Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Shape of water.

Ενταξει, γενικά ωραία ταινία. Η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας ηταν ρεσιτάλ. Σκηνικά, εφέ, 80s ατμόσφαιρα και ειδικα ο ήχος ηταν κορυφαία. Αλλά η προσέγγιση που εκαναν με τον ψαράνθρωπο δεν μου άρεσε...και ειδικα οι αλληλεπιδράσεις που είχε με την κοπελα. Περνούσε απο την σφαίρα του πραγματικού-επιστημονικου στην αντίπερα οχθη της φαντασίας μέσα σε μια σκηνή, κάτι που δεν μου αρέσει σε τέτοιες ταινίες. Ξεκίνησε με ενα σκοτεινό και βαρύ setting και εξελιχθηκε σε μια βόλτα στον κοσμο της Νάρνια. Καλό, αλλά περίμενα άλλα, τουλαχιστον για τα γούστα μου. Δείτε την παρόλα αυτά, δεν υπαρχουν πολύ πιο αξιόλογες ταινίες του ειδους τελευταια.

Επεξ/σία από bele
Δημοσ.

Σε κλιμα infinity war, ειπα να ξαναπιασω τις βασικες ταινιες

Captain America The first avenger 6/10, ειναι η μοναδικη ταινια που παιζει ο καπς που δε μου αρεσε πολυ, κακος villain και 0 δεσιμο με χαρακτηρες

Το WS ειναι 5 σκαλια πανω imho

Δημοσ.
Στις 4/20/2018 στις 10:01 ΜΜ, webparts είπε

Ρε φιλε ακομα δε μπορω να χωνεψω αυτο με το spit ( οχι σπλιτ ) .

Εχθες επαιζα μπιλιαρδο και το σκεφτομουν και με ενοχλουσε ακομα.
Και ακομα περισσοτερο με ενοχλει που καποιος υπερασπιστηκε την κατάρριψη του αλλου αεροσκαφους,επειδη δεν ηταν για αερομαχιες η κατι τετοιο.

Ρε μλκς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ,ειναι ενα ματσο σιδερα που πεφτουν,μονο τη θαλασσα μπορουσε να καταρριψει επειδη θα επεφτε πανω της.

gliding, ο ιδιος τροπος που δουλευουν και τα ανεμοπτερα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, webparts είπε

Καλα νταξει.

Εμ... το γνωρίζεις ότι τα αεροπλάνα πετάνε και χωρίς κινητήρα, έτσι; Δεν ξέρω αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω από μένα στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά γενικότερα εγώ αυτό γνωρίζω ότι ισχύει.

https://www.flightdeckfriend.com/what-happens-if-all-the-engines-on-the-p

An aircraft will glide perfectly well even if all its engines fail. In fact, the chances are that if you’ve flown in a plane, you’ve seen it glide at some point (more about this later). Aircraft are able to fly through the movement of air passing over the wings. As long as this process continues the aircraft will continue to fly. If both engines fail, the aeroplane is no longer being pushed forwards, therefore in order to keep the air flowing over the wings, the aircraft must exchange energy through loosing altitude to maintain forward airspeed. The aircraft doesn’t have to lose altitude particularly rapidly to keep flying and therefore it both engines were to fail a high altitude, the aircraft may have as much as 20 – 30 minutes aloft to find somewhere to land.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Manuel είπε

Εμ... το γνωρίζεις ότι τα αεροπλάνα πετάνε και χωρίς κινητήρα, έτσι; Δεν ξέρω αν γνωρίζεις κάτι παραπάνω από μένα στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά γενικότερα εγώ αυτό γνωρίζω ότι ισχύει.

Το γνωριζεις οτι δεν παιζει να κατεριψε αλλο αεροπλανο ετσι;

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν την έχω δει την ταινία, αλλά συζητάμε αν κατάφερε να καταρρίψει κάποιος -Σύμμαχος, προφανώς- ήρως εχθρικό αεροσκάφος με τον κινητήρα του εκτός λειτουργίας; 

Ποτς γκένεν ατό, όπως διερωτήθηκε κάποτε ο μέγας φιλόσοφος Πατρίκιος Ογουνσότος.

Δημοσ.

Είναι προφανές ότι η κατάρριψη ήταν ''εύρημα'' της ταινίας. Το ότι θεωρούν κάποιοι πως ένα αεροπλάνο πέφτει κατακόρυφα στο έδαφος όταν του τελειώσουν τα καύσιμα είναι άλλο θέμα. Τυγχάνει ο παππούς μου να ήταν αεροπόρος το 1940 συγκεκριμένα. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, webparts είπε

Το γνωριζεις οτι δεν παιζει να κατεριψε αλλο αεροπλανο ετσι;

Ναι, αυτό το έχουμε σχολιάσει ήδη. Για το σχόλιο που έκανες ότι χωρίς κινητήρα το αεροπλάνο είναι ένα μάτσο σίδερα που πέφτουν συζητάμε τώρα. Και σε αυτό το θέμα, έχεις άδικο. Αν δεν έχεις να προσθέσεις κάτι ή δεν ξέρεις κάτι παραπάνω, ας τελειώσουμε εδώ τη συζήτηση. Δε θα κάνουμε κύκλους.

Δημοσ.

Νομιζω καπου ειχα διαβασει πως τα παλια πολεμικα αεροπλανα, ισως και τα τωρινα δε ξερω, σχεδιαζονταν ετσι ωστε οταν πχ το αεροπλανο βρισκεται σε υψος ξερω γω 10 km (πραγμα αρκετα πιθανο για τις αερομαχιες στην ταινια ''Δουνκερκης'') και τελειωσει απο καυσιμο, το αεροσκαφος θα ειναι ικανο να ταξιδεψει για εκατονταδες χιλιομετρα ακομα με νεκρη την μηχανη του, και επισης θα ειναι δυνατον να κανει και ασφαλη προσεδαφιση, πραγμα που εγινε και με τον αληθινο αντιστοιχο πιλοτο στην μαχη της Δουνκερκης.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, armin είπε

Νομιζω καπου ειχα διαβασει πως τα παλια πολεμικα αεροπλανα, ισως και τα τωρινα δε ξερω, σχεδιαζονταν ετσι ωστε οταν πχ το αεροπλανο βρισκεται σε υψος ξερω γω 10 km (πραγμα αρκετα πιθανο για τις αερομαχιες στην ταινια ''Δουνκερκης'') και τελειωσει απο καυσιμο, το αεροσκαφος θα ειναι ικανο να ταξιδεψει για εκατονταδες χιλιομετρα ακομα με νεκρη την μηχανη του, και επισης θα ειναι δυνατον να κανει και ασφαλη προσεδαφιση, πραγμα που εγινε και με τον αληθινο αντιστοιχο πιλοτο στην μαχη της Δουνκερκης.

Ναι αλλα οχι και να εμπλακει και σε αερομαχια,ενω με το ζορι στεκεται στον αερα.

@Cro-Magnon Βοηθεια δες τι γινεται απο πανω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Άλλο η ανεμοπορία (αυτό, δηλαδή, που κάνει ένα αεροσκάφος όταν χάνει τους κινητήρες του) και άλλο να βάζουν ένα μαχητικό να καταρρίπτει άλλο αεροσκάφος χωρίς να έχει κινητήρα.

Τι παπάτζα ήταν αυτή; Έλεος με την τάση τους να ψάχνουν τέτοια καραγκιοζιλίκια για να κάνουν μια ταινία "περισσότερο επική".

Ξαφνικά, η επιφοίτηση του Ουίνστον να ρωτήσει τους επιβάτες του μετρό τι στάση να τηρήσει απέναντι στο Χίτλερ μου μοιάζει πολύ λιγότερο γελοία.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...