Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The Wolf of Wall Street

Η ταινία σαφώς είχε καλά production values. 3 ώρες όμως νομίζω παραήταν μεγάλη. Ξενέρωσα που έδειχνε την ζωή του μεγαλοαπατεώνα και πως τον παρουσίαζε σαν πρότυπο (η ταινία βασίζεται σε βιβλίο που είναι αληθινή ιστορία). Η ηθοποιός που έπαιζε την γυναίκα του πανέμορφη.

Δεν μπορώ να βαθμολογήσω :-)

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Casualties of war

Βασιζεται σε αληθινη ιστορια, δεν ειναι πολεμικη ταινια με την κλασσικη εννοια του ορου .Πολυ καλες ερμηνειες και cast .

Μου αρεσε αρκετα 7,5/10

Δημοσ.

Snowpiercer

Εξαιρετική post-apocalyptic ταινία γεμάτη συμβολισμούς. Σε σημεία περισσότερο κωμική απ' ότι θα ήθελα αλλά ήταν από τις λίγες πρόσφατες ταινίες που με κράτησαν σε αγωνία μέχρι το τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

Wolf of Wall Street

Δες την, αλλα μην μου καταστρέψεις την γνώμη που έχω. Σχολίασε την πρώτα σαν ταινία και μετά σαν ρεαλισμό.

Εδιτ: Πάντως συμφωνώ με αυτό που λέει ο Φώτης. Όσο καλός και τίμιος να είσαι, δεν γινεται να μην ζηλέψεις έστω και για λίγο την ζωή του τύπου.

Την είδα! Αρχικά, συμφωνώ απόλυτα με αυτό:

Aλλο ενα επος απο τον Scorsese και αλλη μια πολυ καλη ερμηνεια απο τον DiCaprio,εξαιρετικος και ο McConaughey κλεβει την παρασταση στην αρχη .

Από κει και πέρα αυτό που έλειπε από την ταινία, ήταν η απογείωση. Η αποθέωση του πρωταγωνιστή. Αυτή η σκηνή που όταν θες να δώσεις το ζουμί της ταινίας σε ένα φίλο σου, απλά του στέλνεις το απόσπασμα στο youtube. Αυτή η σκηνή που, όπως είπες, σε κάνει να σιχαίνεσαι τον πρωταγωνιστή αλλά από την άλλη σου περνάει τόσο ξεκάθαρα το μήνυμα του "μια νύχτα μου η ζωή σου όλη καημένε" Για παράδειγμα

Είναι απογοητευτικό πολύ λιγότερο γνωστές ταινίες να έχουν απίστευτα 5λεπτα και να λείπει κάτι παρόμοιο από το Wolf of Wall Street. Το να πηδάει την άλλη πάνω στα εκατομμύρια, το να κατουράει ο άλλος τα subpoenas, το να βλέπεις 7 ζευγάρια βυζιά ΔΕΝ είναι αποθεωτική σκηνή, για τέτοιες ταινίες.

Θα μπορούσε πχ να υπάρχει ατακάρα όταν οι δύο ηθοποιάρες βρίσκονταν στο ίδιο πλάνο.

Αυτό που με ξένισε στην ταινία είναι ότι ακόμα και ο μεγάλος Scorsese έπεσε στην κλισεδιά του "αλήτη με την χρυσή καρδιά". Ο πραγματικός Belfort έδωσε στεγνά τους συνεργάτες του για να σώσει το τομάρι του. End of story. Ούτε hint, ούτε loyalty above all, ούτε φιλαράκια που δείχνει η ταινία.

Αντιθέτως ο απίστευτος Gordon Gekko ήταν γνήσιος μαλάκας μέχρι τέλους. Έβγαζε μια υπεροψία απέναντι στους άλλους, όλες τις στιγμές, μαχαίρωνε πισώπλατα στο δευτερόλεπτο, κι αυτό σου δημιουργούσε πραγματική απέχθεια. Γι' αυτό και το όνομα του χρησιμοποιείται ως συνώνυμο της απληστίας σχεδόν 30 μετά, πράγμα που δεν θα ισχύει για τον Belfort/DiCaprio το ...2044 ας πούμε.

Καταλαβαίνω απόλυτα πάντως το 8.4 του IMDB. Έχει πολύ καιρό να βγει ταινία τόσο δημοφιλής και τόσο show-off, με απίστευτο πρωταγωνιστή κι απίστευτο σκηνοθέτη. Την απόλαυσα, κότερα, λεφτά, γκόμενες, ναρκωτικά, wall street, FBI, κοστούμια, καταχρήσεις, ελικόπτερα, αμάξια, τα είχε όλα. Το Margin Call ήταν πολύ ήπιο και το Wall Street 2 ούτε κατά διάννοια δεν κατάφερε να το πετύχει αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Kairo 2001

Το είδα πριν λίγες μέρες,μπορώ να πω πάντως πως η Αμερικάνικη έκδοση του Pulse ήταν πιο ωραία κατά την άποψη μου.

Δημοσ.

Ηunger games 2 

To ιδιο τζερτζελιαρικο με το πρωτο.Αναμενω το 3 και την επανασταση .Φωτια και τσεκουρι στον snow  :P 

Bhopal: A Prayer for Rain

Bασισμενη σε αληθινα γεγονοτα.Πολυεθνικη,εργοστασιο,διαρροη,χιλιαδες θυματα,Ινδια,αποζημειωση της πλακας.

Καλουτσικη σαν ταινια.

Δημοσ.

Νώε.

6/10.

Ξεκινάω με τα αυτονόητα, οι χριστιανόπληκτοι να την αποφύγετε, δεν θα δείτε την γνωστή θρησκευτική ιστορία που γνωρίζετε με φοβερά εφφέ, θα δείτε μία διασκευή επηρεασμένη από αυτή, που προσπάθησε μάλλον να κάνει πολλά, και τελικά, κατά την γνώμη μου, δεν κατάφερε τίποτα.

Είναι η πρώτη ταινία του Αρονόφσκι που με απογοήτευσε.

Νομίζω πως η αρχική ιδέα ήταν καλή, μία βιβλική καταστροφή στα χέρια ενός σκοτεινού εφφετζή σκηνοθέτη που συνηθίζει να πειραματίζεται με διαφορετικά θέματα, να θέτει υπαρξιακά ερωτήματα και προβληματισμούς, με δυνατό budget και cast.

Η συνταγή απέτυχε γιατί δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω, ελάχιστες σκηνές θυμίζουν αυτό που περιμένεις να δεις από την αρχή, πολλές άλλες εστιάζουν σε κλισέ δράματα και προβλέψιμους διαλόγους, και η χαριστική βολή έρχεται με κάποιες εντυπωσιακές μάχες μεν, που μοιάζουν όμως να τις ξήλωσαν από άλλη ταινία και να τις πέταξαν μέσα για να πιάσουν και λίγο από το κοινό που τις προτιμά.

Κρίμα πραγματικά για το υλικό και το αρχικό potential.

• Like 1
Δημοσ.

Link.png Site: Snowpiercer (2013)

Σε κάποιο σημείο με ψάρωσε, το πήγαινε καλά (για την κατηγορία της), αλλά έκανε κοιλιά από την μέση και μετά και στο τέλος έληξε άνευρα.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...