Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και παλι παιδια. αναρωτιεμαι, αν συμφερει η λυση του φωτοβολταικου για μερικη αυτονομια σπιτιου. π.χ. φωτα και καποιες οικιακες συσκευες (ψυγειο,τηλεοραση κτλ);

Δημοσ.

για φωτα με λεντ συμφερει.απο εκει και πανω ,ακομα δεν συμφερει γιατι ειναι ακριβα τα πανελ σε σχεση με τα βατ που αποδιδουν.

κοιτα στα περι καμπινγκ ,οπου οι τυποι αναγκαστικα καταληγουν σε αυτην την λυση,αλλα με υποχωρησεις.

Δημοσ.

για φωτα με λεντ συμφερει.απο εκει και πανω ,ακομα δεν συμφερει γιατι ειναι ακριβα τα πανελ σε σχεση με τα βατ που αποδιδουν.

κοιτα στα περι καμπινγκ ,οπου οι τυποι αναγκαστικα καταληγουν σε αυτην την λυση,αλλα με υποχωρησεις.

Αυτά που λες για το κάμπινκ είναι για δύο λάμπες (στο τσακίρ κέφι), φυσικά κάνουν μια τρακοσάρα ευρώ στην καλύτερη, @ΟΡ για να έχεις μια σχετική αυτονομία α) θα πρέπει να δώσεις ένα σκασμό λεφτά σε εξοπλισμούς β) πολύ χώρο για να μπει αυτός ο εξοπλισμός.

Δημοσ.

Και μην ξεχναμε και το βασικοτερο, οταν μιλαμε για αυτονομια, αμεσως πρεπει να το συνδιασουμε με μπαταριες, διοτι το βραδυ (τοτε που θες τα φωτα) ηλιος γιοκ. Αρα πρεπει να αγοραστουν και καποιες μπαταριες, και ειτε μετασχηματιστης μετα που να επαναφερει την ταση στα 220 εναλασσομενο, ειτε να εχεις ολες τις συσκευες 12βολτες.

Δημοσ.

Το μονο που συμφαιρει ειναι να πουλας το ρευμα που παραγουν στην ΔΕΗ, μονο αυτο. Αμα εισαι συνδεμενος στο δικτυο δεν προκειτε να βρεις φθηνοτερο ρευμα απο της ΔΕΗ. Αμα εισαι εκτος η αν συνυπολογησεις τα χαρατσια ειναι αλλο θεμα.

Σαν παραδειγμα να σου αναφερω πως αμα εχεις φβ, σε συμφαιρει να καις ντιζελογενηρτια και να δινεις το ρευμα της στην δεη! Το εκανε συνπολιτης μου......ευτυχως τον επιασαν .

Δημοσ.

Το μονο που συμφαιρει ειναι να πουλας το ρευμα που παραγουν στην ΔΕΗ, μονο αυτο. Αμα εισαι συνδεμενος στο δικτυο δεν προκειτε να βρεις φθηνοτερο ρευμα απο της ΔΕΗ. Αμα εισαι εκτος η αν συνυπολογησεις τα χαρατσια ειναι αλλο θεμα.

Σαν παραδειγμα να σου αναφερω πως αμα εχεις φβ, σε συμφαιρει να καις ντιζελογενηρτια και να δινεις το ρευμα της στην δεη! Το εκανε συνπολιτης μου......ευτυχως τον επιασαν .

Γιατι ευτυχως;

Δημοσ.

Γιατι ευτυχως;

γιατι το νοημα των φωτοβολταικων ειναι να πουλας καθαρο ρευμα,οχι ακομα πιο βρωμικο απο αυτο που παραγει η δεη.

Δημοσ.

γιατι το νοημα των φωτοβολταικων ειναι να πουλας καθαρο ρευμα,οχι ακομα πιο βρωμικο απο αυτο που παραγει η δεη.

Λες;

Δημοσ.

Γιατι ευτυχως;

1ον) Γιατι η κουτοπονηρια του ελληνα οπως ολοι ξερουμε δεν μας οδηγησε πουθενα+ οτι πληρωνω απο την τσεπη μου το ακριβο αλλα καθαρο ρευμα απο φβ, οχι ομως να ερχεται ο καθε καραγκιοζης και να με κλεβει. Για εξορια ειναι κατι τετοιοι.

2ον)Γιατι ειναι πανήλιθιος αφου αφησε την γεννητρια και μετα την δυση του ηλιου, ετσι τον επιασαν. Και να βγαζουν ευκολα λεφτα οι ηλιθιοι μου την δινει.......

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αν έχεις ΔΕΗ δεν σε συμφέρει να βάλεις αυτόνομο σύστημα...πολλά χρήματα και δεν θα σε ικανοποιησει. Έγω σου προτείνω να βάλεις 10kW στη στέγη και να σε πληρώνει η ΔΕΗ. Δες αυτό το FAQ

Δημοσ.

Νομίζω ότι στο μπουρδέλο (sorry,κράτος ήθελα να πω...) που ζούμε είναι αδύνατο με τους Παπαπότερς που ανέλαβαν εργολαβικά την εξανδραπόδισή μας να προγραμματίσει κάποιος μια τέτοιου είδους επένδυση,ιδίως σε έναν τομέα που αναπτύσσεται γεωμετρικά...

Μήπως κάποιος γνωρίζει πόσες χιλιάδες αιτήσεις (ως τώρα...) σκονίζονται στα συρτάρια ή πόσες περιμένουν το γρηγορώσημο να πάρουν μπρος;

Έχουν ήδη λάβει θέση στην αφετηρία γιγαντεπενδύσεις (ναι,μαντέψ' τε ποιός θα πληρώσει πάλι) και περιμένουν την πλήρη εξαθλίωσή μας να μπουκάρουν στο μεζέ.

Και πάλι,ακόμη και να ισχύουν ες αεί οι τιμολογήσεις που λέτε (ότι και καλά η ΔΕΗ θα πληρώσει ακριβώτερα το πολυτελές+οικολογικό ρεύμα σας...),ποιός σας εγγυάται ότι ο καινούργιος ιδιοκτήτης (λέγε με Ντόϋτσε κάτι) θα πατήσει πάνω στις παλιές συμφωνίες της ΔΕΗ;Ή ότι η ΡΑΕ θα του σκίσει το καλσόν;

Νάχαμε να λέγαμε,μόνο οι Μυτηληναίοι κι οι Βαρδινολατσομπομπολαίοι θα μασήξουνε,εμείς απλά θα σχολιάζουμε.

Άποψή μου,αν υπάρχει η τεχνογνωσία (είτε από φίλους είτε από manuals) και φθηνές πηγές από πρώτο χέρι,τότε να προχωρήσει κάποιος στην μερική οικιακή αυτονομία άνευ της ΔΕΗκής υποστήριξης.

Δημοσ.

1ον) Γιατι η κουτοπονηρια του ελληνα οπως ολοι ξερουμε δεν μας οδηγησε πουθενα+ οτι πληρωνω απο την τσεπη μου το ακριβο αλλα καθαρο ρευμα απο φβ, οχι ομως να ερχεται ο καθε καραγκιοζης και να με κλεβει. Για εξορια ειναι κατι τετοιοι.

2ον)Γιατι ειναι πανήλιθιος αφου αφησε την γεννητρια και μετα την δυση του ηλιου, ετσι τον επιασαν. Και να βγαζουν ευκολα λεφτα οι ηλιθιοι μου την δινει.......

Χαχαχαχ το καλύτερο που έχω διαβάσει σήμερα :-D :-D :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...