mrbictor Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα παιδια, εχω και εγω την ιδια cpu αλλα με ASUS P5Q-SE mobo και δεν βρισκω CPU ratio setting,Ai clock twister,και cpu spread spectrum.. Μπορω να βρω καπου καποιο tutorial για το συγκεκριμενο BIOS Που εχω? EDIT: βρηκα τελικα το CPU Ratio Setting και αλλαξα μονο αυτο και το FSB Freq σε 8,5χ400 και πηγε στα 3,4GHz αλλα επειδη ειμαι και εγω με στοκ ψυχτρα εχω idle θερμοκρασιες 48-50οC
caution Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασε με χειροκίνητο vcore - λογικά κάπου στο 1.18V πρέπει να είναι αρκετό για τέτοια συχνότητα. Επίσης, η θερμοκρασία σε load είναι αυτή που μας νοιάζει περισσότερο, για την μακροημέρευση cpu&μητρικής
kanesaxo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 @caution, αν και λίγο άσχετη η ερώτηση με το τοπικ. Θεωρείς πως ο 9550 σε στοκ συχνότητα φρενάρει την 5870 σε στοκ επίσης ρολόγια; Γιατί έχω κάτι θεματάκια...
mrbictor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Οι επιλογες που εχω στο BIOS ειναι οι παρακατω. Τι πρεπει να αλλαξω για να δουλεψει απροβλημάτιστα 24/7? Ευχαριστώ
caution Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 @kanesaxo Λιγάκι μόνο, στις χαμηλές αναλύσεις Πάντως αμαρτία είναι να είσαι stock την ώρα που το 3.6 πρέπει να το έχεις πολύ εύκολα με την μητρική σου @mrbictor Στην δεύτερη εικόνα CPU Voltage 1.2, FSB Termintation Voltage 1.2, NorthBridge Voltage 1.1 και τα δύο spectrum disabled. Λογικά για τα 3.4 θα είσαι άψογος. Επίσης πριν καν ξεκινήσεις βάλε το τελευταίο bios
mrbictor Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Ευχαριστώ, για την βοηθεια.. τωρα εαν ρωτησω πως θα κανω update στο BIOS θα ειμαι offtopic?? Ξερω οτι δεν πρεπει να γινει κατι λαθος στο BIOS γιατι ειναι θεμα!
kanesaxo Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 @kanesaxo Λιγάκι μόνο, στις χαμηλές αναλύσεις Πάντως αμαρτία είναι να είσαι stock την ώρα που το 3.6 πρέπει να το έχεις πολύ εύκολα με την μητρική σου Aρχικά συγνώμη που επεμβαίνω στο τόπικ του παιδιού μιας και ειναι ψιλο οφ-τοπικ το ποστ. @Caution, τον είχα κλοκάρει ρε συ,απλά για δοκιμή και μάλιστα είχα αγοράσει και μια megahalems. Το θέμα ειναι πως στα 3.6 ήθελε μπόλικο ρεύμα και ανέβαζε πολύ θερμοκρασία. Ε και γενικά σπάζομαι αν έχω θερμοκρασίες υψηλές και θορυβώδες σύστημα και τον άφησα στοκ. Εάν φυσικά με φρενάρει κάπου, τον ανεβάζω,δεν έχω πρόβλημα. Ακόμη δεν κατέληξα αν η ψύκτρα μου είναι ελαττωματική,την έχω τοποθετήσει λάθος,ή ο ανεμ. δεν είναι καλός, ή απλώς έχω πέσει σε κομμάτι επεξ. της "σειράς". Δηλαδή κάτι 3.9-4.0 σταθερά που ακούω με αέρα,νομίζω δεν τα "εχω" ή αν τα έχω δε θέλω να βλέπω idle 70 βαθμούς... Απ'οτι θυμάμαι,εσύ με είχες βοηθήσει κυρίως για το O/C του.
caution Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2011 Κάτι δεν πήγαινε καλά... Ε0 δεν έχεις; Όσο μπουρούχα και να είναι, το πολύ πολύ να θέλεις 1.28 για τα 3.6. Κάτι δεν πήγε καλά με την ψύκτρα. Εγώ είχα 4GHz και δεν 65άριζα σε load, με τον ίδιο επεξεργαστή. Πόσο χειρότερος να ήταν ο δικός σου; @mrbictor Bios update από bootable flashάκι ή από το easy flash (αν έχει η μητρική σου)
kanesaxo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Βρήκα και τα παλιά μου ποστς Οχι εχω το ενεργοβόρικο rev, το C1. Πχ βλέπω πως στα 3.8 και με 1.31 δε μπόρεσα να το κάνω να δουλέψει. Στα 3.5 με 1.25 δούλευε ρολόϊ. Αυτό με το θέμα της ψύκτρας,τι να πώ.10 φορές την έβγαλα/εβαλα. Δεν είναι δα και καμμιά επιστήμη. Τεσπά, αν τον ανεβάζω θα τον πάω μέχρι τα 3.5 και μου φτάνει.
caution Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δοκίμασε και καμιά άλλη πάστα... και στο φινάλε παίζει να είναι και ζεστό κομμάτι (sensors), ή και στραβό, οπότε μην σε αγχώνει και πολύ. Άνοιξε και τα energy saving να έχεις καλύτερο idle temp και δώσ' του ~3.6 με ~1.28. Όμορφα και στρόγγυλά Αν σου κάνει τρελά ψάξε και τα vtt σου και τα nb σου - γιατί η μητρική σου είναι ΚΑΛΗ! Απλά είσαι με 4 dimms οπότε μπορεί να θέλεις λίγο παραπάνω ρεύμα @ ΝΒ. Good luck
kanesaxo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Λοιπόν τον έβαλα στα 1.25 και 443 fsb, και είμαι στα 3.6 και κάτι ψιλά. Εθεσα τις μνήμες στα 1061 (η επόμενη ρύθμιση ήταν στα 1167 και δε ξέρω αν σηκώνουν μέχρις εκεί). Δε πείραξα τίποτε άλλο απο ρεύματα. Ναι,έχω 4 ντιμάκια, όπως το είπες. Αν δε βαρεθώ θα κάνω τα τεστάκια αργότερα. Θα ψάξω να βρώ και το μανουαλ της μητρικής στο νετ,γιατί το χω χάσει, γιατί βλέπω ένα κάρο ρυθμίσεις που δεν ειχαν προηγούμενες μητρικές μου.
mrbictor Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Και εγω ειμαι στα 3,4 αλλα με το stock cooler με Prime παει 90οC Πρεπει να ξεθαψω την υδροψυξη μου απο την ντουλαπα!!
knestor023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 και παλι για stock πολλοι μου φενονται οι βαθμοι....εγω με εναν ΕΟ ειμαι με Α-70 4,38 stable και full load με prime 59...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα