Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Das Boot (1981)

Είδα το directors cut που είναι 3,5 ώρες. Δεν το μετάνοιωσα. Αν μη τι άλλο είναι από τις ταινίες που η μεγάλη διάρκεια είναι πολύ στα υπέρ τους παρότι που σε μεγάλο μέρος γίνονται τα ίδια πάνω κάτω πράγματα. Αλλά κύλησε πολύ γρηγορότερα από πίστευα αρχικά.

Η ταινία έχει πολύ καλή σκηνοθεσία, αλλά έχει και τρομερή φωτογραφία. Δείχνει μερικά γαμάτα πλάνα του υποβρυχίου να στέκεται στην επιφάνεια με τους ναύτες να κοιτάνε με τα κυάλια καθώς τους πνίγει η γκρίζα ομίχλη που φτιάχνουν γαμάτη ατμόσφαιρα.

Κατά τάλλα, φόβος, απόγνωση, αίσθηση αδικίας και αγωνίας είναι στο τέρμα. Δεν προσπαθεί να εντυπωσιάσει με υπερβολές ούτε με φτηνά κόλπα.

Δεν ξέρω πόσο τεχνικά ακριβής είναι η ταινία(καθώς δεν έχω βρεθεί σε υποβρύχιο εν μέσω πολέμου) αλλά πιστεύω πως είναι ό,τι πιο ρεαλιστικό υπάρχει. Τεράστια εντύπωση μου προκάλεσε πόσο πενιχρά ήταν τα μέσα τα οποία χρησιμοποιούσε ένα υποβρυχιο του  '40 για να πολεμήσει. Προχωρούσε σχεδόν στα τυφλά μόνο με έναν ασυρματιστή να τους λέει αν ακούγεται κάποια προπέλα από μακρυά. Ούτε σόναρ δεν είχαν, θα μπορούσαν να χτυπήσουν φάλαινα στο δόξα πατρί και να νομίσουν πως τους την πέσανε οι Ιάπωνες.

Δεν έχω να πω πολλά, παρά μόνο πως είναι μια ταινιάρα από τις λίγες με πολύ "γνήσια" συναισθήματα και πολύ όμορφη αισθητική. Και με τρομερό τέλος. Ίσως είχα και κάτι τελευταίο αλλά το ξέχασα.

Ωστόσο, το σχόλιο που ήθελα να κάνω από την μέση κιόλας της ταινίας, είναι ότι αναρωτιούνται μετά οι Γερμανοί γιατί χάσανε τον πόλεμο...

8,5/10

• Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το πρόβλημα με αυτούς που είδαν το Don Jon είναι πως

1) Περιμένατε να δείτε κωμωδία

2) Περιμένατε να δείτε κουλτουρο ανησυχο ταινία.

Δεν περίμενα να δω τίποτα από τα δύο, για την ακρίβεια το μόνο που ήξερα για την ταινία είναι πως παίζει ΑΥΤΗ, και αυτό μου φάνηκε αρκετό σαν λόγος να την τσεκάρω.

Αν πετύχει κάποιος κάποιο μισάωρο πουθενά, δικό μου είναι, το έχασα από την ζωή μου..

Λυπάμαι, αλλά (απ'όσο είδα τουλάχιστον) οι "προβληματισμοί" που θέτει η ταινία στην καλύτερη θα αγγίξουν το κοινό του κοσμοπόλιταν και του νίτρο.

• Like 3
Δημοσ.

The Wolf of Wall Street

3ωρη ταινία με τον Ντι Κάπριο να είναι εξαιρετικός. Αξίζει

8/10

Δημοσ.

A single shot 2013

Το πρωτο μέρος της ταινίας ειναι εξαιρετικο, το δεύτερο αγγίζει τα όρια του generic, το τέλος ήταν "σωστό".

Όπως και να εχει, υπήρχαν πολλές και εξαιρετικές ερμηνιες. True acting, που λένε και στο χωριό μου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν περίμενα να δω τίποτα από τα δύο, για την ακρίβεια το μόνο που ήξερα για την ταινία είναι πως παίζει ΑΥΤΗ, και αυτό μου φάνηκε αρκετό σαν λόγος να την τσεκάρω.

Αν πετύχει κάποιος κάποιο μισάωρο πουθενά, δικό μου είναι, το έχασα από την ζωή μου..

Λυπάμαι, αλλά (απ'όσο είδα τουλάχιστον) οι "προβληματισμοί" που θέτει η ταινία στην καλύτερη θα αγγίξουν το κοινό του κοσμοπόλιταν και του νίτρο.

Η αυτούς που έχουν ή είχαν γκόμενα ας πούμε. Και αυτό ακριβώς λέω ποιο πάνω. Πως αυτά τα θέματα συνήθως τα αγγίζουν κωμωδίες, ρομ κομ και τέτοια. Καιρός να τα δούμε και σε μια χαλαρή ταινία. Δεν είναι προβληματισμοί έξω από τη ζωή μας. 

• Like 1
Δημοσ.

Death Race (2008)

Lol ρε μλκες. Δηλαδή αλήθεια, έχει τόσο κερδοφορία το γκρούπ ηλικίας 13-17 για να βγαίνουν τέτοιες ταινίες;

Πάντως έχω να δηλώσω οτι την απόλαυσα, μετά το μεσημεριανό φαγητό. Ιδανική, ούτε σε νοιάζει σενάριο ούτε τίποτα. Θα δω και τις άλλες δυο :P

Δημοσ.

Death Race (2008)

Lol ρε μλκες. Δηλαδή αλήθεια, έχει τόσο κερδοφορία το γκρούπ ηλικίας 13-17 για να βγαίνουν τέτοιες ταινίες;

Πάντως έχω να δηλώσω οτι την απόλαυσα, μετά το μεσημεριανό φαγητό. Ιδανική, ούτε σε νοιάζει σενάριο ούτε τίποτα. Θα δω και τις άλλες δυο :P

Πριν απο περιπου 2 χρονια διαβασα ενα ψυχολογικο βιβλιο στο οποιο ελεγε οτι η πλειοψηφια του καγκοσμιου πλυθησμου ζει με αξιες 15 και κατω χρονων παιδιων.

Π.χ. Οταν το παιδι σου ειναι 7 και του συμπεριφερεσε λες και ειναι 2 το αποτρεπεις να ωριμασει. Το ιδιο λοιπον κανουν και αυτες οι ταινιες, τα show, οι εκπομπες και γενικα η κοινωνια ολη. Σε διαμορφωνουν. Με απλα λογια χειραγωγουν την αντιληψη σου.

Δημοσ.

the secret life of walter mitty

6/10 θα εβαζα.περα απο το τραγουδι του david bowie και τις ωραιες φωτο απο ισλανδια δεν εχει κατι παραπανω η ταινια.ε και η kirsten wiig ωραια αλλα σαν σεναριο οχι κτ ιδιαιτερο.

captain philips 7.5/10

εχει αγωνια μεχρι τελους και το γεγονος οτι βασιζεται σε αληθινα γεγονοτα ανεβαζει τα credits.επισης την περιμενα πιο αμερικανοπροπαγνδιστικη αλλα προσπαθει λιγο να δειξει και την πλευρα των σομαλων.θα την προτεινα να τη δειτε παντως.

Δημοσ.

Carrie

Κριμα για την chloe grace moretz. Το βιβλιο δεν το εχω διαβασει ακομα οποτε ειμαι επιφυλακτικος για το τι γινεται κανονικα. Ειναι απο τις ταινιες, οπου καταλαβαινει καποιος ποσο σημαντικο ειναι το μονταζ. Αν μπορειτε αποφυγετε την και δειτε την παλια (λογικα καλυτερο ηταν)

Δημοσ.

Enders game

Παιρνεις την ιστορια του Harry Potter, βγαζεις τα μαγικα προσθετεις λιγο απο Full metal jacket,videogames και διαστημα και ολα αυτα με ενα τσουρμο μυξιαρικα. Αυτο ειναι το Εnders game .

O ρολος του Harrison Ford λειτουργει απλα σαν κραχτης , τιποτα το ιδιαιτερο.

Γενικα η ταινια δεν προσφερει συγκινησεις, ειναι οτι πρεπει για να σκοτωσεις την ωρα σου μεχρι να τελειωσει το ποπ κορν. 5/10

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Enough Said

Δεν το περίμενα μ εξέπληξε ευχάριστα αν και δε με λες φαν αυτού του είδους των ταινιών...ωραίοι διάλογοι και σε μερικά σημεία έξυπνοι...

7/10

Επεξ/σία από jokerakias
Δημοσ.

The Past 2013

Έχοντας δει το  A Separation είχα πολλές απαιτήσεις από τον Farhadi χωρίς όμως να καταφέρει να το πλησιάσει με αυτή την ταινία. Παρ' όλα αυτά είναι ωραίο έργο και εάν δεν είχε τόσο μεγάλη βαθμολογία στο imdb που σε προδιαθέτει για κάτι πολύ καλό θα μου άρεσε περισσότερο.

6.5

(ΥΓ. βγήκε σήμερα στους "θείους" το Catching Fire, επιτέλους γιατί είχε αργήσει)

Δημοσ.

Shield of straw 2013

Λίγο battle royal, λίγο seven, λίγο chaotic good, much " pedo" και έχεις ολα τα moral dilemmas blown wide open.

Ενα απο τα καλά της ταινίας ειναι οτι δεν ήθελε edit για να γίνει μικρότερη σε διάρκεια...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...