liakinen Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Καλά κάθεστε και ασχολείστε γιατί δεν του άρεσε το district 9; Έπρεπε να είχατε σταματήσει την συζήτηση εκεί που πρότεινε σαν εναλλακτική-ποιοτική το Pacific Rim Selber schuld που λένε και οι Γερμανοί Για το District 9 μπορεί να γράψει ο καθένας ότι θέλει (με μέτρο όμως ε). Για τον νονό και λίγες ακόμα εκεί φρένο γιατί θα περάσει την κόκκινη γραμμή και θα φάμε τις τρίχες μας (ο καθένας εκείνες που έχει πολλές, έχω τις έχω στο κεφάλι).
KilliK Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα Είδα την τελευταία ταινία του Χάνεκε, Happy day. Για τα δεδομένα του σκηνοθέτη θα έλεγα ότι η ταινία είναι ολίγον ποιο προσιτή ( ) συγκρίνοντας πάντα με τις προηγούμενες. Μέσα από γεγονότα ορισμένων 24ώρων μιας αστικής οικογένειας (τάξης δλδ, μπουρζουαζίας κλπ), η ταινία θα έλεγα ότι καυτηριάζει τις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις των ανθρώπων που ανήκουν σε αυτή. Ξεμπροστιάζει και σπάει την εικόνα που έχουμε κτίσει εμείς οι "κοινοί θνητοί" για αυτή την κοινωνική τάξη. Αυτό είναι και το ωραίο που βρήκα εγώ στην ταινία, αν και είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση, ο σκηνοθέτης σαν να προσπαθεί να θρυμματίσει το "κοινωνικό συμβόλαιο" που επιτάσσει την αστική τάξη ως παράδειγμα προς μίμηση για τους απανταχού φτωχούς και κατατρεγμένους! Στο καθαρά σκηνοθετικό κομμάτι, ο θεατής παρατηρεί όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις ταινίες του Χάνεκε. Αργή ροή, έλλειψη μουσικού background, κυνισμό των χαρακτήρων με σπάνια έκφραση συναισθημάτων, εντυπωσιακές ερμηνείες. Σε γενικές γραμμές θα έδινα 7/10, αν φυσικά ήμουν σε θέση να κρίνω μια σχετικά δύσκολη ταινία καθαρά "Ευρωπαϊκού σινεμά", στο οποίο ομολογώ ότι δεν έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα. Happy End...
TAKE5 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Ουτε σαν κωμωδια ουτε σαν δραμα μου εκανε εντυπωση. Δεν ηταν ουτε δραμα ουτε κωμωδια φυσικα, ηταν μια περιεργη αναμιξη λυπης, συμπονιας και αμηχανιας, για εναν πραγματικα περιεργο ανθρωπο. Τωρα οσοι ειδατε αυτη τη ταινια και σας αρεσε......περι ορεξεως κολοκυθοπιτα Βιογραφία ενός περίεργου ανθρώπου είναι μάλλον πιο σωστός χαρακτηρισμός, μου φάνηκε απλά περίεργο να χαρακτηρίσει κάποιος την συγκεκριμένη κωμωδία καθώς δεν έχει καμμία σχέση και ας ήταν και κωμικός ο περίεργος άνθρωπος. Ουτε εμένα μου άρεσε ιδιαίτερα θα της έβαζα ας πούμε 6/10 αν και έχω χρόνια που την είδα κυρίως γιατί παραήταν λυπητερή και στην προσπάθεια του να ενσαρκώσει κάποιον που προφανώς τον έχει επηρεάσει ο Κάρει δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο θα μπορούσε (ήταν αβανταδόρικο