Fotis13 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Site: Relatossalvajes Aργεντινικη σπονδυλωτη ταινια στην παραγωγη του οποιου μεταξυ αλλων ειναι και ο Αλμοδοβαρ . Υποψηφιο για οσκαρ ξενογλωσου φιλμ .Αποτελειται απο 6 ιστοριες η μια καλυτερη απο την αλλη με κυριαρχο το κωμικοτραγικο στοιχειο . Στην ουσια προκειται για ενδομυχες αντιδρασεις που περισσοτεροι θα θελαμε να ειχαμε σε πολυ εντονες και δυσκολες καταστασεις και αυτο ακριβως ειναι το δυνατο της σημειο. Δεν μπορεις να μην δεις την επομενη ιστορια . Υπαρχει μια επιφανειακη προσεγγιση ταξικων αντιθεσεων και λαικιστικης αγανακτησης που αφορα μονο 20χρονους φοιτητες και αγαθιαρηδες (οπως και το V for vendetta βεβαια που αναφερθηκε πιο πανω ) και εκει σταματαει η οποια κοινωνικοπολιτικη της νυξη . Εχω βρεθει σε μια απο τις τοποθεσιες των γυρισματων και ειναι αυτο ακριβως που δειχνουν οι εικονες ,το αγριο αφιλοξενο τοπιο ενος κομματιου της Αργεντινης -διοτι η χωρα ειναι τεραστια - που δερνεται απο ανεμους και σκονη . 8,1/10 Αυτο που κανει το τοπικ πολυ σημαντικο εκτος απο την παρουσια του DOP φυσικα ,ειναι οτι αναφερονται ταινιες που μας εχουν ξεφυγει. Οπως η παραπανω που αν δεν την ειχα δει εδω καθως και την κριτικη απο ατομα που η γνωμη τους μετραει για μενα πιθανον να μην την εβλεπα ποτε . 3
DeadOrganPlayer Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Arrival (2016) Πολύ ωραία ταινία, με την όπως πάντα πανέμορφη σκηνοθεσία του Denis Villeneuve, πολύ καλή ερμηνεία από την Amy Adams, πολύ καλές και εφευρετικές ιδέες και ενδιαφέρον θέμα που το χειρίζεται αρκετά καλά η ταινία. Αλλά καλό είναι να μην κρατάει κανείς τεράστιο καλάθι όταν πάει να τη δει, γιατί οι κριτικές θεωρώ ότι είναι κάπως πιο διθυραμβικές από ότι θα έπρεπε. Ένα μεγάλο, αρκεί. Τα έχει και τα ελαττωματάκια της η ταινία, δεν είναι αψεγάδιστο αριστούργημα. Κάποια πράγματα θα προτιμούσα να τα επικοινωνούσε μαζί μας οπτικά, όχι με διαλόγους. Εμπιστευτείτε μας, έχετε καλούς ηθοποιούς, θα τα καταλάβουμε και θα τα περάσετε αυτά που θέλετε. Επίσης η μουσική έχει φορεθεί υπερβολικά πολύ. Το κεντρικό θέμα με τα έγχορδα παραείναι ίδιο με το soundtrack από το Thin Red Line (δηλαδή είπαμε, μέχρι 70% πάει στο καλό, αλλά όχι και 99% ίδιο!) και το Inception έχει δημιουργήσει επίσης σχολή. Και κάπου μπήκε και πάνω από το sound design και δημιούργησε μια σύγχυση όσον αφορά τους ήχους της ταινίας και τους ήχους του soundtrack. Γενικά μου έδωσε την αίσθηση ότι μπορούσε να είναι και ακόμη καλύτερη η ταινία. Αλλά εντάξει, γενικά έχω θετική γνώμη. Για του λόγου το αληθές, ακούστε μερικά δευτερόλεπτα από το καθένα: Thin Red Line Soundtrack https://youtu.be/HOFZSnz9J3s?t=1m43s Arrival Soundtrack Μια μικρή παρατήρηση χωρίς να έχω δει ακόμα τη ταινία. Το soundtrack είναι από τον Jóhann Jóhannsson (το οποίο είναι εξαιρετικά πρωτοτυπο) εκτός από το συγκεκριμένο κομμάτι που πόσταρες που είναι από τον τεράστιο Max Richter και δε γράφτηκε για τη ταινία (υπάρχει απο το 2004 στο αλμπουμ του The Blue Notebooks, και έχει χρησιμοποιηθεί και στο Shutter Island του Scorsese). Αυτο δε σημαίνει οτι διαφωνώ ότι έχει κοινά στοιχεία με το κομμάτι του Hans Zimmer που παραθέτεις αλλά νομίζω ότι πλέον σε κάθε κομμάτι θα βρεις κάποιο άλλο που μπορεί να στο θυμίζει... Και τρια αγαπημένα κομμάτια του Richter για τους μουσικοφιλους μιας που το έφερε η κουβέντα... November The Quality of Mercy Dona Nobis Pacem 1 4
Silenzio Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Υπαρχει μια επιφανειακη προσεγγιση ταξικων αντιθεσεων και λαικιστικης αγανακτησης που αφορα μονο 20χρονους φοιτητες και αγαθιαρηδες (οπως και το V for vendetta βεβαια που αναφερθηκε πιο πανω ) και εκει σταματαει η οποια κοινωνικοπολιτικη της νυξη . σοβαρέψου και πρόσεχε με τους σχολιασμούς σου σε προσωπικό επίπεδο ώριμε/ταξιδεμένε εσύ. 2
*nenya* Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Woman in Gold (2015) Την συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όσους αγαπούν ταινίες που σχετίζονται με Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και Ναζισμό. Στην συγκεκριμένη ταινία όμως το focus είναι όχι ο τόσο ο πόλεμος όσο οι κλοπές έργων τέχνης που έκαναν τότε οι Γερμανοί. Και η πρωταγωνίστρια [εκπληκτική Mirren όπως πάντα] ψάχνει να βρει δικαίωση με την βοήθεια ενός νεαρού δικηγόρου [Ryan Reynolds που εδώ δεν παίζει κωμικό χαρακτήρα....το δραματικό edition του δεν μου πολυάρεσε, αλλά γούστα είναι αυτά].Ποιοτική, καλογυρισμένη ταινία, είχε και μερικές σκηνές δράσης, καλή η χημεία των πρωταγωνιστών, ωραίο soundtrack κλασσικής μουσικής. Σίγουρα θα την ξαναδώ. 8.5/10
TAKE5 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Truman Μια και έχει πέραση η Αργεντινή ας γράψω και για αυτή την ισπανόφωνη ταινία που είδα την προηγούμενη εβδομάδα. Ισπανο-Αργεντίνικη παραγωγή με πρωταγωνιστες και πάλι το Ricardo Darin μαζί με τον Javier Camara. Θέμα της ταινίας πως περνάνε μαζί για τελευταία φορά 4 ημέρες δύο παιδικοί φίλοι όταν ο ένας μαθαίνει ότι έχει χάσει την μάχη με τον καρκίνο και ο άλλος ταξιδεύει από την άλλη άκρη της γης για να έχει την δυνατότητα να δει το φίλο του όρθιο. Είναι τόσα πολλά τα ζητήματα που καταπιάνεται η ταινία που φυσιολογικά παρότι συγκινεί δεν καταφέρνει να κάνει το θεατή να εστιάσει σε κανένα από αυτά. Αυτό είναι κατά την άποψη μου και το μειονέκτημα της ταινίας με τόσα σκληρά θέματα επιλέγει να μείνει μια ευχάριστη συγκινητική ταινία με άψογες πραγματικά ερμηνείες (ειδικά ο Camara στο ρόλο του ΦΙΛΟΥ με όλα τα γράμματα κεφαλαία σε βαθμό να είναι εξωπραγματικό). Θέματα όπως το δικαίωμα ενός ανθρώπου να επιλέξει το γρήγορο θάνατο από το να παλεύει με τον πόνο και την εξαθλίωση, το πως προετοιμάζεται κάποιος για το θάνατο, πως τον αντιμετωπίζουν οι γύρω του (συγκλονιστικές οι 2 σκηνές στα εστιατόρια με τον έναν "φίλο" να τον αποφεύγει και τον άλλο "εχθρό" να του μιλάει απλά και μόνο από ενδιαφέρον), πως αποχαιρετά τους αγαπημένους του, πως τον αποχαιρετούν αυτοί και άλλα δύσκολα θέματα που αγγίζει η ταινία. 6.5/10 για το θέμα είναι αδύνατο να μην συγκινηθείς έστω και αν πολλά παρουσιάζονται επιφανειακά. Θα ήταν και παραπάνω αν δεν υπήρχε η γυναικεία προσθήκη στο τέλος που είναι ξεκάθαρα εκτός λογική της ταινίας και με ενόχλησε (όσο μπορεί να με ενοχλησει η Dolores Fonzi) 1
jokerakias Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 σοβαρέψου και πρόσεχε με τους σχολιασμούς σου σε προσωπικό επίπεδο ώριμε/ταξιδεμένε εσύ. Μην τρελένεσε με τον συγκεκριμένο..έτσι είναι η στόφα του..να προκαλεί.... α όσο για το ώριμο που αναφέρεις κοίτα σχολιασμό... Site: SuicideSquad Κλασικη ταινια του ειδους απο τις καλες . Ξεχωριζει για την ερμηνεια του Leto ο οποιος ενσαρκωνει τον joker σε απολυτο βαθμο.Αλλη μια κορυφαια ερμηνεια του . Και για την Μargot Robbie που ειναι η ιδια η κολαση . Τις ταιριαζουν αυτοι οι ρολοι της μοιραιας με χιουμορ .Ειναι χαρακτηριστικη περιπτωση γυναικας που σε καταστρεφει μαζι με την Amber Heard ειναι οτι καλυτερο εχει βγαλει το Holywood τα τελευταια χρονια στην κατηγορια αναφτρες . 7,4/10 για την ταινια 9,5/ 10 για την Margot και 10 για την κωλαρα της . το μόνο που συμφωνώ είναι για την Margot...κατα τ άλλα η ταινία είναι απαράδεκτη και ασύνδετη ο δε Leto παρά τις εξαίσιες ερμηνείες που μας έχει χαρίσει στο ρόλο του Joker είναι απλά ΚΑΚΟΣ ίσως φταίει η σκηνοθεσία-σενάριο ,ίσως φταίει και οτι οι προηγούμενοι Joker (Nicholson-Ledger) είχαν αφήσει μεγάλο κληροδότημα -και αδιαπέραστο κατα την γνώμη μου.... συνοψίζοντας η ταινία αρέσει σε κάτι τσοντάκηδες.... 4
παπι Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Εμενα δεν με αρεσε η margot. Δεν τον ειχε το ρολο, αρκετα ψευτικη μου φανηκε.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 I am not a serial killer http://www.imdb.com/title/tt4303340/?ref_=nv_sr_1 Θα της βάλω ένα 7/10 για το κάπως πρωτότυπο και μαζεμένο σενάριο που θυμίζει περισσότερο ταινία των 90's. Μου άρεσε η ηθοποιία του νεαρού και του back to the future Loyd. Η ταινία είναι αργή και δεν είναι για παρέα. Επίσης μου έκανε έκανε εντύπωση ότι είναι ταινία υπερφυσικού χαρακτήρα και όχι "ρεαλιστικού" αν και είναι ρεαλιστικότατη. Είναι ακριβώς στα ίδια μονοπάτια του let me in. Δείτε την μόνος/η ή με ένα ακόμα μόνο άτομο. Στην αρχή όταν κατάλαβα ότι ο εξωγήινος μπορούσε να πάρει το οποιοδήποτε σώμα και να ζήσει αναρωτιόμουν γιατί δεν το έκανε και έκλεβε απλά συγκεκριμένα όργανα από τα θύματα του. Επειτα έφτασε προς το τέλος και το κατάλαβα...ο εξωγήινος αγάπησε και ερωτεύτηκε πραγματικά όπως και αγαπήθηκε και τον ερωτεύτηκαν πραγματικά και δεν ήθελε να χάσει αυτό το συναίσθημα αλλάζοντας σώματα. Well played.
lovesucks Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 http://m.imdb.com/title/tt4411504/ Αργεντίνικη παραγωγή.Πάρα πολύ καλή ταινία..αληθινή ιστορία.σκηνοθεσία πολύ καλή όπως κ οι ερμηνείες..8/10
robyroby Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Lion -> 8/10Δεν είναι και πολλές οι ταινίες που θα σε κάνουν να συγκινηθείς, να μπεις στην αίθουσα φορτισμένος από τα δικά σου ευτελή προβλήματα και να βγεις έχοντας αποκομίσει αρκετά εμψυχωτικά μηνύματα.Περισσότερα εδω: http://filmakias.gr/lion-kritiki-tainias/
Heybro Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Sully http://www.imdb.com/title/tt3263904/?ref_=fn_al_tt_1 Δεν ηταν κακη αλλα αρκετα υποτονικη χωρις κατι wow.Αληθινη ιστορια να μου πειτε αλλα αν δεν ηταν ο Tom Hanks που κρατησε ολη την ταινια δεν θα την ηξερε κανεις.Αξιζει μια προβολη μονο και μονο για να δουμε οτι υπαρχουν και πραγματικοι ηρωες σε αυτη τη ζωη. 7/10 2
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Finding Dory Καλό ήταν. Όχι εξαιρετικό, δε φτάνει τα επίπεδα των ΑΑ ταινιών της Pixar (το Finding Nemo, μαζί με τα Wall-e και Inside Out πρέπει να είναι η τοπ τριάδα μου στην κατηγορία τους), αλλά έχει αρκετές έξυπνες ιδέες, ωραίο animation, συγκίνηση και χιούμορ. Αν και αυτό είναι κάπως πιο υποκειμενικό, εγώ γέλασα σε πράγματα που άκουσα άλλους να τα χαρακτηρίζουν ενοχλητικά. Ουουουουου! (χαχαχαχα) Χάρηκα που την είδα. Ίσως μετά από καιρό να την δω και μια δεύτερη φορά.
Fotis13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Site: Perfettisconosciuti Υπεροχο δειγμα του συγχρονου Ιταλικου κινηματογραφου . Ταινια για "ενηλικες " που διαδραματιζεται εξ'ολοκληρου σε ενα σπιτι . Παντα αυτες εχουν ενα ενδιαφερον διοτι αναγκαστικα ο θεατης αλλα και ο σκηνοθετης εστιαζει στους διαλογους και στην εκφραστικοτητα .Και αυτο το πετυχαινει η ταινια με το να εχει ανθρωπινεςς ,ρεαλιστικες συνομιλιες χωρις να φτανει στην υποκριτικη υπερβολη και μια κακως εννοουμενη θεατρικοτητα που ειναι το καρκινωμα των Ελληνων ηθοποιων. Αν και απεχω πολυ απο αυτο που περιγραφεται ως κοινωνικη κατασταση ,ζευγαρια παντρεμενα και βυθισμενα στην ρουτινα και στην συνηθεια μιας κανονικοτητας ,εντουτοις ειναι τοσο καλοφτιαγμενη ως ιστορια και με τον τροπο που ξετυλιγεται και ολοκληρωνει που κρατα αμειωτο το ενδιαφερον . Εξαιρετικο και αλληγορικο το σκηνοθετικο ευρημα με την εκλειψη και το ολογιομο φεγγαρι . 8.3/10 7
gavros10 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 ^^ Θελω να κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου... Ξερετε οτι σε μια εβδομαδα βγαινει ελληνικο remake στους κινηματογραφους ετσι; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις