Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα κλιματιστικό το οποίο ενώ λειτουργεί κανονικά στην ψύξη, όταν το βάζω στη θέρμανση δεν βγάζει καθόλου αέρα. Το έχω αφήσει μέχρι και μία ώρα να λειτουργεί έτσι αλλά δεν έβγάλε τίποτα. Μήπως ξέρει κανένας τί μπορεί να φταίει, για να μην φέρω άδικα κάποιον ψυκτικό και σκάσω κανά τριαντάρι ευρώ άδικα.

Δημοσ.

ίσως ακουστεί χαζό, αλλά ρύθμισες την επιθυμητή θερμοκρασία σε μπόλικους βαθμούς;

Την πατάω έτσι σχεδόν κάθε φορά που από κρύο τα βάζω σε ζέστη. Αφήνω την θερμοκρασία στους 22 και δεν ανάβει καθόλου :mrgreen:

Δημοσ.

Ο, καθολου χαζο!

Και εγω τα ιδια..! :-D :-D

Συμφωνω, κοιτα αυτο που λεει ο leftermann.

Οπως επισης και την ενταση του fan και τελος

κοιτα να μην το εχεις σε κανα sleep mode.

Δημοσ.

Τίποτα απ' όλα αυτά. Έχω δοκιμάσει τα πάντα που μπορούν να γίνουν με ρυθμίσεις μέσω του τηλεχειριστηρίου.

Δημοσ.

καταρχήν πρέπει να το βάλεις στη θέρμανση, (το εικονίδιο με τον ήλιο και όχι τη νιφάδα),

μετά να ρυθμίσεις στη θερμοκρασία..

Στην επιλογή auto (να καταλαβαίνει μόνο του αν χρειάζεται ψύξη ή θέρμανση) συνήθως δε δουλεύει..

Θερμοκρασία βάζεις συνήθως γύρω στους 25 βαθμούς (στη θέρμανση).

Μπορείς να δοκιμάσεις να το βγάλεις από την πρίζα για 5 λεπτά μπας κι έχει κολλήσει κανένας ρελές και ξεκολλήσει..

Αν παρόλα αυτά πάλι δεν παίζει, μάλλον θέλει επισκευή.

Υπάρχουν διάφορα εξαρτήματα που μπορεί να έχουν βλάβη. Να εύχεσαι σε αυτή την περίπτωση να είναι κανένας πυκνωτής ή να έχει λασκάρει καμιά ένωση και να θέλει σφίξιμο και συμπλήρωμα φρέον.

Αν όμως έχει καεί ο συμπιεστής πας για αντικατάσταση (δουλεύουν οι ανεμιστήρες αλλά τραβάνε μόνο εξωτερικό αέρα αφού ο συμπιεστής δεν λειτουργεί)..

Δημοσ.

30 ευρώ θα έδινες για απλή συντήρηση, αν θέλει επισκευή και περαιτέρω επέμβαση σε εξαρτήματα εσωτερικά θα δώσεις περισσότερα από 30. Να εύχεσαι να ισχύουν αυτά που είπε ο kfyros. Αν θες νέο συμπιεστή αγοράζεις νέο κλιματιστικό γιατί η αλλαγή του είναι ασύμφορη.

Δημοσ.

Μόνος μου δεν μπορώ να καταλάβω εάν είναι ο συμπιεστής; Υπάρχει κάποιο σπρέυ που χρησιμοποιείται για καθαρισμό του air condition;

Δημοσ.

Μήπως το δωμάτιο δεν είναι αρκετά κρύο;

Ο καθαρισμός έχει να κάνει με τα βακτήρια, δεν νομίζω να φταίει αυτό.

Είναι αρκετά κρύο, πίστεψε με. Εάν είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα φαντάζομαι δεν θα δούλευε ούτε στην ψύξη. Τώρα να μην βγάζει μόνο ζεστό αέρα... δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει

Δημοσ.

ο συμπιεστής λογικά είναι οκ, αφού δουλεύει στο κρύο. Υπάρχει ένας μηχανισμός που αντιστρέφει την λειτουργία του μηχανήματος (στην ουσία παίρνει ζέστη από έξω και την φέρνει μέσα, ενώ όταν το έχεις στο κρύο κάνει το αντίθετο). Ίσως χάλασε αυτός. Ή ίσως έχει πρόβλημα ο αισθητήρας θερμοκρασίας. Νομίζω όμως ότι θες μάστορα, δεν την γλυτώνεις...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Το δικο μου οταν ειανι στη θερμανση, λειτουργει κανονικα, αλλα βγαζει μια παραξενη μυρωδια. Οχι αρκετα εντονη, και μυριζει σαν ψαρι. Συντηρηση το ειχα κανει πριν λιγους μηνες, οπου βαλαμε και φρεον.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εντελως τυχαια δηλαδη εγινες μελος σημερα και το πρωτο σου ποστ ειναι για να μας προτεινεις ψυκτικο σε θεμα που εχει ξεχαστει εδω και κανα χρονο περιπου.Για πολυ μαλακες μας περνατε.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

παιδια ξερει κανεις να μου πει τι βαθμους πρεπει να βγαζει το αιρ κοντισιον του σπιτιου οταν το εχω στο ζεστο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...