Προς το περιεχόμενο

Επιλογή low budget t.v. γύρω στις 40''


deesnider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν απ' όλα, παρακαλώ μη βαράτε! Το ξέρω ότι υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα, αλλά θέλω να ρωτήσω κάποια συγκεκριμένα πράγματα και δεν ήμουν σίγουρος για το αν έπρεπε να μπω "σφήνα" σε κάποιο απ' αυτά. Επί της ουσίας λοιπόν:

Το αδερφάκι μου είναι στη φάση της επιλογής τηλεόρασης. Δεν ασχολείται καθόλου με τα high tech θέματα - ορκισμένος εχθρός των υπολογιστών, αλλά έναν τον έχω και δεν πάει η καρδιά μου να τον αποκηρύξω από αδελφό... - και ζήτησε τη συμβουλή μου. Με τη σειρά μου, έρχομαι να ζητήσω τη δική σας, αφού με το συγκεκριμένο σπορ έχω να ασχοληθώ αρκετά χρόνια.

Η απόσταση θέασης είναι 3,5 μέτρα και, με δεδομένο και το budget του, το οποίο δε θέλει να ξεπεράσει τα €400,00 (συν-πλην λίγο...) , σκέφτομαι ότι γύρω στις 40" είναι κατάλληλη διάσταση. Από 'δω και πέρα όμως, αρχίζει το μπλέξιμό μου:

1: LCD ή PLASMA;

2: FULL HD ή HD Ready;

3: Τι παίζει με τα Hz (πόσο σημαντική διαφορά υπάρχει μεταξύ των 50, 100 κ.τ.λ.) ;

 

Όσο αφορά στο #1: Προσωπικά είμαι υπέρ των PLASMA, αλλά θυμάμαι κάποια πράγματα από παλιά, τα οποία αν δεν έχουν αλλάξει, εκείνον θα τον ενοχλούν:

- Λέγανε ότι οι PLASMA έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση ρεύματος. Ισχύει ακόμα;

- Θυμάμαι ότι οι PLASMA είχαν glossy επιφάνεια οθόνης, με αποτέλεσμα να "καθρεφτίζεται" το φως επάνω της. Ειδικά αυτό, αν ισχύει ακόμα, αποκλείει την επιλογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αφού δε συνηθίζει να σκοτεινιάζει το δωμάτιο, προκειμένου να δει τηλεόραση.

 

Όσο αφορά στο #2: Η κοινή λογική λέει FULL HD. Έχω ακούσει όμως κάτι το οποίο - αν δεν είναι τεραστίων διαστάσεων βλακεία... - το θεωρώ σημαντικό περιορισμό, οπότε θα ήθελα ή να το επιβεβαιώσετε ή να το διαψεύσετε: Αληθεύει ότι οι FULL HD, ειδικά στις "πολλές" ίντσες, δεν αποδίδουν καλά όταν παίζουν χαμηλότερης ανάλυσης ταινίες (για να είμαι πιο ακριβής, ότι σε μία FULL HD τηλεόραση, είναι πιο έντονα αντιληπτές οι "ατέλειες" του "όχι FULL HD" υλικού, απ' όσο σε μία HD READY) ; Προσωπικά, έχω παρατηρήσει το εξής: όταν βλέπω μια ταινία ποιότητας DVD (720χ576) ή και χαμηλότερης (π.χ. κάποια πολύ "φτωχά" DVD rip από το θείο) στο σαλονάτο dvd player, σε μια crt 29", η εικόνα στα δικά μου μάτια, είναι πολύ πιο "ευχάριστη", απ' ότι αν δω την ίδια ταινία στην 24άρα FULL HD οθόνη του υπολογιστή, στην οποία βλέπω έντονο "πιξέλιασμα" (αχ, αυτή η τεχνική μου ορολογία! ) . Συμβαίνει κάτι ανάλογο και στις τηλεοράσεις; Ο λόγος για τον οποίο θεωρώ σημαντικό περιορισμό την πιθανότητα αυτή, είναι απλός: Έχω μια τεράστια συλλογή από ταινίες, είτε σε original dvd, είτε από το θείο, μέρος της οποίας έχω κοπιάρει και δώσει στο αδερφάκι μου, τις οποίες θέλει να βλέπει χωρίς "προβλήματα" (ούτε κατά διάνοια βέβαια, η περίπτωση να ασχοληθώ προκειμένου να τις βρω ξανά σε FULL HD, αφού μιλάμε για κάτι χιλιάδες...)

 

Όσο αφορά στο #3: ...Έχω μαύρα μεσάνυχτα! Με τις διαφορές μεταξύ 50 και 100Hz, ασχολήθηκα για τελευταία φορά, την εποχή που αγόρασα την τελευταία crt. Δεν έχω ιδέα αν έχουν ανάλογη σημασία και στις καινούργιες τηλεοράσεις.

 

Ξέρω ότι σας ζάλισα! Θα με βοηθούσατε αφάνταστα όμως, αν απαντούσατε σε όποιες από τις ερωτήσεις μου μπορείτε και - ίσως... - αν μου προτείνατε κάποια μοντέλα, τα οποία θεωρείτε "αξιοπρεπή", στη συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επεξ/σία από deesnider
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 οσον αφορα τις καταναλωσεις, ισχυουν ακομα!! αν και εχουν βελτιωθει τα πραγματα, ο γενικος κανονας ισχυει ακομα!

 

2 και αυτο σε γενικο βαθμο ισχυει. οταν εχεις Full HD οθονη πολλων ιντσων, σημαινει οτι εχει μεγαλο μεγεθος πιξελ. αρα οσο χαμηλοτερη αναλυση ειναι το βιντεο που θες να παιξεις, τοσο πιο εντονο θα ειναι το φαινομενο που αναφερεις ως "πιξελιασμα"...!! αλλα εκει παιζει καποιο ρολο και η ιδια η τηλεοραση, και κατα ποσο μπορει να "διορθωσει" μονη της τη διαφορα αναλυσης.

 

3 τα 50-100-200... ΗΖ αφορουν την σαρωση της οθονης. οσο πιο πολλα τα Hz τοσο πιο γρηγορη η σαρωση. αυτο βελτιωνει την γρηγορη κινηση της οθονης. δλδ, αν βλεπεις εναν ποδοσφαιρικο αγωνα της διαστημικης Barcelona, που δεν προλαβαινεις να δεις ποτε αλλαζουν την μπαλα, με τα 50hz θα βλεπεις θολουρα. στα 100Hz θα βλεπεις πιο καθαρα, στα 200HZ ακομα πιο καθαρα, κλπ..!! ελπιζω να καταλαβες τι εννοω! οσο πιο πολλα τα HZ, τοσο πιο καθαρη ειναι η γρηγορη κινηση!!

 

 

τωρα για το αν πρεπει να προτιμησει LCD η PLASMA......, εφοσον την θελει για ταινιες, θα προτεινα κι εγω Plasma! οπως και να το κανουμε, ειναι πιο κινηματογραφικες τηλεορασεις, λογω του μαυρου που αποδιδουν! και αν καταληξει εκει, ας προσεξει να εχει anti glossy επιστρωση ωστε να εχει οσο το δυνατον μειωμενες αντανακλασεις.

 

κι αν θελει φωτα οταν βλεπει ταινια, καλο ειναι να αναβει φωτα που δεν ειναι απεναντι απο την τηλεοραση και κανουν αντανακλαση...!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Για Low budget η τηλεοραση ειναι καλη επιλογη αλλα υπαρχουν αναφορες στο internet για πολυ εντονες αντανακλασεις κατι που αναφερεται οτι ειναι ανεπιθυμητο απο τον φίλο

 

(π.χ. κάποια πολύ "φτωχά" DVD rip από το θείο) στο σαλονάτο dvd player, σε μια crt 29", η εικόνα στα δικά μου μάτια, είναι πολύ πιο "ευχάριστη", απ' ότι αν δω την ίδια ταινία στην 24άρα FULL HD οθόνη του υπολογιστή, στην οποία βλέπω έντονο "πιξέλιασμα"

 

η θεαση DVD απο υπολογιστη σε 24αρα οθονη υπολογιστη δεν ειναι και η καλυτερη εμπειρια. Ουτε και η θεαση divx. Ειδικα αν καθεσαι στην καρεκλα και οχι πιο μακρια. Σε τηλεοραση και player πιο εξιδεικευμενο ειναι αλλιωτικα τα πραγματα. Ακομα και απο υπολογιστη να τα παιζει στην τηλεοραση θα ειναι πολυ καλυτερα τα πραγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Δυο τελευταίες ερωτήσεις:

- Αν τελικά πειστεί να "συμβιβαστεί" με το θέμα της κατανάλωσης και αποφασίσει να κινηθεί σε PLASMA, έχετε καμία πρόταση μοντέλου με anti glossy επίστρωση, που να κινείται μέσα στα χρηματικά πλαίσια που ανέφερα;

- Αν τελικά οδηγηθεί σε LCD, ποιες μάρκες/μοντέλα θεωρείτε κάπως "της προκοπής" στα λεφτά αυτά;

 

(είτε στη μία είτε στην άλλη τεχνολογία, θα προτιμούσα - αν υπάρχει - να του προτείνω μια απλή HD READY. Το αν θα είναι LED ή όχι, δεν απασχολεί καθόλου, όπως - φυσικά - ούτε και το 3D) .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Οι Plasma είναι φθηνές και με καλή πιστότητα χρωμάτων. Έχουν συνήθως πολύ καλό μαύρο. Γενικότερα η ποιότητα εικόνας τους είναι τόσο καλή που συναγωνίζονται ακριβότερες τηλεοράσεις LCD. Είναι ότι πρέπει για ταινίες, γιατί όχι και για Gaming. Για PC χρήση είναι κουραστηκές λόγω του Flickering που περιγράφω στα μειονεκτήματα παρακάτω. Η κατανάλωση δεν χρειάζεται να σε απασχολεί. Πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Δεν πιστεύω ωστόσο ότι έχεις τόσο πρόβλημα με το ρεύμα.

Έχουν όμως Flickering, Dithering, κάποιες φορές image retention* και Burn in.

*image retention: Είναι το ίδιο με το Burn In με τη διαφορά ότι είναι παροδικό, αντίθετα με το Burn In που είναι μόνιμο.

Τις πρώτες 200 ώρες θέλουν λίγη προσοχή. Όχι κάτι το ιδιαίτερο και ούτε τόσο τραγικά όσο τα περιγράφουν παρακάτω. Αν τα κάνεις βέβαια δεν θα χάσεις.

Αυτό που τονίζω είναι το Dithering και το Flickering. Το να σου μείνει λίγο είδωλάκι (image retention) δεν έγινε και κάτι. Με το που βάλεις ένα κανάλι Full Screen θα καθαρίσει. Δυστυχώς λίγοι αναφέρουν τα δύο πρώτα.

 

Δες εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/59791-Panasonic-Plasma-S20-Reviews-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/42501-Panasonic-Plasma-G10-Reviews-E%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1?p=862357#post862357

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/42501-Panasonic-Plasma-G10-Reviews-E%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1?p=947577#post947577

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/38885-Panasonic-LCD-Plasma-2009?p=1005814#post1005814

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/52572-Panasonic-Plasma-U10-Reviews-E%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%A3%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1?p=1057934#post1057934

 

Ρίξε μία ματιά και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Plasma_display

 

2. Full HD. Ας μην πούμε πολλά λόγια.

 

3. Όσον αφορά τώρα τα 100+Hz που ρωτάς.

http://en.wikipedia.org/wiki/Motion_interpolation

Σε ταινίες προσωπικά το συχαίνομαι. Πάνε όλα γρήγορα σαν να είναι γυρισμένα με κάμερα χειρός. Το φαινόμενο της "μαρμελάδας", όπως πολλοί αποκαλούν.

Σε ποδόσφαιρο όπως αναφέρθηκε και σε Formula είναι ωραίο.

 

Για 3 μέτρα απόσταση, χρειάζεσαι πάνω από 46", αλλά φαντάζομαι πως ο αδελφός σου δεν είναι τόσο απαιτητικός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Flickering, Dithering, image retention και Burn in"

Μου τα έριξες μαζεμένα και έχασα το μπούσουλα! Γιααααααα πες! Τι είναι όλα αυτά;;; :wacko: :wacko: :wacko:

 

...μόλις τώρα είδα τις προσθήκες στο post σου. Ένα πρώτο σχόλιο, σχετικά με το μέγεθος: Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αν ήταν δική μου η επιλογή, θα πήγαινα τουλάχιστον σε 47άρα (μάλλον 50...), αλλά εδώ δε μπορώ να επιμείνω. Βλέπεις μας περιορίζει αρκετά το κόστος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω κάνει Edit με Links. Για ότι απορία έχεις ρωτάς ξανά.

Ευχαριστώ αδελφέ! Τα βλέπω και αν είναι ξαναρωτάω! Με την ευκαιρία, έχεις καμιά πρόταση για επιλογή μοντέλου στο μυαλό σου, που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερο τις προϋποθέσεις που ανέφερα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τηλεόραση με φως να χτυπάει από μπροστά την TV δεν γίνεται να δεις όπως και να το κάνουμε. Δεν είναι σωστό έτσι και αλλιώς.

 

Από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιες οικονομικές λύσεις όπως οι παρακάτω:

http://www.birdphone.gr/gr/prdid/b94e291713ae46659ce88cf46c00eaab/productinfo.aspx

 

Όταν ήταν να πάρω τη δικιά μου, κοίταγα και αυτή:

http://artcool.gr/product.php?id_product=54353

Ίσως λίγο μέσα μου να το έχω μετανιώσει που δεν προτίμησα τις 50". Είχα ψηθεί πολύ με τη σειρά S20 της Panasonic. Είναι και θέμα ψυχολογίας ότι παίρνεις Panasonic και καλά. Σίγουρα είναι πολύ καλές, αλλά δεν νομίζω να είναι και τόσο χάλια η LG. 50" είναι αυτές!

 

Από εκεί και πέρα υπάρχει και αυτή (LCD):

http://www.electroworld.gr/site/product.jsp?catid=10098821&cmicc=skroutz

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τηλεόραση με φως να χτυπάει από μπροστά την TV δεν γίνεται να δεις όπως και να το κάνουμε. Δεν είναι σωστό έτσι και αλλιώς.

Αλίμονο, δε συζητάμε το να έχεις αναμμένο φως μπροστά στην τηλεόραση! Αλλά δεν είναι μόνο τα αναμμένα φώτα το πρόβλημα, υπό καθημερινές συνθήκες. Ακόμα και ένα ανοιχτό παράθυρο δημιουργεί ενοχλητικές αντανακλάσεις, αν η οθόνη δεν έχει την κατάλληλη επίστρωση. Εμένα βέβαια αυτά δε με αγγίζουν, αφού όταν βλέπω ταινία, επικρατεί πίσσα σκοτάδι στο δωμάτιο, αλλά ο άλλος έχει τα δικά του "χούγια" ...

Σημ: Την LG δεν την υποτιμώ καθόλου σαν εταιρεία! Κάθε άλλο παρά "δευτεράντζα" θα την έλεγα. Εντάξει, άμα σου τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια, αγοράζεις kuro και ξεμπερδεύεις (και με τα θέματα ουσίας και με τα θέματα prestige! ) , αλλά πραγματικά γελάω με όσους κοιτάζουν με μισό μάτι τους Κορεάτες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλίμονο, δε συζητάμε το να έχεις αναμμένο φως μπροστά στην τηλεόραση! Αλλά δεν είναι μόνο τα αναμμένα φώτα το πρόβλημα, υπό καθημερινές συνθήκες. Ακόμα και ένα ανοιχτό παράθυρο δημιουργεί ενοχλητικές αντανακλάσεις, αν η οθόνη δεν έχει την κατάλληλη επίστρωση. Εμένα βέβαια αυτά δε με αγγίζουν, αφού όταν βλέπω ταινία, επικρατεί πίσσα σκοτάδι στο δωμάτιο, αλλά ο άλλος έχει τα δικά του "χούγια" ...

Σημ: Την LG δεν την υποτιμώ καθόλου σαν εταιρεία! Κάθε άλλο παρά "δευτεράντζα" θα την έλεγα. Εντάξει, άμα σου τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια, αγοράζεις kuro και ξεμπερδεύεις (και με τα θέματα ουσίας και με τα θέματα prestige! ) , αλλά πραγματικά γελάω με όσους κοιτάζουν με μισό μάτι τους Κορεάτες...

 

Ας μπω και εγω στο θεμα επειδη ειμαι κατοχος Plasma Tv . LG 2500 παλιο μοντελο αλλα "κενταει " !!!

 

Λοιπον και εγω οταν βλεπω ταινιες δεν υπαρχει καθολου φως...Η LG ειναι ιδανικη για ταινιες !!! Μετανιωσα που στο δωματιο πηρα samsung..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλίμονο, δε συζητάμε το να έχεις αναμμένο φως μπροστά στην τηλεόραση! Αλλά δεν είναι μόνο τα αναμμένα φώτα το πρόβλημα, υπό καθημερινές συνθήκες. Ακόμα και ένα ανοιχτό παράθυρο δημιουργεί ενοχλητικές αντανακλάσεις, αν η οθόνη δεν έχει την κατάλληλη επίστρωση. Εμένα βέβαια αυτά δε με αγγίζουν, αφού όταν βλέπω ταινία, επικρατεί πίσσα σκοτάδι στο δωμάτιο, αλλά ο άλλος έχει τα δικά του "χούγια" ...

Σημ: Την LG δεν την υποτιμώ καθόλου σαν εταιρεία! Κάθε άλλο παρά "δευτεράντζα" θα την έλεγα. Εντάξει, άμα σου τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια, αγοράζεις kuro και ξεμπερδεύεις (και με τα θέματα ουσίας και με τα θέματα prestige! ) , αλλά πραγματικά γελάω με όσους κοιτάζουν με μισό μάτι τους Κορεάτες...

Κάποια φίλτρα υπάρχουν, αλλά το γυαλί, είναι γυαλί.

Η TV κοιτάει ακριβώς το παράθυρο. Όταν το έχω ανοιχτό, δεν μπορώ να παίξω σκοτεινό Game, όπως θα είναι δύσκολο σε οποιαδήποτε TV.

Το γενικό φως στο δωμάτιο είναι πιο χαλαρή κατάσταση.

 

Δεν είναι θέμα Κορεάτικης ή Γιαπωνέζικης. Απλά η Panasonic έχει όνομα στις Plasma.

 

Μάλλον στη θέση σου θα χτύπαγα την 50άρα LG...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάποια φίλτρα υπάρχουν, αλλά το γυαλί, είναι γυαλί.

Η TV κοιτάει ακριβώς το παράθυρο. Όταν το έχω ανοιχτό, δεν μπορώ να παίξω σκοτεινό Game, όπως θα είναι δύσκολο σε οποιαδήποτε TV.

Το γενικό φως στο δωμάτιο είναι πιο χαλαρή κατάσταση.

 

Δεν είναι θέμα Κορεάτικης ή Γιαπωνέζικης. Απλά η Panasonic έχει όνομα στις Plasma.

 

Μάλλον στη θέση σου θα χτύπαγα την 50άρα LG...

 

+1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...