που πετάχτηκα
ninos30 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2011 Μια χαρά τα λες. Και μπράβο και στον φίλο που ξαναπόσταρε την λύση γιατί οι περισσότεροι απλά εξαφανίζονται. @sifi. O display driver είναι από τα πιο βασικά πράγματα σε ένα PC. Δεν μπορείς να αποφύγεις την εγκατάστασή του χωρίς σοβαρά προβλήματα. Και οι generic που περνάνε τα Win7 (αν περάσουν) είναι αρκετές version πίσω, χωρίς tweaks, με αποτέλεσμα να μην παίρνεις το 100% από το HW σου (και μιλάω για όλα τα υποσυστήματα, όχι μόνο την VGA). Οπότε εγώ θα σου συμβούλευα ακριβώς το αντίθετο από αυτό που είχες σκοπό να κάνεις; το πρώτο πράγμα που θα περνάς θα είναι οι drivers. Χαίρομαι που βρήκες λύση στο πρόβλημά σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα