Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μια ερμηνευτικη εκδοχη που εδωσα για τον αστακο , ειναι η σουρεαλιστικη υποσταση της επισημης αρχης εναντι της επισημης αναρχιας .

προχειρη ειναι η αποδοση της ερμηνειας , σε γενικες γραμμες δεν μου αφησε τοσο ξεκαθαρες εντυπωσεις οπως ο κυνοδοντας .ενιωσα μπερδεμενος για το τι μετεφερε σαν νοημα ο αστακος .

• Like 1
Δημοσ.

Φαίνεται να προσπαθεί να σχολιάσει το πώς έχουν γίνει οι σχέσεις σήμερα, που οι άνθρωποι γράφουν σε κάποια apps 2-3 χαρακτηριστικά τους και έτσι γίνεται κάποιο match-making. Μόνο που αυτό δεν μας δείχνει απαραίτητα ότι όντως ταιριάζουν, ότι τελικά οι σχέσεις είναι πολύ πιο περίπλοκες.

Επίσης, βλεπουμε σχόλιο πάνω στην ζωή single ανθρώπων και ζευγαριών. Στην ταινία όλοι πρέπει να βρουν ένα ταίρι αλλιώς θα τιμωρηθούν. Όπως η κοινωνία 'τιμωρεί' ψυχολογικά τους ανθρώπους που συνειδητά επιλέγουν να παραμείνουν single και να μην κάνουν ποτέ οικογένεια.

Ωραία όλα αυτά, αλλά το The Lobster σαν να το παράκανε με αυτό το pretentious στυλάκι. Σε όσους άρεσε ο Κυνόδοντας και οι άλλες δουλειές του Λανθιμου σίγουρα θα αρέσει κι αυτό. Και σε διάρκεια, θα μπορούσε να ήταν short film άνετα και να πει όσα ήθελε να πει παρά να το τραβήξει απ'τα μαλλιά.

• Like 4
Δημοσ.

Όπως είχα γράψει σε προηγούμενο post για τον Αστακό, γνώμη μου είναι πως σε αυτή την ταινία άφησε αρκετό χώρο ώστε ο κάθε θεατής θα χαρτογραφήσει πάνω της όποιο μήνυμα θέλει, σε σχέση με Κυνόδοντα.

• Like 1
Δημοσ.

Art of steal (2013)

Τίμια αμερικανιά με φιλότεχνους μπάτσους, συμπαθητικούς κλέφτες και κάτι κλεμμένα Ευαγγέλια. Ωραίο παραμύθι για σβήσιμο με σωστή ροή. Αν ήταν μπασκετμπολίστας θα ήταν Σέρβος και τον έλεγαν Όγκνιεν Κούζμιτς. (6.5)

υ.γ. Παρομοίως, δεν κατάλαβα ποτέ από που πηγάζει όλη αυτή η τρέλα με τον the dude.

Δεν ηταν καθολου κακη.

Δημοσ.

I am 2010

Μια ταινια που μου εκανε πραγματικα πολυ καλη εντυπωση. Ειναι υπο την μορφη ντοκιμαντερ, παρτα πολυ ευκολο στην παρακολουθηση και μας δειχνει ποσο πραγματικα τα παντα ειναι συνδεδεμενα μεταξυ τους, ανθρωποι, ζωα κλπ και για ποιο λογο δεν θα πρεπει να ειναι ο καθε ενας αδιαφορος σε σχεση με οτιδηποτε συμβαίνει γύρο του. Ειναι μια αποψη και σταση ζωης αυτο.

Δυστυχως ψαχνω να το βρω στο inet αλλα ακομα δεν το εχω καταφερει για να μπορω να το εχω στην συλλογή μου.

Εαν το βρω θα το αναφερω αλλα και εαν καποιος το εχει η το βρει καπου ας ριξει ενα pm.

• Like 1
Δημοσ.

Link.png Site: Sinsegye-
New World

Nνοτιοκορεατική αστυνομική δραματική ταινιούλα.

Καλή σκηνοθεσία,καλή φωτογραφία . πιστευτοί χαρακτήρες καλό σενάριο αν και με μερικά κενά.

ένα διαφορετικό The Departed.

το 7,5 /10 του imdb είναι αποδεκτό.

αν έχει αναφερθεί κάτι γι αυτήν παλαιότερα ας με συγχωρέσετε δεν έψαξα στις πίσω σελίδες

Δημοσ.

The Lobster

Το να βάζει τους ηθοποιούς να είναι ανέκφραστοι και να μιλάνε με φλατ τρόπο δεν θεωρώ ότι βοηθάει την ατμόσφαιρα της ταινίας. Το αντίθετο θα έλεγα. Ειδικά όταν μιλάμε για μια ταινία γυρισμένη στην Αγγλική γλώσσα, μια γλώσσα με χαρακτηριστικό intonation και ροή του λόγου.

5/10 επειδή τουλάχιστον η σκηνοθεσία ήταν μια χαρά, ειδικά τα πλάνα στο δάσος. Όλα τα άλλα όμως..

Πάω να δω Kieslowski τώρα μπας και συνέλθω.

O Καμύ τηλεφώνησε , ήταν θυμωμένος.

• Like 2
Δημοσ.

και το οτι εχει ανεκφραστους χαρακτηρες  νομιζω εχει να κανει με την θεση τους  , οσο πιο απλος ο χαρακτηρας τοσο πιο μπλεγμενος σαν θυμα στα συστημικα κυκλωματα 

Δημοσ.

Μόλις είδα το The Finest Hour. Για ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, δεν με συγκίνησε τόσο. Όποιος γουστάρει πλοία, θαλασσοταραχές, διασώσεις κτλ., ίσως και να του αρέσει. 

Δημοσ.

Μόλις είδα το The Finest Hour. Για ταινία που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, δεν με συγκίνησε τόσο. Όποιος γουστάρει πλοία, θαλασσοταραχές, διασώσεις κτλ., ίσως και να του αρέσει. 

εγω γουσταρω φουλ τετoια φαση αλλα οντως πολυ αδιαφορο

Δημοσ.

The Jungle Book [3/5]

Εάν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μία λέξη προκειμένου να χαρακτηρίσουμε επαρκώς την τελευταία σκηνοθετική προσπάθεια του Jon Favreau, αυτή θα ήταν: διεκπεραιωτική. Πλοκή, χαρακτήρες, αλλά και το φωνητικό ταλέντο ευστοχούν πετυχαίνοντας διάνα όλα εκείνα τα σημεία που περιμένεις ότι θα δεις από μια, φιλική προς το παιδικό κοινό, ταινία της Disney.

Δημοσ.

ειδα το the rubber 2010 , εκεινη με το λαστιχο που σκοτωνει , το οτι ηταν 80 τοσα λεπτα δεν σημαινει οτι πρεπει να τα δουμε και ολα , η ταινια απο την μεση και μετα που περισσευει διωχνει οπως μπορει τους θεατες ;) 

σατυρικη η ιδεα και με αντιπροσωπευει στην  εντυπωση για το επιπεδο του συνχρονου κινηματογραφου

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...