elenicat Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Καλησπέρα! Πριν πέντε χρόνια είχα κάνει την πρακτική μου άσκηση σε κάποιο εργαστήριο. Όταν είχα πληρωθεί μου είχαν δοθεί κάποιες αποδείξεις στις οποίες φαινόταν ότι είχαν γίνει κρατήσεις για το ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι μου έχει αποδοθεί αριθμός μητρώου ΙΚΑ, και αν ναι πως μπορώ να τον βρω; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
black_widow Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Στην πρώτη μου εργασία ναι μεν δεν είχα βγάλει αριθμό μητρώου ΙΚΑ ( δε μας το είχαν πει και εγώ νόμιζα ότι βγαίνει αυτόματα ένα πράγμα - ) αλλά τα ένσημα είχαν μπει . Μας είχανε δώσει τις βεβαιώσεις ενσήμων με σημείωση κάτω κάτω ότι πρέπει να πάμε να βγάλουμε αριθμό μητρώου ΙΚΑ προσκομίζοντας τις βεβαιώσεις. Το αμέλησα και στη δεύτερη εργασία ( ένα χρόνο μετά ) με πρόσληψη απέκτησα αριθμό μητρώου ΙΚΑ προσκομίζοντας πρόσληψη από τη δεύτερη εργασία. Τα ένσημα και της πρώτης εργασίας φαίνονται κανονικά. Η διαδικασία αυτή έγινε αφού ρώτησε ο εργοδότης υπάλληλο του ΙΚΑ στο οποίο υπαγόταν . Κοινώς ότι σου έχουν γίνει κρατήσεις για το ΙΚΑ δε σημαίνει ότι αυτόματα σου αποδίδεται αριθμός μητρώου ΙΚΑ , εσύ πας και απογράφεσαι στο ΙΚΑ . Για το εάν μπορείς να απογραφείς στο ΙΚΑ χρησιμοποιώντας τις βεβαιώσεις ενσήμων εργασίας πριν από 5 χρόνια ή εάν θα χρησιμοποιήσεις μελλοντική πρόσληψη για να απογραφείς στο ΙΚΑ πρέπει να ρωτήσεις στο ΙΚΑ.
salliara Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 A, ποτέ δεν ξέρεις. Εγω οταν πηγα να ζητήσω να μου βγάλουν αριθμό, μου είπαν οτι είμαι ήδη γραμμένη, απο το ΙΚΑ της Πάρου. οτι να ναι. Που προφανώς το είχε κάνει ενας αφεντικός που είχα τοτε, για να ναι καλυμμένος στον έλεγχο μάλλον, αν και δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται να στο βγάλει άλλος, τα κονέ βλέπεις.. οπως κ να χει, να πας να ρωτήσεις εκει.
black_widow Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 A, ποτέ δεν ξέρεις. Εγω οταν πηγα να ζητήσω να μου βγάλουν αριθμό, μου είπαν οτι είμαι ήδη γραμμένη, απο το ΙΚΑ της Πάρου. οτι να ναι. Που προφανώς το είχε κάνει ενας αφεντικός που είχα τοτε, για να ναι καλυμμένος στον έλεγχο μάλλον, αν και δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται να στο βγάλει άλλος, τα κονέ βλέπεις.. οπως κ να χει, να πας να ρωτήσεις εκει. Ε ναι θα μου πεις στην Ελλάδα είμαστε. Οπότε καταλήγουμε ότι δεν ξέρουμε εάν έχει αριθμό μητρώου ΙΚΑ ή όχι.
pournaras Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Στην πρώτη μου εργασία ναι μεν δεν είχα βγάλει αριθμό μητρώου ΙΚΑ ( δε μας το είχαν πει και εγώ νόμιζα ότι βγαίνει αυτόματα ένα πράγμα - ) αλλά τα ένσημα είχαν μπει . Μας είχανε δώσει τις βεβαιώσεις ενσήμων με σημείωση κάτω κάτω ότι πρέπει να πάμε να βγάλουμε αριθμό μητρώου ΙΚΑ προσκομίζοντας τις βεβαιώσεις. Το αμέλησα και στη δεύτερη εργασία ( ένα χρόνο μετά ) με πρόσληψη απέκτησα αριθμό μητρώου ΙΚΑ προσκομίζοντας πρόσληψη από τη δεύτερη εργασία. Τα ένσημα και της πρώτης εργασίας φαίνονται κανονικά. Η διαδικασία αυτή έγινε αφού ρώτησε ο εργοδότης υπάλληλο του ΙΚΑ στο οποίο υπαγόταν . Κοινώς ότι σου έχουν γίνει κρατήσεις για το ΙΚΑ δε σημαίνει ότι αυτόματα σου αποδίδεται αριθμός μητρώου ΙΚΑ , εσύ πας και απογράφεσαι στο ΙΚΑ . Για το εάν μπορείς να απογραφείς στο ΙΚΑ χρησιμοποιώντας τις βεβαιώσεις ενσήμων εργασίας πριν από 5 χρόνια ή εάν θα χρησιμοποιήσεις μελλοντική πρόσληψη για να απογραφείς στο ΙΚΑ πρέπει να ρωτήσεις στο ΙΚΑ. Θεωρητικα ειχες αριθμο, και ο δευτερος εργοδοτης ρωτωντας τον υπαλληλο, αυτος βρηκε τον αριθμο και σου προσθεσε και τα νεα ενσημα. Δε νομιζω να μπαινουν ενσημα χωρις αριθμο.
xri_ni Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2011 Mα πως γινεται να σου βγαλει αλλος αμα και μαλιστα χωρις να το ξερεις?Εγω οταν πηγα να βγαλω θελανε ταυτοτητα εκτος των αλλων.
pournaras Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Mα πως γινεται να σου βγαλει αλλος αμα και μαλιστα χωρις να το ξερεις?Εγω οταν πηγα να βγαλω θελανε ταυτοτητα εκτος των αλλων. Απ' την αλλη, πως γινεται να βαλεις εσημα σε καποιον χωρις αμα; Αφου ακομη και το συστημα (αν πας μεσω ιντερνετ), δεν τη προχωρα τη διαδικασια, και τωρα θελει οπωσδηποτε και το αμκα (για το οποιο μου το εβγαλαν χωρις να το ξερω, και χωρις ταυτοτητα, απλα μετα τον πρωτο μηνα προσληψης μου το εστειλαν αν θυμαμαι καλα μαζι με την πρωτη κατασταση ενσημων).
black_widow Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2011 Θεωρητικα ειχες αριθμο, και ο δευτερος εργοδοτης ρωτωντας τον υπαλληλο, αυτος βρηκε τον αριθμο και σου προσθεσε και τα νεα ενσημα. Δε νομιζω να μπαινουν ενσημα χωρις αριθμο. Δεν είπα αυτό , πήγα , έκανα απογραφή κανονικά μόνη μου στο ΙΚΑ της περιοχής μου έχοντας ανάμεσα στα δικαιολογητικά τη πρόσληψη από το δεύτερο εργοδότη. Και το χαρτί που έχω δηλαδή γράφει ημερομηνία απογραφής ένα έτος μετά από την πρώτη απασχόληση μου. Το ερώτημα που έγινε τότε ήταν αν θα απογραφόμουν με δικαιολογητικό τη βεβαίωση ενσήμων του πρώτου ή την πρόσληψη του δεύτερου. Οι εγγραφές στην ΑΠΔ ξέρω από την πρακτική ότι μπορούσαν να γίνουν και χωρίς να έχουν το ΑΜ ΙΚΑ σου ( οπωσδήποτε ΑΦΜ χρειάζονταν ) , βέβαια κάποια στιγμή θα έπρεπε να συμπληρωθεί και το αντίστοιχο πεδίο με τον αριθμό μητρώου τον οποίο τον μαθαίνουν έχοντας μόνο το Όνομα και το ΑΦΜ από υπάλληλο του ΙΚΑ , δε θα κάθονται να ψάχνουν τον τάδε εποχικό να τον βρουν να του ζητήσουν το ΑΜ ΙΚΑ. Απ' την αλλη, πως γινεται να βαλεις εσημα σε καποιον χωρις αμα; Αφου ακομη και το συστημα (αν πας μεσω ιντερνετ), δεν τη προχωρα τη διαδικασια, και τωρα θελει οπωσδηποτε και το αμκα (για το οποιο μου το εβγαλαν χωρις να το ξερω, και χωρις ταυτοτητα, απλα μετα τον πρωτο μηνα προσληψης μου το εστειλαν αν θυμαμαι καλα μαζι με την πρωτη κατασταση ενσημων). Αν θυμάμαι καλά στην ΑΠΔ μπορούσες να κάνεις την καταχώρηση βάζοντας στη θέση του 000... , θα σου επέστρεφε βέβαια μετά ως λάθος κάποια στιγμή που θα έπρεπε να διορθώσεις. Πλέον ζητάνε και ΑΜ ΙΚΑ και ΑΜΚΑ κατευθείαν οι εργοδότες , δε μιλάω για τώρα , πριν 5 χρόνια που είχε δουλέψει η topic starter δε το χρειάζονταν αρχικά το ΑΜ. Mα πως γινεται να σου βγαλει αλλος αμα και μαλιστα χωρις να το ξερεις?Εγω οταν πηγα να βγαλω θελανε ταυτοτητα εκτος των αλλων. Για λίγα άτομα off de record μπορεί να το κάνει ο εργοδότης , στα πολλά άτομα είναι το πρόβλημα . Μου είχε ζητηθεί κάποτε να κάνω ερώτημα στην υπεύθυνη του τμήματος μητρώου γιατί έπρεπε να αποκτήσουν ΑΜ ΙΚΑ πολλά άτομα και θέλανε να επιταχύνουν τη διαδικασία και έφαγα άκυρο από την υπεύθυνη , μου είπε για ένα - δύο άτομα γίνεται αλλά για τόσα πολλά μόνο με εξουσιοδότηση των ατόμων στην εταιρεία ότι θα προσκομίσει η εταιρεία τα χαρτιά για την απογραφή τους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα