Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Εχω μεγάλο πρόβλημα με τον σπιτονοικοκύρη μου.Μόλις έφυγα απο το διαμέρισμα που ενοικίαζα και πήρα όλα μου τα πράγματα απο το διαμέρισμα εκτός απο μία αποθήκη που δέν έχω τα κλειδιά της κύριας πόρτας η οποία βρίσκεται στο υπόγειο της πολυκατοικίας .Μου ζητάει να του βάψω το σπίτικαι εκτός απο αυτό να κάνω και κάποιες άλλες εργασίες (να αντικαταστήσω την τάπα του νεροχύτη και κάτι τέτοιες χαζομάρες)για να με αφήσει να πάρω τα πράγματά μου απο την αποθήκη.Αυτό έγινε πρίν απο 3 μέρες και ενώ εγώ ήθελα να τελειόνω έβαλα έναν άνθρωπο και το έβαψα το σπίτι.Σήμερα που πήγα να ξεκαθαρίσουμε και να πάρω την εγγύηση που του είχα δώσει πρίν απο 4 χρόνια (350ε)μου έβγαλε και κάτι άλλες δουλειες όπως να βιδόσω το καπάκι της κλειδαριάς να φτιάξω το λάστιχο της πόρτας που έχει φύγει απο την θέση του (χωρίς να έχει χαλάσει)και κατάλαβα οτι το κάνει αυτο για να με χρεώνει παραπάνω μέρες γιατι ακόμα και τώρα που δέν μενω εκεί με χρεώνει και δεν θα πάρω τελικά την εγγύηση πίσω με λίγα λόγια θα μου την φάει.Επίσεις μου ζήτησε τα κλειδιά του διαμερίσματος τα οποία δέν έδωσα γιατί δέν μου δίνει την εγγύηση και του είπα πως θα του τα δόσω όταν μου δώσει τα χρήματα μου πίσω,δηλαδή όταν τακτοποιηθούν όλες οι εκρεμμότητες αλλα αυτός άρχισε να με βρίζει άσχημα και τότε έφυγα χωρίς να δημιουργήσω πρόβλημα ούτε κάν του ανταπέδωσα τις βρισιές.Θέλω να ρωτήσω τα εξής... Έχει κανένα δικαίομα να κρατάει τα πράγματα μου?Πώς μπορώ να τα πάρω(να πάρω την αστυνομία)επι τόπου απο εκεί?Επρεπε να του βάψω το διαμέρισμα?Απο ποιά ημέρα θα πάψω να του πληρόνω ημερομίσθια?Τι μπορώ να κάνω που με έβρισε χυδαία?Πώς του παραδίδω το σπίτι που πλέον μου έχει φανεί γολγθάς γιατί αυτός θέλει να του το παραδόσω καλύτερο απο ότι το βρήκα.Ξέχασα να σας πώ πως όταν ενοικίασα το σπίτι μου είπε να μου κόβει μικρότερη απόδειξη 200ευρω και δέχτηκα ενώ πλήρωνα 380.

Συγνώμη που σας ταλαιπορώ με δικά μου θέματα αλλα δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να παραδόσω αυτο το σπίτι.

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
μου έβγαλε και κάτι άλλες δουλειες όπως να βιδόσω το καπάκι της κλειδαριάς να φτιάξω το λάστιχο της πόρτας που έχει φύγει απο την θέση του (χωρίς να έχει χαλάσει)

Και δεν τον εβρισες ακομα?

Ενταξει η εγγυηση ειναι για πιθανον ζημιες αλλα ειναι ξεκαθαρο πως ο τυπος θελει να σου παιξει που..ια. Πες του να κρατησει 50 ευρω και να τα κανει μονος του (εφοσον ειναι για ψιλοπραγματα οπως λες). Και αυτο για να μη σε πρηζει...

Πες του πως αν δεν σου δωσει τα πραγματα την επομενη φορα θα καλεσεις την αστυνομια.

Και οχι δεν επρεπε να του βαψεις το διαμερισμα.

Α και κατι αλλο. Τα λεφτα του τα εβαζες στην τραπεζα ή χερι με χερι? Αν τα εβαζες στην τραπεζα απειλησε τον πως θα τον καταγγειλεις και για τις αποδειξεις.

• Like 1
Δημοσ.

H εγγυηση ειναι και* για τις ζημιες που προκληθηκαν απο τον ενοικιαστη.

Διοτι ολα αυτα που του ζηταει ο αλλος να φτιαξει, ειτε μπορει να προυπηρχαν (θα επρεπε ωστοσο να αναφερονται στο συμβολαιο), ειτε μπορει να ανηκουν στις φυσιολογικες φθορες χρησης.

*Το και το λεω διοτι η εγγυηση μπορει να καλυψει πιστολια του ενοικιαστη σε θεματα λογαριασμων για παραδειγμα.

@t.s.

Δεν ξερω ποιος απτους 2 σας εχει δικαιο για το θεμα της εγγυησης, το σιγουρο ειναι οτι δε δικαιοδοτειται/νομιμοποιειται σε καμια περιπτωση να κρατα δικα σου πραγματα ως αντιποινα, ακομα κι αν εχει δικιο για την εγγυηση.

Για το θεμα των πραγματων συμβουλεψου την αστυνομια και αν χρειαστει καλεσε τους να ερθουν εκει. Για το θεμα της εγγυησης αν δεν βγαζετε ακρη, η θα υποχωρησεις η θα ψαχτεις νομικα. Παντως, για κατι τετοιους λογους εγω ποτε δεν πληρωνω το τελευταιο ενοικιο μου νοουμενου οτι ειμαι τυπικος με το συμβολαιο μου και δεν εχω προκαλεσει φθορες και νοουμενου οτι εχω ειδοποιησει τον ιδιοκτητη για τις προθεσεις μου να φυγω. Για να μην μου κανουν περιεργα πραγματα οταν ερθει η ωρα να μου επιστρεψουν την προκαταβολη. Μερικων δεν τους παει η καρδια να δωσουν πισω λεφτα και βρισκουν 1000 δικαιολογιες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ κατ αρχήν που απαντήσατε!Αυτός θέλει να τα φτιάξω όλα εγώ και μετα λεει οτι θα μου δώσει όλη την εγγύηση...αλλα δεν το πιστευω.Το ευκολοτερο πράγμα ειναι να του σπάσω τα μούτρα, αλλα δεν το έκανα γιατι θα έχανα το δικιο μου και δεν ξέρετε πώς κρατήθηκα οταν με έβρισε αλλα γιαυτό έφυγα.Θα πάω με αστυνομία τι να κάνω το πολύ πολυ να πάμε αυτόφορο αν κάνει τα δικά του.Δέν έχω κάνει ζημιές στο σπίτι απλά προσπαθεί να περασουν οι μέρες και να βρεί ενοικιαστή χωρίς να χάσει ουτε μια μέρα ο τσίπης.

Τον ενημέρωσα οτι θα φύγω απο τις 25 του περασμένου μήνα και του είχα πει οτι μέχρι τις 10 του μηνός θα έχω φύγεικαι αυτός μου είπε οτι την 1η του μηνός θα μου δώσεις το ενοίκιο κανονικα και μετά θα πάρεις επιστροφή όσες μέρες δεν κάτσεις.Του είπα οτι έχει την εγγύηση γι αυτο τον λόγο αλλα δεν συμφωνούσε.Τελικά δεν του την έδωσα φυσικά.Σήμερα ειναι 10 του μηνώς και είναι βαμμένο και έτοιμο το σπίτι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ κατ αρχήν που απαντήσατε!Αυτός θέλει να τα φτιάξω όλα εγώ και μετα λεει οτι θα μου δώσει όλη την εγγύηση...αλλα δεν το πιστευω.

Διορθώστε με κάποιος αν κάνω λάθος. Η εγγύηση υπάρχει για να καλύψει τυχόν φθορές. Του τη δίνεις και δεν φτιάχνεις τίποτα. Όσο για τα πράγματα σου, ό,τι σου είπανε.

Δημοσ.

Εγώ οχι μόνο του εφτιαξα τα πάντα αλλα του το έβαψα αλλα το θέμα είναι οτι ήθελε τα κλειδιά του σπιτιου σήμερα και επειδή δεν του τα έδωσα επειδή δεν μου επιστρεφει την εγγυηση σημερα τσαντίστηκε και άρχισε να βρίζει.

Και δεν τον εβρισες ακομα?

Ενταξει η εγγυηση ειναι για πιθανον ζημιες αλλα ειναι ξεκαθαρο πως ο τυπος θελει να σου παιξει που..ια. Πες του να κρατησει 50 ευρω και να τα κανει μονος του (εφοσον ειναι για ψιλοπραγματα οπως λες). Και αυτο για να μη σε πρηζει...

Πες του πως αν δεν σου δωσει τα πραγματα την επομενη φορα θα καλεσεις την αστυνομια.

Και οχι δεν επρεπε να του βαψεις το διαμερισμα.

Α και κατι αλλο. Τα λεφτα του τα εβαζες στην τραπεζα ή χερι με χερι? Αν τα εβαζες στην τραπεζα απειλησε τον πως θα τον καταγγειλεις και για τις αποδειξεις.

στο χερι του τα έδινα αλλα μια φορα το καλοκαιρι του τα έβαλα στην τράπεζα και έγραψα σχολιο ...ενοικιο σπιτιου...

Δημοσ.

Ευχαριστώ κατ αρχήν που απαντήσατε!Αυτός θέλει να τα φτιάξω όλα εγώ και μετα λεει οτι θα μου δώσει όλη την εγγύηση...αλλα δεν το πιστευω.Το ευκολοτερο πράγμα ειναι να του σπάσω τα μούτρα, αλλα δεν το έκανα γιατι θα έχανα το δικιο μου και δεν ξέρετε πώς κρατήθηκα οταν με έβρισε αλλα γιαυτό έφυγα.Θα πάω με αστυνομία τι να κάνω το πολύ πολυ να πάμε αυτόφορο αν κάνει τα δικά του.Δέν έχω κάνει ζημιές στο σπίτι απλά προσπαθεί να περασουν οι μέρες και να βρεί ενοικιαστή χωρίς να χάσει ουτε μια μέρα ο τσίπης.

Τον ενημέρωσα οτι θα φύγω απο τις 25 του περασμένου μήνα και του είχα πει οτι μέχρι τις 10 του μηνός θα έχω φύγεικαι αυτός μου είπε οτι την 1η του μηνός θα μου δώσεις το ενοίκιο κανονικα και μετά θα πάρεις επιστροφή όσες μέρες δεν κάτσεις.Του είπα οτι έχει την εγγύηση γι αυτο τον λόγο αλλα δεν συμφωνούσε.Τελικά δεν του την έδωσα φυσικά.Σήμερα ειναι 10 του μηνώς και είναι βαμμένο και έτοιμο το σπίτι.

Του ειπες οτι θα φυγεις σε 15 μερες και θες να βγεις και απο πανω??

Δημοσ.

καλσ οταν υπογραφετε συμβολαιο δεν διαβαζετε τι λεει και δευτερον δεν γινεται καποια εξεταση στο σπιτι πριν και μετα για τυχων ζημιες και να υπαρχει φυσικα καταγεγραμενη αυτη η εξεταση; και με ποια λογικη του δινετε τα λεφτα στο χερι; κοινος κλειστος λογαρισμος στην τραπεζα δεν υπαρχει;

Δημοσ.

Του ειπες οτι θα φυγεις σε 15 μερες και θες να βγεις και απο πανω??

Να φυγω και να παρω τα πραγματα μου θελω δεν θελω να βγω απο πάνω!ολο το σπιτι του το εβαψα τι αλλο να κάνω?ποσες μέρες πριν έπρεπε να του το πω?

Δημοσ.

Οσο λεει το συμβολαιο σου ειναι. 1-2 μηνες ειναι συνηθως και αν το σπας και απο πιο πριν ισως να σου πουν να βρεις εσυ ατομο να μείνει μεσα.

Δημοσ.

Τι παει να πει να ειδοποιησει τον σπιτονοικοκυρη οτι φευγει με τη ληξη του συμβολαιου? Εσεις ακουσατε πολλα συμβολαια στον εξω κοσμο που πρεπει να ενημερωνει η μια πλευρα την αλλη (1 μηνα, 2 μηνες, 3 μηνες, οσο λεει το συμβολαιο κλπ κλπ, αποτι βλεπω οι αποψεις των ειδικων διηστανται) οτι ληγουν? Αν εχει κατι να συζητησει μαζι του ειναι να ανανεωσουν το συμβολαιο, διαφορετικα ΛΗΓΕΙ το συμβολαιο, δεν χρειαζεται καποια ενημερωση ο σπιτονοικοκυρης οτι ΛΗΓΕΙ και εαν παρολα την χρειαζεται ας ρωτησει εγκαιρα.

Εαν δεν υπαρχει συγκεκριμενος ορος στο συμβολαιο που σε ΟΣΑ συμβολαια εχω υπογραψει ΔΕΝ υπηρχε (και τυχαινει να υπογραφω κι απτις 2 πλευρες μια στο τοσο), που να καθοριζει ειδοποιηση Χ μερες πριν, ΔΕΝ υπαρχει καμια υποχρεωση ενημερωσης, τουλαχιστον νομικη. ΕΙΔΙΚΑ οταν μιλαμε για ΛΗΞΗ συμβολαιου.

Ο ενοικιαστης δεν εχει καμια παραπανω υποχρεωση απο οσες αναγραφει το συμβολαιο. Ολα τα αλλα (εγκαιρη ειδοποιηση κλπ κλπ) ειναι στα πλαισια της καλης συνεργασιας των 2 πλευρων αλλα σε καμια περιπτωση δε δικαιολογουν ουτε νομικα, ουτε ηθικα, την μια πλευρα να κλεβει τα πραγματα της αλλης πλευρας, οπως διαβαζω εδω περα.

Εν προκειμενω ας μας πει ο φιλος αν το συμβολαιο του αναφερει τετοιο ορο και για ποσες μερες ειναι πριν εμεις τον στησουμε στον τοιχο με καθε βεβαιοτητα οτι διεπραξε σχεδον εγκλημα επειδη ενημερωσε 15 μερες πριν, αλλα εχω την υποψια οτι και χαρη του κανε που τον ειδοποιησε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...