Προς το περιεχόμενο

Παγκοσμια ημερα πλυσιματος χεριων

orestiss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα 15/10 γιορταζεται η Παγκοσμια ημερα πλυσιματος χεριων.

Το εμαθα πριν απο λιγο στη τηλεοραση, στη κληρωση του ΛΟΤΤΟ. Ηταν καποιος ειδικος και εξηγουσε ποσα μικροβια κολλαμε με μια χειραψια και ποσες ασθενειες αποφευγουμε εαν πλενουμε τα χερια μας.

Προπωπικα τα πλενω πολλες φορες κατα τη διαρκεια της ημερας. Υπαρχουν αλλοι σαν εμενα ή ειμαι ο μονος περιεργος σε αυτον το πλανητη? :-D

Δημοσ.

κι εγώ τα πλένω συχνά, λόγω επαγγέλματος. Επιτέλους έχουμε κι εμείς την δική μας μέρα!!!

Ούπς. Πρέπει να κερνάω σήμερα δηλαδή;

Δημοσ.

Εγώ χαιρετώ και τρώω με το δεξί και με το αριστερό σκουπίζομαι και κάνω τις βρωμοδουλειές, σύμφωνα με το σοφό Κοράνι.

Δημοσ.

σπίτι αυτόν τον καιρό τα πλένω ακόμα περισσότερο, επειδή το μωρό είναι πολύ μωρό ακόμα. Νορμάλ δεν τα πλένω και τόσο πολύ. Μετά το wc συνήθως ναι. Αλλά σπάνια πριν φάω κλπ.

Στην δουλειά 5-6 φορές την ώρα. Δουλεύω με λάδια γι αυτό.

Δημοσ.

Το πιο απλό και εύκολο μέτρο για να μειώσεις τις ασθένειες(ιδίως το συνάχι).

Εγώ τα πλένω πριν-μετά το φαγητό,μετά την τουαλέτα(δυστυχώς εμείς οι άντρες δεν το συνηθίζουμε όπως δυστυχώς διαπίστωσα στον στρατό)και φυσικά όταν κατεβαίνω από τα ΜΜΜ(πολύ βασικό).

Δημοσ.

Εγώ χαιρετώ και τρώω με το δεξί και με το αριστερό σκουπίζομαι και κάνω τις βρωμοδουλειές, σύμφωνα με το σοφό Κοράνι.

Ισχυει αυτο που λενε για το κορανι ή ειναι μυθος τελικα? σκουπιζουν λεει το κωλο τους παντα με το αριστερο?

σπίτι αυτόν τον καιρό τα πλένω ακόμα περισσότερο, επειδή το μωρό είναι πολύ μωρό ακόμα. Νορμάλ δεν τα πλένω και τόσο πολύ. Μετά το wc συνήθως ναι. Αλλά σπάνια πριν φάω κλπ.

Στην δουλειά 5-6 φορές την ώρα. Δουλεύω με λάδια γι αυτό.

Μετα το wc?? Δηλαδη πριν δεν τα πλενεις? πιανεις το εργαλειο και το σωβρακο με βρωμικα χερια?

Τα λαδια σκουπιζονται με πατσαβουρα, δε χρειαζεται να τα σαπουνιζεις, ειδικα εαν μετα απο λιγα λεπτα πιασεις παλι λαδια...

Εγώ τα πλένω πριν-μετά το φαγητό,μετά την τουαλέτα(δυστυχώς εμείς οι άντρες δεν το συνηθίζουμε όπως δυστυχώς διαπίστωσα στον στρατό)και φυσικά όταν κατεβαίνω από τα ΜΜΜ(πολύ βασικό).

Μετα τη τουαλετα και να τα πλυνεις θα πιασεις το πομολο και θα τα λερωσεις παλι... κλασικο :rolleyes:

Να τα πλυνεις αφοτου κατεβεις απ τα ΜΜΜ ή αφοτου φτασεις σπιτι?

Τι κανω εγω? τα πλενω οταν πρεπει, πχ. οταν ειναι να παω wc, οταν γυριζω σπιτι απεξω, οταν πεσω στο κρεβατι ή οταν πιασω κατι για να το φαω.

Σημειωση: τα πληκτρολογια εχουν αποικιες μικροβιων.

Δημοσ.

ναι ρε, γι΄ αυτό μας έδωσε 2 χέρια ο αλλάχ

Να πλυνεις το κωλο σου με νερο απ το λαστιχο που θα κρατας με το δεξι το επιτρεπει ο αλλαχ?

και εγώ έχω μεγάλο θέμα με το πλύσιμο των χεριών. τα πλένω πολλές φορές την ημέρα.

Τα πλενεις παντα πριν απο καθε κατουρημα συναδελφε?

Δημοσ.

εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας με το πλύσιμο των χεριών. Πίνω σαν νεροχύτης, τρώω σαν κροκόδειλας, καπνίζω σαν φουγάρο. Βλέπω ειδήσεις, πληρώνω φόρους. Τα άπλυτα χέρια μου θα με βλάψουν;

Δημοσ.

Τι να σου πω ρε φιλε... εγω δε θελω οταν κατουραω να μεταφερω στο πουλι μου ολα τα μικροβια απ τα πληκτρολογια, τις κοινοχρηστες επιφανειες και τις χειραψιες...

Δημοσ.

Να πλυνεις το κωλο σου με νερο απ το λαστιχο που θα κρατας με το δεξι το επιτρεπει ο αλλαχ?

Το επιβάλλει. Ο καθαρισμός του σώματος πρέπει να γίνεται μόνο με τρεχούμενο νερό.

Δημοσ.

Καλά κάνεις. Αλλά εγώ δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να πάθει το πουλί μου από τα μικρόβια του πληκτρολογίου, και δεν τα πλένω.

Μετά τα τσίσα μου τα πλένω συνήθως.

Δημοσ.

Eννοεις εαν πεσουν τα τσισα στο χερι σου, ή σε καθε περιπτωση?

Πιθανον να μη παθει τιποτα αλλα ειναι αηδιαστικο αν σκεφτεις οτι ολες αυτες τις αποικιες μικροβιων(και φορεις ασθενειων) απ τα πομολα, τα χερουλια των λεωφορειων, τα πληκτρολογια κλπ. τα μεταφερεις στο πουλι σου, ή ακομα χειροτερα στα ματια σου οταν τα πιανεις ασυνειδητα για να τα τριψεις...

Υπαρχουν και καμποσοι που ανα πασα στιγμη βαζουν τα χερια στο στομα τους πχ. για να τα σαλιωσουν και να γυρισουν τη σελιδα :rolleyes:

Δημοσ.

πρόσφατα διάβαζα μια έρευνα που έλεγε ότι το πλύσιμο των χεριών με αυτά τα αντιμικροβιακά σαπούνια (carex και τέτοια) δεν κάνει καλό. Αν το βρω θα ποστάρω λινκ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...