Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, ψαχνω να στησω καινουργιο dekstop και λεω σιγα-σιγα να ξεκινησω να μαζευω τα κομματια. Επειδη δεν ειμαι και σχετικος με αυτα σε μεγαλο βαθμο, ζηταω τη βοηθεια σας.

Εδω ειναι τα στοιχεια του παρων υπολογιστη:

Επεξεργαστης: AMD Athlon 64 X2 5600+ στα 2.8 GHz

Μητρικη: Asus M2A-VM

RAM: DDR2 2GB, 2χ1GB (Ξερω, ξερω θα την αλλαξω μαζι με την καρτα γραφικων)

Καρτα γραφικων: Nvidia GeForce 8600 GT (οχι οτι χρειαζεται αλλα να υπαρχει)

Τροφοδοτικο: Premier 450W (λιγο αθλιο)

Το desktop αυτο το εστησα πριν απο 4 χρονια και παρ' ολο που με εξυπηρετησε καλα ειναι ωρα να αλλαχτει και μαλιστα επρεπε να εχει γινει αυτο εδω και καποιο καιρο, αλλα no money no honey.

Οπως ειπα σκεφτομαι να το στησω σιγα-σιγα ξεκινωντας απο μια καινουργια καρτα γραφικων μεσα στις γιορτες μαζι με RAM. Ακουσα οτι παιζει μεγαλο ρολο και η συμβατοτητα με τον επεξεργαστη οποτε να σας πω οτι σκεφτομαι να παρω καποιον της σειρας Phenom II απο AMD.

Φυσικα το PC το χρειαζομαι κυριως για gaming οποτε ειμαι και ανοικτος και σε προτασεις επεξεργαστη

Η οθονη που χρησιμοποιουσα ηταν μια LG 20' που επειδη δυστυχως χαλασε καποια καλωδιωση και δεν ισχυε η εγγυηση πλεον επρεπε να αλλαξω και χρησιμοποιω προσωρινα μια EIZO FlexScan S1911, αλλα σκεφτομαι να παρω μια LG 23'.

Αν χρειαζεστε παραπανω πληροφοριες πειτε μου και θα σας τις δωσω.

Thanks

Δημοσ.

Με λίγα χρήματα παραπάνω έχω να σου προτείνω τις εξής :

Club 3D GeForce GTX560 Ti 1GB στα 209 Ευρώ

Asus Radeon HD 6950 DCII/2DI4S/1GD5 1GB στα 225 Ευρώ

Εάν πάλι δε θες να ξεπεράσεις τα 200 ευρώ με τίποτα τότε πάμε σ'αυτήν :

ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 στα 179 ευρώ.

Ίσως να υπάρχει όμως ένα θέμα με το τροφοδοτικό σου καθώς δε μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν θα έχεις πρόβλημα ( τουλάχιστον όσον αφορά τις 2 πρώτες κάρτες ) με την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών.

Επίσης η μητρική σου βλέπω ότι δεν υποστηρίζει DDR3 μνήμες..

Μήπως να το φτιαχνες μονομιάς όλο το σύστημα? Δε βλέπω πως μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Γενικά το συνολικό σου budget για όλο το PC σε τι επίπεδα κυμαίνεται?

Δημοσ.

Για μένα πάρε ένα καλό τροφοδοτικό και μια 5850 η 5870 mtx και θα είσαι super!

Και εγω αυτό σκέφτομαι να κάνω και είμαι ανάμεσα στις 2.Θα τις βρεις κάπου στα 100-120 ευρω.

Δημοσ.

Για μένα πάρε ένα καλό τροφοδοτικό και μια 5850 η 5870 mtx και θα είσαι super!

Και εγω αυτό σκέφτομαι να κάνω και είμαι ανάμεσα στις 2.Θα τις βρεις κάπου στα 100-120 ευρω.

Και θα μείνει με τα 2 γίγα ραμ?

Δημοσ.

Μηπως τοτε να παρω την 6870 και ενα τροφοδοτικο και να παρω την μητρικη με την RAM αργοτερα?

