Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι άσκηση μπορεί να βγεί πάνω σε ένα πίνακα καρνο;;

Υπάρχει περίπτωση πάνω σε ένα διαγώνισμα να ζητηθεί από τον χάρτη να σχεδιαστεί το κύκλωμα με λογικές πύλες;;

Αν έχει κάποιος κανένα λινκ με ασκήσεις σχετικές ας το στείλει...Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Ρε νικ .... διαβασε το βιβλιο Morris-Mano και μην στηριζεσαι στο ινζομνια

εκει θα βρεις και ασκησεις και τα παντα

Δημοσ.

Δε μπορείς να βάλεις έναν απλό πίνακα αληθείας και να ζητήσεις τη λογική εξίσωσή του απλοποιημένη με χάρτη Karnaugh;

Δημοσ.

Τι άσκηση μπορεί να βγεί πάνω σε ένα πίνακα καρνο;;

Υπάρχει περίπτωση πάνω σε ένα διαγώνισμα να ζητηθεί από τον χάρτη να σχεδιαστεί το κύκλωμα με λογικές πύλες;;

Αν έχει κάποιος κανένα λινκ με ασκήσεις σχετικές ας το στείλει...Ευχαριστώ πολύ

Ε αν βγάλεις από το χάρτη τη λογική εξίσωση, δεν είναι και πυρηνική φυσική να κάνεις το κύκλωμα...

Δημοσ.

Το πρώτο βήμα είναι να μάθεις να βγάζεις την εξίσωση από τον χάρτη. Μετά ακολουθεί σχεδίαση του κυκλώματος, βάση της εξίσωσης. Αυτό είναι κλαιν για λογική σχεδίαση/ λογικά κυκλώματα. Μάθε τα σωστά και θα δεις ότι είναι γελοία τελικά...

Δημοσ.

Ναι εύκολα είναι. Διάβασε για ελαχιστόρους-μεγιστόρους. Πως απο τον χάρτη απλοποιείς μια εξίσωση ή πως κατασκευάζεις μια απο τον πίνακα αλήθειας. (συνδυάζοντας τα "1" ή τα "0" κατα περίσταση κτλ).

Απο τα αγαπημένα μου ήταν...

Δημοσ.

Πραγματικά είναι πολύ ευκολο αρκεί να καταλάβεις την λογκή του...

Τωρα κόλλησα κάπου αλλού...

Να αποδεχτεί ότι (Α+Β)(Α'+Β')=ΑΒ'+Α'Β

Ψάχνω να βρω λυμένες ασκήσεις στην άλγεβρα Boole αλλά δεν βρίσκω κάπου

Δημοσ.

Να αποδεχτεί ότι (Α+Β)(Α'+Β')=ΑΒ'+Α'Β

(A+B )(A'+B') = AA'+A'B+B'A+B'B = Α'Β+ΑΒ'

*Tα A'A και Β'Β μας κάνουν 0.

Τους κανόνες της boolean τους έχεις έτσι??

Δημοσ.

Να σαι καλά φίλε για την απάντηση σου...έχω τους κονόνες αλλά λυμένες ασκήσεις δεν έχω βρει ακόμα...θα ήθελανα διαβάσω τον υπολογισμό καμιας πιο περίπλοκης παράστασης μιας και γράφω αύριο

Κάτι τέτοιο ας πούμε F=(AB'C)'(D+E')'

Δημοσ.

(AB'C)'(B+E')'=

=(AB'C)[AB'C+(B+C')]'=

=ABB'C+AB'CC'=

=AC+AB'

Σωστό είναι;;

BB'=0 αλλά δεν ξέρω αν ACBB'=ΑC

To ίδιο πράγμα με χάρτη καρνο πώς θα γινόταν;

Λάθος είναι γιατί A0=0

Δημοσ.

πριν το προτελευταίο ίσον είναι το λάθος...αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το κάνω

Είναι επίγων...αν κάποιος βλέπει ας απαντήσει θα του ήμουν ευγμώμων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βασικά τα 2 παραδείγματα είναι γραμμένα αλλιώς, το Ε που πήγε στο δεύτερο παράδειγμα?? Τέλος πάντων το δεύτερο το βγάζω έτσι:

(ΑΒ'C)'(B+E')' = (A'BC')(B'+E) = A'BC'B' + A'BC'E = A'C'(1+BE)

Επεξ/σία από CtrlFreak
Δημοσ.

Ασχετο με το χάρτη καρνο αλλά σχετικό με την ψηφιακή σχεδίαση αυτο που θα παραθέσω παρακάτω...Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει πραγματικά θα μου έκανε μεγάλο καλό...δεν είναι ασκήσεις που πρέπει να τις παραδόσω λυμένες,είναι ασκήσεις που ψάχνω μόνος μου την λύση γιατι μπορεί να μπέι κάτι τέτοιο στην πρόοδο

Εχουμε 3 bits για να παραστησουμε τις τιμες 0-400 mV.

(α)Να το κανουμε σε 1 πινακα οπου καθε συνδιασμος θα αντιστοιχει σε 1 διαστημα της τασης πχ 000=>0-50 mV.

(β)Να βαλουμε ενδεικτικες τιμες σε καθε 3αδα των bits ωστε να εχουμε το ελαχιστο σφαλμα ως προς το τι δειχνει ο δεικτης των τιμων.

(γ)Το μεγιστο σφαλμα του (β).

(δ)Αν το καναμε με αναλογικο και οχι ψηφιακο συστημα θα ειχαμε και θορυβο περα απο σφαλμα.

Αν ο θορυβος ειναι το πολυ +/-20mV ποσο πρεπει να ειναι το σφαλμα του δεικτη ωστε το αναλογικο κυκλωμα να ειναι οχι χειροτερο( δλδ καλυτερο Tongue) απο το ψηφιακο.

Ευχαριστω προκαταβολικά

Βασικά τα 2 παραδείγματα είναι γραμμένα αλλιώς, το Ε που πήγε στο δεύτερο παράδειγμα?? Τέλος πάντων το δεύτερο το βγάζω έτσι:

(ΑΒ'C)'+(B+E')' = (A'BC')(B'+E) = A'BC'B' + A'BC'E = A'C'(1+BE)

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ...στην πρώτη σχέση δν υπάρχει + αλλα *

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...