Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας παρακολουθω αυτο το σιτε πολυ καιρο και νομιζω οτι ειναι το πιο καταλληλο για να κανω αυτην ερωτηση.πηρα την αποφαση να κανω αναβαθμιση τον η/υ και αναρωτιεμαι τι να αλλαξω και τι να αγορασω σας παραθετω το hardware:

MOTHERBOARD:asrock 4coredual sata2

CPU: Intel® Pentium ® Dual CPU E2180 @2GHz

System memory:1024 MB

video card Nvidia GeForce Fx 5200

τροφοδοτικο 350W

ευχαριστω εκ των προτερων

α το budget μου ειναι 400 με 600 ευρω το πολυ πολυ

Δημοσ.

α το θελω για gaming οπως battlefield 3 modern warfare 3

το το εγραψα 400 με 600 ευρω το πολυ πολυ.και αν ο υπολογιστης ειναι ετοιμος δεν με πειραζει.

Δημοσ.

Πες μας λιγο την οθονη σου,απο που εισαι,εαν εχεις περιφερειακα και windows και εαν στην τιμη που βαζεις,ειναι μεσα και μια ενδεχομενη αγορα οθονης.

Δημοσ.

για οθονη σκεφτομαι να αγορασω την dell u2311 αλλα αμα εχετε να μου προτεινεται καμια φθηνοτερη πειτο στο budget δεν συμπεριελαμβανεται η οθονη εχω περιφερειακα και windows 7 ειμαι απο εβρο,αλεξανδρουπολη.

Δημοσ.

Οθονη αυτη που ειπες.

Επεξεργαστης AMD Phenom II x4 960T Black Edition (s AM3 , 3 GHz , 8MB) 114,90 € (και μπορεις να τον ξεκλειδωσεις κιολας και να τον ανεβασεις ανετα τα ρολογια του με την προσθηκη μιας ψυχτρας).

Μητρικη αυτη ειναι σε καλη τιμη απο το πλαισιο Gigabyte 970A-D3 (s AM3+ , AMD 970 , DDR3) 89,00 €

Μνημες Corsair Vengeance 8GB DDR3-1600 Kit 46,00 €

Καρτα γραφικων σου βαζω απο το πλαισιο αν και απο vision ειναι πιο φθηνα Sapphire 6850 (PCI-Express, GDDR5, 1GB) 149,00 €

Dvd recorder εαν ειναι σατα αυτο που εχεις αλλιως Samsung DVD-RW SH-222AB Sata Black Bulk 21,00 €

Τροφοδοτικο Corsair Builder Series CX430 V2 430W PSU 80+ (CMPSU-430CXV2EU) 44,90 €

Κουτι εαν θελεις χρησιμοποιεις αυτο που εχεις με την προσθηκη ενδεχομενος καποιου ανεμιστηρα ακομα αλλιως Thermaltake V4 Black Edition 45,01 €

Σκληρος δισκος ειτε θα χρησιμοποιήσεις αυτον που εχεις εαν ειναι sata η θα πας εδω μονο για λειτουργικο και καποιο προγραμμα-παιχνιδι. OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' ΤΙΜΗ 88.97 €

Συνολο τα παντα μαζι με dvd recorder 598,78.

Καρτα γραφικων δεν σου βαζω απο vision γιατι μπορει να μην χρειαστει να παρεις καν σκληρο εαν κανει ο δικος σου οποτε γλυτωνουμε μεταφορικα.

Ενημερωσε μας τι μπορεις να κανεις με κουτι,dvd recorder και σκληρο για να ξερουμε που να κινηθουμε.

Εαν ολα ταιριαζουν τοτε το συνολο σου ειναι 443,80 και εαν θελεις να εξαντλησεις το budget σου θα παμε σε καλυτερη καρτα γραφικων και τροφοδοτικο οποτε υπολογισε ενα 50ρι επανω. δηλαδη κοντα στο 500ρικο θα βγει.εαν βαλουμε και ψυχτρα για τον επεξεργαστη με την μια να τον ξεκλειδωσεις και να τον ανεβασεις υπολογισε κανενα 30-40 επιπλεον απο πλαισιο για να μην εχεις πολλα μεταφορικα.παντα με την προυποθεση οτι θα χρησιμοποιήσεις το κουτι σου,το dvd recorder και τον σκληρο.Τους ζητας να σου στειλουν και τα κουτια απο τα προιοντα σου και επισης οτι hardware σου μεινει τωρα απο τον τωρινό υπολογιστη σου το πουλας και δεν το πετας.

Edit:ρε τρελε μην ζητας βοηθεια σε 2 διαφορετικα θεματα.τωρα ειδα και το αλλο θεμα σου που λες οτι ο σκληρος σου ειναι 40gb μονο.οποτε αναγκαστικα θα πας στην λυση την απο πανω του ssd και θα περιμενεις αν πεσουν οι τιμες.αφου βολευτηκες τοσο καιρο με 40gb τοτε με τα 60 του ssd θα εισαι μια χαρα.απλα φροντισε να μην εχεις γεματο τον δισκο γιατι δεν κανει καλο.τζιζζζζζ.

Δημοσ.

χχααχχαχ απλα επειδη στην αρχη ηθελα να αλλαξω μονο την καρτα γραφικων αλλα τα παιδια μου ειπαν οτι ηταν μαπα ολο το συστημα ετσι το ξαναγραψα εδω που ειναι hardware γενικα...

οσο για τον επεξεργαστη δεν θα ηταν καλυτερα αμα επαιρνα τον amd fx4100 μιας και ειναι στην ιδια τιμη?

α και για την καρτα γραφικων δεν νομιζεις οτι ειναι λιγο υπερβολικη η τιμη 150ευρω μηπως υπαρχει τιποτα σε φθηνοτερο αλλα να μην λαγκαρει κιολας...

Δημοσ.

Οχι,δεν ειναι καλυτερα να παρεις τον bulldozer.ο 960Τ ειναι πιο καλος.φαντασου να τον ξεκλειδωσεις κιολας.μην κοιτας που ο bulldozer βγηκε τωρα προσφατα.δεν ειναι και τοσο καλος επεξεργαστης.

Η καρτα γραφικων,πιο value for money απο αυτην δεν θα βρεις.ποια εχεις στο μυαλο σου να βαλεις?

Δημοσ.

ο 960Τ ειναι πιο καλος

O FX-4100 ειναι πιο νεας τεχνολογιας, εχει περισσοτερο cache και μεγαλυτερο stock χρονισμο. Τι τον κανει χειροτερο απο τον 960T;

Δημοσ.

Αυτο που εστειλες τον αξιολογει γενικα και οχι σε σχεση με τον 960T, αρα η απορια μου παραμενει γιατι ειναι χειροτερος;

Δημοσ.

Γιατι?γιατι δυστηχως οι bulldozer ειχαν επιδοσεις που δεν ηταν ανταξιες των προσδοκιών.

Γιατι ενω ειναι τετραπυρηνος,οι πυρηνες του μοιραζονται τα lanes τους.

Γιατι η αρχιτεκτονικη του ειναι τετοια που στα ιδια ρολογια σε συγκριση με εναν phenom II η thuban (Οπως ειναι ο 960Τ) οι επιδοσεις του ειναι πολυ κατωτερες.

Δεν ειναι θεμα μονο το cache που εχει.ουτε οι πυρηνες.ουτε ουτε ουτε.....

Δημοσ.

Κατα την δικη μου αποψη το cache παιζει δραματικο ρολο στις επιδοσεις και ειναι σημαντικος παραγοντας στην αυξηση της τιμης ενος CPU. Για την αρχιτεκτονικη και τα lanes που αναφερεις δε εχω αποψη. Παντως εδω ο FX στα stock clocks βγαζει μεγαλυτερο score στο PassMark.

Δημοσ.

Το οποιο passmark ειναι απο τα χειροτερα benches που μπορεις να τρεξεις για να δεις τον υπολογιστη σου.

Google το cinebench να δεις εκει τι γινεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...