το σενάριο-ρόλος). Το όσο καλά θα μπορούσε πάει πάντα σε σύγκριση με το δικό πολύ υψηλό ταβάνι λίγα χρόνια μετά (Eternal sunshine of the spotless mind) Μια και πιάσαμε τα περίεργα μια φεστιβαλική Good Time Η ιστορία 2 μικροαπατεώνων ελληνοαμερικάνων αδερφών στην γεμάτη βουητό και φώτα αλλά κατα βάση σκοτεινή Νέα Υόρκη. Ο ένας έχει νοητικά προβλήματα και ο άλλος σαν αρχηγός της οικογένειας (υπάρχει μόνο μια γιαγια ακόμα) αποφασίζει για όλες τους τις πράξεις είτε όταν προσπαθουν απεγνωσμένα να πιάσουν την καλή είτε απλά να επιβιώσουν. Η ταινία είναι ανεξάρτητη παραγωγή και σκηνοθεσία των Benny και Josh Safdie και δικαιολογημένα κέρδισε τις εντυπώσεις IMHO στις Κάννες. Πήραν μία ενδιαφέρουσα ιστορία και την έκαναν κινηματογράφο με σχετικά απλά μέσα. Η ενδιαφέρουσα φωτογραφία (ειδικά τα σκοτεινά πλάνα της μεγαλούπολης) αν και τα κοντινά ήταν πάρα πολλά για το γούστο μου, και ο έντονος ήχος είναι το απαραίτητο συμπληρωμα στις πολύ καλές εως εξαιρετικές ερμηνείες τόσο των πρωταγωνιστών όσο και των δευτερων ρόλων. Αν δεν είχε και το happy end που με απογοήτευσε λιγάκι θα της έβαζα και μεγαλύτερο βαθμό 7/10
Cro-Magnon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2017 Δεν ειπε αυτο ακριβως,αλλα οτι ειναι αλλου ειναι,συμφωνω. Τουλάχιστον, κατάλαβες το νόημα των αποσιωπητικών και τον αυτοσαρκασμό, γιατί το άλλο το ...γατόνι, δεν! Μπορει να εφταιγε οτι το ειδα στο τελος της ημερας,αλλα και παλι ηταν πολυ βαρετο εργο. Ακομα και το deathproof ( που ηταν μ@λ@κι@ ) σε κρατουσε καλυτερα,απορω πως καποιοι εγραψαν οτι σε κραταει στην τσιτα. Σκεψου οτι εψαχνα τωρα να δω μηπως ειχα κατεβασει καμια κομμενη η χαλασμενη εκδοση και εχασα καποιο καλο κομματι,αλλα τζιφος.. 99 λεπτα απελπισιας. Στην τελικη ομως γουστα ειναι αυτα,απλα περιμενα κατι καλυτερο. Για το Reservoir Dogs διαφωνώ μαζί σου, όπως και οι περισσότεροι εδώ μεσα, αλλά πάλι γουστα ειναι αυτά. και εν πας την περιπτώση δεν γίναται να βαθμολογήτε ταινία αν δεν την έχετε δεί όλη και πόσο μάλλον οταν την έχουν δεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και έκφέρουν την αποψή τους...μπορούσε κάλιστα να έλεγε "δεν άντεξα να την δώ" και τέρμα...όμως ΟΧΙ να βαθμολογεί το 25' που είδε..αυτή είναι η αποψή μου... Σύντροφε, επέτρεψέ μου να έχω τη γνώμη μου για τη ...φόλα, ανεξαρτήτως της ...διάρκειας! Δεν έχω δει ψοφίμι να σερνεται 25 λεπτά και μετά να μεταμορφώνεται σε Αστραχάν και να σκίζει... 1
Fotis13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω αλλά νομίζω κάποια στιγμή έχει γραφτεί και αυτό. Είμαι άνθρωπος με έλλειψη υπομονής και με νεύρα από την στιγμή που γεννήθηκα (η μάνα μου φταίει για αυτό) αλλιώς θα έψαχνα τα παλιά post να το βρω. Ναι ειχα πρωταγωνιστησει σε αυτη την διενεξη χαχα , τοτε ειναι που εiχε παθει εγκεφαλικο ο Σελερας και γενικα ειχε γινει ενας χαμος . Η πραγματικοτητα βεβαια ειναι πως δεν ειναι γουστα αυτα ουτε τιποτα . Ο Νονος φυσικα ειναι αριστουργημα ,τo reservoir dog προσεγγιζει το αριστουργημα της pop κουλτουρας ,οι διαλογοι ειναι για σεμιναριο και φυσικα συγκαταλεγετε στις καλυτερες του πανμεγιστου Τarantino . Απλα καποιοι ειναι ακαταλληλοι για να βλεπουν ταινιες το level τους ειναι μεχρι Van Damme,Seagal και απο Ελληνικες μεχρι Σεφερλη. Site: Τheglass castle Οπως ακαταλληλοι ειναι και πολλοι για να φερουν παιδια στον κοσμο σαν τον πατερα της ταινιας .Η οποια προηλθε απο το best seller της Janet Walls και ειναι η αυτοβιογραφια της . Παρουσιαζετε αρχικα μια οικογενεια με μποεμικη διαθεση απεναντι στην ζωη απο εκεινες που δεν ριζωνουν πουθενα και συνεχως βρισκονται σε κινηση με κυριο εκπροσωπο της εναν ιδεολογο και εξυπνο στην θεωρια πατερα που του φταινε οι πλουσιοι ,ο συγχρονος αστικος τροπος ζωης,ο καπιταλισμος της Αμερικης (ολοκληρου του κοσμου δλδ ) και ολα αυτα τα γραφικα που λενε οι περισσοτεροι οταν ειναι φοιτητες και αυστηρα μεχρι τα 25 μετα εχουν προβλημα στον εγκεφαλο . Μεχρι εδω καλα το λες και σταση ζωης για αποτυχημενους . Στην πραγματικοτητα και στην συνεχεια της ταινιας βλεπουμε μια βαθεια δυσλειτουργικη οικογενεια εναν αλκοολικο πατερα με βιαια ξεσπασματα που χρωσταει παντου και δραπετευει καθε φορα και που φυσικα η θεωρια απο την πραξη απεχει ετη φωτος και που κατα 97.4% ειναι αριστερος εξαιτιας αυτου . Η οπτικη της ταινιας ειναι απο την πλευρα της κορης που μεγαλωσε σε ενα ιδιαιτερα αντιξοο περιβαλλον και κατορθωσε να διαπρεψει ,να σπουδασει και εν τελει να προχωρησει στην ζωη της . Εχω σοβαρες ενστασεις για το τελευταιο κομματι της ταινιας αλλα δεν μπορω να επεκταθω χωρις να σποιλεριασω.Γενικα ειμαι της αποψης πως δυο τοσο ακαταλληλοι γονεις θα επρεπε να διωκονται αυταπαγγελτα απο την Πολιτεια και να υποβαλλονται σε στειρωση. Η ερμηνεια του παντα καλου Harrelson ειναι υποδειγματικη. 7.5/10 Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2017 από Fotis13 3
jokerakias Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Τουλάχιστον, κατάλαβες το νόημα των αποσιωπητικών και τον αυτοσαρκασμό, γιατί το άλλο το ...γατόνι, δεν! Σύντροφε, επέτρεψέ μου να έχω τη γνώμη μου για τη ...φόλα, ανεξαρτήτως της ...διάρκειας! Δεν έχω δει ψοφίμι να σερνεται 25 λεπτά και μετά να μεταμορφώνεται σε Αστραχάν και να σκίζει... Το νόημα το κατάλαβα...εσύ κατάλαβες την καρφάρα?για να στο κάνω λιανά ο "άλλος" αναφερόμουν σε σένα προσωπικά...Μάλλον γατονι είσαι μόνο στις ταινίες... Παίξε ιππόδρομο και θα καταλάβεις πως το μουλάρι γίνεται flash στην τελευταία στροφή... Απο εμένα λήγει εδώ οτι είχα να πω το είπα και ίσως να το παρατραβήξα το θέμα παραπάνω απο όσο έπρεπε... 1
Friksoulas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Happy End... Σωστός, thnx για τη διόρθωση
Leokatana Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 District 9 2/10 Την ειδα μεχρι το τελος, πιστευω οτι το 2 που της βαζω ειναι και υπερβολη. Valerian and the city of a thousand planets 7/10 Δεν ηταν κατι ιδιαιτερο αλλα βλεπετε ευχαριστα 1
nickmanak Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Επεσα τυχαια στην ταινια τουτη και ειπα να τη δω λογω του πρωταγωνιστη. Ξεκινησε το 1ο μισαωρο δινοντας την αισθηση για ευρωπαική αρτίστικη ταινία, σε στυλ μαυρης κωμωδιας γκροτεσκ. Το 2ο μισό με απογοητευσε λιγο, κυριως της πολυ ρηχης ηθοποιιας και των διαλόγων όλου του καστ, λογω του σεναριου φανταζομαι. Παρολαυτα η ωρα περναει ευχαριστα και ταινια εχει λιγο απο ολα, από ζόμπι μέχρι και γυμνό (πραγματικά θρυλικά τα στήθη της ομορφης πρωταγωνιστριας στην 1η ερωτική σκήνη της ταινιας, σκηνή που σε πιάνει απροετοίμαστο!). *Πολυ ωραια επαιξε το ρόλο του ο βοηθός στο νεκροταφείο.
Zerg13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2017 Μπράβο σε ορισμένους για την υπομονή τους,πραγματικά σας βγάζω το καπέλο με όλους αυτούς εδώ μέσα... Ο ένας -λες και δεν μας έφτανε ο άλλος που είχαμε- βαθμολογεί την ταινία με βάση το 20λεπτο που είδε, ο δεύτερος τον εκθειάζει και τον αποκαλεί "τίμιο" και ο άλλος ο γατοπαρδος εννοείται και συμφωνεί μαζί τους ,πως είναι δυνατόν άλλωστε, και άκουσον - άκουσον τι ξεστόμισε..."είμαι γάτος και τις κόβω στο 20λεπτο"... «Ο ενας, ο αλλος» πως μιλας ετσι; Μιλα με ευγενεια, καθεστε οι υπολοιποι και του απαντατε και σοβαρα.Ακου γατόπαρδος...λοοολ. Εχεις ξεφυγει... Κι εγώ θα ήθελα να μην μου κάνει παρατηρήσεις για τα ελληνικά μου κάποιος που δεν μπορεί να βγάλει νόημα από απλούστατες προτάσεις, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή.Με την μικρηηηηη διαφορα οτι εσυ ασχοληθηκες μαζι μου, και με τι γραφω, γενικευοντας κιολας. Και οχι εγω μαζι σου. Λες και σου ανηκει το νημα ή εισαι ο mod εδω. Κατσε να σου φρεσκαρω λιγο την μνημη, Μάθημα ελληνικών: το καν δηλώνει ότι δεν ισχύει η πρόταση ή ο όρος της πρότασης που το υποκείμενο της πρότασης (αυτός είμαι εγώ) θεωρεί αυτονόητα, στοιχειώδη ή ελάχιστα δυνατά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, να έχεις δει την ταινία. Κάποιοι διαφωνείτε και είναι δικαίωμα σας, αλλά είναι και δικαίωμα εμάς των άλλων, να μην παίρνουμε στα σοβαρά τη γνώμη σας. Κανένα πρόβλημα ελληνικών. Διαφορετική στάση ζωής. Οι κρητικες δεν ειναι για σενα, αλλα για τους υπολοιπους, τους εκπροσωπεις και αυτους;
Cro-Magnon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Το νόημα το κατάλαβα...εσύ κατάλαβες την καρφάρα?για να στο κάνω λιανά ο "άλλος" αναφερόμουν σε σένα προσωπικά...Μάλλον γατονι είσαι μόνο στις ταινίες... Παίξε ιππόδρομο και θα καταλάβεις πως το μουλάρι γίνεται flash στην τελευταία στροφή... Απο εμένα λήγει εδώ οτι είχα να πω το είπα και ίσως να το παρατραβήξα το θέμα παραπάνω απο όσο έπρεπε... Αδερφέ μου, αν έχεις κάτι να πεις, να το πεις μέσω μιας κριτικής, να πειράξεις καλοπροαίρετα - δεκτόν και να θυμάσαι ότι εδώ κάνουμε το κέφι μας. Να είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω πολύ καλά τι γράφεις και θα σε συμβούλευα να αφήσεις κατά μέρος τις προσωπικές επιθέσεις προς ανθρώπους που δε γνωρίζεις στην πραγματική ζωή, γιατί χάνεις το οποιο δίκιο σου. https://www.youtube.com/watch?v=Wz-Pf9_SKeI Body Heat 7/10 ή αλλιώς Έξαψη, στα καθ'ημάς (δειτε φραγκολεβαντίνοι, ποσο πιο ωραία ακούγεται στην Ελληνική γλώσσα...) Το θυμησαν καποιοι σύντροφοι και το ξαναδα για τα παλια. Ο Λώρενς Κασνταν, πρέπει να ήταν ο ...Παπακαλιάτης του Χόλυγουντ, πολύ πριν το γνήσιο δικό μας Χριστόφορο. Με μια καυτή Κάθλιν Τέρνερ κι έναν καλούτσικο μπούφο- Γουίλιαμ Χαρτ, προσπάθησε να στήσει ένα νεο-noir φιλμ, σε μια γκλόσυ εποχή γιάπηδων κι ανεμελιάς. Όπλο του, το συνήθως καλό σενάριο και η παπακαλιάτειος μέθοδος της προσεκτικής αντιγραφής επιτυχημένων σκηνοθετών και προηγούμενων ταινιών. Μια μοιραία γυναίκα μπλέκει στα δίχτυα της έναν μ..νάκια δικηγόρο κι ετοιμάζουν μαζί το κόλπο γκρόσσο. Το μοτιβο της ακατανίκητης ελξης είναι στα φόρτε του. Με αυτην την ταινία το Χολυγουντ γνώρισε την Καθλίν και τη συγκεκριμένη μανιέρα της κι εμεις μια από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες της δεκαετίας του 80. Το έργο έγινε κλασσικό περισσότερο για την γκάβλα που έσταζε η Τέρνερ στην οθόνη, παρά για τις χωλές ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών. Κακώς το σκηνοθέτησε ο Κάσνταν, κακώς έπαιξαν οι Τέρνερ-Χαρτ. Υπό άλλους πρωταγωνιστές - σκηνοθέτη, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια από τις καλύτερες 20-30 ταινίες όλων των εποχών. Για να γίνω περισσότερο κατανοητός θα χρησιμοποιήσω το παράδειγμα του κλασσικού "The Getaway" του Πεκινπα το 1972 με Στηβ Μακουήν και Αλι Μακ Γκρο και του ρημέικ του με τους Μπάσεντζερ-Μπάλντουην, που δεν είχε καμια σχέση με το αριστούργημα του Πεκινπα, καθως το ζευγάρι Στηβ-Άλι ήταν δυναμίτης στην οθόνη, ενώ οι Κιμ-Άλεκ - οδοντόκρεμα! 2
kgian Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Είδα το split του Shyamalan. Ενδιαφέρουσα ιδέα αλλά το αποτέλεσμα μέτριο. Μάλλον δεν θα το πρότεινα.
antreaslam Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Ισπανικη ταινια μυστηριου/θριλερ. Οι ανατροπες συνεχιζονται ασταματητα μην μπορωντας ο θεατης να ανακαλυψει πως εγιναν οι φονοι, ποιος τους εκανε και με ποια διαδικασια. Ακομα και λιγο πριν πεσουν τα credits οι ανατροπες συνεχιζονται. Αψογες ερμηνειες απο ολους, καλη σκηνοθεσια και φωτογραφια, αλλά το σεναριο νικαει τα παντα. Οτι και να γραψω για το σεναριο ειναι λιγο, πραγματικα ευφυες, 8.1 στο imdb. Με έπεισες να τη δω, και πράγματι, ήταν πολύ καλή. Βέβαια, θα μπορούσε να έχει καλύτερη σκηνοθεσία, και λίγο πιο γρήγορο τέμπο (κάτι που βοηθούν οι συνεχείς ανατροπές), αλλά προτιμησε να το πάει πιο φλατ. Την συστήνω πάντως, είναι στανταρακι 7-8/10 επόμενη πρόταση που έχω επιλέξει από εδώ μέσα, είναι το split... 1
Daemonos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Με έπεισες να τη δω, και πράγματι, ήταν πολύ καλή. Βέβαια, θα μπορούσε να έχει καλύτερη σκηνοθεσία, και λίγο πιο γρήγορο τέμπο (κάτι που βοηθούν οι συνεχείς ανατροπές), αλλά προτιμησε να το πάει πιο φλατ. Την συστήνω πάντως, είναι στανταρακι 7-8/10 επόμενη πρόταση που έχω επιλέξει από εδώ μέσα, είναι το split... Εξαιρετικό!!! Μου άρεσε πάρα πολύ !! +1 και απο εμένα για το Split Επίσης ενδιαφέρομαι για την ταινία αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη, αν ακούσετε σχόλια η αν την είδατε θα το εκτιμούσα αν μου διαμορφώνατε κάποια άποψη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Justice League http://www.imdb.com/title/tt0974015/ Προσωπική Βαθμολογία: 6.5/10 Με αισθητή τη σκηνοθετική αλλαγή (περίπου στα μισά των γυρισμάτων) η ταινία αφήνει μια αίσθηση μετριότητας στο τέλος βγαίνοντας απο το σινεμα. Πήγα περιμένοντας πολλά και έφυγα με κενό. Σαν ταινία είναι φιλότιμη προσπάθεια και σοβαρή, ευχάριστη παρουσία του Jason Momoa που παίζει επάξια τον ρόλο του και αρκετά καλά (καθώς είναι η 1η που υποδύεται σούπερ ήρωα). Εν κατακλείδι περίμενα να δω περισσότερα και στο τέλος έφυγα με το συναίσθημα οτι ήταν καλή αλλα θα μπορούσε να ήταν ΠΟΛΥ καλύτερη... ευελπιστώ κάτι περισσότερο στο μέλλον καθώς μου αρέσει και ο κόσμος της DC που τον θεωρώ λίγο πιο "mature" απο αυτόν της Marvel. Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2017 από Daemonos
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2017 «Ο ενας, ο αλλος» πως μιλας ετσι; Μιλα με ευγενεια, καθεστε οι υπολοιποι και του απαντατε και σοβαρα. Ακου γατόπαρδος...λοοολ. Εχεις ξεφυγει... Με την μικρηηηηη διαφορα οτι εσυ ασχοληθηκες μαζι μου, και με τι γραφω, γενικευοντας κιολας. Και οχι εγω μαζι σου. Λες και σου ανηκει το νημα ή εισαι ο mod εδω. Κατσε να σου φρεσκαρω λιγο την μνημη, Οι κρητικες δεν ειναι για σενα, αλλα για τους υπολοιπους, τους εκπροσωπεις και αυτους; Με pm τα υπόλοιπα. Συγγνώμη για το offtopic.
Προτεινόμενες αναρτήσεις