Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Όταν έχω τον συγκεκριμένο δίσκο πάνω στο pc και το ανοίγω το pc σταματάει (μένει κολλημένο στην οθόνη που δείχνει επεξεργαστή, ραμ, δίσκους) ΠΡΙΝ το μπουτ. Δλδ δεν είναι ότι πάει να βρει από που να μπουτάρει και γινεται κάποια μπέρδεμα. Ο δίσκος έχει δικιά του τροφοδοσία. Οι συσκευές usb που έχω πάνω είναι: ο δίσκος, μια webcam, ένα πολυμηχάνημα, ποντικι, ρούτερ.

Ξέρει κανείς τι παίζει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Ειχα παλαιτερα την ιδια μητρικη (MSI 865 pe neo2) και ενα εξωτερικο σκληρο maxtor 1TB usb2.0

και αντιμετωπιζα το ιδιο προβλημα.

Αν ηταν συνδεδεμενος ο εξ.σκληρος,ο υπολογιστης δεν ξεκιναγε. Κολλαγε στο σημειο που λες.

Και αναγκαζομουν καθε φορα πριν ανοιξω τον υπολογιστη,να βγαζω τον σκληρο για να ξεκινησει ο υπολογιστης και μετα να τον ξαναβαζω.Εκοψα τελικα το καλωδιο που παιρνει ρευμα ο εξ.σκληρος και εβαλα εναν διακοπτη, αφου δεν ειχε διακοπτη(για να αποφευγω το βαλε-βγαλε απο την πριζα).

Αν ο σκληρος σου ειναι καινουργιος(ή εχει ηδη διακοπτη),δεν σου συνιστω να κανεις κατι τετοιο γιατι θα χασεις την εγγυηση.

Οταν αλλαξα υπολογιστη(νεα μητρικη),δεν ειχα προβλημα.Ο υπολογιστης εκκινουσε κανονικα με συνδεδεμενο πανω τον σκληρο.

Η αιτια που αντιμετωπιζεις ολο αυτο ειναι μαλλον, οτι η μητρικη ειναι σχετικα παλια και ο σκληρος λιγο μεγαλος(γι'αυτην).

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη απάντηση. Άρα λες ότι δεν είναι πρόβλημα του δίσκου. Καλό αυτό. Να ρωτήσω τώρα κάτι άλλο. Όταν τσεκάρω την υγεία του δίκσου με το hard disk sentinel μου γράφει αυτά: Problems occured during the spin up of the disk 12 times. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply). Η υγεία είναι στο 63%. Αυτό έχει να κάνει με το ότι βάζω-βγάζω το καλώδιο;

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να θίξω τους seagate ,αλλά είναι λίγο για κλάματα αυτοί οι δίσκοι , μάλλον είναι στα τελευταία του , βγάλτον αν μπορείς απο τη θήκη και σύνδεσέ τον σαν εσωτερικό ,να αποκλείσουμε τον κοντρόλερ του κουτιού

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σκέφτομαι όπως πρότεινες να τον συνδέσω σαν εσωτερικό στο καινούριο πισι. Έχω κάποια ερωτήματα. Ο δίσκος είναι sata2 και συγκεκριμένα αυτός: Barracuda 7200.11 1000333. Πιστεύετε ότι θα μου επιβραδύνει το σύστημα; (i5, κι έναν sata3 ssd). Θα μεγάλώσει ο χρόνος ζωής του αν μπει σαν εσωτερικός; Αυτή τη στιγμή το health είναι στο 57% και το hd sentinel βρισκει αυτά:

There are 1 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

Problems occurred during the spin up of the disk 14 times. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply).

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to continuously monitor the hard disk status.

Αυτή τη στιγμή τρέχω surface test. Είμαι στο 5% με ταχύτητα read 26MB/sec

Αυτή τη στιγμή τρέχω surface test. Είμαι στο 5% με ταχύτητα read 26MB/sec

To test τρέχει ήδη μία ώρα και η θερμοκρασία από τους 45 αρχική πήγε στους 56. Ξέρει κανείς από ποιά θερμοκρασία και πάνω θα έχω προβλημα?

Δημοσ.

αμα τον κανεις εδωτερικο χανεις εγγυηση αν εχεις.κατεβασε τα seatools και αν σου βγαλει προβλημα και εχεις ακομα εγγυηση τον πας πισω

Δημοσ.

Σκέφτομαι όπως πρότεινες να τον συνδέσω σαν εσωτερικό στο καινούριο πισι. Έχω κάποια ερωτήματα. Ο δίσκος είναι sata2 και συγκεκριμένα αυτός: Barracuda 7200.11 1000333. Πιστεύετε ότι θα μου επιβραδύνει το σύστημα; Δεν έχει καμμία σχέση με το σύστημα (δεν επηρρεάζει την ταχύτητα εκτέλεσης των Windows και των εγκατεστημένων προγραμμάτων. Η όποια θεωρητική καθυστέρηση, θα αφορούσε όποιο αρχείο υπάρχει σε και εκτελείτε από αυτόν. Στην πράξη βέβαια, θα έπρεπε να είναι δίσκος ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, για να είναι "αργός".)

Θα μεγάλώσει ο χρόνος ζωής του αν μπει σαν εσωτερικός; Ούτε θα μεγαλώσει, ούτε θα μικρύνει. Ανεξάρτητος από το που θα είναι συνδεδεμένος, θα είναι.

Αυτή τη στιγμή το health είναι στο 57% και το hd sentinel βρισκει αυτά:

There are 1 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

Problems occurred during the spin up of the disk 14 times. This can be caused by the disk itself or huge power load (weak power supply).

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.

It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

It is recommended to continuously monitor the hard disk status.Αυτή τη στιγμή τρέχω surface test. Είμαι στο 5% με ταχύτητα read 26MB/sec ...το -πιθανό- βασικό του πρόβλημα, είναι ότι ΜΑΛΛΟΝ τραβάει ζόρια το μοτέρ του, και κάποια στιγμή θα κολλήσει (με αποτέλεσμα να τελειώσει ΚΑΙ ως δίσκος, ΚΑΙ ως περιεχόμενα αρχεία). Ίσως μάλιστα να είναι και αρκετά σοβαρό το ενδεχόμενο, να γίνει το προαναφερθέν, αρκετά σύντομα (σε μέρες, σε βδομάδες ίσως).

To test τρέχει ήδη μία ώρα και η θερμοκρασία από τους 45 αρχική πήγε στους 56. Ξέρει κανείς από ποιά θερμοκρασία και πάνω θα έχω προβλημα?

...πάνω από 70 ίσως. Οι 50 είναι το θεωρητικό κατώφλι που καλό είναι να μην ξεπερνιέται. Οι έως 60, είναι τυπικά υψηλό, βιώσιμο μεν, αλλά αντενδεικνυόμενο ως μόνιμο. Και μέχρι τους 70, σημαίνει ότι παίζεις με την τύχη του, ΚΑΙ ότι είναι ενδεικτικό ότι κάτι δεν πάει καλά με τον δίσκο, ΕΑΝ (...) δεν είναι ζήτημα προβλήματος του σένσορά του (τρέχα-γύρευε...).

Από 70 και πάνω (πιο πάνω καν δεν έχω δει, προσωπικά, ασχέτως "εικονικών ενδείξεων", λόγω προβληματικού σένσορα), θα έλεγα είναι θαύμα αν λειτουργεί απροβλημάτιστα ο δίσκος - μιλάμε βέβαια για σταθερή θερμοκρασία και για συνεχή λειτουργία, ωρών το λιγότερο, και δεν εννοώ να είναι απλά συνδεδεμένος, αλλά να δουλεύουν οι κεφαλές του.

Δημοσ.

Παράτα τον , με τέτοιες θερμοκρασίες b.sectors και αποτελέσματα , αν έχει εγγύηση , πίσω , αλλιώς ανακύκλωση ηλεκτρονικών συσκευών

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...