Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πρέπει να αλλάξω το όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ του πατρικού μου, γιατί ο πατέρας μου έχει πεθάνει. Το θέμα είναι πρώτον ότι έχουν περάσει 2,5 χρόνια και δεύτερον ότι το σπίτι είναι στο όνομα της μητέρας μου της αδερφής μου και στο δικό μου. Θα έχουμε κάποιο πρόστιμο επειδή δεν το αλλάξαμε εδω και 2,5 χρόνια? τι χαρτιά χρειάζοντε για να γίνει η αλλαγή? και πρέπει να πάμε και οι τρεις?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Μάλλον εδώ είσαι: http://www.dei.gr/default.aspx?id=31143&nt=18&langid=1

Ουσιαστικά εκτός από τα κλασσικά (ταυτότητα/αποδεικτικό ΑΦΜ/ένα λογαριασμό) θέλει και το συμβόλαιο για να δει το όνομα του ιδιοκτήτη από το συβόλαιο (λογικά το δικό σου θα έχει πάνω αν έχεις κληρονομήσει το σπίτι κι έχει ολοκληρωθεί η αποδοχή κηρονομιάς).

Όχι δεν υπάρχει κάποιο πρόστιμο.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που αναφέρεται πως θέλει δήλωση/πιστοποιητικό από εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο, δε θυμάμαι αν το ήθελε αυτό παλιά (νομίζω όχι). Ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσεις κανά 50άρι σε κάποιον πτυχιούχο ηλεκτρολόγο για να το πάρεις.

Εδώ που μένω εγώ το όνομα είναι ακόμα σε μια πεθαμένη πάνω από 5 χρόνια, δε το αλλάζω έτσι για πλάκα. Δε τρέχει τίποτα, όσο πληρώνεις τους λογαριασμούς.

Δημοσ.

Θέλει το χαρτί του θανάτου και να πάνε όλοι(!) οι κληρονόμοι, τουλάχιστον σε μια τέτοια περίπτωση με ΟΤΕ ετσι είχαμε κάνει.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη περίπτωση, αν δε σας άφησε τίποτα μπορείς να το αφήσεις απλήρωτο, ειδικά τώρα με το ΕΤΑΚ, και αφού στο κόψουν οριστικά ανοίγεις νεο λογαριασμό και τους λές να πάνε να τον ψάξουν να του τα ζητήσουν.

Δημοσ.

Μάλλον εδώ είσαι: http://www.dei.gr/default.aspx?id=31143&nt=18&langid=1

Ουσιαστικά εκτός από τα κλασσικά (ταυτότητα/αποδεικτικό ΑΦΜ/ένα λογαριασμό) θέλει και το συμβόλαιο για να δει το όνομα του ιδιοκτήτη από το συβόλαιο (λογικά το δικό σου θα έχει πάνω αν έχεις κληρονομήσει το σπίτι κι έχει ολοκληρωθεί η αποδοχή κηρονομιάς).

Όχι δεν υπάρχει κάποιο πρόστιμο.

Μου κάνει εντύπωση πάντως που αναφέρεται πως θέλει δήλωση/πιστοποιητικό από εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο, δε θυμάμαι αν το ήθελε αυτό παλιά (νομίζω όχι). Ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσεις κανά 50άρι σε κάποιον πτυχιούχο ηλεκτρολόγο για να το πάρεις.

Εδώ που μένω εγώ το όνομα είναι ακόμα σε μια πεθαμένη πάνω από 5 χρόνια, δε το αλλάζω έτσι για πλάκα. Δε τρέχει τίποτα, όσο πληρώνεις τους λογαριασμούς.

Αυτο γινεται αν, οπως λεει και το λινκ, εχει ληξει το προηγουμενο. Νοιζω σαν οριο εχουν τα 15 χρονια, οποτε αν εχουν περασει 15 χρονια απο την τελευταια φορα που εγινε σχεδιο ηλεκτρολογου τοτε θελει νεο (για το χρονικο οριο δεν ειμαι σιγουρος, αλλα για τη διαδικασια ναι). Αυτο συμβαινει ακομη κι αν πας να νοικιασεις κατι και πας να παρεις τη δεη στο ονομα σου, αν εσαι "τυχερος" και εισαι στο χρονικο οριο.

Σε αυτες τις περιπτωσεις λοιπον, θα πληρωσεις το (70αρι μονοφασικο, 90αρι τριφασικο, για την Αρτα), μονο για τη θεωρηση στο συλλογο ηλεκτρολογων, ΣΥΝ το κοστος του ηλεκτρολογου που θα στο φτιαξει (αλλο κανα 50-100αρι).

Δημοσ.

Μάλιστα, ενδιαφέρουσα παρατήρηση και πληροφορίες.

(Καλά σε εμένα έχει σίγουρα λήξει, οπότε άσ'το στη πεθαμένη...)

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

δικαιολογητικά αν είναι μονοφασικό:

Ast.ταυτότητα!
ΑΦΜ
πιστοποιητικό ηλεκτρολόγου
συμβόλαιο ακινητου
απόδειξη ΔΕΗ
+0.56 euro λεπτά ανά τετραγωνικό

τα στοιχεια τα έδωσα σύμφωνα με την εξυπηρέτηση πελατών τις ΔΕΗ 11770

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...