Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με φυσικό αέριο


Galana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα. Μόλις μας πέρασαν φυσικό αέριο στην οικοδομή που μένουμε. Είναι ατομικό στο κάθε διαμέρισμα. Ακόμα δεν μας έχει ερθει ο πρώτος λογαριασμός όμως έχω τις εξής απορίες:

 

1. Στον μετρητή κάτω στην πολυκατοικία γράφει 19m3 και δεν έχουμε κάψει καθόλου καλοριφέρ ενώ σε κάποιου άλλου ένοικου που έχει κάψει αρκετές ώρες γράφει 18m3 (να σημειώσω ότι χρησιμοποιούμε το αέριο μόνο για ζεστό νερό, περίπου δυο φορές την ημέρα για ντουζ και καθόλου για θέρμανση). Μήπως η κατανάλωση του ζεστού νερού είναι πολύ ακριβή; Γιατί αυτός που σας αναφέρω ότι ο μετρητής του γράφει 18m3, παρόλο που καίει καλοριφέρ, νομίζω ότι έχει ηλιακό θερμοσίφωνα για την χρήση ζεστού νερού. Ή μπορεί να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα;

 

2. Για την χρήση ζεστού νερού μήπως είναι καλύτερο να κλείνω την λειτουργία του ζεστού νερού από τον διακόπτη του σπιτιού όταν δεν το χρησιμοποιώ ή είναι το ίδιο εφόσον δεν ανοίγω βρύση; Δηλαδή όπως έχω κλειστή την ένδειξη για την θέρμανση των καλοριφέρ, μήπως είναι οικονομικότερο να κλείνω και την ένδειξη για το ζεστό νερό και να την ανάβω μόνο όταν το χρειάζομαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. ο μετρητής όταν περάστηκε δεν ήταν στο 0. Σε κάποιο από τα χαρτιά που σου δώσανε οι τεχνικοί της ΔΕΠΑ πρέπει να αναγράφεται η αρχική ένδειξη του μετρητή. Μπορεί πχ ο δικός σου μετρητής να ήταν στο 15, και του γείτονα στο 5. Στον πρώτο λογαριασμό θα αφαιρεθούν οι ώρες αυτές. Η κατανάλωση ζεστού νερού όχι, δεν είναι πιό ακριβή.

 

2. όταν έχεις την βρύση κλειστή, δεν καταναλώνεις αέριο. Το νερό ζεσταίνεται την ώρα που το ζητάς. Για οικονομία, μπορείς: 1)να ρυθμίσεις την θερμοκρασία του νερού χρήσης σε επίπεδο που να μην χρειάζεται να το αναμίξεις με κρύο για να κάνεις μπάνιο, πχ κοντά στους 40 βαθμούς. Μην πχ ζεσταίνει το μηχάνημα το νερό στους 60 κι εσύ μετά το ανακατεύεις με κρύο για να μην ζεματιστείς. 2) αν έχεις μίκτες και όχι τις παλιές κλασικές βρύσες, να γυρνάς τον μίκτη στο σκέτο κρύο πριν ανοίξεις αν δεν χρειάζεσαι ζεστό νερό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ lefterman. Είσαι σαφέστατος και πάρα πολύ επεξηγηματικός. Θα εφαρμόσω την συμβουλή σου με το ζεστό νερό γιατί ο τεχνικός ρύθμισε το ζεστό νερό στους 60. Θα το βάλω λοιπόν στους 40 γιατί έχεις απόλυτο δίκιο.

Για τον μετρητή πρέπει να βρω το χαρτί. Σε ευχαριστώ ξανά. :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μόνο σιγουρέψου ότι πρόκειται για το νερό χρήσης (αυτό που πάει στην βρύση) και όχι θέρμανσης (των καλοριφέρ). Το νερό θέρμανσης ρυθμίζεται στους 60.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως έχεις δίκιο και σε αυτό. Προσπάθησα αρχικά να βάλω την θερμοκρασία του νερού από τον λέβητα και κατέβαινε μέχρι τους 55 και αναρωτιόμουν γιατί δεν πάει παρακάτω. Ήταν αυτό που έλεγες γιατί από τον λέβητα ρυθμίζεται η θερμοκρασία ζεστού νερού των καλορυφέρ και όχι της βρύσης. Της βρύσης η θερμοκρασία ρυθμίζεται από τον ρυθμιστή που βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Ευχαριστώ ξανά γιατί θα την είχα κάνει την χαζομάρα μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Ανοίγω ξανά το θέμα γιατί έχω πρόβλημα και εγώ με την εγκατάσταση που έγινε στο σπίτι που νοικιάζω πριν από 4 ημέρες.

Θα ξεκινήσω από το πιο απλό που με απασχολεί περισσότερο..Διανύω την 5η ημέρα θέρμανσης και η κατανάλωση στο μετρητή είναι στα 23 m3...Στην αρχή λέω εντάξει θα το κάψω να ζεστάνει το σπίτι γιατί έχει να ζεσταθεί ένα χρόνο ώστε να φύγει και η υγρασία που έχει μετά από τόσο καιρό..

 

Είναι λογικό όμως τα 23 m3?Ουσιαστικά 23 ευρώ για 4 ημέρες??

Δεν μπορώ να πω ότι είναι αναμμένος όλη μέρα..Απλά το βραδάκι που πέφτει η θερμοκρασία ανάβει μόνο του..

 

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε αυτό?

 

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Γεις σας εχω λεβητα αεριιυ και το νερο δεν ειναι πολυ ζεστο και καποιεσ στιγμές κάνει εναλλαγες .μπορεί καποιοσ να με βοηθήσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...