_AzazeL_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δουλεύω σε ένα καλό μαγαζί-εστιατόριο , μας έχει 5 μήνες μέσα ( εννοώ αργεί να μας πληρώσει έτσι φτάσαμε στους 5 μήνες ) ακούγονται φήμες ότι μπορεί να κλείσει .. Τι μπορώ να κάνω για να μην χάσω τα λεφτά μ ?? β) τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης ?? γ) άμα φύγω θα πάρω τα λεφτά μ ?? δ) τι θα γίνει άμα πάω δικαστικά , επιθεώρηση εργασίας , Ο.Α.Ε.Δ. , Ι.Κ.Α. κλπ , ε) άμα μείνω θα μ δώσουν τα λεφτά μ ή θα συνεχίσω να δουλεύω τσάμπα ?? Γενικά τι κέρδος μπορώ να έχω ή τουλάχιστον πως θα πάρω αυτά που μ χρωστάνε ?? Ελπίζω να μ δώσετε μερικές καλές απαντήσεις .
apd453 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Αν το έχει σίγουρο το κλείσιμο. Επίσχεση εργασίας
Marria Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Αμα φυγεις απο την επιχειρηση δεν θα μπορεις μετα να παιρνεις το επιδομα απο τον ΟΑΕΔ. Μονο αν σε απολυσει ο εργοδοτης , οποτε κατσε και συζητησε το μαζι του, μηπως μπορει να κανει καποιον διακανονισμο με τους εργαζομενους και αν οχι προχωρησε σε επισχεση εργασιας. Υπομονη παντως.. αργησες κιολας να περιμενεις να σε πληρωσει 5 μηνες
_AzazeL_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Ναι όπως σας είπα δουλεύω σε εστιατόριο και λαμβάνω κάποια φιλοδωρήματα οπότε .. + το ότι ποιος δεν σε έχει μέσα στις μέρες μας ??? σε όλους πιστεύω κρατάνε τα λεφτά 1,2 & 3 μήνες .. και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας κ θα σας συμβουλευτώ να πάω στην επίσχεση εργασίας ( γτ λογικά μέχρι τις γιορτές θα το κρατήσει ανοιχτό ) .. άλλος τρόπος δεν παίζει ???
Marria Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Απο τα φιλοδωρηματα ομως δεν ζεις, για αυτο λεω αρκετα το αργησες... Αλλα μιλα πρωτα με τον εργοδοτη σου μηπως βρειτε καμια λυση και στην τελικη πες του να σε απολυση για να μπορεις να λαβεις μετα και το επιδομα.
evabb Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2011 τουλαχιστον δεν σε παρακουρεψε ο κομμωτης sorry για το spam, δεν ειναι για σενα η ειρωνια. οι υπολοιπο καταλαβενετε.
xristoforos89 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 αφηνουν ακομα? Ο Ελληνας ειναι large παιδι μου... Ακομα θυμαμαι περιστατικο περυσι.. Δουλευα σε ταβερνα Τεταρτη (κλειστα γυρω τα καταστηματα). Στο 4ωρο μου ειχα 5 τραπεζια. Και τα φιλοδωρηματα ηταν 12 ευρω..!!! Να'σαι καλα ρε Ελληνα αθανατε!!
xristoforos89 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Μονο αν σε απολυσει ο εργοδοτης , οποτε κατσε και συζητησε το μαζι του, μηπως μπορει να κανει καποιον διακανονισμο με τους εργαζομενους και αν οχι προχωρησε σε επισχεση εργασιας. Επειδη σε ενα super market που δουλευα ο εργοδοτης ηταν μεγαλος μ@λ@κ@ς και δεν με εδιωχνε (για να μην μπω στον ΟΑΕΔ), το εψαξα λιγο.. Πας σε καποιον γνωστο σου (οποιονδηποτε) και κανεις εικονικη προσληψη. Οτι δουλευεις δηλαδη σε 2 δουλειες.. Σου κολλαει ενσημα για 1 ημερα και την επομενη πηγαινεις στο αφεντικο σου και σε διωχνει θελει δεν θελει.. Υπαρχει σχετικη νομοθεσια, για τα ατομα που εργαζονται σε 2 δουλειες να φυγουν απο την 1η δουλεια τους και να παρουν κανονικα τα δεδουλευμενα (ασχετα αν δεν θελει να σε διωξει το αφεντικο/διευεθυντης). Περυσι.. φετος ομως? Φετος δουλευω σε ασχετο μαγαζι (καμια σχεση με ταβερνοκαταστασεις κλπ)
aledjo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 και γω αφηνα παλιοτερα αλλα ΣΗΜΕΡΑ που πηγα σε μια καφετερια (οχι κλαμπ), ηπια 2 μπυρες (ατομικο μπουκαλι) και οταν ηρθε η κρισιμη ωρα ακουσα ....... 13 ευρω!!!!!!!!!! Ε Λ Ε Ο Σ! επαθα 5 εγκεφαλικα....
Marria Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Επειδη σε ενα super market που δουλευα ο εργοδοτης ηταν μεγαλος μ@λ@κ@ς και δεν με εδιωχνε (για να μην μπω στον ΟΑΕΔ), το εψαξα λιγο.. Πας σε καποιον γνωστο σου (οποιονδηποτε) και κανεις εικονικη προσληψη. Οτι δουλευεις δηλαδη σε 2 δουλειες.. Σου κολλαει ενσημα για 1 ημερα και την επομενη πηγαινεις στο αφεντικο σου και σε διωχνει θελει δεν θελει.. Υπαρχει σχετικη νομοθεσια, για τα ατομα που εργαζονται σε 2 δουλειες να φυγουν απο την 1η δουλεια τους και να παρουν κανονικα τα δεδουλευμενα (ασχετα αν δεν θελει να σε διωξει το αφεντικο/διευεθυντης). Λιγο παρακινδυνεμενο μου φαινετε ολο αυτο, και που να βρεις και καποιον για να σε παρει σε 2η δουλεια... πολυ μπελας για το τιποτα
xristoforos89 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Λιγο παρακινδυνεμενο μου φαινετε ολο αυτο, και που να βρεις και καποιον για να σε παρει σε 2η δουλεια... πολυ μπελας για το τιποτα Πιστεψε με ειναι πανευκολο. Εγω ειχα εναν θειο μου που εχει φροντιστηριο. Αλλα και παλι, θα πηγαινα σε οποιοδηποτε μαγαζι και θα του το εξηγουσα (ουτως ή αλλως ολοι το ξερουν λιγο πολυ). Του δινεις και ενα 30ευρω για τον κοπο του, και εισαι ετοιμος.
Marria Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Η αληθεια ειναι πως πρωτη φορα το ακουω, αλλα δεν μου κανει εντυπωση Συν οτι ποιος θα βρεθει να κανει ολη αυτη την μανουρα, με τον φοβο να τον ανακαλυψουν? Δεν ξερω βρε παιδια... μονο καποιος που θα πρεπει να εμπιστευεσαι παρα πολυ.
Erwdios Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2011 και γω αφηνα παλιοτερα αλλα ΣΗΜΕΡΑ που πηγα σε μια καφετερια (οχι κλαμπ), ηπια 2 μπυρες (ατομικο μπουκαλι) και οταν ηρθε η κρισιμη ωρα ακουσα ....... 13 ευρω!!!!!!!!!! Ε Λ Ε Ο Σ! επαθα 5 εγκεφαλικα.... Και θες και παντρειές με τη Marria μετά ρε τσίπη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.