mchls Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Καλησπερα παιδες και παιδουλες... Θα θελα να μου προτεινετε ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προγραμματα γνωριζετε, σχετικα με το να μετατρεπω δισκακια DVD ή CD σε εικονα .ISO... Αν μπορουσατε να λεγατε και το ΓΙΑΤΙ μου το προτεινετε θα ημουν υποχρεος...
Sarandis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2011 (επεξεργασμένο) Εγώ χρησιμοποιώ το alcohol120% χρόνια, δε μου έχει βγάλει ποτέ πρόβλημα και υποστηρίζει καμιά 10αρια τύπους images. Επεξ/σία 9 Νοεμβρίου 2011 από Sarandis
flik Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Το Imgburn, γιατί ούτως ή άλλως το χρησιμοποιώ για εγγραφή δεδομένων σε cd/dvd. Κάνει και για build iso απο φακέλους και απο δίσκο.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 flik αποτι εχω παρατηρησει το imgburn εχει παρομοιο gui με τον dvddecrypter..και νομιζω δεν ειμαι σιγουρος..οτι κανουν παρομοια δουλεια
flik Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Απο τον ίδιο προγραμματιστή ξεκίνησε. Δεν κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά, μιας και το dvd decrypter χρησιμοποιούνταν όπως λέει το όνομα του για rip ταινιών αφαιρώντας το κλείδωμα των dvd. Το Imgburn ξεκίνησε για εγγραφή images σε δίσκο, και για εξαγωγή δίσκου σε εικονικό αρχείο και μετά πρόσθεσαν και τη δυνατότητα εγγραφής folders/files σε δίσκο, τη δημιουργία iso απο φακέλους/αρχεία, την εγγραφή cd ήχου αφού φτιάξεις ένα .cue file πάλι μέσα απο το πρόγραμμα κτλ κτλ. Πρόκειται μάλλον για το πιο αξιόπιστο πρόγραμμα εγγραφής δίσκων, είναι δωρεάν, ενώ βελτιώνεται συνεχώς με τεράστιο changelog κάθε φορά. Γι' αυτό είπα οτι για δημιουργία iso το χρησιμοποιώ μιας και είναι απο τα προγράμματα που πάντα έχω εγκατεστημένο.
micos000 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2011 Για γενική μετατροπή image burn είναι υπεραρκετό και δωρεάν. Υπάρχει και τα προγράμματα διαχείρισης iso όπως ultraiso, poweriso, magiciso κτλ αλλά δεν είναι δωρεάν, βασικά μόνο το ultra iso σου φτάνει από αυτά. Μετά έρχονται τα προγράμματα που έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται και να κάνουν mount τα iso όπως το alcohool120% και το Daemon tools lite (το 2ο δωρεάν αλλά με adwares). Τα dvd video είναι άλλο καπέλο και αν είναι αυθεντικά δισκάκια ταινιών δεν τα διαχειρίζονται τα παραπάνω προγράμματα. Εκεί πρέπει να δουλέψεις με προγράμματα που μπορούν να κάνουν decrypt και να ξεκλειδώνουν τα dvd. Εδώ χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα σαν το dvdfab (το decrypter είναι δωρεάν, αλλά η full έκδοση είναι trial) ή το anydvd το οποίο επιτρέπει σε απλά προγράμματα όπως το dvd shrink ή το dvd decrypter να ξεκλειδώνουν τα αυθεντικά δισκάκια. Μιλάμε πάντα για δημιουργία backup των αυθεντικών ταινιών που έχουμε.
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 flik εγω προσωπικα χρησιμοποιω, infrarecorder dvddecrypter και ultraiso clonecd (απτον θειο)..για προσωπικη χρηση ομως παντα ετσι? οπως ειπε και micos "Μιλάμε πάντα για δημιουργία backup των αυθεντικών ταινιών που έχουμε". με αυτα τα 4 ειμαι υπερκαλυμμενος!
micos000 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 flik εγω προσωπικα χρησιμοποιω, infrarecorder dvddecrypter και ultraiso clonecd (απτον θειο)..για προσωπικη χρηση ομως παντα ετσι? οπως ειπε και micos "Μιλάμε πάντα για δημιουργία backup των αυθεντικών ταινιών που έχουμε". με αυτα τα 4 ειμαι υπερκαλυμμενος! Δεν φτάνουν, θέλεις και την αλεπού για το decrypter.
flik Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ναι όντως δεν φτάνουν.Έχω να κάνω rip αρκετά χρόνια, αλλά τώρα το fvffab hd decrypter είναι η πιο αξιόπιστη λύση. Πάντα ήταν καλό, αλλά πλέον δεν έχουν μείνει και πολλά. Πέρασαν οι εποχές του dvddecrypter, και του ripit4me...καλές εποχές. Ξεφεύγουμε απο το θέμα.. Στον topic starter, ξαναλέω, για μετατροπές disc->iso μπορείς πολύ εύκολα με το δωρεάν imgburn, και το κρατάς και για burning...Για δύσκολες καταστάσεις εγγραφής είναι η μόνη λύση άρα αξίζει να το έχεις στο σύστημά σου.
mchls Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Λοιπον, παιδες να ειστε καλα για τις προτασεις σας, θα τα δοκιμασω και θα αποφασισω ποιο με βολευει και μου χρησιμευει καλυτερα ! ! !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα