Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

the impossible .Κατάφερα και την είδα μέχρι τέλους.Αναίσθητη δεν είμαι αλλά γέλασα σε πολλά σημεία-αμερικανοί με αντοχές,ικανότητες,ιδανικά,αρχές και coca cola..

συμφωνω με την αμερικανια στη ταινια ιδιως στο φιναλε αλλα δεν ηταν αμερικανοι.ο γιοαυν μακγκekor αγγλος ειναι η ιρλανδος και η ναομι αγγλιδα δηλ ολη η οικογενοια μιλουσε με αγγλικη προφορορα και δεν εννοηθηκε οτι θα γυρνουσαν στη πατριδα που ελεγαν στην αμερικη.Αρα Δεν ηταν αμερικανοι.
Εγω παντως δεν γελασα παρα ΒΑΡΕΘΗΚΑ.για σινεμα δε λεει το εργακι
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

clound atlas

στην αρχη,μπερδευομουν και ημαν ετοιμος να την παρατησω,αλλα η περιεργεια γαρ.........

καλουτσικη,παρακολουθει καποιους παραλληλα,φαινομενικα αασυνδετους ηρωες,εχει δραση,και κλασικ εχει το κεντρικο νοημα τσι ταινιας,σε ολη την ταινια,και πολυ μεγαλη διαρκεια,για μενα ,172 ολοκληρα λεπτα.

7.5/10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Django. Κλασική ταινία Ταραντίνο. Καλή ταινία. Περνά ευχάριστα η ώρα. Ένα 6,275/10,000 βαριά.

Επεξ/σία από firewalker
Δημοσ.

Argo (2012)

Η νέα ταινία του Ben Affleck λέγεται “Argo” και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και συγκεκριμένα στην μυστική επιχείρηση διάσωσης έξι Αμερικανών υπαλλήλων της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράν το 1980 όταν και ξέσπασε η επανάσταση εκεί. Με πρωταγωνιστή τον Ben Affleck και σε δεύτερους ρόλους μεγάλα ονόματα όπως οι Bryan Cranston, John Goodman, Alan Arkin το “Argo” κατορθώνει να εντυπωσιάσει και να αναπαραστήσει τα γεγονότα με ρεαλισμό.

Ο Ben Affleck φαίνεται πως έχει μάθει καλά τη δουλειά του σκηνοθέτη και σ’ αυτή την ταινία το δείχνει με έναν απροσδόκητα καταπληκτικό τρόπο. Ένταση, αγωνία, φόβος, ρίσκο, είναι όλα μέσα στην ταινία και το ότι καταφέρνει να τα περάσει στον θεατή με έναν μοναδικό τρόπο είναι το αξιοθαύμαστο της υπόθεσης. Το “Argo” είναι μία από τις πιο «αληθινές» ταινίες των τελευταίων ετών καθώς καταφέρνει να αποδώσει την πραγματικότητα χωρίς να παίρνει το μέρος κανενός και χωρίς να κόβει και να ράβει την ιστορία με σκοπό να χαϊδέψει αυτιά. Καιρό είχε ο κινηματογράφος να προσφέρει μια ιστορική ταινία τόσο άρτια, αληθινή και ολοκληρωμένη.

Ο Ben Affleck στον πρώτο ρόλο ως Tony Mendez ταυτίζεται με τον χαρακτήρα του και αποδίδει την ψυχική δοκιμασία που περνά όταν αποφασίζει να ρισκάρει με υπέροχο τρόπο. Όλα αυτά τα συναισθήματα πηγάζουν όχι μόνο από την ενδεδειγμένη ερμηνεία του Affleck αλλά και από το γενικό κλίμα της ταινίας το οποίο ταυτίζεται με το αντίστοιχο της εποχής. Μεγάλα ονόματα όπως ο John Goodman, ο Alan Arkin και ο Bryan Cranston δίνουν άψογες ερμηνείες και μπαίνουν στο νόημα των ιστορικών προσώπων προσφέροντας έτσι ακόμα περισσότερη ποιότητα στην ταινία. Όταν οι ηθοποιοί έχουν να κάνουν με ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα τότε έχουν δυσκολότερο έργο αφού οι χαρακτήρες που καλούνται να αποδώσουν αποτελούν υπαρκτά ιστορικά πρόσωπα και όχι φανταστικά. Αυτό ανεβάζει ένα ακόμα επίπεδο τις ερμηνείες των παραπάνω μεγάλων ηθοποιών.

Ο Chris Terrio υπογράφει ένα υποδειγματικό σενάριο για ιστορικά γεγονότα και καταφέρνει να δώσει στην ταινία αρχή, μέση και τέλος. Επίσης η εκπληκτική φωτογραφία και η άψογη μουσική από τον Alexandre Desplat προσδίδουν στην ταινία μια σπάνια ομορφιά. Όλη η δουλειά τεχνικού περιεχομένου είναι ιδανική και εξυπηρετεί την ρεαλιστική απεικόνιση μιας άλλης, διαφορετικής εποχής όπως είναι το 1980. Όλα αυτά δίνουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα και μία από τις πιο γεμάτες και καλοφτιαγμένες ταινίες της χρονιάς.

Χωρίς να ξέρεις άριστα την ιστορία η ταινία σε κάνει να νιώθεις ότι η ακρίβεια στην απόδοση της πραγματικότητας είναι τεράστια και αυτό οφείλεται στην συνολική υποδειγματική δουλειά που γίνεται. Η εξέλιξη στην πλοκή είναι κλιμακωτή με αποτέλεσμα η αγωνία να αυξάνεται συνεχώς. Επίσης η ταινία καταφέρνει να δείξει πόσο ευφυές και εντυπωσιακό ήταν το σχέδιο της διάσωσης αυτών των έξι ανθρώπων.

Αναμφίβολα ο Affleck με το “Argo” επιτυγχάνει την πιο ώριμη δουλειά του ως τώρα και αποδεικνύει ότι έχει δυνατότητες για μεγάλα πράγματα στον κινηματογράφο. Εδώ μας δίνει ένα μοναδικό thriller και μια από τις καλύτερες ταινίες τις χρονιάς.

9/10

Reviewer: NoisePollution

Δημοσ.

NoisePollution πάντως δεν ικανοποιήσε δύσκολα. Καλό είναι αυτό για σένα... Εγω πάντως βλέπω 4-5 ταινίες την βδομάδα και έχω πααααάάρα πολυ καιρό να δώ ταινία που να αξίζει απο 8 και πάνω. Εσύ σε μία βδομάδα έχει μοιράσει άπειρα 10ρια και 9ρια.

Θα μου πείς εσύ και με το δίκιο σου "Τι σε νοιάζει εσένα;". Απλα επειδή βλέπω μία καλή προσπάθεια απο εσένα να φτιάξεις ένα blog με κριτικές ταινιών, άμα παίζεις μεταξύ 9 και 10/10, δεν θα τις πάρει ποτε κανείς στα σοβαρά. Απλα μια συμβουλή, τπτ άλλο.

• Like 2
Δημοσ.

Απλα επειδή βλέπω μία καλή προσπάθεια απο εσένα να φτιάξεις ένα blog με κριτικές ταινιών, άμα παίζεις μεταξύ 9 και 10/10, δεν θα τις πάρει ποτε κανείς στα σοβαρά. Απλα μια συμβουλή, τπτ άλλο.

Δεν είναι σωστό αυτό. Εγώ προτιμώ να βλέπω κριτικούς που απολαμβάνουν να βλέπουν ταινίες, από διάφορους που δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Όπως και να 'χει, διαφωνώ γενικώς με τις βαθμολογίες.

Δημοσ.

Indie game The movie

Ειναι ενα ντοκυμαντερ που βασιζεται στους δημιουργους 3 παιχνιδιων. το fez, το braid και το super meat boy. Με το ντοκυμαντερ δεν ειχα κανενα προβλημα, μαλιστα ηταν και πολυ ωραια σκηνοθετημενο. το θεμα μου ειναι με τους δημιουργιους. σε καποια φαση το προχωραγα γιατι δεν αντεχα να ακουω αυτα που ελεγαν. και οι 4 δημιουργοι (2 στο super meat boy) εχουν τεραστια ψυχολογικα προβληματα. το braid μου αρεσει παρα πολυ σαν παιχνιδι και σημερα καταλαβα οτι παιζω ενα παιχνιδι ενος ανθρωπου ο οποιος εχει ψυχολογικα, κοινωνικα προβληματα, δεν μπορει να εκφρασει αυτα που θελει να πει και δεν ειναι ο μονος developer απο αυτους. σαν παιχνιδι εκανε τρελες πωλησεις και για 3-4 μηνες αφου κυκλοφορησε ειχε καταθλιψη επειδη οι gamers-reviewers εδιναν στο παιχνιδι 9 και 10 επερνε βραβεια κλπ και δεν δημιουργουσαν μια συνδεση μεταξυ με τον developer μεσω του παιχνιδιου. Κατι για αυτοκτονιες ελεγαν, αν δεν τελειωναν το παιχνιδι, ελεος. 

ενα απο τα χειροτερα ντοκυμαντερ (για το νοημα του και για αυτα που εδειχνε) που εχω δει ποτε μου. αν μπορουσαν το διαγραψω απο το Library στο steam και να το χαντακωσω με 1002 τροπους θα το εκανα

Δημοσ.

NoisePollution πάντως δεν ικανοποιήσε δύσκολα. Καλό είναι αυτό για σένα... Εγω πάντως βλέπω 4-5 ταινίες την βδομάδα και έχω πααααάάρα πολυ καιρό να δώ ταινία που να αξίζει απο 8 και πάνω. Εσύ σε μία βδομάδα έχει μοιράσει άπειρα 10ρια και 9ρια.

Θα μου πείς εσύ και με το δίκιο σου "Τι σε νοιάζει εσένα;". Απλα επειδή βλέπω μία καλή προσπάθεια απο εσένα να φτιάξεις ένα blog με κριτικές ταινιών, άμα παίζεις μεταξύ 9 και 10/10, δεν θα τις πάρει ποτε κανείς στα σοβαρά. Απλα μια συμβουλή, τπτ άλλο.

Ένας κριτικός δεν είναι υποχρεωμένος να βάζει βαθμολογίες και πολλοί δεν βάζουν. Το κυρίως πιάτο είναι η γνώμη του κριτικού για την ταινία που την γνωστοποιεί στο κοινό μέσω ενός σύντομου κείμενου. Ο βαθμός είναι το κερασάκι. Πολλοί βλέπουν την βαθμολογία και σχολιάζουν χωρίς να ξέρουν την πραγματική γνώμη του κριτικού μιας και δεν έχουν διαβάσει την ανάλυση. Δεν λέω ότι το κάνεις εσύ αυτό. Πιστεύω ότι ο βαθμός πολλές φορές διαστρεβλώνει την πραγματική γνώμη κάποιου παρά την αντικατοπτρίζει. Εγώ βαθμολογώ γιατί μ' αρέσουν τα νούμερα. Τώρα κάθε χρονιά βγαίνουν (κατά τη γνώμη μου) κανα- δυο 10ρες ταινίες, καμιά 6-7 9αρες και καμιά 20ρια 8αρες.  Είδα πολλές απ' αυτές στην αρχή της άμοιρης επιχείρησης μου ως reviewer (μιας και ετοιμάζομαι για τα Oscar). Ευχαριστώ πάντως για τη συμβουλή και χαίρομαι να ακούω σχόλια για αυτά που γράφω.

Δεν είναι σωστό αυτό. Εγώ προτιμώ να βλέπω κριτικούς που απολαμβάνουν να βλέπουν ταινίες, από διάφορους που δεν ικανοποιούνται με τίποτα. Όπως και να 'χει, διαφωνώ γενικώς με τις βαθμολογίες.

Το πιο σπαστικό είναι όταν πχ έρχεται ένας και γράφει στο συγκεκριμένο topic:

Pulp Fiction, από τις χειρότερες που έχω δει, με το ζόρι άντεξα 3/10.

Δημοσ.

Once Upon A Time In The West

Είχα δει πρόσφατα και τον Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο το οποίο και θεωρώ καλύτερο. Δε μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι για spaghetti western τελικά αφού είδα τα δύο θεωρητικώς καλύτερα και δε συγκινήθηκα. Απίστευτα όμορφη η Claudia Cardinale, γίγαντας ο Charles Bronson και το Man with the Harmonica μέσα στα 5 αγαπημένα μου κομμάτια soundtrack ever.

7,2/10

http://www.youtube.com/watch?v=m6BQKFs3-VM

Δημοσ.

" Η ζωή του Πί "

Μου άρεσε μπορώ να πώ , ειδικά στο τέλος όταν εγω τουλάχιστον , μετέφρασα πως ο Πί , η ιστορία με τα ζώα στην βάρκα κλπ , ήταν αλληγορική , εγω το ερμήνευσα οτι το έκανε στα πλαίσια της αναζήτησής του με τις θρησκείες όταν ήταν μικρός .

Επίσης , φοβερές εικόνες , απίστευτες .

Για εμένα παίρνει 7,5 στα 10

Δημοσ.

Indie game The movie

Ειναι ενα ντοκυμαντερ που βασιζεται στους δημιουργους 3 παιχνιδιων. το fez, το braid και το super meat boy. Με το ντοκυμαντερ δεν ειχα κανενα προβλημα, μαλιστα ηταν και πολυ ωραια σκηνοθετημενο. το θεμα μου ειναι με τους δημιουργιους. σε καποια φαση το προχωραγα γιατι δεν αντεχα να ακουω αυτα που ελεγαν. και οι 4 δημιουργοι (2 στο super meat boy) εχουν τεραστια ψυχολογικα προβληματα. το braid μου αρεσει παρα πολυ σαν παιχνιδι και σημερα καταλαβα οτι παιζω ενα παιχνιδι ενος ανθρωπου ο οποιος εχει ψυχολογικα, κοινωνικα προβληματα, δεν μπορει να εκφρασει αυτα που θελει να πει και δεν ειναι ο μονος developer απο αυτους. σαν παιχνιδι εκανε τρελες πωλησεις και για 3-4 μηνες αφου κυκλοφορησε ειχε καταθλιψη επειδη οι gamers-reviewers εδιναν στο παιχνιδι 9 και 10 επερνε βραβεια κλπ και δεν δημιουργουσαν μια συνδεση μεταξυ με τον developer μεσω του παιχνιδιου. Κατι για αυτοκτονιες ελεγαν, αν δεν τελειωναν το παιχνιδι, ελεος. 

ενα απο τα χειροτερα ντοκυμαντερ (για το νοημα του και για αυτα που εδειχνε) που εχω δει ποτε μου. αν μπορουσαν το διαγραψω απο το Library στο steam και να το χαντακωσω με 1002 τροπους θα το εκανα

Τέλειο μου ακούγεται. Θα το δω οπωσδήποτε.

Δεν ειρωνεύομαι. Σοβαρά.

Δημοσ.

INDIE GAME THE MOVIE

Τέλειο μου ακούγεται. Θα το δω οπωσδήποτε.

Δεν ειρωνεύομαι. Σοβαρά.

είναι όντως πολύ καλό και σε βάζει στον κόσμο των indie games.

Σχετικά με τα ψυχολογικά των developers δε νομίζω να έπεσε από τα σύννεφα κάποιος που έχει παίξει τα εν λόγω παιχνίδια...

άρρωστα μεν, καταπληκτικά δε.

Δημοσ.

Indie game The movie

Θα το δω κι εγώ. Δες και αυτό αν σου αρέσουν τα documentaries πάνω στο κόσμο των games. Αυτό βέβαια σε βάζει στο κόσμο των παικτών, όχι των δημιουργών.

• Like 1
Δημοσ.

Django unchained

Καλογυρισμένη με καλές ερμηνείες. Λίγο κουραστικό το στόρυ (σαν 2 ταινίες σε 1)

7/10

Lincoln

Αν δεν είσαι φαν της Αμερικάνικης ιστορίας ή δεν καίγεσαι να δεις την οσκαρική ερμηνεία του Daniel Day-Lewis, θα βαρεθείς γρήγορα. 

Τρομερή σκηνοθεσία και ερμηνείες, αλλά βαριά ταινία.

7/10

Seven Psychopaths

Ενδιαφέρουσα ιδέα που κάηκε στο σενάριο.. Μάζεψαν 2-3 psycho ηθοποιούς αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

6/10

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...