jeanthira7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Καλημέρα σας, Επειδή ο χειμώνας έφθασε και δυστυχώς στην Ανατολική Αττική το καταλαβαίνουμε πρώτοι και επειδή το πετρέλαιο τόσα χρόνια μας έχει κάψει τη γούνα σκέφτομαι την οικονομική λύση του θερμοπομπού. Ρωτώντας σε ένα κατάστημα με καλοριφέρ μου είπαν ότι σε συνεχή κατανάλωση επί ενός 24ώρου ο θερμοπομπός καίει 1,5 ευρώ. Θα ήθελα να γράψετε παρακαλώ τι έχετε ακούσει και φυσικά όσοι έχετε εμπειρία από τα συγκεκριμένα σώματα για να βοηθηθούμε όλοι μας τις δύσκολες τούτες μέρες
leftermann Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 ο αδερφός μου είχε πάρει έναν θερμοπομπό να δοκιμάσει, με σκοπό να αντικαταστήσει τα καλοριφέρ. Από τους φτηνούς, τιμή λιανικής κάπου 150 ευρώ. (Ελπίζω να μιλάμε για το ίδιο πράγμα). Δεν μπόρεσε να ζεστάνει καλά το δωμάτιο, εγκατέλειψε την ιδέα. Ίσως αν έπαιρνε ακριβότερο, ή μεγαλύτερο, δεν ξέρω...
papajo_r Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Νομίζω ότι μιλάμε για σώματα που εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία. Αν ναι τότε να ξέρεις ότι ναι μεν όλα τα σώματα (ξύλινος καναπές, άνθρωπος, βάζο, μεταλλική καρεκλα) απορροφούν την υπέρυθρη ακτινοβολία αλλα δεν την απορροφούν όλα τα υλικά με τον ίδιο ρυθμό. Δηλαδή αυτά τα σώματα στόχο έχουν να ζεστάνουν τον άνθρωπο και μετά όλα τα αλλα... εσύ θα αισθάνεσαι την ζεστη.. αλλα αν κάτσεις σε έναν καναπέ που είναι φτιαγμένος από υλικά που απορροφούν πιο "αργά" ας το πούμε την υπέρυθρη ακτινοβολία θα αισθανθείς ότι ο καναπές αυτός είναι πιο κρύος από εσένα... και το αντίστροφο. Βεβαια όσο πιο μεγάλη η πηγή της υπέρυθρης ακτινοβολίας τόσο πιο μικροί οι χρόνοι στους οποιους το κάθε υλικό θα "ανεβάσει θερμοκρασία" οποτε πιο δύσκολα θα παρατηρείς τέτοια περιστατικά.
leftermann Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 νομίζω οι θερμοπομποί και τα σώματα υπερύθρων δεν είναι το ίδιο.
pournaras Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 http://www.insomnia.gr/topic/422886-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%83%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B5%CE%B9/
leftermann Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2011 μου φαίνεται ότι το θέμα "θέρμανση εναλλακτική του πετρελαίου" θα μπορούσε να έχει δικό του σαμπφόρουμ Όλος ο κόσμος την ψάχνει πώς θα απαλλαγεί από τα καλοριφέρ πετρελαίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα