fonzi Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2011 Έχω μπερδευτεί... Δύο διπλανοί χώροι. Στον κύριο θέλω να υπάρχει isdn και 24ρα conn-x και να έχω ταυτόχρονα δύο τηλεφωνικές γραμμές που να λειτουργούν ταυτόχρονα και να έχουν το ίδιο νούμερο τηλεφώνου. Ως εδώ εύκολο. Στο δευτερεύοντα χώρο θέλω να έχω μια γραμμή τηλεφώνου που να την καλούν με άλλο νούμερο (θέλω να χτυπάει μόνο στο συγκεκριμένο χώρο κλήση προς αυτό τον αριθμό). Εδώ προφανώς ζητάω MSN. Υπάρχει τρόπος όμως να εξακολουθήσω να έχω τη δυνατότητα για ταυτόχρονη ομιλία με δύο συσκευές στον κύριο χώρο μου όπως έχω τώρα; Ή θα δεσμευτεί οπωσδήποτε το ένα κανάλι για τον MSN αριθμό που θέλω για το δευτερεύοντα χώρο; Δεν θέλω αν καλούν τον MSN αριθμό να χτυπάνε τα τηλέφωνα στον κύριο χώρο! Σκέφτομαι μήπως γίνεται να συνδέσω στο ίδιο κανάλι (που θα μπει ο αριθμός MSN) μια συσκευή στον κύριο χώρο και μια στον δευτερεύοντα αλλά στη συσκευή στον κύριο χώρο να κόψω εντελώς το κουδούνισμα όταν μας καλούν. Έτσι θα λειτουργεί μεν όποτε θέλουμε και μάλιστα ταυτόχρονα με την άλλη συσκευή του κυρίως χώρου ενώ θα λειτουργεί στο δευτερεύοντα χώρο πλήρως η MSN γραμμή. Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα; Είναι σωστά όπως τα λέω ή δεν γίνεται να υλοποιηθεί τέτοια λύση;
angmar Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Η ISDN έχει 2 κανάλια επικοινωνίας Α και Β. Στο Α ρυθμίζεις να χτυπάει ο λεγόμενος κεφαλικός αριθμός που τον χρειάζεσαι για τον κύριο χώρο. Αναγκαστικά στο Β θα βάλεις το MSN. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα στο Β να χτυπάει και ο κεφαλικός και το MSN, αλλά αν έχεις στο Β 2 συσκευές δε μπορούν να ξεχωρίσουν σε ποιον απ τους 2 σε καλούν, οπότε θα χτυπάνε και στους 2. Με αυτή τη ρύθμιση μπορείς να έχεις 2 γραμμές με τον κεφαλικό, αλλά σου εξήγησα το πρόβλημα. Η άλλη λύση είναι να δεσμεύσεις ένα κανάλι μόνο για το MSN, αλλά έτσι προφανώς δε μπορείς να έχεις 2 γραμμές στον κεφαλικό. Αυτό που ζητάς με απλές συσκευές δε γίνεται, δε ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να πάρεις 2 ISDN τηλεφωνικές συσκευές και να τις ρυθμίσεις να χτυπάνε μόνο σε κλήσεις κάποιου συγκεκριμένου αριθμού. Πρέπει να το ψάξεις και να ξέρεις ότι και να γίνεται θα κοστίσει κάτι παραπάνω, γιατί οι ISDN τηλεφωνικές συσκευές δεν είναι φτηνές.
