Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Star Wars VIII-The last Jedi

Οι περιπέτειες σε έναν μακρινό γαλαξία συνεχίζονται.

Άφησα να περάσουν μερικές ημέρες πριν γράψω, για να είμαι πιο σίγουρος για την γνώμη μου. Μέχρι στιγμής έχω τα ίδια συναισθήματα που είχα και στο Episode VII. Τρελή προσμονή μέχρι να την δω (ας είναι καλά το hype και τα trailers), γοητευμένος κατά την παρακολούθησή της, ξεφούσκωμα όσο παιρνούν οι μέρες, χωρίς να έχω τρελή διάθεση να την ξαναδώ.

Η ταινία δεν είναι κακή για αυτό που είναι, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα φριχτά Episodes I-III και έχει ενδιαφέρον, αλλά για εμένα πάσχει από έλλειψη ταυτότητας. Γέλασα με τα (αρκετά) καλαμπούρια, θαύμασα τα CGI, οι κακοί δεν δείχνουν αρκετά δυνατοί, λίγες μάχες, λίγες εσωτερικές συγκρούσεις, λίγο απ'όλα.Εντάξει μωρέ, καλό είναι.

Το "Last jedi" στον τίτλο πολύ καλό. Με την Disney από πίσω και τους Jedi όλο να τελειώνουν και όλο να ξεπετάγονται καινούργιοι, μόνο ως τρολάρισμα μπορώ να το εκλάβω.

Rogue One: A star wars story

Το Star Wars 3.5 μας εξηγεί τον τρόπο που η Rebel Alliance απέκτησε τα σχέδια του Death Star.

Έναν χρόνο κάθεται στον σκληρό η ταινία και μετά από το 3-4 αποτυχημένες απόπειρες μάζεψα την Δύναμη μέσα μου και την ξαναξεκίνησα. Τα midi chlorians μου με εγκατέλειψαν 20-25 λεπτά πριν το τέλος αλλά πού θα πάει, θα τα τιθασεύσω και θα την τελειώσω σήμερα.

Αδιάφορη υπόθεση (σιχαίνομαι τα prequels κάθε είδους), αδιάφοροι χαρακτήρες. Αλλά το μεγάλο πρόβλημα για εμένα, πρόβλημα που μετατρέπεται σε γάγγραινα για όλη την σειρά, είναι οι μηχανισμοί της πλοκής. Σιχάθηκα να βλέπω πανίσχυρα όπλα που έχουν μια μικρή αδυναμία, την οποία για να εκμεταλλευτούν οι καλοί πρέπει να βρουν κάτι το ειδικό (χαρακτήρα ή artifact), να το πάνε κάπου, μετά να επιτεθούν κάπου ενώ γίνεται αντιπερισπασμός κάπου αλλού. Το είδαμε μια, το είδαμε δυο, το είδαμε τρεις, φτάνει πια. Πρέπει να σκεφτούν κάτι άλλο.

Εντάξει, η Disney θα συνεχίσει να μου παίρνει την ετήσια συνδρομή των €30 (τέσσερεις είμαστε, ζωή να'χουμε)+ποπ κορν, αναψυκτικά, καραμέλες, σιγά τα λεφτά.

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα καιρό να απολαύσω τόσο ωραία φωτογραφία, τέτοια εναλλαγή χρωμάτων και σκηνικών και μια τόσο ταιριαστή ηχητική υπόκρουση, που “εκλεψε” τόσα πολλά από το αρχικό σαουντρακ του Βανγγέλις, αλλά με έναν ξεχωριστό-δημιουργικό τρόπο. Μου έκανε τρομερή εντύπωση όμως που δεν έβγαλε κανένα χιτ, όπως αυτο του Βανγγέλις.

Vangelis...

Aληθεια πως τον προφερουν? Βαντζέλις?

Δημοσ.

Loving Vincent

Για όσους δεν το γνωρίζετε, πρόκειται για την πρώτη ταινία όλων των εποχών που είναι animated με πραγματικούς πίνακες, ελαιογραφίες! Τους ζωγράφισαν 100 επαγγελματίες ζωγράφοι στο στυλ του Van Gogh. Δείτε το trailer για να πάρετε μια ιδέα!

Πώς είναι η ταινία; Πάρα πολύ καλή. Το στιλ είναι φυσικά κάτι μοναδικό, αλλά το συνηθίζεις κιόλας και μετά από λίγο απλά παρακολουθείς την ταινία. Είναι ξεκάθαρη η αγάπη των δημιουργών για τον Van Gogh. Ένιωθα συνεχώς ότι η ταινία ήταν ένας ύμνος προς τιμήν του, αλλά ωραία δοσμένος, με έναν πολύ ενδιαφέρον κεντρικό χαρακτήρα, αλλά και με όλους τους δευτερεύοντες να έχουν όλοι κάτι ιδιαίτερο και να προσθέτουν ο καθένας κάτι στην ταινία.

Κάπου στα μισά, θεώρησα ότι λόγω του στιλ δε θα μπορέσει να κινήσει έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, καθώς σκεφτόμουν ότι σε αυτό βοηθάει πολύ να βλέπεις ξεκάθαρα τα μάτια του ηθοποιού και τις εκφράσεις του, το πόσο εύθραυστος είναι κτλ, γενικά να χτίσεις ενσυναίσθηση (ή εμπάθεια, με την αρχική σημασία της λέξης). Να συνδεθείς τέλος πάντων. Έκανα τεράστιο λάθος. Δεν ξέρω την ιστορική πραγματικότητα, αλλά το φινάλε είναι πολύ δυνατό. Και η αλήθεια είναι ότι οι πίνακες είναι τόσο εκφραστικοί, που βλέπεις πάρα πολλά από τους ηθοποιούς και τις ερμηνείες τους. Βοήθησε και η εξαιρετική μουσική του Clint Mansell (Requiem for a dream, Fountain...)

Αξίζουν σίγουρα πολλά μπράβο στους δημιουργούς ενός τέτοιου έργου. Μακάρι να έχει και μια κάποια εμπορική επιτυχία, αν μη τι άλλο, για να πάρουν θάρρος περισσότεροι άνθρωποι και να τολμούν.

edit: Εννοείται ότι αν υπήρχαν τα κατάλληλα κυκλώματα, η ταινία θα μπορούσε να παρουσιάζεται ως η καλύτερη της χρονιάς, ένα εκπληκτικό αριστούργημα που πρέπει να δούνε όλοι, να ακούγεται για ένα σκασμό υποψηφιότητες όσκαρ κτλ. Εδώ το έκαναν με το La La Land. Αντ' αυτού, πάει για χρυσή σφαίρα animated ταινίας απέναντι στο... Boss Baby και το Ferdinand. Ελπίζω αυτό να σας δίνει κάποια ιδέα για την αξία τέτοιων βραβείων και σιγά σιγά να σταματήσουμε να λέμε εκφράσεις όπως "άξιζε όσκαρ" ή "ηθοποιός που έχει προταθεί" ή "έχει πάρει Χ όσκαρ" κτλ.

Δημοσ.

Link.png Site: Themountain between us

Tαινια επιβιωσης μετα απο αεροπορικο ατυχημα  και φοντο τα χιονισμενα  βουνα .

Εχει μερικα καδρα αξια αναφορας  ομως η ταινια πασχει σοβαρα απο αληθοφανεια  ειδικα σε οσους εχουν σχεση με το αντικειμενο .Μαλλον δεν ειχαν καλους τεχνικους συμβουλους.

Για την  μαζα ομως αυτο δεν θα αποτελεσει προβλημα  και  θα απολαυσουν ενα ευπεπτο φιλμ με ωραια τοποθεσια και συμπαθητικη ιστορια .

6.5/10

• Like 2
Δημοσ.

Link.png Site: Themountain between us

Tαινια επιβιωσης μετα απο αεροπορικο ατυχημα  και φοντο τα χιονισμενα  βουνα .

Εχει μερικα καδρα αξια αναφορας  ομως η ταινια πασχει σοβαρα απο αληθοφανεια  ειδικα σε οσους εχουν σχεση με το αντικειμενο .Μαλλον δεν ειχαν καλους τεχνικους συμβουλους.

Για την  μαζα ομως αυτο δεν θα αποτελεσει προβλημα  και  θα απολαυσουν ενα ευπεπτο φιλμ με ωραια τοποθεσια και συμπαθητικη ιστορια .

6.5/10

Χουβαρντας εισαι ακομα και εγω που δεν εχω την παραμικρη σχεση με βουνα καταλαβα οτι αυτα που βλεπω απλα δεν γινονται στην πραγματικοτητα.

Αλλα γενικα ειναι οκ για να περασει η ωρα.

5/10

αταγγέλλω λοιπόν, τον αδίστακτο Καπιταλισμό, που παίρνει καλλιτέχνες (Incediens) και τους μετατρέπει σε καλουπατζήδες (Siccario-papario, Arrival-στο θολωμένο μου μυαλό, ΒR 2049-δωσε κι εμενα μπάρμπα κτλ) για τα ταλαρα…Τρελλά εκατομμυρια στο τεχνικό κομμάτι, αλλά φαστ-φουντ σενάριο και μετριοι ηθοποιοί.

Συμφωνω σε ολα οσα εγραψες μεχρι κεραιας αλλα το sicario ηταν καλο, ανω του μετριου, και η συνεχεια που θα βγει το καλοκαρι φαινεται εξισου ενδιαφερουσα.

Δημοσ.

Χουβαρντας εισαι ακομα και εγω που δεν εχω την παραμικρη σχεση με βουνα καταλαβα οτι αυτα που βλεπω απλα δεν γινονται στην πραγματικοτητα.

Αλλα γενικα ειναι οκ για να περασει η ωρα.

Eιμαι  large  ειναι γνωστο :)

• Like 1
Δημοσ.

76285_full.jpg

Μιλάς με γρίφους Γέροντα!

The Foreigner. Ωραία περιπέτεια. Μου άρεσε που η υπόθεση εξελίσσεται χωρίς να "κυνηγά" τον πρωταγωνιστή.

http://www.imdb.com/title/tt1615160/

...έχει τίποτις στικυ χαντς της προκοπής ή πάλι ο Τζάκι κάμνει την ...Κομανέτσι; 

Συμφωνω σε ολα οσα εγραψες μεχρι κεραιας αλλα το sicario ηταν καλο, ανω του μετριου, και η συνεχεια που θα βγει το καλοκαρι φαινεται εξισου ενδιαφερουσα.

Κοίτα, για το σικάριο διαφωνώ έντονα, αλλά είπαμε ότι αυτά είναι γούστα. Μου είχε κανει εντονα ασχημη εντυπωση όταν το ειδα σε βαθμο που το εκανα ντηλητ από τη μνημη μου. Τωρα για να αιτιολογησω την αποψη μου θα πρεπει να το ξαναδω και δε μπαινω σε αυτη τη διαδικασία πάλι.

Δημοσ.

IT (2017)

Απορώ για τον μεγάλο ντόρο αυτής της ταινίας... σε κανένα απολύτως σημείο δεν ήταν τρομακτική και τα πιτσιρίκια δεν είχαν δέσιμο μεταξύ τους.

Γενικά ήταν βαρετή ταινία 5/10

Η παλιότερη ταινία ήταν μακράν καλύτερη.

• Like 4
Δημοσ.

Knock knock (2015) με Keanu Reeves.

6,5/10 για μένα.

"Αρρώστησα" με το μωρό την Ana De Armas. Ανέβασα πυρετό και χτύπους καρδιάς...

ΤΙ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ???

ΔΓΙΑΔΟΣΤΑΙ!1!!1!ΕΝΑ!ΕΝΑΝΑ

• Like 3
Δημοσ.

Είδα κι εγώ το Blade Runner 2049. Όπως είπαν κι οι άλλοι, είναι πραγματικά μια πανδαισία εικόνας και ήχου. Αυτό που μου έλειψε είναι μια μαγευτική φωνή και εξαιρετική παρουσία σαν κι αυτήν της Rachael απο το original. Πως να το πω, για καιρό σκεφτόμουν την Ραχήλ, αφού είχα δει το original.

Τέλος πάντων, 7.5/10

Δημοσ.

Contratiempo

Χμ... χμ... χμ...

Είχα δει το El cuerpo και δε με ενθουσίασε, αλλά είχε ενδιαφέρον φινάλε οπότε έμεινα ευχαριστημένος (για το είδος της). Είχα πιο μεγάλες προσδοκίες από αυτήν την ταινία, καθώς γενικά φαινόταν να έχει (ακόμη) καλύτερες αντιδράσεις. Ε... χοντρικά μια από τα ίδια μου φάνηκε. Στα πρώτα 10 λεπτά είχα τσατιστεί με τρία διαφορετικά πράγματα και μπήκα σε mode "OK, δε θα βγάλει νόημα η ταινία, απλά δες την σαν ενδιαφέρον παραμυθάκι μυστηρίου". 

Τα προβλήματα είναι δύο: πρώτον υπάρχει ένα τεράστιο clue μέσα στην ταινία για την ανατροπή (SPOILER SPOILER SPOILER)

Όταν μιλάει η μασκαρεμένη μάνα στο τηλέφωνο με τον άλλο, τον αρχιδικηγόρο και αυτός δεν ακούει καλά, δεν αναγνωρίζει τη φωνή της και κάνει "Virginia?", μαρτυρώντας μας ότι δεν είναι αυτή που ισχυρίζεται.

Δεύτερον, σε αντίθεση με το El Cuerpo, όπου η ανατροπή διορθώνει πολλά από τα παράπονα που είχα από την ταινία (γενική ατμόσφαιρα και συμπεριφορά συγκεκριμένων χαρακτήρων), εδώ η ανατροπή κάνει ακόμη πιο άκυρα αυτά που με πείραξαν, συγκεκριμένα τα mind games που γίνονται ανάμεσα σε χαρακτήρες, που βρήκα πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω, καθώς συνήθως δεν μου έβγαζαν και νόημα.

Είχε τελικά, όμως, και 1-2 στοιχεία ακόμη που μου άρεσαν. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να αποφασίσω αν με ενδιαφέρει να δω ξανά ταινία του συγκεκριμένου ή όχι. Ούτε καν αν μετάνιωσα που την είδα. Ίσως πρέπει απλά να προσαρμόσω τις προσδοκίες μου.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, aris1986 είπε

Knock knock (2015) με Keanu Reeves.

6,5/10 για μένα.

"Αρρώστησα" με το μωρό την Ana De Armas. Ανέβασα πυρετό και χτύπους καρδιάς...

ΤΙ ΜΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ???

ΔΓΙΑΔΟΣΤΑΙ!1!!1!ΕΝΑ!ΕΝΑΝΑ

best thing με την κουβανεζα, ειναι οτι εχει παιξει το θυμα σε αρκετες rape σκηνες.

μμμ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...