Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aυτο ειναι αλλη μια τρανη αποδειξη πως η βαθμολογια μου  ειναι ακριβης και απηχει τον μεσο ορο  των σινεφιλ !

Ότι το imdb,που μπαίνει ο κάθε πιτσιρικάς και ψηφίζει,αποτελεί δείγμα ποιότητας ταινιών,μόνο τον γέλωτα προκαλεί.

• Like 1
  • Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Heist

Σενάριο τραβηγμένο από τα μαλλιά που στο τέλος με έκανε να πω:Α ΣΤΑ ΔΙΑΛΑ!Θα μπορούσε να γίνει κάτι σαν το Heat,αλλά δεν.

2/10 παρόλο που παίζουν ηθοποιάρες.

Lost River

Αν αυτή ήταν η πρώτη τανία του Γκόσλινγκ,καλύτερα να το ξανασκεφτεί αν θα ασχοληθεί με το αντικείμενο.

Τώρα πώς κατάφερε ένα κοινωνικό ζήτημα να το μετατρέψει σε ένα φανταστικό-μυστηριώδες ίσως και τρόμου,θέαμα,μόνο αυτός ξέρει.

Μεγάλη αποτυχία.

3,5/10 επιεικώς.

Δημοσ.

Ότι το imdb,που μπαίνει ο κάθε πιτσιρικάς και ψηφίζει,αποτελεί δείγμα ποιότητας ταινιών,μόνο τον γέλωτα προκαλεί.

καποια εναλλακτικη σελιδα για δειγμα ??  Ινσομνια και 'ποια ταινια μολις ειδατε /?'

• Like 1
Δημοσ.

Πατωντας πάνω στον αριθμό των ψηφοφόρων βλέπεις τον αριθμό των ψήφων ανά φύλο και ηλικία.

Κατά τ άλλα πόσοι πιτσιρικάδες λες να μπήκαν και να ψήφισαν το Leviaphan πχ στο οποίο αναφέρεται ο Φώτης; Ταινίες που μετρούν τουλάχιστον μερικές χιλιάδες ψήφους νομίζω ότι σε γενικές γραμμές έχουν αξιόπιστες βαθμολογίες, καθώς οι ψήφοι των μη σοβαρών ψηφοφόρων χάνονται μέσα σε αυτές των χιλιάδων ειλικρινών.

• Like 2
Δημοσ.

Agora 9/10

Δεν θα με χάλαγε που η ταινία αυτή είναι μυθοπλασία σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αν ο σκηνοθέτης δεν επέμενε ότι πρόκειται για την πραγματική ιστορία.

Ο Amenabar δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος συγγραφές/"ιστορικός"/βιογράφος/auteur/whatever που χρησιμοποιεί την ζωή (και τον θάνατο) της Υπατίας για να περάσει ένα κοινωνικό μήνυμα. Εδώ ολόκληρος Βολταίρος λύγισε, και έκανε τα ίδια τόσους αιώνες πριν. Όπως και πολλοί άλλοι σύγχρονοι, πρόδρομοι και συνεχιστές του. Θα λεγα επίσης ότι η ζωή της Υπατίας δεν είναι και ιδιαίτερα well documented (με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία στον κάθε τυχάρπαστο να γράφει ό,τι θέλει), αλλά πρόσφατες αναγνώσεις μου δείχνουν ότι κάποιοι ηρωικοί ιστορικοί έχουν καταφέρει να διαλευκάνουν αρκετά τα πράγματα, οπότε αυτή η δικαιολογία για ιστορική ανακρίβεια πλέον δεν υφίσταται.

Είναι σοκαριστικό το πόσο πιο ενδιαφέρουσα και ειλικρινά μοναδική είναι η πραγματική ιστορία αυτής της γυναίκας. Κάνει τις τόσες ιστορίες που έχουν γραφτεί για χάρη της αιώνες τώρα να ωχριούν μπροστά της. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι θα περιόριζε αρκετά το κοινό της μια ταινία που θα μιλούσε για το τι πραγματικά συνέβη, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Παρ ολ αυτά, είχε εξαιρετική σκηνοθεσία, φωτογραφία, ερμηνείες και μουσική, ήταν δεμένη σαν ταινία και το σενάριο (αν αφήσουμε τις γνώσεις μας στην άκρη) είχε ενδιαφέρον και επικεντρώνονταν στο πως αυτή η απίθανη γυναίκα έζησε, και όχι στο πως πέθανε. Οπότε 9.

• Like 1
Δημοσ.

Asylum 2015

Βαρετο και υπερβολικο

It follows

Μπορεί να μην είναι moty αλλά ήταν εξαιρετικό.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως μούφα. Έχω πάρα πολύ καιρό να πετύχω καλό θρίλερ, κοντεύω να εγκαταλείψω το είδος :P

edit:  στο Asylum αναφέρομαι.

Δημοσ.

Πατωντας πάνω στον αριθμό των ψηφοφόρων βλέπεις τον αριθμό των ψήφων ανά φύλο και ηλικία.

Προφανώς αστιεύεσαι.

Είμαι ο Χρήστος και γεννήθηκα το 1899...

Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα..οι λίγες ειλικρινείς ψήφοι χάνονται στο πλήθος,όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα.

Δημοσ.

Καλησπερα ειμαι καινουριος στο φορουμ, και χαιρομαι που υπαχει ενονοτητα για την 7η τεχνη.Χθες ειδα το Rain Man 7.5/10.Ωραιο το θεμα της ταινειας πολυ απολοϊκο σεναριο με αρκετα καλη ερμηνια του hoffman αλλα στο τελος ειθελα το κατι παραπανω νομιζω τελειωσε λιγο αποτομα...Επισης θα ηθελα να μου προτεινετε ταινειες (ακομα και λιστες αν εχετε τοσες πολλες) με καλες ποιοτηκες παλιες ταινειες ευχαριστω εκ των προτερων...                     

Δημοσ.

American Sniper

Προπαγανδα του χειριστου ειδους!!!!

Προσπαθωντας να εξωραισει στιγνες δολοφονιες αμαχων....το μονο που καταφερε ηταν να μ'εκνευρισει!!!

Μου αρεσει σαν εικαστικος δημιουργος ο γέρος....αλλα τα πιστευω του με απωθουν!

2/10 

Δημοσ.

offtopic για τον tred93 που ζητάει παλιές ταινίες.

Καλησπερα ειμαι καινουριος στο φορουμ, και χαιρομαι που υπαχει ενονοτητα για την 7η τεχνη.Χθες ειδα το Rain Man 7.5/10.Ωραιο το θεμα της ταινειας πολυ απολοϊκο σεναριο με αρκετα καλη ερμηνια του hoffman αλλα στο τελος ειθελα το κατι παραπανω νομιζω τελειωσε λιγο αποτομα...Επισης θα ηθελα να μου προτεινετε ταινειες (ακομα και λιστες αν εχετε τοσες πολλες) με καλες ποιοτηκες παλιες ταινειες ευχαριστω εκ των προτερων...                     

Must see (imho) παλιού κλασσικού κινηματογράφου με τυχαία σειρά:

1) Metropolis
2) Citizen Kane
3) Casablanca
4) The Great Dictator
5) Vertigo
6) Psycho
7) North by Northwest
8) Modern Times
9) Nosferatu, eine Symphonie des Grauens
10) Seven Samurai
11) 12 Angry Men
12) The 400 Blows
13) Roman Holiday

Αυτές είναι όλες μέχρι τη δεκαετία του 60' αν δεν κάνω λάθος. Σίγουρα είναι πάααρα πολλές ακόμα, αλλά αυτές ήταν οι πρώτες που μου ήρθαν στο μυαλό. Δες τες και τα ξαναλέμε :P

• Like 1
Δημοσ.

αμα εισαι καινουριος στο αθλημα ξεκινα με τo top 250 του imdb. Διαλεγεις τι σαρεσει και βλεπεις

Δημοσ.

Προφανώς αστιεύεσαι.

Είμαι ο Χρήστος και γεννήθηκα το 1899...

Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα..οι λίγες ειλικρινείς ψήφοι χάνονται στο πλήθος,όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα.

Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να τρολάρει κανείς με αυτό το τρόπο το imdb... Οι περισσότεροι που θα κάτσουν να κάνουν λογαριασμό και που βαθμολογούν ταινίες συστηματικά, το κάνουν επειδή είναι φαν του κινηματογράφου. Οπως και στο παρόν φόρουμ οι περισσότεροι θα μπούμε για να συζητήσουμε για θέματα που μας ενδιαφέρουν, όχι για να τρολάρουμε κόσμο...

Αμα το δούμε και στη πράξη, μια ταινία που στο imdb έχει πχ. από 7/10 και πάνω, σε γενικές γραμμές είναι καλλιτεχνικά άρτια και ενδιαφέρουσα, ενώ μια που έχει κάτω από 6/10 συνήθως είναι όντως πιο αδιάφορη και λιγότερο ποιοτική.

Προσωπικά με έχει εξυπηρετήσει ως τώρα αρκετά, όσο καμία άλλη σελίδα, στο να παίρνω ιδέες για την επιλογή ταινιών.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...