Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

80 ευρω η 40%. Παρανοικο ε?

μα γιατι παρανοικο; μαζι δεν δουλεψατε για να βγαλετε λεφτα να το φτιαξετε;! συνεταιρακια ειστε, απλα επειδη σου εχει αφησει τη διαχειριση του κτλ, σου αφηνει (προς στιγμην) και ενα 10% παραπανω σαν μπουρμπουαρ!!! :P

Δημοσ.

80 ευρω η 40%. Παρανοικο ε?

To 40% είναι σταθερό? Το ενοίκιο δεν αποτελεί μέρος του συνολικού σου εισοδήματος το οποίο φορολογείται ανάλογα με το ύψος του?

Δημοσ.

To 40% είναι σταθερό? Το ενοίκιο δεν αποτελεί μέρος του συνολικού σου εισοδήματος το οποίο φορολογείται ανάλογα με το ύψος του?

εγω για 30% ηξερα

Να το ξαναπω:

Ο συντελεστης φορολογιας εχει να κανει με το συνολο τους εισοδηματος και ειναι πιο μεγαλος στα πιο μεγαλα ειισοδηματα.

Για αλλον μπορει να ειναι 30% και για αλλον 40% αναλογα με το συνολικο του ετησιο εισοδημα.

Τωρα βεβαια αποκτησαμε και το χαρατσι στα ακινητα που εξαρταται απο τα τετραγωνικα και την τιμη ζωνης. Σε διαμερισμα που νοικιαζουμε σε αλλον θα πληρωσουμε εμεις και αυτα.

Δημοσ.

Ναι όντως, αν δεν έχεις εισόδημα πχ. αν γράψει ο μπαμπάς ένα σπίτι στον φοιτητή γιό του ή στην νοικοκυρά γυναίκα του νομίζω δεν πληρώνει τίποτα στην εφορία. Ισχύει αυτό? Ένα άλλο που άκουσα ήταν για σπίτι στα 350ε να πληρώνει το 47%...

Δημοσ.

Εδώ η απάντησή σου ανάλογα με το συνολικό σου εισόδημα.

Το αφορολόγητο έχει πάει στα 5000 ευρώ και 9500 ( αν θυμάμαι καλά ) για κάποιες κατηγορίες , δεν το βλέπω αυτό στο link ή στραβωμάρα με έπιασε ;

Δημοσ.

Ας πουμε οτι οι γονεις μου εχουν εισοδηματα απο ενοικια 20.000 ευρω το χρονο. Και οτι συνολικα δηλωνουν στην εφορια 60.000 ευρω το χρονο. Αρα συνολικα βγαινει ενας μαχιμος συντελεστης φορολογησης λογω σχετικα υψηλου εισοδηματος.

Αν εγω ειμαι μονιμος κατοικος εξωτερικου, με τα αναλογα αποδεικτικα στοιχεια, σε κρατος που εχει αφορολογητο τις 30.000 ευρω , και μου μεταβιβασουν ολα τα ενοικιαζομενα διαμερισματα (αρα και οι 20.000 των ενοικιων να φαινονται οτι εισπρατονται απο εμενα), ως οικογενεια δε θα πληρωνουμε μια στην ελληνικη εφορια (για τα διαμερισματα που νοικιαζουμε)?

*Το χαρατσι εξαιρειται προφανως, αλλο θεμα αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...