Επισης αυτο για την 5850 και 5870 mtx που ανεφεραν ισχυει? Γιατι θελω να παρω καρτα γραφικων που να με κρατησει 1-1.5 χρονο τουλαχιστον και να τα παιζει σε high γραφικα τα games.

Δημοσ.

Θα έχεις θέμα με τα 2GB RAM. Όπως σου είπα καλό θα ταν να μαζέψεις τα χρήματα να το φτιάξεις όλο μαζί το σύστημα και έως τότε θα χουν βγει και οι καινούργιες κάρτες γραφικών της ATI. Αναμένονται Γενάρη/Φλεβάρη

Δημοσ.

Θα έχεις θέμα με τα 2GB RAM. Όπως σου είπα καλό θα ταν να μαζέψεις τα χρήματα να το φτιάξεις όλο μαζί το σύστημα και έως τότε θα χουν βγει και οι καινούργιες κάρτες γραφικών της ATI. Αναμένονται Γενάρη/Φλεβάρη

Το να μαζεψω τα 600 περιπου ευρω για να τον φτιαξω ολοκληρο ειναι σχεδον αδυνατο γιατι θα τα εχω μαζεψει περιπου τον Ιουνιο. Αν με τις καινουργιες καρτες της ATI πεσουν σε τιμες οι πιο παλιες τοτε ισως να αξιζει να περιμενω. Εκτος και αν βγαζει καινουργιες καρτες γυρω στα 170 ευρω..

Επισης δεν θελω να τα παιζω φουλ με το που βαλω την καρτα γραφικων. Θελω απλα να παιζω σε καποιο ικανοποιητικο επιπεδο προσωρινα και να ολοκληρωθει οταν βαλω τον καινουργιο επεξεργαστη. Γιατι αν βρω καποια καλη καρτα καπου στα 150, ισως μπορεσω να στριμωξω μια απλη motherboard και ενα τροφοδοτικο. Και την Ram σε κανενα μηνα περιπου μετα.

Πειτε μου αναφορικα αν μπορειτε τιμες για μια μεση motherboard ωστε να με παει για λιγο καιρο μεχρι να παρω και τον επεξεργαστη τουλαχιστον.

Δημοσ.

Φίλε μου Toliszen.

Την αγορά της μητρικής που λες , πρέπει απαραίτητα να την συνοδέψεις με καινούργιες μνήμες και καινούργιο επεξεργαστή, διότι τα παλιά σου δεν θα ταιριάζουν με τη νέα.

Παιδιά , εσείς που ξέρετε δυο πράγματα παραπάνω για AMD , κάνω λάθος σ'αυτό που λέω?

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ανάποδα. Άλλαξε MB/CPU/RAM. Με περίπου 220 έχεις ένα καλό σετάκι:

- AMD Phenom X4 960T (μπορεί να ξεκλειδώσει μέχρι και εξαπύρηνος)

- AsRock 970 Extreme3

- Kingston 4GBDDR3-1600

Τώρα αν μπορείς να ανεβάσεις άλλα ~20 ευρώ το budget συζητάμε και κάποιες βελτιώσεις πχ. 8GB RAM ή MB με το 990 chipset. Σπρώξε και τα δικά σου 60-70 ευρώ και είσαι κάτω από τα 200.

Και πας σε VGA (και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ PSU!) όταν θα βγουν οι καινούριες 7xxx. Τότε θα βρεις λογικά σε καλή τιμή και μεταχειρισμένες 6xxx ή αντίστοιχες NVidia αφού πολλοί θα αναβαθμίσουν. Αλλά και οι μτχ 58xx είναι τέλεια αγορά στα 100-120 (καλύτερες από τις αντίστοιχες 68xx για single card) αν θες να μείνεις στο αρχικό σου πλάνο.

Δημοσ.

Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις ανάποδα. Άλλαξε MB/CPU/RAM. Με περίπου 220 έχεις ένα καλό σετάκι:

- AMD Phenom X4 960T (μπορεί να ξεκλειδώσει μέχρι και εξαπύρηνος)

- AsRock 970 Extreme3

- Kingston 4GBDDR3-1600

Τώρα αν μπορείς να ανεβάσεις άλλα ~20 ευρώ το budget συζητάμε και κάποιες βελτιώσεις πχ. 8GB RAM ή MB με το 990 chipset. Σπρώξε και τα δικά σου 60-70 ευρώ και είσαι κάτω από τα 200.

Και πας σε VGA (και ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ PSU!) όταν θα βγουν οι καινούριες 7xxx. Τότε θα βρεις λογικά σε καλή τιμή και μεταχειρισμένες 6xxx ή αντίστοιχες NVidia αφού πολλοί θα αναβαθμίσουν. Αλλά και οι μτχ 58xx είναι τέλεια αγορά στα 100-120 (καλύτερες από τις αντίστοιχες 68xx για single card) αν θες να μείνεις στο αρχικό σου πλάνο.

Το budjet ειναι λιγο ευελικτο συν πλυν 40-50 ευρω.

Οποτε λες να παω αναποδα και να αλλαξω επεξεργαστη πρωτα, ε? Το σκεφτηκα χτες και εγω να πω την αληθεια αφου ειπατε οτι βγαινουν καινουργιες καρτες περιπου τον Φεβρουαριο. Οποτε και εγω μαλλον ετσι το βλεπω να γινεται.. Οποτε μια τελευταια ερωτηση μιας και εξελιχθηκε ετσι το θεμα, εξαπυρηνο η τετραπυρηνο phenom? Δηλαδη με εναν εξαπυρηνο θα εχει το στυστημα περισσοτερη αντοχη στο χρονο ή δεν υπαρχει ιδιαιτερη αναγκη για εξαπυρηνους επεξεργαστες απο τα games ακομη, ωστε να μην αποδωσει βραχυπροθεσμα (οπως οταν ειχαν πρωτοβγει οι διπυρηνοι)?

Δημοσ.

Εγώ θα έδινα όσα μπορούσα λιγότερα σήμερα για έναν επεξεργαστή, και στο μέλλον θα έβλεπα έναν enhanced-BD. Γιαυτό πάνε σε μια καλούτσικη FX990 ΜΒ (πχ GA 990FXA-UD3) παρεούλα με έναν 960T. Δύο τέτοια σετάκια που έχω φτιάξει (το ένα δικό μου), ξεκλείδωσαν και τα 2 σε εξαπύρηνοι, κι επειδή είναι ΒΕ, κλοκάρουν πολύ καλά.

Απ' ότι έχω παρατηρήσει σε όλα τα forums, αν μην τι άλλο έστω κι ένας πυρήνας ξεκλειδώνει. Οι περισσότεροι όμως ξεκλειδώνουν και τους 2. Με άλλα λόγια έχεις ξαφνικά ένα 1090Τ

Δημοσ.

Εγώ θα έδινα όσα μπορούσα λιγότερα σήμερα για έναν επεξεργαστή, και στο μέλλον θα έβλεπα έναν enhanced-BD. Γιαυτό πάνε σε μια καλούτσικη FX990 ΜΒ (πχ GA 990FXA-UD3) παρεούλα με έναν 960T. Δύο τέτοια σετάκια που έχω φτιάξει (το ένα δικό μου), ξεκλείδωσαν και τα 2 σε εξαπύρηνοι, κι επειδή είναι ΒΕ, κλοκάρουν πολύ καλά.

Απ' ότι έχω παρατηρήσει σε όλα τα forums, αν μην τι άλλο έστω κι ένας πυρήνας ξεκλειδώνει. Οι περισσότεροι όμως ξεκλειδώνουν και τους 2. Με άλλα λόγια έχεις ξαφνικά ένα 1090Τ

Επειδη οπως εχω πει δεν ειμαι σχετικος με αυτα, δεν καταλαβα ουτε τα μισα απο αυτα που ειπες (πχ. τι εννοεις 'ξεκλειδωνει', ή το BE). Και προς θεου δεν ξερω να κανω overclocking.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...