fonzi Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Η ISDN έχει 2 κανάλια επικοινωνίας Α και Β. Στο Α ρυθμίζεις να χτυπάει ο λεγόμενος κεφαλικός αριθμός που τον χρειάζεσαι για τον κύριο χώρο. Αναγκαστικά στο Β θα βάλεις το MSN. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα στο Β να χτυπάει και ο κεφαλικός και το MSN, αλλά αν έχεις στο Β 2 συσκευές δε μπορούν να ξεχωρίσουν σε ποιον απ τους 2 σε καλούν, οπότε θα χτυπάνε και στους 2. Με αυτή τη ρύθμιση μπορείς να έχεις 2 γραμμές με τον κεφαλικό, αλλά σου εξήγησα το πρόβλημα. Η άλλη λύση είναι να δεσμεύσεις ένα κανάλι μόνο για το MSN, αλλά έτσι προφανώς δε μπορείς να έχεις 2 γραμμές στον κεφαλικό. Αυτό που ζητάς με απλές συσκευές δε γίνεται, δε ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να πάρεις 2 ISDN τηλεφωνικές συσκευές και να τις ρυθμίσεις να χτυπάνε μόνο σε κλήσεις κάποιου συγκεκριμένου αριθμού. Πρέπει να το ψάξεις και να ξέρεις ότι και να γίνεται θα κοστίσει κάτι παραπάνω, γιατί οι ISDN τηλεφωνικές συσκευές δεν είναι φτηνές. Κατανοητό. Λέω να πάρω μια συσκευή σαν αυτή http://gigaset.com/hq/en/product/GIGASETCX610ISDN.html και να την βάλω στη μια isdn σύνδεση οπότε να έχω τελικά τον κεφαλικό αριθμό στο κανάλι Α καθώς και στην isdn συσκευή στον κύριο χώρο, και τη Β να τη δώσω μόνο στο MSN. Σωστά είναι έτσι;
angmar Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Όχι, η ISDN σαν τηλεφωνική γραμμή έχει 2 κανάλια. Το τι συσκευές έχει επάνω δεν έχει σημασία. Το νέτμοντ έχει μία θύρα απλού τηλεφώνου και μία ISDN τηλεφώνου για το κανάλι Α και τις αντίστοιχες για το Β. Οπότε αν θέλεις να έχεις στον κεφαλικό δυνατότητα χρήσης 2 γραμμών η μία συσκευή θα είναι στο κανάλι Α και η άλλη στο Β ασχέτως τύπου συσκευής (απλή/ISDN). Για να κάνεις αυτό που θέλεις σκέφτομαι το εξής. Μία απλή συσκευή στο κανάλι Α που θα χτυπάει μόνο ο κεφαλικός. (Εδώ αρχίζει η επιστημονική φαντασία γιατί δε θυμάμαι κατα πόσο γίνεται αυτό που θα σου πω.) Ρύθμιση των 2 θυρών ISDN στο κανάλι Β και σύνδεση 2 συσκευών ISDN οι οποίες έχουν τη δυνατότητα ενώ δέχονται σήμα από 2 αριθμούς, να χτυπάνε μόνο στον ένα (και αντίστοιχα να καλούν).
fonzi Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Όχι, η ISDN σαν τηλεφωνική γραμμή έχει 2 κανάλια. Το τι συσκευές έχει επάνω δεν έχει σημασία. Το νέτμοντ έχει μία θύρα απλού τηλεφώνου και μία ISDN τηλεφώνου για το κανάλι Α και τις αντίστοιχες για το Β. Οπότε αν θέλεις να έχεις στον κεφαλικό δυνατότητα χρήσης 2 γραμμών η μία συσκευή θα είναι στο κανάλι Α και η άλλη στο Β ασχέτως τύπου συσκευής (απλή/ISDN). Για να κάνεις αυτό που θέλεις σκέφτομαι το εξής. Μία απλή συσκευή στο κανάλι Α που θα χτυπάει μόνο ο κεφαλικός. (Εδώ αρχίζει η επιστημονική φαντασία γιατί δε θυμάμαι κατα πόσο γίνεται αυτό που θα σου πω.) Ρύθμιση των 2 θυρών ISDN στο κανάλι Β και σύνδεση 2 συσκευών ISDN οι οποίες έχουν τη δυνατότητα ενώ δέχονται σήμα από 2 αριθμούς, να χτυπάνε μόνο στον ένα (και αντίστοιχα να καλούν). Δυστυχώς δεν μπορώ να εφαρμόσω την τελευταία λύση διότι έχω ήδη περασμένο κανάλι με RJ11 μεταξύ του χώρου που θα είναι το santis και του δευτερεύοντα χώρου. Από όσα διαβάζω η isdn θέλει RJ45. Επιπλέον, εκεί που καταλήγει το κανάλι στο δευτερεύοντα χώρο, υπάρχει πρίζα τηλεφώνου RJ11 που συνδέεται με 3 ακόμα πρίζες στο χώρο και υποθέτω ότι συνδέοντας σε αυτή το καλώδιο που θα έχω τραβήξει από τη μια αναλογική του santis θα έχω αυτόματα δυνατότητα σύνδεσης συσκευής και στις 3 αυτές πρίζες. Σωστό αυτό; Οπότε ακόμα και να αντικαταστήσω το καλώδιο με RJ45 παραμένει το πρόβλημα με τις 3 άλλες πρίζες που είναι με RJ11. Άρα δεν μπορώ παρά να δεσμεύσω το ένα κανάλι για το MSN στην αναλογική του θύρα.
kage Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 γιατι απλα να μην βαλει ακομη μια απλη pstn γραμμη με το νουμερο που θελει? ή εφοσον εχει adsl θα μπορουσε να βαλει vo-ip.
fonzi Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2011 γιατι απλα να μην βαλει ακομη μια απλη pstn γραμμη με το νουμερο που θελει? διότι δεν θέλω να πληρώνω δεύτερο πάγιο. Το MSN έχει πολύ μικρό κόστος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα