PCharon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 - Αν δεν έβλαπτε τα κυτταρικά τοιχώματα η παρουσία όζοντος δε θα είχε και αντιμικροβιακή δράση, δηλαδή δε θα απολύμανε. Έπρεπε να καταλάβεις μόνος σου πως λανθάνεις από την αντίφαση με όσα αργότερα έγραψες. - Δεν υπάρχουν «διεθνή στάνταρντς» όπως νομίζεις εσύ και τα στάνταρντς που υπάρχουν για τους ρύπους δεν εκφράζουν κάτι απόλυτο, απλά χρειαζόμαστε μια σχετική σύγκριση και κάποιες αυθαίρετες τιμές ορίων για να πούμε πότε έχουμε πολύ πέραν του συνηθισμένου και πότε λιγότερο, να προειδοποιήσουμε το κόσμο ή όχι. Δεν υπάρχουν απόλυτες τιμές όπου ο άνθρωπος παθαίνει κάτι διότι δεν υπάρχει απόλυτη ομοιότητα μεταξύ των ανθρώπων, υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο ευαίσθητες ομάδες. Τα στάνταρντς αυτά έχουν μεταβληθεί κατά καιρούς και μπορεί να ξαναλλάξουν. - Σχετικά με την υπολειμματική δράση, η απολύμανση με το όζον δεν αντικαθιστά τη χλωρίωση ακριβώς όπως το ανάφερα. Πιο συγκεκριμένα για την υποκατάσταση της χλωρίωσης από την απολύμανση με όζον, η επεξεργασία του νερού δε λογίζεται στη βρύση τη δική σου ή κάπου ενδιάμεσα, αλλά στην αρχή της διαδρομής του από το διϋλιστήριο πριν μπει στο δίκτυο. Σημειώνω - γιατί προφανώς δεν έχεις δει ποτέ διϋλιστήριο νερού - πως μετά την επεξεργασία υπάρχουν δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης πάντα, συν το ότι το δίκτυο νερού ακόμα και ολοκαίνουργιο να είναι στο 80% των συνδέσεων είναι αναμενόμενο να μπορεί να μπάζει υπό συνθήκες. Συνεπώς ισχύει ακριβώς όπως το έγραψα για τους λόγους που εσύ περιέγραψες σχετικά με την έννοια του υπολειμματικού. Δεν είναι τέλειο το χλώριο και οι ενώσεις του, αλλά είναι καλύτερο για τους σκοπό αυτό. - Περί αύξησης του ποσοστού του οξυγόνου που θα περιέχει ο αέρας μετά την όποια οζονοποίηση στη συσκευή: το όζον που παράγεται στον αέρα στη συσκευή προέρχεται από τη διάσπαση του ίδιου του οξυγόνου του αέρα. Αν ξαναγίνει οξυγόνο μετά θα υπάρχει πάλι το ίδιο ή λιγότερο ποσοστό οξυγόνου. Δεν αυξάνεται ούτε κατά διάνοια. - Περί συσχετισμού οξείδωσης και οξυγόνωσης, δύο πουλάκια κάθονταν κι ένα έκανε γύρους. Τί να σχολιάσω, ποιά κακή μετάφραση τάχα, ό,τι νά'ναι γράφεις. Η σχέση σου με τη Χημεία είναι το όργιο αναξιοπιστίας όπου χρειάζεται να αναφερθείς σχετικά. Άλλη φορά να λειτουργείς ΜΟΝΟ με αντιγραφή, έχεις καλύτερες ελπίδες να σε πιστέψουν πως έχεις σχετική άποψη. - Σχετικά με το σχόλιο για το όποιο όφελος του να πίνεις οξυγονωμένο νερό, όπως είπα άποψη δεν έχω. Πάντως ακόμα και οι ίδιοι που πουλούσαν σωρηδόν τις συσκευές τάζοντας λαγούς, αποδείχτηκε - όπως περιέγραψα - το πόσο τα πίστευαν αυτά που έλεγαν. Τώρα ξεστοκάρουν το πιεσόμετρο μόνο. Ο νοών νοείτω. Επειδή θα αμφιβάλλεις όπως έκανες με τον από πάνω, σημειώνω έχω ασχοληθεί και σε μετρήσεις ρύπων, και με διυλιστήρια νερού και με όλα όσα αναφέρω. Δεν ασχολούμαι σήμερα πια, αλλά τουλάχιστον δε μεταφράζω από κάπου και δε γράφω φαντασίες. Επειδή μερικά σχόλια σου με βεβαιώνουν πως είσαι παντελώς άσχετος με το θέμα και στοιχειώδη για το θέμα όπως Χημεία, ούτε από το σχολείο που πήγες δε θυμάσαι κι όταν δεν αντιγράφεις λες ανέκδοτα, δε χρήζει περαιτέρω κουβέντας, από δικής μου πλευράς (εσύ γράψε ό,τι θες για να εξιλεωθείς).
papajo_r Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 - Αν δεν έβλαπτε τα κυτταρικά τοιχώματα η παρουσία όζοντος δε θα είχε και αντιμικροβιακή δράση, δηλαδή δε θα απολύμανε. Έπρεπε να καταλάβεις μόνος σου πως λανθάνεις από την αντίφαση με όσα αργότερα έγραψες. - Αυτό ισχύει στον δικό σου κόσμο.. και το οινόπνευμα και το dettol σκοτώνουν τα μικρόβια μήπως είδες να σου αλλοιώνουν και το DNA μόλις το βάζεις στα χερια σου? (αυτό που είπες αρκεί για να μην διαβάσω τα παρακάτω αλλα θα το κάνω -σταματήστε επιτέλους να θέλετε να αναλύεται επιστημονικά θέματα χρησιμοποιώντας την κοινή λογική χωρίς να έχετε κάποιο θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στα θέματα που επιχειρηματολογείτε- ) - Δεν υπάρχουν «διεθνή στάνταρντς» όπως νομίζεις εσύ και τα στάνταρντς που υπάρχουν για τους ρύπους δεν εκφράζουν κάτι απόλυτο, απλά χρειαζόμαστε μια σχετική σύγκριση και κάποιες αυθαίρετες τιμές ορίων για να πούμε πότε έχουμε πολύ πέραν του συνηθισμένου και πότε λιγότερο, να προειδοποιήσουμε το κόσμο ή όχι. Δεν υπάρχουν απόλυτες τιμές όπου ο άνθρωπος παθαίνει κάτι διότι δεν υπάρχει απόλυτη ομοιότητα μεταξύ των ανθρώπων, υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο ευαίσθητες ομάδες. Τα στάνταρντς αυτά έχουν μεταβληθεί κατά καιρούς και μπορεί να ξαναλλάξουν. -βαριέμαι να φύγω από την απάντηση και να γυρίσω πίσω να δω αν έγραψα όντως την λέξη "διεθνή" αν το έκανα λάθος μου (αλλα δεν νομίζω να το έχω κάνει). υπάρχουν στάνταρτς και κάθε χωρα (πάνω κάτω τα ίδια είναι) έχει τα δικά της στην ελλάδα δεν ξέρω που ακριβώς μπορείς να τα βρείς στην αμερική είναι αυτη η αρχή: http://www.epa.gov - Σχετικά με την υπολειμματική δράση, η απολύμανση με το όζον δεν αντικαθιστά τη χλωρίωση ακριβώς όπως το ανάφερα. Πιο συγκεκριμένα για την υποκατάσταση της χλωρίωσης από την απολύμανση με όζον, η επεξεργασία του νερού δε λογίζεται στη βρύση τη δική σου ή κάπου ενδιάμεσα, αλλά στην αρχή της διαδρομής του από το διϋλιστήριο πριν μπει στο δίκτυο. Σημειώνω - γιατί προφανώς δεν έχεις δει ποτέ διϋλιστήριο νερού - πως μετά την επεξεργασία υπάρχουν δεξαμενές προσωρινής αποθήκευσης πάντα, συν το ότι το δίκτυο νερού ακόμα και ολοκαίνουργιο να είναι στο 80% των συνδέσεων είναι αναμενόμενο να μπορεί να μπάζει υπό συνθήκες. Συνεπώς ισχύει ακριβώς όπως το έγραψα για τους λόγους που εσύ περιέγραψες σχετικά με την έννοια του υπολειμματικού. Δεν είναι τέλειο το χλώριο και οι ενώσεις του, αλλά είναι καλύτερο για τους σκοπό αυτό.-Ποτε δεν είπα ότι το όζον μπορεί να αντικαταστήσει την χλωρίνη μην βάζεις λόγια στο στόμα μου και το τι είδα και τι δεν είδα δεν το ξέρεις. Είπα συγκεκριμένα πράματα που δεν αναιρούν αυτά που γραφεις για τα διυλιστήρια και σε καμια περίπτωση δεν υπονοούν ότι το όζον αντικαθιστά την χλωρίνη.. απλά διόρθωσα τις λάθος εκφράσεις σου.- - Περί αύξησης του ποσοστού του οξυγόνου που θα περιέχει ο αέρας μετά την όποια οζονοποίηση στη συσκευή: το όζον που παράγεται στον αέρα στη συσκευή προέρχεται από τη διάσπαση του ίδιου του οξυγόνου του αέρα. Αν ξαναγίνει οξυγόνο μετά θα υπάρχει πάλι το ίδιο ή λιγότερο ποσοστό οξυγόνου. Δεν αυξάνεται ούτε κατά διάνοια. -καλά ότι πεις το βρήκες - Περί συσχετισμού οξείδωσης και οξυγόνωσης, δύο πουλάκια κάθονταν κι ένα έκανε γύρους. Τί να σχολιάσω, ποιά κακή μετάφραση τάχα, ό,τι νά'ναι γράφεις. Η σχέση σου με τη Χημεία είναι το όργιο αναξιοπιστίας όπου χρειάζεται να αναφερθείς σχετικά. Άλλη φορά να λειτουργείς ΜΟΝΟ με αντιγραφή, έχεις καλύτερες ελπίδες να σε πιστέψουν πως έχεις σχετική άποψη. -καλά επιστήμονα της κοινής λογικής που επειδή έχεις συνδέσει την οξείδωση με την σκουριά νομίζεις ότι μονο αυτό είναι... η αντίδραση στην οποια υπάρχει απώλεια ηλεκτρονίων από το αντιδρών άτομο ονομάζεται οξείδωση το όζον έχει μεγάλη τάση οξείδωσης και γιαυτο σκοτώνει μικρόβια γιατί οι αερόβιοι και αναερόβιοι οργανισμοί επιβιώνουν σε συγκεκριμένο φορτίο η αφαίρεση και πρόσληψη ηλεκτρονίων αντίστοιχα αλλάζει τις ιδιότητες τους συνεπώς πρακτικά καταστρέφονται - Σχετικά με το σχόλιο για το όποιο όφελος του να πίνεις οξυγονωμένο νερό, όπως είπα άποψη δεν έχω. Πάντως ακόμα και οι ίδιοι που πουλούσαν σωρηδόν τις συσκευές τάζοντας λαγούς, αποδείχτηκε - όπως περιέγραψα - το πόσο τα πίστευαν αυτά που έλεγαν. Τώρα ξεστοκάρουν το πιεσόμετρο μόνο. Ο νοών νοείτω. -Το τι όφελος υπάρχει στο να πίνεις νερό που εμπλουτίστηκε στιγμιαία με όζον είναι συζητήσιμο.. δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά γιατί δεν είμαι βιοχημικός ούτε ιατρός.. το σιγουρο είναι ότι είναι καθαρό νερό. Επειδή θα αμφιβάλλεις όπως έκανες με τον από πάνω, σημειώνω έχω ασχοληθεί και σε μετρήσεις ρύπων, και με διυλιστήρια νερού και με όλα όσα αναφέρω. Δεν ασχολούμαι σήμερα πια, αλλά τουλάχιστον δε μεταφράζω από κάπου και δε γράφω φαντασίες. Επειδή μερικά σχόλια σου με βεβαιώνουν πως είσαι παντελώς άσχετος με το θέμα και στοιχειώδη για το θέμα όπως Χημεία, ούτε από το σχολείο που πήγες δε θυμάσαι κι όταν δεν αντιγράφεις λες ανέκδοτα, δε χρήζει περαιτέρω κουβέντας, από δικής μου πλευράς (εσύ γράψε ό,τι θες για να εξιλεωθείς). καλά είσαι σαν αυτούς που διαβάζουν μερικά χρονια αθλητικές εφημερίδες και νομίζουν ότι μπορούν να κρίνουν και να την πουν στους προπονητές .... να δεις πως τους χαρακτήριζε κάτι τέτοιους ο μέγας γεωργίου... (?)
PCharon Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Δε ξέρω αν ο τρόπος με τον οποίο επιμένεις είναι κάποια επιτηδευμένη τεχνική που εφαρμόζεις για να φτάσεις σε κάποιο αποτέλεσμα, προς τους άλλους ή προς τον εαυτό σου. Έστω και ακούσια μοιάζει να είναι. Ξέρεις, με ενδιαφέρει να τα παρακολουθώ αυτά, χρησιμοποιώ κι εγώ κάποιες τεχνικές επικοινωνίας κατά καιρούς για έτερους λόγους. Οπότε το κρατάω το στυλ για μελλοντική χρήση και σε άλλο επίπεδο ομολογώ πως το βρήκα πολύ εποικοδομητικό όπως αναπτύχθηκε. Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα