Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν η Ταινία είναι καλή, δεν θα το καταλάβεις.

Ότι πήγαν να κάνουν με τις "go pro" και live κάμερες σαν το Blair witch Project και τα Pranormal Activity - εκτρώματα ταινιών κατα την άποψή μου. Σε σύνολο 1.30 ώρας, 1 ώρα και 25 λεπτά για να σου εξηγήσει τι γίνεται με 100 περιττές σκηνές και διαλόγους για να δεις 5 λεπτά μόνο ουσιαστικού περιεχομένου.

Δηλαδή για να είναι καλή μια ταινία, πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες, χωρίς εγώ να το καταλάβω; Δε νομίζω καν ότι γίνεται αυτό.

Προσωπικά είδα με πολύ περισσότερη ευχαρίστηση το Blair Witch Project την εποχή που βγήκε, από δεκάδες άλλες ταινίες που ακολουθούσαν χιλιοειπωμένες φόρμουλες και συνταγές. Ήταν κάτι διαφορετικό, με έβαλε σε διαφορετικό frame of mind και είχε ενδιαφέρον. Σήμερα πια, έχουν βγει τόσες πολλές τέτοιες ταινίες τύπου BWP, με απειροελάχιστες να έχουν να προσθέσουν κάτι καινούργιο στο είδος, οπότε μου είναι βαρετές (με εξαιρέσεις, όπως το [Rec].)

Υπάρχουν πάντως σίγουρα πολύ καλύτερα παραδείγματα ταινιών που είχαν ενδιαφέρον χωρίς να ακολουθούν τους τυπικούς κανόνες.

Τώρα το τι κρίνει κανείς ως ουσιαστικό περιεχόμενο, είναι προσωπικό θέμα. Αυτό προσπαθώ να πω από την αρχή και τίποτα περισσότερο.

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

On topic

Lara Croft tomb raider duology

Και για τις δύο ταινίες: 5/10

4 για την ταινία

1 για την Angelina που χώρισε

:)

Επεξ/σία από Daemonos
Δημοσ.

Link.png Site: Wardogs

Φρεσκια ματια για μια ταινια που βασιζεται σε αληθινη ιστορια και αυτο ακριβως ειναι το εξωφρενικο της υποθεσης .

Καλη σκηνοθεσια ,σωστη δοση χιουμορ  και καλη ερμηνεια απο τον Hill . O ρυθμος της ειναι συνεχως κλιμακουμενος και δεν σε αφηνει να βαρεθεις στιγμη .

Η Armas ειναι διαστημικη γκομενα  βλεπω μελλον  στην καριερα της σε αντιστοιχης κατηγοριας ταινιες .

7/10

• Like 5
Δημοσ.

Το γουστο και η αντικειμενικότητα είναι διαφορετικά πράματα. Δεν χρειάζεται να σου αρέσει μια ταινία για να είναι "καλή", ούτε χρειάζεται να είναι "καλή" για να σου αρέσει. 

Το να πει κάποιος ότι η Cidade de Deus δεν είναι καλή ταινία είναι κάπως αστείο.

Το να μας πει ότι δεν του άρεσε είναι απόλυτα σεβαστό. 

για εμένα τουλάχιστον το αν μου άρεσε μια ταινία η όχι δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για την ποιότητά της.

• Like 2
Δημοσ.

Cell (2016)

Μια ταινία που περίμενα να βγει απ'όταν είχα διαβάσει το ομότιτλο βιβλίο του Stephen King, οπότε είχα υψηλές προσδοκίες για το αποτέλεσμα...το οποίο όμως τελικά μου φάνηκε μετριότατο. Νομίζω ξέφυγαν πάααρα πολύ απ'το βιβλίο, ένιωθα σαν να είχα διαβάσει κάτι τελείως διαφορετικό. Η ταινία ουσιαστικά δεν εξηγεί τίποτα και το τέλος είναι ίσως το πιο απότομο που έχω δει ποτέ, οι διάλογοι αδιάφοροι, κανένα συναισθηματικό δέσιμο με τους χαρακτήρες, κακά ηχητικά -και όχι μόνο- εφέ...

3/10 και πολύ λέω :/

[Ίσως με πολύυυυ ζόρι να έφτανε στο 5.5/10 αν δεν είχα διαβάσει το βιβλίο κ δεν είχα επηρεαστεί.]

Δημοσ.

Link.png Site: Perfettisconosciuti (2016)

7.5/10

3 ζευγαρια και 1 ξεμπαρκος,ολοι φιλοι για πολλα χρονια μεταξυ τους, καθονται σε ενα τραπεζι για δειπνο, και πεφτει η ιδεα να βγαλουν ολοι τα κινητα τους, και να τα αφησουν πανω στο τραπεζι. Ετσι, οποιος επαιρνε τηλ, μηνυμα στο fb, viber κτλ θα μιλουσαν σε ανοιχτη ακροαση ή θα το διαβαζαν φωναχτα. Η βραδια εχει ανατρεπτικη πορεια καθως μαθαινονται μυστικα που δεν θα ηθελαν...

• Like 2
Δημοσ.

Don't Breathe

MV5BZGI5ZTU2M2YtZWY4MC00ZDFhLTliYTItZTk1

9/10

Ίδρωσα από την αγωνία! Ήταν πάρα πολύ καλό! Δεν θα μπω σε αναλυτική κριτική καθώς η ταινία είναι must για το είδος της! Σεναριακά δεν είναι κάτι το τρομερό αλλά ο τρόπος που το προβάλλει είναι μοναδικός! 

ΥΓ. Μπράβο στο συμφορουμίτη που την πρότεινε!

• Like 2
Δημοσ.

The Purge: Anarchy (2014)

Χμμμ αφού είδα την ταινία διαπίστωσα ότι υπήρχε και άλλο The Purge πριν απ'αυτήν :P μάλλον έπρεπε να τό'χα δει πριν δω το Anarchy ε;

Καλούτσικη ήταν πάντως, είχε μερικές δόσεις βίας [και περισσότερες θα μπορούσαν να βάλουν πάντως :devil: και παραπάνω αίμα], ενδιαφέρον σενάριο, πέρασε ευχάριστα η ώρα [για μένα δλδ γιατί στους άλλους δεν φάνηκε να πολυαρέσει], το μόνο που για μένα δεεεεν δούλεψε είναι το cast - δεν ένιωσα να νοιάζομαι ουσιαστικά για κανέναν ό,τι και να πάθει, δεν με έπειθαν δλδ.

6.5/10

Δημοσ.

Don't Breathe

MV5BZGI5ZTU2M2YtZWY4MC00ZDFhLTliYTItZTk1

9/10

Ίδρωσα από την αγωνία! Ήταν πάρα πολύ καλό! Δεν θα μπω σε αναλυτική κριτική καθώς η ταινία είναι must για το είδος της! Σεναριακά δεν είναι κάτι το τρομερό αλλά ο τρόπος που το προβάλλει είναι μοναδικός! 

ΥΓ. Μπράβο στο συμφορουμίτη που την πρότεινε!

μερικες φορες νομιζω οτι κανατε πλακα...τι 9/10 ρε αδερφε?και δεν ειναι θεμα γουστου...7/10 με το ζορι!

• Like 3
Δημοσ.
The Secret In Their Eyes(2009)

51UpSQPwEJL.jpg

Αργεντινικη ταινια μυστηριου με ενα πολυ δεμενο σεναριο.Οι ηθοποιοι ολοι ειναι ενας και ενας και η μουσικη δενει οπως πρεπει.Το τελος υπεροχο οπως αρμοζει σε μια τετοια ταινια. 9/10

The Man From Nowhere

1zrR.jpg

Ακομα ενα αριστουργημα απο Κορεα.Σκληρο οπως θα επρεπε να ειναι ολες οι ταινιες παρομοιου σεναριου, συγκινητικο με υπεροχη μουσικη. 9/10

• Like 5
Δημοσ.

μερικες φορες νομιζω οτι κανατε πλακα...τι 9/10 ρε αδερφε?και δεν ειναι θεμα γουστου...7/10 με το ζορι!

Εγώ κατέληξα τελικά οτι το θέμα της βαθμολογίας ειναι καθαρά ηλικιακό !

Αν ήμουν 18 και το έβλεπα μπορεί να του έβαζα 15/10, τώρα όμως που έχω δει άπειρες παρόμοιες ταινίες, που όχι μόνο αγωνία δεν είχα αλλά ήξερα απο την αρχη πως θα τελειώσει, τώρα η ταινια τσιμπάει ενα 5αρακι από μένα κ λέει κ ευχαριστώ.

• Like 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...