Δεινόσαυρος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 κ γρηηηηηηηηγορα back up πρίν κάνεις οτιδήποτε άλλο γιατί είναι κ της σειράς .11 Πάντως από τη seagate όταν τους έγραψα τα ακριβή στοιχεία μου είπαν ότι δεν χρειάζεται να κάνω firmware update, άρα μάλλον δεν ανήκει στους ελαττωματικούς. Τεσπα, θα κάνω μπακ απ τα σημαντικότερα. Πάντως επειδή πολλοί φίλοι μου λένε να κάνω γρήγορα μπακ απ, μπάινω σε προβληματισμό γιατί ο δίσκος είναι στο 57% όχι στο 3. Υπάρχει περίπτωση από το 57 να τα φτύσεις ξαφνικά?
profi Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 οι δίσκοι δεν έχουν μπέσα .... κ στο 100% να είναι μπορεί να ψοφήσει!!! τα σημαντικά αρχεία τα έχουμε πάντα σε 2-3 δίσκους! επίσης μπορεί μετά από zero fill να πάει στο 100% πάλι αφού τα weak sectors θα "πανε στα αζήτητα"!! όπως έκανε ο δικός μου προχτές πχ!!
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2011 k στο 100% να είναι μπορεί να ψοφήσει!!! Aυτό ακριβώς. Και δεν είναι το θέμα ότι οι πιθανότητες να γίνει, είναι μικρές. Κάποιοι είναι οι άτυχοι, αυτοί οι λίγοι, που τους συμβαίνει. Γιατί να πάρει κανείς το ρίσκο να είναι ανάμεσα σ' αυτούς του λίγους; + ότι το ποσοστό "υγείας" που δίνουν τα προγράμματα, είναι ενδεικτικό της κατάστασής του εκείνη τη στιγμή, και σε καμμία περίπτωση ενδεικτικό του ότι ο δίσκος θα "χειροτερεύει" κατά πχ -1% κάθε μέρα, δίνοντας την ευκαιρία στον κάτοχό του να λέει "έλα μωρέ, έχουμε ακόμη χρόνο". + ότι οι τρόποι για να "χαλάσει" ένας δίσκος είναι πολλοί, και ο κάθε ένας διαφέρει σε "ένταση" με την οποία μπορεί να εκδηλωθεί : το να "ξεφτιλιστεί" σιγά-σιγά το μαγνητικό υλικό με το οποίο είναι καλυμμένη η επιφάνεια των platters, είναι κάτι που ΣΥΝΗΘΩΣ γίνεται σε βάθος χρόνου βδομάδων-μηνών (με τις ακραίες περιπτώσεις του να καταρρεύσει συντομότατα, ή να μείνει σταθερό για χρόνια ακόμα) είναι ένας από τους τρόπους. Ένας άλλος είναι να κολλήσει το μοτέρ μια κι έξω, ή να τσουρουφλιστεί κάποιο μικροηλεκτρονικό της πλακέτας. Οπότε εκ των πραγμάτων το "57%" δεν αποτελεί εγγύηση για οτιδήποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα