Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα φορητο ηλεκτρονικο υπολογιστη. Προσπαθω να ανοιξω το καπακι αλλα ολες οι βιδες ειναι πολυ καλα βιδωμενες και δεν στριβουν με τιποτα. Το κατσαβιδι ταιριαζει σωστα αλλα ειναι εχει μικρη λαβη. Με καποιο μεγαλυτερο κατσαβιδι θα μπορω να βαλω παραπανω δυναμη? Εαν αλλαξει η θερμοκρασια του λαπτοπ θα βγουν πιο ευκολα/δυσκολα?

Δημοσ.

Να βρεις το σωστό κατσαβίδι και να τις ξεβιδώσεις. Πρόσεχε στην προσπάθεια που κάνεις τώρα μην φας καμιά βίδα γιατί μετά θα θες εξολκέα

Δημοσ.

- Με το σωστό κατσαβίδι ξεβιδώνουν.

- Όταν είναι κρύο λόγω συστολής έχεις καλύτερες ελπίδες.

- Ο εξωλκέας είναι για συγκεκριμένες βίδες κάποιου διαμετρήματος και πάνω.

Δημοσ.

Αυτο εχω. Ειναι νουμερο 0. Παλια ειχα φαει μια βιδα στο προηγουμενο μου λαπτοπ αλλα πηρα αυτο και τελικα τη ξεβιδωσα. Πιο ειναι ενα σωστο κατσαβιδι για τη δουλεια μου?

imag0102q.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

Η βιδα της φωτογραφιας που εχει ενα αυτοκολλητο εχει ξεβιδωθει. Απο κατω ειχε τη ραμ. Οι υπολοιπες ομως οπως αυτη της αλλης φωτογραφιας δεν βγαινουν με τιποτα. Γι αυτο τις εβαλα και τις 2 μηπως υπαρχει διαφορα.

Δημοσ.

Βάλε ένα ίσιο γιατί μάλλον το κατσαβίδι που χρησιμοποιείς δεν κάνει και ήδη την έχεις ψιλοταλαιπωρήσει .

Δημοσ.

Απλά η μία είναι σφιχτή. Μερικές βίδες έχουν ένα υλικό πάνω (συνήθως μπλε) που τις κάνει να σφίγγουν πιο πολύ όταν βιδώνουν, για να μη χαλαρώνουν εύκολα με το καιρό.

ΤΙΡ: Όταν αναγκάζεσαι να βάλεις μεγάλη κάθετη δύναμη, επειδή ξεπιάνεται/γλυστράει το κατσαβίδι, τότε χρησιμοποιείς λάθος κατσαβίδι. Βάζοντας μεγάλη κάθετη δύναμη με λάθος κατσαβίδι α) ουσιαστικά πιέζεις τη βίδα προς τα μέσα και δυσκολεύεις το ξεβίδωμα αντί να το διευκολύνεις, β) μπορεί να σπάσεις το πλαστικό, γ) ίσως καταστρέψεις το κεφάλι της βίδας ή/και τη μύτη του κατσαβιδιού αν είναι φτηνιάρικο.

Δημοσ.

ΤΙΡ: Όταν αναγκάζεσαι να βάλεις μεγάλη κάθετη δύναμη, επειδή ξεπιάνεται/γλυστράει το κατσαβίδι, τότε χρησιμοποιείς λάθος κατσαβίδι.

Το αμεσως μεγαλυτερο νουμερο 1 γλυστραει.

Εβαλα και ισιο 2mm αλλα παλι τα ιδια. Ταιριαζει σωστα αλλα δε γυριζει. Με ενα μεγαλυτερο κατσαβιδι θα μπορω να ασκησω μεγαλυτερη δυναμη? Μπορειτε να μου προτεινετε κατι?

Δημοσ.
Με ενα μεγαλυτερο κατσαβιδι θα μπορω να ασκησω μεγαλυτερη δυναμη?

Οπωσδήποτε θα έχεις διαφορά. Τα κατσαβιδάκια με λεπτή λαβή δεν είναι γι αυτές τις δουλειές.

Παρ'όλα αυτά σε περίπτωση που το κατσαβίδι δε γλυστράει από τη βίδα αλλά από το χέρι σου όταν το στρέφεις, εγώ όταν δεν είχα καλύτερο κατσαβίδι έκανα πατέντα: το πιάνεις με μια πένσα το κατσαβίδι και περιστρέφεις τη πένσα, οπότε έχεις πια τεράστια δύναμη διαθέσιμη.

Δημοσ.

Αν το ίσιο που έβαλες είναι σαν αυτό που δείχνεις επάνω δε σε βολεύει να ασκήσεις μεγαλύτερη δύναμη να το γυρίσεις και να ξεβιδώσει η βίδα. Αν έχει κανένα κατσαβίδι T αυτά που παίρνουν μύτες μπροστά λογικά θα ξεβιδώσει αμέσως

Τέτοιο εννοώ

1305l.jpg

Edit: Είπα να πω αυτό που είπε ο PCharon αλλά λέω θα το περάσετε μπακαλίστικο :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...