Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαστε με την κοπελα μου να φυγουμε για Λονδινο. Εκεινη ειναι δικηγορος και θελει να κανει στην αρχη ενα μεταπτυχιακο και εγω θελω να βρω μια αξιολογη εργασια σε καποια καλη εταιρεια. Εχω σπουδασει σε ιδιωτικο ΙΕΚ Marketing. Εγγραφη στο 2ο ετος διοτι ειχα τελειωσει τεχνικο λυκειο στον τομεα οικονομιας και διοικησης. Ειμαι στο χωρο των πωλησεων και management 9 χρονια (στο ρουχισμο ως επι το πλειστον). Τα μισα απο αυτα ειχα δικο μου καταστημα ρουχων (λογω κρισης εκλεισε...). Παντα κοιτουσα να εργαστω σε καλες εταιρειες και τα καταφερνα. Οποτε εχω ενα ψιλοαξιολογο θα λεγα βιογραφικο, απο αποψη εμπειριας. Το προβλημα μου ειναι οτι πλεον δεν ξερω τι θελω να κανω στη ζωη μου. Με βασανιζουν σκεψεις οπως : Τι ειναι αυτο που θα ηθελα να κανω, σε τι θα μπορουσα να ειμαι καλος, τι ειναι ειναι εφικτο να γινει...??? Αφηνα τον καιρο να περναει , μη μπορωντας να αποφασισω για τη ζωη μου. Εξεταζα ολες τις επιλογες και στο τελος μπλοκαρα απο τις πολλες σκεψεις και δεν εκανα τιποτα. Πλεον ειπα πως κατι πρεπει να κανω και ας ειναι λαθος. Ειμαι ανεργος εδω και ενα χρονο και δεν μπορω αλλο. Οποτε συρρικνωσα οσο περισσοτερο μπορουσα τις επιλογες μου απο τις οποιες πρεπει να διαλεξω. Κατασταλαξα στις εξης 2:

Σημειωση : Αυτες τις επιλογες τις σκεφτομαι τα τελευταια 2 χρονια, αλλα...! Ισως τωρα να ηταν διαφορετικη η ζωη μου αν ειχα ακολουθησει καποια επιλογη.

1) Υπαρχει ενα κολλεγιο (μην ρωτατε ποιο) το οποιο λογω ΙΕΚ και προυπηρεσιας με βαζει στο 3ο ετος σπουδων και τον Ιουνιο θα εχω πτυχιο bachelor (δεν εχει συνεργασια με ιδιαιτερως καλο παν/μιο εξωτερικου... ). Θα πρεπει να δαπανησω ~8000 ευρω :fear:

2) Να φυγω με την κοπελα μου απο τωρα Λονδινο για να μπω στο κλιμα μαθαινοντας καλυτερα αγγλικα και βρισκοντας μια δουλεια του ποδαριου.. και σιγα-σιγα να μπορεσω να βρω καλυτερη εργασια (δεν θα θελα να ασχοληθω ξανα με πωλησεις).

( Εχω γινει δεκτος και απο μια καλη σχολη στην Οξφορδη για τον απριλιο στο web design-development ) αυτο το εχω ως backup σε περιπτωση που παω εκει και απελευθερωθω απο τις στενες σκεψεις που με βασανιζουν και ακολουθησω το παθος μου (ψηφιακες γραφικες τεχνες ).

Πιστευεται πως αξιζει να δαπανησω χρημα και χρονο ωστε να αναβαθμισω το πτυχιο μου και μετα να παω Αγγλια ? Δεν εξεταζω αν αξιζει σαν χαρτι αλλα το βλεπω σαν ενα εισητηριο για να με καλεσουν σε καποιες καλυτερες συνεντευξεις ή για καποιο μεταπτυχιακο αργοτερα (αυτο μπορω βεβαια να το κανω και τωρα σε καποιο παν/μιο οπως το south bank…). Αυτο που φοβαμαι ειναι μην στο τελος δω πως ουσιαστικα δεν χρειαζοταν να μπω σε αυτη τη διαδικασια και χασω χρηματα και χρονο απο την ζωη μου, που μπορουσα να τον επενδυσω καπου αλλου.

Ή μηπως λογω προυπηρεσιας και βιογραφικου θα μπορεσω να γινω δεκτος σε καποιες συνεντευξεις και χωρις αυτο ? Μια φιλη μου απο Λονδινο μου ειπε: “Μην αναλωνεσαι αλλο στην Ελλαδα και παψε να σκεφτεσαι σαν Ελληνας. Ελα εδω και μπες στην Αγγλικη νοοτροπια. Ειναι πολυ πιο σημαντικο “.

Δεν ξερω τι να κανω, απλα πως πρεπει να κανω κατι ...! Ειμαι πλεον 31 ετων...

Σιγουρα ο καθενας πρεπει μονος του να αποφασιζει για τη ζωη του και τις επιλογες που θα κανει. Απλα επειδη με εχει κυριευσει το αγχος θα θελα να ακουσω και την αποψη σας ως τριτα αποστασιοποιημενα ατομα, γι’ αυτες τις 2 επιλογες μου.

Συγνωμη αν τα εγραψα καπως μπερδεμενα..., απλα ειμαι σε απογνωση.

Δημοσ.

8000 ευρω κι αλλον εναν χρονο ανεργιας τα αντεχεις? φυγε οσο ειναι καιρος. αλλα εισαι σιγουρος οτι εκει που θα πας δεν θα τα βρεις σκουρα? εχεις καπου να μεινεις για αρχη? ξερεις που να ψαξεις? οταν λες δουλειες του ποδαριου τι εννοεις? σερβιτορος πχ? θα πρεπει να ξερεις και τελεια αγγλικα. μεγαλο ζορι παντως η αποφαση αυτη. αλλα ουτως η αλλως κι εδω ζοριζεσαι.

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να ξέρεις τέλεια αγγλικά, ούτε το χαρτί θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο, όσο η υπάρχουσα προϋπηρεσία. Παρόλαυτά, μη νομίζεις ότι εδώ δεν υπάρχει ανεργία και πως είναι παράδεισος για όποιον ψάχνει εργασία, ειδικά αν πας για ανειδίκευτος. Γνώμη μου, αν έρθεις, να πατήσεις στην εμπειρία σου και να συνεχίσεις στον τομέα που είσαι ήδη...

Δημοσ.

Το ζήτημα είναι ότι ο τομέας πωλήσεων και management, απαιτεί καλή χρήση της γλώσσας αλλά και γνώση της τοπικής αγοράς.

Για ποιο λόγο να σε προσλάβει ο Αγγλος εργοδότης;

Ως πωλητής δεν έχεις καμία γνωριμία και διασυνδέσεις με Αγγλους πελάτες και με τους προμηθευτές. Οπότε το όποιο πλεονέκτημα της προϋπηρεσίας χάνεται άμεσα.

Αν πάλι ασχοληθείς με το web design, εκεί δεν παίζει ιδιαίτερο λόγο η γλώσσα. Εκεί όμως υστερείς στην προϋπηρεσία.

Δημοσ.

Advice : We know the anwer but we wish we wouldn't...

Κάνε ότι καταλαβαίνεις. Κανένας από εδώ μέσα δεν είναι άξιος να πάρει τόσο σημαντικές αποφάσεις για σένα όσο ο ίδιος σου ο εαυτός.

Προσωπικά θα σε συμβούλευα να φύγεις, αλλά όχι Ευρώπη.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...