Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας ρωτήσω κι εδώ, μιας και μου μένει ένα μάθημα για πτυχίο στο βιογραφικό είναι καλυτερα να γράφω τελειόφοιτος ή απόφοιτος/πτυχιούχος; Το μάθημα θα το δώσω στην εξεταστική Μαΐου.

Το format για τις σπουδές είναι:

1999 - Μάιος 2012 (εκτιμώμενη) : Αστροναύτης, Πανεπιστήμιο Αμοργού.

Δημοσ.

Ελπίζω να έγραψα στο σωστό θέμα. Έχω ξεκινήσει να φτιάχνω το βιογραφικό μου.

Θέλω όμως τις απόψεις σας για ένα συγκεκριμένο κομμάτι του βιογραφικού που με απασχολεί. Το θέμα της κατάρτισης δηλαδή το κομμάτι εκείνο που αναφέρουμε σεμινάρια ημερίδες συνέδρια κτλπ.

Επειδή έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και ημερίδες, έχω ψάξει σχετικά στο διαδύκτιο για το θέμα και αρκετοί υποστηρίζουν οτι δεν έχει νόημα να τα γράφουμε διότι σε αυτά πηγαίνουν μόνο για τον χαβαλέ. Άλλοι λένε να γράφουμε τα σημαντικότερα από όλα αυτά ενώ μου είχε πει κάποιος άλλος να μην αναφέρω καθόλου ημερίδες αλλά μόνο σεμινάρια.

Μιλάω για βιογραφικό που δεν θα έχει εργασιακή εμπειρία μέσα, μόνο σπουδές γλώσσες σεμινάρια κτλπ. Η δική μου γνώμη είναι οτι τα σεμινάρια οι ημερίδες κοκ, πάντα στο αντικείμενο σπουδών, δείχνουν πόσο πολύ ενδιαφέρετε κάποιος για αυτό που σπούδασε. Από την άλλη ειδικά για έναν νέο αν δεν βάλεις καθόλου σεμινάρια και μόνο σπουδές και προσωπικά στοιχεία θα φαίνεται πολύ "φτωχό" το βιογραφικό.

Ποια είναι η δική σας γνώμη για αυτό το θέμα;

Η δικη μας αποψη για το θεμα ειναι οτι μπορεις να στειλεις αρκετα βιογραφικα για να το παλεψεις και μπραβο σου

αλλα θα πρεπει παράλληλα να γνωριζεις κοσμο. Οσο περισσοτερο κοσμο γνωριζεις τοσο περισσοτερο αυξάνεις τις πιθανοτητες

να πεσεις πανω σε εργοδοτη να του κανεις καλη εντύπωση και να σε διαλέξει (σε πρωτη φαση για την συνέντευξη) παρακάμπτοντας

καμια 1000αρια βιογραφικα μεσα στα οποια μπορει να θαφτεί και το δικο σου.

That is the point οχι μονο για μενα.... αλλα γενικα πιστευω αυτο παιζει αυτη τη στιγμη στον εξω κοσμο.

Δημοσ.

Η δικη μας αποψη για το θεμα ειναι οτι μπορεις να στειλεις αρκετα βιογραφικα για να το παλεψεις και μπραβο σου

αλλα θα πρεπει παράλληλα να γνωριζεις κοσμο. Οσο περισσοτερο κοσμο γνωριζεις τοσο περισσοτερο αυξάνεις τις πιθανοτητες

να πεσεις πανω σε εργοδοτη να του κανεις καλη εντύπωση και να σε διαλέξει (σε πρωτη φαση για την συνέντευξη) παρακάμπτοντας

καμια 1000αρια βιογραφικα μεσα στα οποια μπορει να θαφτεί και το δικο σου.

That is the point οχι μονο για μενα.... αλλα γενικα πιστευω αυτο παιζει αυτη τη στιγμη στον εξω κοσμο.

Το έχω διαπιστώσει και εγώ οτι οι περισσότεροι από τους φίλους μου που βρήκαν δουλειά στο αντικείμενο το έκαναν μέσω γνωστών γνωστού του συγγενή κτλπ... εμείς δεν έχουμε κανέναν.... γνωριμίες μπορεί να γίνουν στο μέλλον αλλά θέλει και πολύ χρόνο. Πάντως ειδικά τώρα που γεμίζει ο καθένας με 1000 βιογραφικά, το βιογραφικό επιβάλλεται να είναι το συντομότερο και περιεκτικότερο δυνατόν.

Δημοσ.

Αν τα σεμινάρια είναι στο αντικείμενό σου και και έχουν οργανωθεί από μεγάλους ή επίσημους φορείς, θα έλεγα να τα βάλεις.

Δείχνουν τη συνεχή κατάρτιση και το ενδιαφέρον για το επάγγελμά σου.

Ειδικά όταν ακόμη δεν έχεις γνωρίσει "επάγγελμα" μη έχοντας επαγγελματική εμπειρία και βρίσκεσαι σε επίπεδο σπουδών, νομίζω πως επιβάλλεται να τα βάλεις.

Άλλωστε η θέση που θα διεκδικήσεις θα είναι graduate και όχι business.

Άρα πρέπει να παρουσιάσεις μια τέτοια εικόνα όσο καλύτερα μπορείς.

Αν ο εργοδότης σε ήθελε για την εργασιακή σου εμπειρία, δε θα σε επέλεγε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...