kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Παιδιά εδώ και κανα 2 τρείς μέρες ο υπολογιστής μου τρώει κάτι περίεργα σκαλώματα.ξαφνικά ενώ μπορεί να γράφω κολλάει το πληκτρολόγιο και πετάει μπλέ οθόνη... μέχρι πριν δεν είχε κάποιο θέμα(αν και τις τελευταίες 2 βδομάδες είχε πετάξει 2-3 φορές).δεν το είχα θεωρήσει ανησυχητικό όμως... πρέπει να πώ οτι από θερμοκρασίες είμαι μια χαρά...λέτε να είναι θέμα bios(οπότε να κάνω ένα bios update just in case;) ή φαίνεται (όπως νομίζω) να τα φτύνει η μητρική;;;
Thanos1972 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Παρε μια φωτογραφια απο το bsod και ποσταρε την εδω.
karmen1983 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Ή πολύ πιο απλά περίμενε να έρθει ο Gi0 και στην εμφάνιση του και μόνο η μπλε οθόνη θα πάει περίπατο Ανέβασε το φάκελο c:\windows\minidumps
kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 το δεύτερο είναι κάτι που μπορώ να κάνω πολύ πιο άμεσα,καθώς είναι random το πότε θα πετάξει τη bsod!μισό λεπτάκι να ανεβάσω! ο φάκελος minidump είναι κενός.δεν έχει ούτε κρυφό αρχείο!
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 το δεύτερο είναι κάτι που μπορώ να κάνω πολύ πιο άμεσα,καθώς είναι random το πότε θα πετάξει τη bsod!μισό λεπτάκι να ανεβάσω! Αν ειναι τυχαια οπως λες, δεν θα βοηθησει η photo δυστυχως. Παμε απο τα βασικα: Εχεις παρατηρησει τι μηνυμα σου βγαζει στη μπλε οθονη (πχ IRQ_LESS_OR_EQUAL)?Αναφερει καποιο συγκεκριμενο αρχειο καθε φορα (πχ dxdiag.sys) ή ποικιλει και το μηνυμα και το αρχειο? ο φάκελος minidump είναι κενός.δεν έχει ούτε κρυφό αρχείο! Εχεις ενεργοποιημενο το pagefile και τα small memory dumps/kernel memory dumps στο startup and recovery options του υπολογιστη? @Μiss Ευχαριστω για τα καλα σου λογια
kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 είναι τυχαία ναι.. παρατήρησα οτι τις 2 τελευταίες φορές μου έβγαλε κάτι σχετικό με τον second processor(αν πρόλαβα να διαβάσω σωστά,γιατί έκανε αμέσως επανεκκίνηση) όμως εδώ και λίγο καιρό έβγαζε κάποιες προειδοποιήσεις ενώ χρησιμοποιούσα τα windows οτι η μνήμη δεν ήταν assesible σε κάποιο σημείο... Αυτό με κάνει να σκέφτομαι και κάποιο σκάλωμα της ram.. όχι δεν τα είχα ενεργοποιημένα,ενεργοποίησα τώρα το small memory dump!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 είναι τυχαία ναι.. παρατήρησα οτι τις 2 τελευταίες φορές μου έβγαλε κάτι σχετικό με τον second processor(αν πρόλαβα να διαβάσω σωστά,γιατί έκανε αμέσως επανεκκίνηση) όμως εδώ και λίγο καιρό έβγαζε κάποιες προειδοποιήσεις ενώ χρησιμοποιούσα τα windows οτι η μνήμη δεν ήταν assesible σε κάποιο σημείο... Αυτό με κάνει να σκέφτομαι και κάποιο σκάλωμα της ram.. Δεν ειναι απαραιτητα σκαλωμα της ram. Θα πρεπει να το ελεγξεις για να μαθεις τι ακριβως ειναι. Παρ ολα αυτα, μια και δεν εχεις κατι προχειρο για να αρχισουμε να ψαχνουμε, μπορεις να βαλεις τις μνημες σου για ελεγχο με ενα bootable memtest οταν πας για υπνο (test minimum 4 hrs). Επισης απενεργοποιησε τα αυτοματα restarts σε περιπτωση μπλε οθονης (ειναι στο startup and recovery και παλι). Το προβλημα μπορει να προερχεται απο software (αρα ψαχνουμε στα dumps), ή απο hardware (αρα ξεκινας τα hardware tests). όχι δεν τα είχα ενεργοποιημένα,ενεργοποίησα τώρα το small memory dump!! Ωραια, απο την επομενη φορα θα μπορεις να εχεις πληροφοριες για την μπλε οθονη, οι οποιες μπορει να αποδειχθουν χρησιμες. Θα προτεινα να αλλαξεις την ρυθμιση σε kernel dump, καθως τα συγκεκριμενα ειναι πολυ πιο χρησιμα απο τα small dumps.
kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Δεν ειναι απαραιτητα σκαλωμα της ram. Θα πρεπει να το ελεγξεις για να μαθεις τι ακριβως ειναι. Παρ ολα αυτα, μια και δεν εχεις κατι προχειρο για να αρχισουμε να ψαχνουμε, μπορεις να βαλεις τις μνημες σου για ελεγχο με ενα bootable memtest οταν πας για υπνο (test minimum 4 hrs). Επισης απενεργοποιησε τα αυτοματα restarts σε περιπτωση μπλε οθονης (ειναι στο startup and recovery και παλι). Το προβλημα μπορει να προερχεται απο software (αρα ψαχνουμε στα dumps), ή απο hardware (αρα ξεκινας τα hardware tests). Ωραια, απο την επομενη φορα θα μπορεις να εχεις πληροφοριες για την μπλε οθονη, οι οποιες μπορει να αποδειχθουν χρησιμες. Θα προτεινα να αλλαξεις την ρυθμιση σε kernel dump, καθως τα συγκεκριμενα ειναι πολυ πιο χρησιμα απο τα small dumps. άλλαξα τη ρύθμιση της αυτόματης εκκίνησης!και έκανα kernel dump τη ρύθμιση! το περίεργο του πράγματος είναι οτι μπορεί να δουλεύει πάρα πολλές ώρες πριν το παρουσιάσει.πάντα σε τυχαία βάση! κάποιο test για την μητρική υπάρχει;επειδή κυρίως αυτή φοβάμαι..
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 το περίεργο του πράγματος είναι οτι μπορεί να δουλεύει πάρα πολλές ώρες πριν το παρουσιάσει.πάντα σε τυχαία βάση! Διαιρει και βασιλευε..Hardware(μνημες,cpu,δισκοι,psu,gpu) και software (dumps).Θα την βρεις την ακρη κάποιο test για την μητρική υπάρχει;επειδή κυρίως αυτή φοβάμαι.. Οχι,αλλα αν περασεις ολα τ αλλα και εισαι "καθαρος", δια της ατοπου θα ξερεις ποιος ειναι ο ενοχος.
kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Διαιρει και βασιλευε..Hardware(μνημες,cpu,δισκοι,psu,gpu) και software (dumps).Θα την βρεις την ακρη Οχι,αλλα αν περασεις ολα τ αλλα και εισαι "καθαρος", δια της ατοπου θα ξερεις ποιος ειναι ο ενοχος. η αλήθεια είναι οτι το psu κάποια στιγμή θα κρασάρει..αλλά επειδή συμβαίνει σε τυχαίες φάσεις,και ενώ βρίσκεται σε idle φάση,δεν το πιστεύω... δίσκοι δεν είναι γιατί παρέλειψα να σου πώ οτι τις bsod τις παρατήρησα σε 2 διαφορετικά λειτουργικά,σε 2 διαφορετικούς δίσκους..(παρόλο που επειδή στον προηγούμενο δίσκο,ήταν τα 2-3 που με είχε πετάξει χωρίς κανένα σύμπτωμα προηγουμένως.) τα dumps θα τα ανεβάσω την επόμενη φορά που θα βγάλει bsod.. η γνώμη σου για σήμερα είναι να δοκιμάσω μόνο το τεστ για τις ραμ,σωστά;; να σε ρωτήσω;το bios update πιστεύεις οτι δε θα είχε νόημα,έτσι;; ευχαριστώ που ασχολείσαι και εσύ και τα υπόλοιπα παιδιά τόσο πολύ!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 η αλήθεια είναι οτι το psu κάποια στιγμή θα κρασάρει..αλλά επειδή συμβαίνει σε τυχαίες φάσεις,και ενώ βρίσκεται σε idle φάση,δεν το πιστεύω... Δυστυχως δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα απο το συγκεκριμενο. Εαν χρειαστει θα το περασεις κ αυτο ενα τεστ στη συνεχεια. δίσκοι δεν είναι γιατί παρέλειψα να σου πώ οτι τις bsod τις παρατήρησα σε 2 διαφορετικά λειτουργικά,σε 2 διαφορετικούς δίσκους..(παρόλο που επειδή στον προηγούμενο δίσκο,ήταν τα 2-3 που με είχε πετάξει χωρίς κανένα σύμπτωμα προηγουμένως.) Μειωνονται οντως οι πιθανοτητες, κατα πολυ. Φυσικα παντα παιζει η πιθανοτητα "ναι,ειμαι τοσο ατυχος". Προς το παρον δεν κοιτας ουτε τους σκληρους. τα dumps θα τα ανεβάσω την επόμενη φορά που θα βγάλει bsod.. Τονιζω πως τα dumps μπορουν να βοηθησουν σε περιπτωση που εχεις sotware προβλημα. Δεν υπαρχει τροπος να εντοπισει κανεις ποιο ειναι το hardware προβλημα, εαν αυτο υπαρχει. η γνώμη σου για σήμερα είναι να δοκιμάσω μόνο το τεστ για τις ραμ,σωστά;; Yeeeeep. να σε ρωτήσω;το bios update πιστεύεις οτι δε θα είχε νόημα,έτσι;; Μπα,τελευταια, απελπιδα προσπαθεια θα ειναι το συγκεκριμενο. Εκτος και εαν εχει αναφερθει πως το συγκεκριμενο version του bios που χρησιμοποιεις, εμφανιζει παρομοια προβληματα με το δικο σου. Αυτο ειναι στο χερι σου να το ψαξεις με λιγο googling. Οι πιθανοτητες ειναι μικρες, αλλα δεν χανεις κ τιποτα να το τσεκαρεις. ευχαριστώ που ασχολείσαι και εσύ και τα υπόλοιπα παιδιά τόσο πολύ!! Nα σαι καλα
kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 η αλήθεια είναι πως σε οτι αφορά το bios,είχα μια ελπίδα να "απορυθμίστηκαν" ή έστω να έχασαν κάποια στοιχεία τους.(τώρα που το σκέφτομαι,το συγκεκριμένο θα ήταν καταστροφικό για τη μητρική..θα μας οδηγούσε εκεί κατευθείαν).. τσεκάρω λοιπόν τις μνήμες(αλήθεια,μήπως ξέρεις κανένα καλό mem tester;) και επανέρχομαι το πρωί με περισσότερα στοιχεία!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 τσεκάρω λοιπόν τις μνήμες(αλήθεια,μήπως ξέρεις κανένα καλό mem tester;) και επανέρχομαι το πρωί με περισσότερα στοιχεία!! Memtest
kalamarhs Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2011 Memtest ευχαριστώ τόσο πολύ!!καλό σου βράδυ και θα επανέλθω το πρωί με τα δεδομένα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα