Προς το περιεχόμενο

Airflow & fans σε Carbide 400R.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω την παρεα και παλι...

Μετα την βοηθεια σας για αγορα νεου συστηματος, θα χρειαστω και συμβουλες για το θεμα του airflow στο κουτι.

Το Corsair Carbide 400R εχει 2x120mm μπροστα, κι εναν ιδιο πισω, αλλα και εξι διαθεσιμες θεσεις!!!

Θα χρησιμοποιησω την Corsair Hydro H80, οποτε θα μπει πισω ως intake, αφου αυτο προτεινεται απο ολους (απ'όσο καταλαβα).

Αρα ο υπαρχων 120mm θα φυγει απο πισω και θα μπει αλλου (μαλλον επανω ?).

Το θεμα ειναι εχοντας την Η80 ως intake, οπως και τους δυο μπροστινους, θα αρκει μονο ενας 120mm ως exhaust επανω???

Το ερωτημα ειναι, να παρω εναν ακομη 120mm για να μπει κι αυτος επανω ως exhaust?

Ή να παρω 2 καλους 120mm (π.χ. CoolerMaster SickleFlow ) για επανω, και τον 120mmτου κουτιου να τον βαλω π.χ. πλαγια να χτυπαει την καρτα ή κατω ως εναν ακομη intake???

Το υπολοιπο συστημα φαινεται στην υπογραφη, και προκειται να γινει o/c σε cpu & vga!

Για πειτε τις αποψεις σας οι εμπειροι, ωστε να καταληξω σε ενα καλο setup :)

ΥΓ. Το κουτι μπορει να δεχθει και 140mm fans στις ιδιες θεσεις!!! Ειναι καλυτεροι και πιο αθορυβοι ?

Δημοσ.

OK, οποτε σιγουρα βαζω 2 επανω για exhausts...

Με προσθηκη ενος πλαινου ή ακομη ενος intake κατω, θα δω καμια διαφορα σε θερμοκρασιες ή δεν αξιζει ο κοπος???

Δημοσ.

Ενα πλαινό που να χτυπάει την κάρτα γραφικών ναι θα σου δώσει διαφορά στην κάρτα.

Εχε βέβαια και στο μυαλό σου ότι more fans more noise

Εκτός αν τα σκάσεις για καλά ανεμιστήρια :)

Δημοσ.

να ρωτισω η Η80 αποδιδει καλυτερα intake?βλεπω σε παρα πολλα βιντεο να ειναι push/pull αλλα να βγαζει αερα...

Δημοσ.

κοίτα εγώ είχα την Η70 και να εισάγει και να εξάγει αέρα. Στην εισαγωγή είχα καλύτερες θερμοκρασίες. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το case.

οπως και να το σκεφτείς όμως από την στιγμή που θα βάζει αέρα, παίρνει τον κρύο από εξω θα είναι καλύτερα.

Στην περίπτωση του 400r που θα έχει απο πάνω της 2 120αριδες να βγάζουν τον θερμό του ψυγείου, σίγουρα θα είναι καλύτερα να βάζει παρά να βγάζει ότι αέρα της αφήσουν οι 2 120αριδες της οροφής.

Δημοσ.

οκ ευχαριστω!να ρωτισω κατι τελευταιο,στο corsair 600t special edition η Η100 οταν την τοποθετουμε στο πανω μερος του κουτιου βαζει αερα?(εργοστασιακη,χωρις παντεντες για push/pull) αν βαζει μαζευει καθολου σκονες το PC ή δεν περναει καθολου αερας περα απο το ψυγειο?

Δημοσ.

Στο 600Τ για να κάνεις push pull με την Η100 θέλεις εκτός από μία πατέντα και μνήμες LP. Οσο για το αν τοποθετείς τους ανεμιστήρες να βγάζουν ή να βάζουν η απάντηση είναι να βάζουν.

Τώρα αν βάζει μέσα σκόνη δεν ξέρω, μιας και δε το έχω το case. Υπάρχουν άτομα που το έχουν και θα σου απαντήσουν με σιγουριά. Δε νομίζω όμως μια και είναι καλά εξοπλισμένο με μπόλικα φίλτρα. Θα θέλουν το κλασικό καθάρισμα και αυτά βεβαίως βεβαίως :)

Δημοσ.

Στο 600Τ για να κάνεις push pull με την Η100 θέλεις εκτός από μία πατέντα και μνήμες LP. Οσο για το αν τοποθετείς τους ανεμιστήρες να βγάζουν ή να βάζουν η απάντηση είναι να βάζουν.

Τώρα αν βάζει μέσα σκόνη δεν ξέρω, μιας και δε το έχω το case. Υπάρχουν άτομα που το έχουν και θα σου απαντήσουν με σιγουριά. Δε νομίζω όμως μια και είναι καλά εξοπλισμένο με μπόλικα φίλτρα. Θα θέλουν το κλασικό καθάρισμα και αυτά βεβαίως βεβαίως :)

οκ ευχαριστω και παλι :D

Δημοσ.

οκ ευχαριστω!να ρωτισω κατι τελευταιο,στο corsair 600t special edition η Η100 οταν την τοποθετουμε στο πανω μερος του κουτιου βαζει αερα?(εργοστασιακη,χωρις παντεντες για push/pull) αν βαζει μαζευει καθολου σκονες το PC ή δεν περναει καθολου αερας περα απο το ψυγειο?

To πώς θα είναι η διάταξη στα fans είναι δικό σου θέμα...εγώ και όταν την είχα μόνο με 2 fans αλλά και τώρα με το p/p την έχω intake..αυτό είναι και το λογικό καθώς παίρνει τον κρύο αέρα απο το περιβάλλον και ψύχει το ψυγείο και όχι τον θερμό που βρίσκεται στο κουτί..άσχετα που μόνο ζεστό δεν είναι το συγκεκριμένο.

Σχετικά με τις σκόνες που λές δεν υπάρχει θέμα..βέβαια το καθαρίζουμε κιόλας για ευνόητους λόγους :P

Δημοσ.

To πώς θα είναι η διάταξη στα fans είναι δικό σου θέμα...εγώ και όταν την είχα μόνο με 2 fans αλλά και τώρα με το p/p την έχω intake..αυτό είναι και το λογικό καθώς παίρνει τον κρύο αέρα απο το περιβάλλον και ψύχει το ψυγείο και όχι τον θερμό που βρίσκεται στο κουτί..άσχετα που μόνο ζεστό δεν είναι το συγκεκριμένο.

Σχετικά με τις σκόνες που λές δεν υπάρχει θέμα..βέβαια το καθαρίζουμε κιόλας για ευνόητους λόγους :P

οκ ευχαριστω :D

αρα εχει 1 exhaust fan ετσι?

Δημοσ.

οκ ευχαριστω :D

αρα εχει 1 exhaust fan ετσι?

Ναι ενα exaust..αλλα ο μαμά είναι φασαριόζος οπότε προτείνω αν πάρεις το 600t να τον αλλάξεις!

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα...σκέφτομαι να πάρω το 400r και προβληματίζομαι στο που θα συνδεθούν οι ανεμιστήρες που είναι ήδη συνδεδεμένοι στο κουτί. Το mb που θα πάρω είναι αυτό gigabyte GA990XA-UD3 και τον 8350 ή 8320. Ανεβάζω μια εικόνα με κυκλωμένες τις υποδοχές για ανεμιστήρες. Στην θέση 1 θα βάλω τον ανεμιστήρα της ψύχτρας του επεξεργαστή. Στην 2 και 3 οι δύο μπροστινοί. Και στον 4 αυτόν που είναι πίσω στο κουτί. Αν θέλω να εγκαταστήσω κάποιον επιπλέον στο πάνω μέρος του κουτιού ως exhaust που θα τους συνδέσω; Έχω δει σε άλλα κουτιά (δεν θυμάμαι τώρα) να έχουν αντάπτορα για να συνδέονται όλοι οι ανεμιστήρες του κουτιού εκεί και να συνδέεις ένα molex του τροφοδοτικού. Αυτό μήπως έχει κάτι τέτοιο; Θα χρειαστεί να πάρω κάποιο τέτοιο ανταπτοράκι; http://www.ebay.com/itm/Single-Braid-Molex-4-Pin-to-4x-3-Pin-Fan-Cable-15cm-Black-/321140382794?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac5755c4a

post-110810-0-52971600-1371063241_thumb.jpg

Δημοσ.

Αν θέλω να εγκαταστήσω κάποιον επιπλέον στο πάνω μέρος του κουτιού ως exhaust που θα τους συνδέσω; Έχω δει σε άλλα κουτιά (δεν θυμάμαι τώρα) να έχουν αντάπτορα για να συνδέονται όλοι οι ανεμιστήρες του κουτιού εκεί και να συνδέεις ένα molex του τροφοδοτικού. Αυτό μήπως έχει κάτι τέτοιο; Θα χρειαστεί να πάρω κάποιο τέτοιο ανταπτοράκι; http://www.ebay.com/itm/Single-Braid-Molex-4-Pin-to-4x-3-Pin-Fan-Cable-15cm-Black-/321140382794?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac5755c4a

Απλά θα κοιτάξεις τα επιπλέον fans που θα πάρεις, να έχουν και 3pin και 4pin molex καλώδια.

Με το 4pin molex τα συνδέεις κατευθείαν στο αντίστοιχο θηλυκό στο psu.

Με δεδομένη και τη λύση του 3pin, μπορείς αργότερα να πάρεις ένα fan controller και να τα διαχειρίζεσαι όλα από εκεί. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...