Meraklis56 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 φίλε Hellbroth,μου ήρθε μια ιδέα για εφαρμογή,είναι ιδανική για κιθαρίστες,μουσικούς. Θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί μια εφαρμογή η οποία να διαβαζει αρχεία(κατα προτίμηση html) που να περιέχουν στίχους και συγχωρδίες και αυτόματα κατα την διάρκεια του κομματιού να κατεβαίνει(scroll) κάτω; Δεν χρειάζεται να πρέπει αυτόματα να κατεβάζει η εφαρμογή την σελίδα,απλά να υπάρχουν τα html αρχεία στην κάρτα μνήμης. Και το ιδανικότερο είναι να μπορεί ο χρήστης να ορίζει και την σειρά δηλαδή εισαγωγή κουπλέ ρεφρέν κουπλέ 2 ρεφρεν (και εδώ να πηγαίνει αυτόματα στο ρεφρεν). Μακάρι να μπορούσα να προγραμματίσω εγώ ένα τέτοιο πρόγραμμα.Σε λίγο καιρό όμως
Hellbroth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 φίλε Hellbroth,μου ήρθε μια ιδέα για εφαρμογή,είναι ιδανική για κιθαρίστες,μουσικούς. Θα ήταν εφικτό να δημιουργηθεί μια εφαρμογή η οποία να διαβαζει αρχεία(κατα προτίμηση html) που να περιέχουν στίχους και συγχωρδίες και αυτόματα κατα την διάρκεια του κομματιού να κατεβαίνει(scroll) κάτω; Δεν χρειάζεται να πρέπει αυτόματα να κατεβάζει η εφαρμογή την σελίδα,απλά να υπάρχουν τα html αρχεία στην κάρτα μνήμης. Και το ιδανικότερο είναι να μπορεί ο χρήστης να ορίζει και την σειρά δηλαδή εισαγωγή κουπλέ ρεφρέν κουπλέ 2 ρεφρεν (και εδώ να πηγαίνει αυτόματα στο ρεφρεν). Μακάρι να μπορούσα να προγραμματίσω εγώ ένα τέτοιο πρόγραμμα.Σε λίγο καιρό όμως @Tzimmys Ευχαριστω πολυ . @Meraklis56 Ευχαριστω για την ιδεα σου και το χρονο σου . Ναι ειναι πολυ καλο μιας και εγω παιζω κιθαρα για 8-9 χρονια. Λοιπον στο θεμα : Η λυση με μια γρηγορη ματια θα ηταν να δινεις τη διαρκεια του κομματιου η οποια θα λειτουργουσε σαν χρονοδιακοπτης και μετα με ενα σχετικο delay θα κατεβαινει προς τα κατω μεχρι το τελος. Τωρα γιαυτο με τα κουπλε , ρεφρεν πρεπει να σκεφτω ενα τροπο για να θετω break points στο κειμενο ωστε να θετεις εσυ τη σειρα με την οποια θες να τα παιξεις. Προτασεις επεκτασης : Οι παρτιτουρες και στιχοι μπορουν να καλουνται απο feed μεσα απο καποιο site πχ : http://kithara.vu/ Ενα κουμπι για να παιζει σε επαναληψη. Ενα κουμπι για διακοπη και επαναφορα στην αρχη. Ενα κουμπι για παυση. Τελος σε περιπτωση που εχεις το κομματι στη συσκευη σου να θετεις το path και να το παιζει παραλληλα. (Οπως πχ με το guitar pro) Ωστε να μπορεις να προβαρεις.
Meraklis56 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 πέτυχα σε κιθαρίστα!κομπλέ! ναι ακριβώς,έτσι το σκεφτόμουν και εγώ!νομίζω οτι τα πιο πολλά sites,οί τουλάχιστον οι παρτιτούρες δεν ξεχωρίζουν κουπλέ,ρεφρεν,solo άρα ίσως να χρειάζεται ο χρήστης να βάζει αυτά τα break points και με ποιά σειρά. αν μπορέσεις να βάλεις και υποστήριξη τουλάχιστον για τα βασικά site,το πρόγραμμα θα ναι πολύ ωραίο.Όπως ultimate-guitar.com επίσης 2ον πράγματα είναι τα χρώματα και πόσο οικονομικά σε ενέργεια είναι.Δηλαδή όχι άσπρο background και μαύρα γράμματα,σε 1 ώρα η μπαταρία θα ναι άδεια!!Αν υπάρχει και επιλογή για ρύθμιση φωτεινότητα,ακόμα καλύτερα! Αλλά δεν γνωρίζω πόσο δύσκολα είναι αυτά τα πράγματα.
Hellbroth Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Ειμαι στο αρχικο στααδιο για την ωρα και θελει δουλεια!!! Για την ωρα διαβαζει κειμενο απο txt. Θελει μια μετατροπη για να διαβαζει μεσα απο τη καρτα το οποιο δεν ειναι πολυ δυσκολο. Φτιαχνω λιγο αυτο με το autoScroll ειναι που με εχει κουρασει. Θελει λιγο Υπομονη. Εαν φτιαχτει αυτο μετα θα βαλω απλα ενα κουμπι που θα σου δινει την επιλογη να διαλεξεις απο που θες να κανεις Import την παρτιτουρα και ολα καλα. Το χρωμα του background ειναι μαυρο με ασπρα γραμματα για την ωρα κοιτα ποιο πολυ να βελτιωσω τη λειτουργια παρα το Design.
antonl Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Απλά ένα μπραβό για την καλή θέληση και την ταχύτητα από μένα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Τα respect μου στον t.s. Πολλα μπραβο οχι μονο για την ιδεα και την πραξη, αλλα και για το ενδιαφερον και την αμεσοτητα. Παραδειγμα προς μιμηση. Και μια συμβουλη. Μην χαραμιστεις στην Ελλαδα/Ελληνικη αγορα εργασιας Ανεξαρτητα απο τις εξαιρετικες/μετριες/λιγοστες προγραμματιστικες σου ικανοτητες το λεω αυτο. Αναφερομαι στην νοοτροπια σου που δεν επιβιωνει στην Ελλαδα, αλλα αμοιβεται αναλογως σε πολιτισμενες χωρες. Συνεχισε.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 παντος σε θαβμαζω παρα πολυ!!! να σε ρωτησω εσυ τις εφαρμογες με πιο προγραμμα τις φτιαχνεις;
arxaggelos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2011 Καλως θα πρεπει να το ψαξω παραπανω γιατι γενικα απο τι ελεγε στο API σχεδον ολα δουλευουν μεσω του Internet. Μου μενει να παρω τα δεδομενα σε real time χρονο. Θα μου παρει λιγο μιας και εχω δουλεψει με feeds μονο σε Scala. Με το Design εισαι εντάξει? Το άφησα ετσι για να ειναι απλό και λειτουργικο χωρίς πολλά πολλά. Υ.Σ Γραψε ακυρο υπαρχει πολυ ποιο ευκολος τροπος.......Πω ωρες ωρες ειμαι χαζος. Με συνγχωρεις... Προς το παρων το τεσταρω στον emulator απο αυριο το θα περασω σε μερικα τηλεφωνα συμφοιτητων μου μπας και δημιουργει καποιο προβλημα σε κινητα κλπ. Δωσε μου λιγες μερες μονο για να δω τι παιζει με το μαρκετ. Συγνωμη και παλι για το λαθος μου πριν καταλαβα λαθος. Θα το τεσταρω πανω σε: 1). HTC Desire HD 2). HTC Wildfire 3). Samsung Galaxy Ace Περιγραφή: Τρεχετε την εφαρμογη και σας τοποθετει κατευθειαν στο site ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (http://oasth.gr/tools/busTimes.php) απο εκει μπορειτε να διαλέξεται τη γραμμή σας, την κατεύθυνση και επειτα την σταση σας πατωντας το πληκτρο προβολη σας εμφανιζεται το όχημα και ο χρόνος που υπολείπεται για την άφιξη στην στάση. Φτιαχτηκε με Eclipse Helios σε Platform Android 2.2 με API 8. Requirements: 1). Συνδεση στο Ιντερνετ. 2). Android 2.2 το λιγοτερο. Κοστος: Τιποτα. Φίλε μου συγχαρητήρια κι από μένα για την ταχύτητα σου και για το αποτέλεσμα! Φαίνεται πολύ καλή η εφαρμογή. Μόλις την τεστάρεις πες μας. Πολύ ωραίος
Hellbroth Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Να εξηγησω κατι. Δεν εχω σκοπο να δουλεψω στην ελλαδα ειμαι γνωστης του τι γινεται. Παρολαυτα ευχαριστω για τι συμβουλη σου εχεις απολυτο δικιο δυστηχως η ευτιχως :/ Στο πανεπιστιμιο μου μας δινεται η ευκαιρια να δουλεψουμε σε Microsoft, Google , IBM, General Electrics και αλλες τετοιες μεγαλες εταιριες. Ο πρωτος και κυριος λογος που κανω οτι κανω ειναι για να επεκτινω τις γνωσεις μου και επειτα να βοηθησω και τι χωρα μου με αυτο το λιγο που μπορω. Σαφως και εχω πολλα ακομα να μαθω αλλα. Δεν ασχολουμε μονο με Android μεσα στα χρονια των σπουδων μου εχω μαθει ενα πραγμα για να επιβιωσω σε αυτον τον τομεα πρεπει να εχω την ικανοτητα να προσαρμοζομαι σε οτιδηποτε καινουργιο ετσι εχω δουλειψει με : Γλώσσες Προγραματισμου: Pascal,Visual Basic, C, C++, C#, Java, Php, Scala, Alegro. Frameworks: Xna, OpenGL , Cuda, Android. Markup Language: Html Style sheet language: CSS Π.χ Τωρα στο πανεπιστιμιο φτιαξαμε μια εφαρμογη η οποια διαβαζει ακτινογραφιες και βρησκει ογκους!!! Και παρολαυτα δε σταματαει εδω εχω να μαθω απειρα πραγματα ακομα. Απλα για την ωρα με το Android δεν εχω ιδεες οποτε χαρη στη βοηθεια σας επεκτινω τις γνωσεις μου. Μπορω να παρω μια ιδεα και να την παω παραπερα εκει που ξαλωνω ειναι με το απο που να αρχησω αν και εχω και δικα μου Project. Με λιγα λογια απλα συμπληρωνω πραγματα στο βιογραφικο μου. Τωρα στο θεμα πως τα φτιαχνω: http://www.youtube.com/watch?v=SUOWNXGRc6g Οπως ειπα και ποιο πριν αν ακολουθησεις εδω τις οδηγιες θα εχεις οτι χρειαζεται για να αρχησεις μη κολωνεις 10 λεπτα υποθεση ειναι και μετα αρχίζεις.
Hellbroth Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Εχω φτιαξει τη λειτουργικοτητα για το autoscrolling αλλα εχω ενα τεραστιο προβλημα απο οτι φενεταια στο Android σε αντιθεση με windows,c#,java δεν υπαρχουν file choosers και πρεπει να κανεις ολοκληρη διαδικασια για να φτιαξεις εναν δικο σου και συνανταω τρελα bugs θα αργησει λιγο.
Hellbroth Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2011 Εχω μπλεξει με το πανεπιστημιο εχασα ολα μου τα αρχεια απο το πουθενα και πρεπει να ξανακανω τις εργασιες μου.... Εκτος αφτου μου μπλοκαραν τη καρτα στη τραπεζα και δε μπορω να δημιουργησω τον λογαριασμο για να κανω upload τα apps. Δουλευω λιγο στην βελτιωση και τον δυο εφαρμογων ομως. Για την ιδεα με τα λεωφορια προσθετω ενα συστημα για Handling run time changes και καθως επισης την δυνατοτητα να κανεις Zoom. Για την δευτερη ιδεα βελτιωνω το GUI μιας και δεν ειναι οτι καλυτερο, προσπαθω να προσθεσω την δυνατοτητα χρησης html αρχειων οπως ειχε ζητηθει εξαρχής και μερικες μικρο βελτιωσουλες στο θεμα του animation. Ελπιζω να ειστε ολοι καλα και συγνωμη για την καθυστερηση και τιχον απογοητευση.
antonl Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Τι «απογοήτευση» μωρέ. Δε σου βάλαμε και deadline και ρήτρα αν δε τηρηθεί Όποτε βρεις χρόνο εμείς εδώ θα μαστε.
Hellbroth Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Τι «απογοήτευση» μωρέ. Δε σου βάλαμε και deadline και ρήτρα αν δε τηρηθεί Όποτε βρεις χρόνο εμείς εδώ θα μαστε. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου να σε καλα. Η ωρα 2:45 το πρωι αλλαξα λιγο το GUI στην δευτερη εφαρμογη ωστε να ειναι ποιο user friendly. Απο οτι φενεται βρηκα και τη λυση στο θεμα του html οποτε ισως εχω την ευκαιρια να αναπαραγω something really cool Ελπίζω να σας αρέσει.
Lanike71 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2011 Φίλε μου μπράβο και πάλι μπράβο για τη συνολική σου συμπεριφορά,άσχετα από το πόσο καλές εφαρμογές φτιάχνεις. Θα σου έλεγα να μείνεις για πάντα εκεί για να νιώθεις ότι πραγματικά είσαι μέλος της κοινωνίας,ότι προσφέρεις και σου προσφέρουν,αλλά θα πρέπει επίσης να πω ότι τέτοια άτομα χρειάζεται η Ελλάδα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα