conmourtz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Γεια σας, μπορεί κάποιος να με βοηθήσει πως βρίσκουμε την ολική αντίσταση σε αυτό το κύκλωμα τα δεδομένα είναι αυτά. Στο (α) την ισοδύναμη αντίσταση του επ’ άπειρον επεκτεινόμενου δικτύου. • Στο (β) την ισοδύναμη αντίσταση αν R0=4*, R1=12*, R2=8*, R3=2*, R4=16*, R5=5*. Ποια η ισοδύναμη επαγωγή που θα προκύψει αν αντικαταστήσουμε τις αντιστάσεις με πηνία που θα έχουν: L0=4H, L1=12H, L2=8H, L3=2H, L4=16H, L5=5H. • Στο (γ) την ισοδύναμη αντίσταση αν R1=R2=4*, R3=12*, R4=3*, R5=5*, R6=5*, R7=8*, R8=2*. Ποια η ισοδύναμη χωρητικότητα που θα προκύψει αν αντικαταστήσουμε τις αντιστάσεις με πυκνωτές που θα έχουν: C1=C2=4F, C3=12F, C4=3F, C5=5F, C6=5F, C7=8F, C8=2F. για το β έχω βρει ολική αντίσταση= 10,5Ω περίπου και ολική αυτεπαγωγή =10,5Η για το γ έχω βρει ολική αντίσταση= 3,784897Ω και ολική χωρητικότητα = 5,81F περίπου. Σωστά είναι??
karmen1983 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Φυσική Γυμνασίου; Που κολλάς; Γιατί για να στην δώσουμε λυμένη δε παίζει. Μπορούμε όμως να σε βοηθήσουμε να ξεκολλήσεις...
conmourtz Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2011 Φυσική Γυμνασίου; Που κολλάς; Γιατί για να στην δώσουμε λυμένη δε παίζει. Μπορούμε όμως να σε βοηθήσουμε να ξεκολλήσεις... Έχω πρόβλημα με το κύκλωμα στο σχήμα α για την ολική αντίσταση. από που ξεκινάω???
filip123go Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Έχω πρόβλημα με το κύκλωμα στο σχήμα α για την ολική αντίσταση. από που ξεκινάω??? Αν οι αντιστάσεις είναι σε σειρά (η μία πίσω απ την άλλη) τότε απλά της προσθέτεις...! Αν είναι παράλληλες (έχουν την ίδια αρχή) τότε βρίσκεις την ολική αντίσταση R1,2 από τον τύπο R1*R2)/(R1+R2) (όπου R2 και R2 οι παράλληλες αντιστάσεις..! ) Φυσική Γυμνασίου; Τέτοια τους μαθαίνουν τώρα στο γυμνάσιο...? Εμείς κάναμε επιταχυνόμενη κίνηση Κάρμεν εσείς που ξέρεις, τότε τα παλιά τα χρόνια, πριν ο Newton ανακαλύψει την βαρύτητα φαντάζομαι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά ε..! :rolleyes: πλάκα κάνω φυσικά, ξέρεις πόσο σε θαυμάζω :wub: Αλήθεια, που έχεις χαθεί...???
karmen1983 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Ψιλοαπεργώ από το φόρουμ. Εχουν ξεφύγει πολύ τα πράγματα και κάνω υπομονή μπας και στρώσουν
conmourtz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 ναι το ξερω ηδη αυτο. το θέμα είναι ποσο ειναι η αντιστοιχη αντισταση και απο που ξεκιναω...και ποσο βγαινει η τελικη αντισταση. Αν οι αντιστάσεις είναι σε σειρά (η μία πίσω απ την άλλη) τότε απλά της προσθέτεις...! Αν είναι παράλληλες (έχουν την ίδια αρχή) τότε βρίσκεις την ολική αντίσταση R1,2 από τον τύπο R1*R2)/(R1+R2) (όπου R2 και R2 οι παράλληλες αντιστάσεις..! ) Τέτοια τους μαθαίνουν τώρα στο γυμνάσιο...? Εμείς κάναμε επιταχυνόμενη κίνηση Κάρμεν εσείς που ξέρεις, τότε τα παλιά τα χρόνια, πριν ο Newton ανακαλύψει την βαρύτητα φαντάζομαι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά ε..! :rolleyes: πλάκα κάνω φυσικά, ξέρεις πόσο σε θαυμάζω :wub: Αλήθεια, που έχεις χαθεί...???
filip123go Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 ναι το ξερω ηδη αυτο. το θέμα είναι ποσο ειναι η αντιστοιχη αντισταση και απο που ξεκιναω...και ποσο βγαινει η τελικη αντισταση. Από την αρχή ξεκινάς..!! Στο σχήμα β πχ παράλληλες είναι οι R1, R2,3, R5. Σου είπα, να κοιτάς ποιες έχουν ίδια αρχή για να σου είναι πιο εύκολο. Από περιέργεια είσαι μαθητής, σπουδαστής η απλά περίεργος :mrgreen: ..? Καρμεν, πες μου ποιος σε πείραξε, να μαζέψουμε votes και να κάνουμε ban και το λογαριασμό και την ip του απ το forum...!!!!
nrkmaiden Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 δε πρεπει να ειναι λυκειου...Η πρωτη ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο εδω
conmourtz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Από την αρχή ξεκινάς..!! Στο σχήμα β πχ παράλληλες είναι οι R1, R2,3, R5. Σου είπα, να κοιτάς ποιες έχουν ίδια αρχή για να σου είναι πιο εύκολο. Από περιέργεια είσαι μαθητής, σπουδαστής η απλά περίεργος :mrgreen: ..? Καρμεν, πες μου ποιος σε πείραξε, να μαζέψουμε votes και να κάνουμε ban και το λογαριασμό και την ip του απ το forum...!!!! φοιτητης ειμαι στουσ ηλεκτρολογους μηχανικους. στο σχημα α το κυκλωμα ξεκινα και συνεχιζεται επ'απειρον. οποτε δεν μπορεις να παρεις οτι στη αρχη ή στο τελος οι αντιστασεις ειναι παραλληλες-σε σειρα...έχει trick η άσκηση. δε πρεπει να ειναι λυκειου...Η πρωτη ειμαι σιγουρος οτι ειναι απο εδω το πρωτο ερωτημα θέλω φιλαράκι. το βιβλίο το έχεις να μου πεις σίγουρα αν είναι απο εκεί η άσκηση??? να το πάρω και εγω αν είναι να βοηθήσει.
filip123go Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 φοιτητης ειμαι στουσ ηλεκτρολογους μηχανικους. στο σχημα α το κυκλωμα ξεκινα και συνεχιζεται επ'απειρον. οποτε δεν μπορεις να παρεις οτι στη αρχη ή στο τελος οι αντιστασεις ειναι παραλληλες-σε σειρα...έχει trick η άσκηση. Αν το σχήμα είναι το ίδιο κ συνεχίζεται επ άπειρον, τότε κ η ολική αντίσταση τείνει στο άπειρο. Αλλά δεν νομίζω να ζητάει κάτι τέτοιο η άσκηση. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες κάτι η κάτι δεν μας έχεις πει.
conmourtz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Αν το σχήμα είναι το ίδιο κ συνεχίζεται επ άπειρον, τότε κ η ολική αντίσταση τείνει στο άπειρο. Αλλά δεν νομίζω να ζητάει κάτι τέτοιο η άσκηση. Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες κάτι η κάτι δεν μας έχεις πει. την εκφώνηση όπως είναι την έχω μεταφέρει μαζί με τα σχήματα. Δεν έχει κάτι άλλο. Γι'αυτό δεν είναι άσκηση λυκείου αλλά πολυτεχνείου...
filip123go Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 την εκφώνηση όπως είναι την έχω μεταφέρει μαζί με τα σχήματα. Δεν έχει κάτι άλλο. Γι'αυτό δεν είναι άσκηση λυκείου αλλά πολυτεχνείου... Αυτό που σου είπα είναι.Αν το σχήμα τείνει στο άπειρο, κ η αντίσταση τείνει στο άπειρο..!
conmourtz Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Αυτό που σου είπα είναι.Αν το σχήμα τείνει στο άπειρο, κ η αντίσταση τείνει στο άπειρο..! τη ολική αντίσταση ζητάει. πρέπει να βγει τιμή όχι άπειρο. ξεκινάει απο 2 ακροδέκτες και συνεχίζεται στο άπειρο και θέλει την συνολική αντίσταση.
filip123go Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 τη ολική αντίσταση ζητάει. πρέπει να βγει τιμή όχι άπειρο. Ρε φίλε, είσαι κ πολυτεχνίτης γμτ, σκέψου λίγο.! Εστω ότι η συνολική αντίσταση σε κάθε "κουτακι" είναι 1ohm. Αν συνεχίζεις και προσθέτεις 1+1+1+!.... Μέχρι το άπειρο, πόσο είναι η αντίσταση...??
flik Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Για τα β και γ δεν μπορώ να τα επαληθεύσω τώρα αλλά είναι εύκολα. Μπορείς να πας δηλαδή βήμα-βήμα με αντιστάτεσ σε σειρά και παράλληλα και να βγάλεις άκρη. Το ίδιο και για C, L. Για το α): Είναι άπειρη αλυσίδα. Έστω κάθε αντιστάτης έχει 1Ω. Επειδή είναι άπειρη, όποια 2 σημεία και να πάρεις (εννοώ δύο σημεία Α, Β στα άκρα μιας αντίστασης που είναι κάθετα) τότε θα έχει ίδια πάντα αντίσταση έστω Re. Άρα κάθε ένα μπλοκ έχει στα δεξιά του μια αντίσταση ίδια Re. Άρα μπορείς να βάλεις την Re μετά απο ένα μπλοκ, το οποίο προς τα δεξιά θα έχει πάλι Re. Δηλαδή: Re = 1Ω + (1*Re/(1+Re)) + 1 Λύνεις αυτή την εξίσωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα