Giorgos09 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Εχω ενα φορητο ηλεκτρονικο υπολογιστη. Προσπαθω να ανοιξω το καπακι αλλα ολες οι βιδες ειναι πολυ καλα βιδωμενες και δεν στριβουν με τιποτα. Το κατσαβιδι ταιριαζει σωστα αλλα ειναι εχει μικρη λαβη. Με καποιο μεγαλυτερο κατσαβιδι θα μπορω να βαλω παραπανω δυναμη? Εαν αλλαξει η θερμοκρασια του λαπτοπ θα βγουν πιο ευκολα/δυσκολα?
karmen1983 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Να βρεις το σωστό κατσαβίδι και να τις ξεβιδώσεις. Πρόσεχε στην προσπάθεια που κάνεις τώρα μην φας καμιά βίδα γιατί μετά θα θες εξολκέα
PCharon Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 - Με το σωστό κατσαβίδι ξεβιδώνουν. - Όταν είναι κρύο λόγω συστολής έχεις καλύτερες ελπίδες. - Ο εξωλκέας είναι για συγκεκριμένες βίδες κάποιου διαμετρήματος και πάνω.
valantis315 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 αν δεν ξεβιδόνουν έχεις λάθος κατσαβίδι, πρόσεχε γιατι πολύ μπερδεύουν τα αστεράκια με τα allen-akia!
Giorgos09 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Αυτο εχω. Ειναι νουμερο 0. Παλια ειχα φαει μια βιδα στο προηγουμενο μου λαπτοπ αλλα πηρα αυτο και τελικα τη ξεβιδωσα. Πιο ειναι ενα σωστο κατσαβιδι για τη δουλεια μου? Uploaded with ImageShack.us
Giorgos09 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 [/url] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
PCharon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Ο μόνος λόγος για να μη μπορείς να ξεβιδώσεις αυτή τη βίδα από το πλαστικό είναι το λάθος κατσαβίδι.
Giorgos09 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Η βιδα της φωτογραφιας που εχει ενα αυτοκολλητο εχει ξεβιδωθει. Απο κατω ειχε τη ραμ. Οι υπολοιπες ομως οπως αυτη της αλλης φωτογραφιας δεν βγαινουν με τιποτα. Γι αυτο τις εβαλα και τις 2 μηπως υπαρχει διαφορα.
karmen1983 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Βάλε ένα ίσιο γιατί μάλλον το κατσαβίδι που χρησιμοποιείς δεν κάνει και ήδη την έχεις ψιλοταλαιπωρήσει .
PCharon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Απλά η μία είναι σφιχτή. Μερικές βίδες έχουν ένα υλικό πάνω (συνήθως μπλε) που τις κάνει να σφίγγουν πιο πολύ όταν βιδώνουν, για να μη χαλαρώνουν εύκολα με το καιρό. ΤΙΡ: Όταν αναγκάζεσαι να βάλεις μεγάλη κάθετη δύναμη, επειδή ξεπιάνεται/γλυστράει το κατσαβίδι, τότε χρησιμοποιείς λάθος κατσαβίδι. Βάζοντας μεγάλη κάθετη δύναμη με λάθος κατσαβίδι α) ουσιαστικά πιέζεις τη βίδα προς τα μέσα και δυσκολεύεις το ξεβίδωμα αντί να το διευκολύνεις, β) μπορεί να σπάσεις το πλαστικό, γ) ίσως καταστρέψεις το κεφάλι της βίδας ή/και τη μύτη του κατσαβιδιού αν είναι φτηνιάρικο.
Giorgos09 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 ΤΙΡ: Όταν αναγκάζεσαι να βάλεις μεγάλη κάθετη δύναμη, επειδή ξεπιάνεται/γλυστράει το κατσαβίδι, τότε χρησιμοποιείς λάθος κατσαβίδι. Το αμεσως μεγαλυτερο νουμερο 1 γλυστραει. Εβαλα και ισιο 2mm αλλα παλι τα ιδια. Ταιριαζει σωστα αλλα δε γυριζει. Με ενα μεγαλυτερο κατσαβιδι θα μπορω να ασκησω μεγαλυτερη δυναμη? Μπορειτε να μου προτεινετε κατι?
PCharon Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Με ενα μεγαλυτερο κατσαβιδι θα μπορω να ασκησω μεγαλυτερη δυναμη? Οπωσδήποτε θα έχεις διαφορά. Τα κατσαβιδάκια με λεπτή λαβή δεν είναι γι αυτές τις δουλειές. Παρ'όλα αυτά σε περίπτωση που το κατσαβίδι δε γλυστράει από τη βίδα αλλά από το χέρι σου όταν το στρέφεις, εγώ όταν δεν είχα καλύτερο κατσαβίδι έκανα πατέντα: το πιάνεις με μια πένσα το κατσαβίδι και περιστρέφεις τη πένσα, οπότε έχεις πια τεράστια δύναμη διαθέσιμη.
karmen1983 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Αν το ίσιο που έβαλες είναι σαν αυτό που δείχνεις επάνω δε σε βολεύει να ασκήσεις μεγαλύτερη δύναμη να το γυρίσεις και να ξεβιδώσει η βίδα. Αν έχει κανένα κατσαβίδι T αυτά που παίρνουν μύτες μπροστά λογικά θα ξεβιδώσει αμέσως Τέτοιο εννοώ Edit: Είπα να πω αυτό που είπε ο PCharon αλλά λέω θα το περάσετε μπακαλίστικο
spyd Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 φιλε,χωρις παρεξηγηση αυτα τα κασαβιδια ειναι τις πλακας ,παρε ενα σωστο κατσαβιδι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα