trivium Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Πήρα προ ολίγου έναν νέο επεξεργαστή, και μόλις τον έβαλα και ανοίγω τον υπολογιστή, αυτός μουρλάθηκε στα μπιπ και μου έλεγε "CPU over temperature error". Μπαίνω στο BIOS και βλέπω ότι βάρεσε 100 βαθμούς. Πάνω που τρελάθηκα, μέσα από τα Windows μου βγάζει τις εξής θερμοκρασίες. και ηρέμησα κάπως. Τι πραγματικά συμβαίνει;
biomecanoid Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Κανε reboot και μπες γρηγορα στο bios και επαλιθευσε πως το bios λει temps κοντα στα temps που ελεγε και το προγραμα. Αμα υπαρχει μεγαλη διαφορα επιστευομαστε το bios μονο. Kανε check πως η ψυχτρα παταει καλα και πως εχεις βαλει thermal paste. Μηπως αντι για 100 celsius ελεγε 100 fahrenheit ;
kanellich Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Είχες άλλον επεξεργαστή και μετά πήρες αυτόν;Αν ναι,όταν τον τοποθέτησες άλλαξες πάστα;Δώσε περισσότερα στοιχεία για το μηχάνημα κτλ
trivium Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Λέει 100 βαθμούς κελσίου δυστυχώς. Ο παλιός επεξεργαστής δούλευε κανονικά χωρίς τέτοια παρελειπόμενα. Θερμαγώγιμη πάστα έβαλα και μάλιστα σε ικανοποιητική ποσότητα. (Μήπως να βάλω περισσότερο από πολύ; ) Η ψύχτρα πατάει πολύ καλά πάνω (2 φορές το τσέκαρα αυτό) Από σκόνες μόλις τώρα το καθάρισα με την αλλαγή. 500W τροφοδοτικό έχω. motherboard Asus p5k Premium. Επεξεργαστής ο Q9550.
coffeman Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Πήρα προ ολίγου έναν νέο επεξεργαστή, και μόλις τον έβαλα και ανοίγω τον υπολογιστή, αυτός μουρλάθηκε στα μπιπ και μου έλεγε "CPU over temperature error". Μπαίνω στο BIOS και βλέπω ότι βάρεσε 100 βαθμούς. Πάνω που τρελάθηκα, μέσα από τα Windows μου βγάζει τις εξής θερμοκρασίες. και ηρέμησα κάπως. Τι πραγματικά συμβαίνει; Sorry αλλά αν και δεν είμαι expert στους υπολογιστές... αυτό που βλέπω εγώ στη φωτοργιαφία είναι: Core0: 39C/ 103F Fahrenheit έχεις 103
stm00192 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Αν όντως λεει 100C και όχι 100F και είσαι 1000% σίγουρος ότι έχεις βαλει τα παντα σωστα τοτε δοκιμασε να κανεις ένα bios update στο τελευταίο!! Το 1101 είναι το τελευταιο!! http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K_PremiumWiFiAP/#download
rfc Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Δε γινεται να σου βγαλει δοαφορετικες θερμοκρασιες. Μαλλον τα F ειδες και πανω στο πανικο σου, μπερδευτηκες.
trivium Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2011 Αν όντως λεει 100C και όχι 100F και είσαι 1000% σίγουρος ότι έχεις βαλει τα παντα σωστα τοτε δοκιμασε να κανεις ένα bios update στο τελευταίο!! Το 1101 είναι το τελευταιο!! http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K_PremiumWiFiAP/#download Αυτό πρέπει να είναι... Γιατί 3 φορές τσέκαρα τα πάντα και δεν άλλαζε τίποτα. Η αλήθεια είναι πως πέρασα στο ντούκου το ότι ο επεξεργαστής ήταν άγνωστος στην μητρική. (το έγραφε στο σφάλμα που ανέφερα προηγουμένως) Θα τα περάσω και βλέπουμε... Δε γινεται να σου βγαλει δοαφορετικες θερμοκρασιες. Μαλλον τα F ειδες και πανω στο πανικο σου, μπερδευτηκες. κι όμως κελσίους γράφει... 212 σε φαρενάιτ
trivium Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2011 Ναι. Βασικά ήταν άγνωστος ο cpu με το παλιό firmware (χρονολογημένο το 2007). Τώρα κομπλέ, νορμάλ θερμοκρασία κι απ τα bios.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα